Queen - The Miracle (1989)

Rock / Pop
Label: Parlophone

1. Party (2:24)
  2. Khashoggi's Ship (2:48)
  3. The Miracle (5:02)
  4. I Want It All (4:34)
  5. The Invisible Man (3:57)
  6. Breakthru (4:08)
  7. Rain Must Fall (4:23)
  8. Scandal (4:43)
  9. My Baby Does Me (3:23)
  10. Was It All Worth It (5:46)
  11. I Want It All [Single Version] * (4:03)
  12. The Invisible Man [Early Version] * (5:03)
  13. Hang on in There * (3:47)
  14. Hijack My Heart * (4:14)
  15. Stealin' * (4:00)
  16. Chinese Torture * (1:46)
  17. The Invisible Man [12" Version] * (5:30)
  18. Scandal [12" Mix] * (6:33)
avatar van rkdev
Edwynn schreef:
Die single-edit van I Want It All is ook behoorlijk erg. Die ze altijd op de radio draaien, weetjewel? Brr.
Ik vind het intro van de singleversie juist sterker dan de albumversie. Dat a capella begin, heerlijk! Verder is het nummer wat bondiger. Net als destijds bij Fat Bottomed Girls.

ricardo schreef:
Eigenlijk is ieder regulier album van Queen vanaf de jaren 80 al min of meer een verzamelaar.

Ik vind alleen Kind of Magic niet echt coherent. De andere 80's platen van Queen zijn coherente platen met een algehele sound. De songs op die platen horen echt bij elkaar.

Er zit veel tijd en werk in een plaat maken. Om de songs goed bij elkaar te laten passen. Queen heeft een jaar aan deze plaat gewerkt. Dat is dus wel ietsje meer dan een verzamelaar.

Ozric Spacefolk schreef:

Dat euvel heb je nu eenmaal bij vrijwel alle soundtracks.

avatar van De buurman
vigil schreef:

Dat euvel heb je nu eenmaal bij vrijwel alle soundtracks.

Huh, juist niet lijkt me. En Magic vind ik minder gefragmenteerd dan bijvoorbeeld The Works.

De buurman schreef:

Ik vind juist The Works een overall-sound hebben. Heb echt het gevoel dat alle nummers bij elkaar horen. Zelfs de mindere tracks passen op hun plek.

Dat heb ik juist bij Kind of Magic weer helemaal niet.

avatar van vielip
Ben het in dit geval met De buurman eens. The works is méér een allegaartje dan A kind of magic vind ik. Waarmee ik dus niet zeg dat The works een slecht album is of dat A kind of magic wél een geheel is als album zijnde.

Ozric Spacefolk
Ik wist wel dat de tracklist hier niet klopt.

I Want It All komt gewoon ná het titelnummer. Ben wel benieuwd, welke versie bovenstaande tracklist heeft.

Ozric Spacefolk
Ik vind het wel onwijs gaaf hoe het eindje van Hang On in There terug grijpt op het intro van Kashoggi's Ship.

avatar van horned_reaper
I want it all is één van de tofste nummers die Queen ooit heeft gemaakt! Heerlijk!

avatar van DargorDT
Waarom wordt de tracklist dan niet aangepast, als hij fout is? Ik kan me niet voorstellen dat er twee versies in omloop zijn...

avatar van little lion man
DargorDT schreef:

Correctieverzoek ingediend. Heb geen enkele versie kunnen vinden met bovenstaande volgorde.

avatar van vielip
Toch maar met een halfje verhoogd. Vind dit toch wel een geweldig album. De singles zijn ijzersterk, dus dan zit je al op 5 nummers van de 10 (want de lp in huis) Van de overige vind ik er eigenlijk ook niet één echt slecht. Het afsluitende Was it all worth it is een 'vergeten' Queen pareltje volgens mij? Ik heb het nummer althans pas sinds kort 'ontdekt'. En door de jaren heen heb ik er ook weinig of geen mensen over gehoord moet ik zeggen.

avatar van haythijs
Geloof eingelijk wel dat dit nummer vaak als een favo van dit album wordt ervaren. Lees maar eens terug de reacties. Eigenlijk was dit al een soort pre show must go on. Mercury blikt al duidelijk terug op de band. Yeah it was worth it ?

Ozric Spacefolk
Ik mag maar twee nummers aanvinken en dat zijn al Breakthru en Scandal. Maar Was It All Worth It is zeker al tientallen jaren een megafavoriete Queen-song voor mij...

Ik heb Scandal en Was it all Worth it

haythijs schreef:

Ik las het inderdaad een behoorlijk aantal pagina's terug
Mooi dat het nummer dus toch de waardering krijgt die het mijns inziens verdiend!

avatar van The_CrY
Het nummer waar ik mij meer zorgen om maak is 'Party'. Hoe komt het toch dat die niet beter gewaardeerd wordt? Bij uitstek één der koddigste nummers van Queen.

avatar van bikkel2
Party is een leuke binnenkomer maar ook niet meer dan dat. Duidelijk ontstaan uit een soort van jolige jam.
Over de tekst zullen we het maar niet hebben

avatar van The_CrY
"we had a food fight in somebody's face"

Prijsloos! Het hoeft niet altijd pseudo-intellectuele toei te zijn of een ode aan een of andere (ex-)geliefde. Vind het een betere tekst dan die van het titelnummer.

avatar van bikkel2
Nu is Queen niet van de hoogstaande teksten...... en dat hoeft natuurlijk ook niet.
Maar ik vind het wat cliche. Niet mijn ding, laten we het daar maar op houden.

avatar van vigil
Een foodfight in somebody's face?

noem dat maar cliche

Cured
Dat Queen komt steeds in die albumupdates voorbij.....is al 25 jaar passé, maar voor een vast 10-tal gasten niet en dat is voor de band maar goed ook.

Queen blijft voot mij vooral een singles-band; soms goed, soms aardig, soms vreselijk. De betere albums liggen al heel ver achter ons.....(hoewel niet zo mijn ding).

Heb ik al eens eerder gezegd dat Brian wel één van mijn 10 favoriete gitaristen 'ever' is ?

avatar van De buurman
Queen blijft gewoon een hele leuke band om een beetje over door te muilen. Juist het feit dat de band altijd in beweging is geweest qua stijl, een vast collectief vormde, en luisteraars met verschillende voorkeuren weet te boeien, zorgt dat er veel over gesproken wordt. Bij heel veel andere classic rock acts is iedereen het meestal wel eens over wat nou hun gloriedagen en beste platen waren. Onder Queen-adepten kan daar veel verschil inzitten en dat levert (als je ervan houdt) toch wel leuke discussies op.

avatar van bikkel2
Misschien wel de band waar het meest over wordt gerept hierzo.

Cured
...veel geRhapt en zelf deden ze dat soms ook gerap enigszins (Freddie op We Will Rock You, Another One Bites The Dust).

Ozric Spacefolk
Zwaar passé, maar nog wel van grote invloed op mij en mijn band.
En eigenlijk alle muzikanten die live iets willen neerzetten, vertellen mij dat Queen van grote invloed voor ze is.

Zo is één van de populairste frontmannen/rockers van dit moment (Dave Grohl) een Queen/Taylor liefhebber. Niet zo passé als je denkt dus.

Cured schreef:

Goeie Cured !

Cured schreef:

. Nee vertel eens ��. Je vergeet overigens nog een aspect van de band, het was vooral ook een waanzinnige live band, de band die het stadionoptreden naar een ander niveau bracht. Freddie was hier natuurlijk nogal een factor in, hoewel de muziek en de band zelf er ook wel wat van kon. ze hebben nogal wat impact gehad denk ik ��

avatar van bikkel2
In zekere zin werd Queen ook steeds meer een singlesband. De band ging voor de hits...... geen woord aan gelogen.
Ik ben ook veel minder onder de indruk van de wisselvallige albums die op een gegeven moment het licht zagen.
Maar Queen is gewoon een opvallende band die vooral ook live echt iets neerzette.
En het voer voor discussie ( positief/ negatief) is breed.

Maar stiekum heeft een ieder wel zijn favo Queenliedjes....... zeker weten.

avatar van haythijs
Queen als ultieme guilty pleasure? Of is dat toch Abba ?