Queen - The Miracle (1989)

Rock / Pop
Label: Parlophone

1. Party (2:24)
  2. Khashoggi's Ship (2:48)
  3. The Miracle (5:02)
  4. I Want It All (4:34)
  5. The Invisible Man (3:57)
  6. Breakthru (4:08)
  7. Rain Must Fall (4:23)
  8. Scandal (4:43)
  9. My Baby Does Me (3:23)
  10. Was It All Worth It (5:46)
  11. I Want It All [Single Version] * (4:03)
  12. The Invisible Man [Early Version] * (5:03)
  13. Hang on in There * (3:47)
  14. Hijack My Heart * (4:14)
  15. Stealin' * (4:00)
  16. Chinese Torture * (1:46)
  17. The Invisible Man [12" Version] * (5:30)
  18. Scandal [12" Mix] * (6:33)
avatar van The_CrY
Of toch Earth, Wind and Fire?

haythijs schreef:
Je vergeet overigens nog een aspect van de band, het was vooral ook een waanzinnige live band, de band die het stadionoptreden naar een ander niveau bracht. Freddie was hier natuurlijk nogal een factor in, hoewel de muziek en de band zelf er ook wel wat van kon. ze hebben nogal wat impact gehad denk ik ��
Live ? Top inderdaad.

Jeugdsentiment dit. Door dit album ontdekte ik als puber Queen, jaar of twee fan geweest. Terugluisterend merk ik dat Queen hier echt vast zat in de jaren 80 sound. Dit album heeft een paar toffe nummers. Mijn favorieten zijn The Miracle en Breakthru. I want it all, de eerste Queen hit die ik ooit hoorde, en Scandal zijn ook goed. The Invisible Man, die valt tegen. Lijkt net een slappe remake van Ghostbusters! Nee, dit is niet Queen op zijn best. Al zijn de voornoemde paar nummers goed tot zeer goed.

avatar van haythijs
Vind je Was it al Worth it geen lekker nummer? Ik vond het toen al de topper van het album. Brian zijn sound komt op dit nummer ( maar eigenlijk wel op het hele album) heerlijk tot zijn recht. De opbouw, drumwerk, de zang, het rare opera middenstuk, en de tekst ( de band blikt terug, soort pre show must go on) maken het voor mij een perfecte afsluiter en het hoogtepunt van dit album.
De nummers die jij noemt vind ik overigens ook prima hoor, en the invisible man doet me ook niet aoveel. Wel lekker basdeuntje, dat dan weer wel.

avatar van bikkel2
Was it All Worth It is ook mijn favo op dit album.
Magistrale rock en dat ligt de band gewoon erg goed.
May zijn gitaar spuwt weer vuur en Mercury zingt krachtig en hoog. Topsong.

Schnee
werd laatst geteistert in een reisbus door breakthrough... precies weer zo'n moment hoe erg ik besefte wat een verschrikkelijke band het ook weer is... Mijn god, het blijft in je kop zeuren en je krijgt het er met geweld niet uitgeramt. Echt heeeel erg dit.

avatar van De buurman
Schnee schreef:

Heerlijk even, zo'n reactie. Doet me terugverlangen naar de tijd dat je echt Queen-haters en Queen fans had.

Ik ben en blijf een Queen fan, ook al is het meeste na The Game vrij eh.... matig.

avatar van bikkel2
Fan was ik tot mijn 15e. Maar het was de eerste band die ik echt waardeerde. Dus Queen zal altijd een speciaal plekje in mijn hart behouden.

De buurman schreef:

Tja, Queen doet er schijnbaar nog heel erg toe. Behalve dat de fans op Musicmeter blijven reageren, wordt het dus nog geregeld in tourbussen gedraaid. Ook fijn om te horen dat de songs zo goed en catchy zijn, dat zelfs haters het niet uit hun brein kunnen rammen.

Wat een topband is het toch. Ik ga het vandaag maar weer draaien, wie weet, kan ik ervoor zorgen dat mijn buren de songs ook niet uit hun kop kunnen rammen.

avatar van musician
Wie de ups en downs van de band een beetje doorgrond en zich niet beperkt tot de tijdslijn van het bestaan, weet ook dat Queen, zeker op The Miracle, weer zeer behoorlijk aan het spelen was.

Het is geen A night at the Opera maar ook geen Hot Space.
Het is een modern rockalbum, ontdaan van modeverschijnselen en persoonlijke grillen. Met alle elementen van Queen daar in en sterke songs.

De opening destijds met Party en Khashoggi's Ship (de nummers komen hier maar zelden ter sprake) was een hele ervaring op zich. Ik was er redelijk verrukt over.

Ozric Spacefolk
Ik had 'm allereerst op cassette (dat kon toen nog, cassettes kopen). Het voordeel aan cassettes is, dat je niet kan skippen, ja doorspoelen, maar dat deed je niet snel.
Hierdoor kon ik echt elk nummer even goed meezingen. En het was handig voor tijdens de krantenwijk, of naar school etc.
Nu ik er over nadenk, volgens mij heb ik deze nooit fatsoenlijk op cd gehad. Ik had alles van Queen (Hot Space, The Works, Miracle) op cassette. Het oude werk op LP en Innuendo op cd.

Pas veel later in mijn leven ben ik het op cd en nu op mp3 gaan aanschaffen.

Op de cassette stonden dan weer niet de bonustracks, die ik dus pas later in mijn leven ben gaan ontdekken. Hoe dan ook, ik ben het met musician eens, dat het openingsduo net zo krachtig is als We Will Rock/We are the Champions, Tie Your Mother Down of Brighton Rock.

Cured
Freddie ''announces" his guitar player : ... Brian May ! Brian May !....Hoewel ik geen echte liefhebber ben van Queen, heb ik wel respect voor ze. Met één van de grootste frontmannen die er was en een smaakvolle, 'rousing' gitarist, mag ik nog altijd "stiekem" wat rocknummers van ze afspelen zo nu en dan. I Want Them All !!

avatar van bikkel2
Freddie Mercury was de beste frontman....iets wat ik hier wel durf te beweren.
Als je het hele stampvolle Wembley tijdens Live Aid weet te betoveren ( dus ook de niet Queen aanhangers) dan ben je wel wat.
Over de top, extravagant en wat niet zoal meer.... Freddie en Queen hebben wel iets groots neergezet.

The Miracle blijf ik evenals alle 80"s albums wisselvallig vinden.
Ik vermaak mij meer met hun 70's werk, maar ook in de 80's live onverslaanbaar sterk.

De buurman schreef:

Zijn er niet nog steeds haters en liefhebbers? Dat het een grote band is, zorgt er natuurlijk voor dat mensen er een mening over blijven hebben. Ik heb ook wel eens gedacht dat het eigenlijk heel goed moet zijn als het zo in je kop blijft hangen, aan de andere kant.... 2 unlimited blijft ook in je kop hangen. En nu queen er niet meer is, is er voor de fans nu natuurlijk muse!

Ozric Spacefolk
Meuh... Muse, nee, liever niet.

Na Queen ben ik richting Saga verhuisd, en recentelijk richting indiepop/indietronica. Maar Queen blijft onverslaanbaar.

Heb trouwens ook wel het idee dat Foo Fighters een beetje de nieuwe Queen is.

avatar van musician
Het is inderdaad een lastige vraag.

Je kunt uiteraard wel van meer bands houden maar per saldo is er natuurlijk geen automatische vervanger, van een band als Queen. Dat blijft een lege ruimte.

Ik vind het overigens zelden zwart of wit. Je mag toch hopen dat iedereen kritisch blijft op het gebodene, ook bij z'n eigen favorieten. Er bestaan ook geen bands met een 100% score met goede muziek, dat kan gewoon niet.

Het geldt ook voor Queen. In al mijn beoordelingen van de band zit ik tussen 5***** en 2** dus het hele oeuvre roept in ieder geval bij mij zeer uiteenlopende reacties op. Naar mijn mening is het, als je er met een kritisch oor naar luistert, ook niet mogelijk alleen liefhebber of alleen hater te zijn bij Queen.

bikkel2 schreef:
Freddie Mercury was de beste frontman....iets wat ik hier wel durf te beweren.
Over de top, extravagant en wat niet zoal meer....
Ik denk dat ik het wel met je eens ben, alles opgeteld : performance, zangkwaliteiten, publieks(be)speler, extravagant,extrovert op de bühne e.d. Andere grote 70's iconen als Led Zeppelin, Stones of who-ever hadden ook opvallende frontmannen op hun eigen manier, maar er was maar één zo veelzijdig in al die 'frontman facetten' als Freddie lijkt me.....Hij was zeker geen 'Invisible Man'.

avatar van glenn53
Cured schreef:

Vergeet aub componist niet!!!

avatar van Edwynn
Fantastische frontman, maar qua repertoire lang niet altijd even boeiend ofschoon ik de veelzijdigheid zeer dapper en dus respectabel vind. Live liet ie stadions zo groot als Jupiter uit zijn hand eten. Mooi, maar op plaat vind ik Queen wat lastiger. Op The Miracle vind ik eigenlijk alleen de versnelling van I Want It All gaaf. Maar dat ligt niet aan Mercury. Oh ja, Scandal vind ik ook wel sterk. Verder blief ik het niet zo.

avatar van SemdeJong
Queen al lang passe? Inderdaad bestaat het originele Queen sinds 1991 niet meer. passe? Dat betekent dat Queen haast niet meer voortleeft ruim 24 jaar later. Niets is minder waar. Dat blijkt als je de radio of tv aanzet. Goede muziek raakt niet zo snel passe. En over wat goed is valt gelukkig te twisten maar de invloed van Queen valt niet te twijfelen. En Merecury was ondermeer beïnvloed door Chopin. En Chopin overleed 176 jaar geleden. Is Chopin passe? Zijn muziek wordt nog steeds door anderen gespeeld. Dit gebeurd nu ook met de muziek van Queen. Geregeld spelen bands muziek van Queen tijdens optredens. Zoals Queen ook live muziek van andere speelden.

avatar van musician
Zag gisteravond bij het zappen op de Belgische TV een jongenskoor (40, 50?) dat, o.l.v. een toetsenist, bassist en gitarist, ergens op een bergachtige locatie Don't stop me now ten gehore bracht.

Ik kwam er vrij vroeg in en heb het helemaal uitgekeken. Freddie zou het prachtig hebben gevonden, dacht ik nog.
De jongens waren, laat ik zeggen, tussen de 12 en 18. Inmiddels geboren, na het overlijden van Mercury.

Hoezo passe? Misschien begint het net en zijn ze in de komende 100 jaar nog steeds belangrijk. Ik ben benieuwd hoe dit soort dingen zich ontwikkelen. Waarbij aangetekend, dat het allemaal toch maar zelden boven het origineel gaat. Maar het gaat om de muzikale nalatenschap.

avatar van bikkel2
Queen zal altijd tot de verbeelding blijven spreken.
Daar zorgen May en Taylor ook wel voor trouwens, want die blijven gewoon optreden tot ze er bij neervallen.
Champions en We Will We Rock You zijn onuitwisbare sport anthems geworden, bepaalde andere songs duiken regelmatig op in reclame spots, Boh Rap, waar wij eind v/h jaar of we willen of niet mee geconfronteerd worden.
Het inmense succes van de Musical, de docu's.

Queen is een heel commercieel bedrijf. Daar wordt echt wel voor gezorgd dat dit in den treure zal blijven.

SemdeJong schreef:
Geregeld spelen bands muziek van Queen tijdens optredens.

Als er één ding erger is dan queen zelf horen....

avatar van haythijs
Voor iemand die het maar niks vind, ben je hier wel regelmatig te vinden. Is prima natuurlijk, maar ik heb wel eens geleerd, dat als het je niet aanstaat, je nog altijd de keuze hebt er weg te blijven. Dat je in een bus of stadion wel moet luisteren, is dan jouw pech waar je niet aan kan ontkomen. Maar op een forum als dit is dat toch anders.
Maar niettemin, blijf je mening hier neertypen, altijd leuk een andere wind te horen blazen....

Ik ga het nog druk krijgen bedenk ik me net als ik bij elke artiest waar ik liever bij wegzap, alsnog iets moet ( vooral dat moeten) neertyp. Maar nogmaals, ieder zijn stijl en meug

avatar van SemdeJong
Het ging mij er om dat de stellen "passe" niet klopt. Als iemand die muziek van Queen speelt dit nog erger beter vindt dan dat queen zelfs speelt is prima. Ieder zijn ding.

avatar van Edwynn
Jeff Scott Soto deed dat anders heel leuk. Queendeuntjes speulen.

avatar van De buurman
Lijkt me een stuk leuker dan Adam Lambert in ieder geval. En ja, natuurlijk is Queen passé. Al 24 jaar om precies te zijn. John Deacon begreep dat.

avatar van vielip
Als optredende band ja. Niet als muzikaal instituut. Daarin zullen ze nooit passé worden.

De buurman schreef:

Passé bij wie precies? En waarom zou het wel voor Queen moeten gelden en niet voor andere bands die leden zijn verloren in de loop van de tijd als gevolg van overlijden of artistieke meningsverschillen? En al vanaf hoelang?

Met een beetje redeneertalent valt voor sommige groepen fans ook nog wel vol te houden dat Queen feitelijk met A Night at the Opera z'n eigenlijke hoogtepunt wel heeft gehad en daarna muzikaal passé was. Dat het na dat album alleen nog maar bergafwaarts is gegaan.
Ik zeg niet dat ik dat volledig eens ben maar de redenering is te volgen.

Zijn de Beatles passé, na het uiteenvallen in 1970? The Doors, na het overlijden van Jim Morrison in 1971?

Ik moet zeggen dat de belangstelling voor Queen, als band, de muzikale erfenis, memorabilia, fancontacten, de media etc opmerkelijk aanwezig is gebleven, na het overlijden van Freddie. Beduidend meer dan gemiddeld bij andere uit elkaar gevallen groepen.

Dat staat los van de vraag of John Deacon dat heeft begrepen ja of nee. Zijn beweegredenen om daar niet (meer) aan mee te doen zijn ongetwijfeld legitiem maar in ieder geval dusdanig persoonlijk dat daar alleen naar kan worden gegist.

Feit is wel, dat hij zijn eigen artistieke creatieve ideeën blijkbaar alleen tot uitvoering kon brengen in samenhang met de aanwezigheid van Freddie. Wat op zich nogal bizar is, als je van zijn oude schrijverstalent mag uitgaan. Maar geen soloalbums, geen hobbybands etc. Ik vind dat op zich jammer, ik heb altijd gezegd dat er met Taylor, May & Deacon ongetwijfeld leuke albums gemaakt zouden kunnen zijn.

avatar van lennon
Ik denk dat als je leest passé als bestaande band, dat dat het nogal mooi samenvat.