Ok. Time for me to have my say....
At...
The risk...
of..
being shot by MusicMeter People
Don't believe the hype. Het is een statement van een hip-hop act dacht ik: Public Enemy?
Welnu. na zoveel lofbetuigingen op Musicmeter, en op andere plaatsen, dacth ik: dit IS iets voor mij. Dus besteld bij de CD Vriend. Maar IS dit ook iets voor mij? Niet dus. ;-(
Een flinke portie gitaarnoise op mijn bord: daar zeg ik doorgaans niet makkelijk neen tegen. En ja, het mag best dissonant zijn en experimenteel. Maar wat MBV presteren op deze Loveless tart echt wel alles. Vals om vals te klinken? Richtingloos onverantwoord geweld. Dan kan ik inderdaad
ook beter eens de stofzuiger proberen ipv. dit album.
De zang (die er zo af en toe eens even doorschemert, is heel fijn, als je hem dan ontdekt dus... en ik ontwaar op dit album heus wel "bijna momenten", en mocht het allemaal wat minder vals klinken (ik dacht eerst: mijn cd is kapot, dus eens dezelfde songs gedownload van diverse adressen: maar het klonk even "vals") zou het nog enigszins een aangename luisterervaring kunnen betekenen. Want, als je goed luistert, underneath ZITTEN echt wel degelijke songs...
Alle lofbetuigingen ten spijt, en ik maak me hiermee vast absoluut niet populair, maar so be it: I do not dig this.
Sterker nog: ik vind het helemaal niks, en begrijp eerlijk gezegd ook niet alle heisa en annex hulde rond dit onding.. Ja, sorry, ik vind dit een onding. Experiment? Noise? Dissonante gitaarklanken, wall of sound? Allemaal niks mis mee, en dat vind ik niet verkeerd, maar DIT product: sorry, maar: het doe me niets.
Of toch.
Ik wordt er ongeloofelijk moedeloos, boos en geïrriteerd van. Zodus. een schijfje dat ik ergens ga wegzetten om niet meteen er weer vandaan te halen.. Het uitziten van dit album was een ware beproeving....
U wou noise en gitaarmuren, verantwoorde herrie?
Ik denk dat ik straks
PSYCHOCANDY van The Jesus & Mary Chain nog eens opzet
(ik vrees trouwens dat dat één van de vele albums is die ik nog niet besproken heb, en dàt is een zwaar onrecht!)
Ik kocht bij de cd-vriend ook nog "Isn't Anything". Die moet ik nog luisteren, hopeljk bevalt die me wél.