Van Halen - A Different Kind of Truth (2012)

Label: Interscope

1. Tattoo (4:44)
  2. She's the Woman (2:57)
  3. You and Your Blues (3:43)
  4. China Town (3:15)
  5. Blood and Fire (4:26)
  6. Bullethead (2:31)
  7. As Is (4:47)
  8. Honeybabysweetiedoll (3:47)
  9. The Trouble with Never (3:59)
  10. Outta Space (2:54)
  11. Stay Frosty (4:08)
  12. Big River (3:51)
  13. Beats Workin' (5:03)
avatar van vogelaar
Heerlijk album dit een echte ouder wetse Van Halen .
Heel klein min puntje ik mis Mike zijn hoge stem, maar daar valt aan te wennen

Malle schreef:

Noem ik ene reactie in de caregorie: zeuren

En dat noem ik dan weer; niet willen accepteren dat er mensen zijn die er een andere mening op na houden.

Eén enkel nummer kan juist prima voor onbalans zorgen op een album. Als de rest veel beter is dan springt één nummer er echt wel uit. Anyway, aardig album

avatar van AstroRocker
@vielip, ik ben wel benieuwd wat jij van de nummers op zich vind!
Bij enkele nummers heb ik soms wel wat korte dejavu momenten...
Kan ook niet anders als ze een flink deel van de songs uit oud materiaal hebben gehaalt.
Kan mij niet schelen, want ze klinken perfect.

avatar van kowalski
Na deze meteen WACF, FW en DD gedraaid en inderdaad, AstroRocker, déja-vu all-over. Als dit uit het archief komt, waarom is DD dan zo'n halfslachtig album geworden?

Ik ben na DD afgehaakt, te weinig goede (eigen) nummers. 1984 Heb ik pas na 5150/OU812/F.U.C.K./Balance binnengehaald, bij 5150 ben ik dus weer aangehaakt. Alleen Balance als CD, de rest nog prachtig vinyl.

Met DLR is het toch meer Rock & LOL, als je jezelf minder serieus neemt, komt dat blijkbaar de speelvreugde ten goede. Bij SH had ik altijd meer het gevoel dat hij zich redder van de band - na DLR's vertrek - voelde en de band zich meer ten dienste van hem moest stellen, dan hij ten dienste van de band.

Ik zal deze vaak draaien, het spelplezier spat er van af en de songs zijn goed, allemaal VH-waardig, ook Tattoo. Het voelt niet als een bijelkaar geraapt setje songs, maar als een coherent album. Het smaakt naar meer en als er nog meer in dat archief zit van dit nivo, kom dan maar op. Nice come back, gents!

AstroRocker schreef:
@vielip, ik ben wel benieuwd wat jij van de nummers op zich vind!

Kom ik (hopelijk) binnenkort op terug! Heb 'm nu nog maar 2 keer in z'n geheel gehoord en dat is te weinig. Tot nu toe vind ik het verrassend dat ze met zo'n album op de proppen komen. Had ik (en met mij heel veel anderen) niet verwacht. Het spelplezier spat er vanaf en dat is al heel wat bij oudere bands die nog steeds nieuw materiaal op de markt brengen.

Rizz
Voor degene die zin hebben in een erg grappige positieve recensie over dit album; klik op de volgende youtube link: Review

avatar van Rockbeest
Je bent niet consequent richiedoom, eerst vindt je dat D.L.R. het echt niet meer kan..

richiedoom schreef:
Tattoo vind ik alvast een erg zwakke single. Dat komt door de productie, het ontbreken van mikey's backing vocals (de van halen sound is weg!), die relnicht die saai zingt (Die vent kan t echt niet meer) en de verschrikkelijk slappe tekst.

Om vervolgens te zeggen..
richiedoom schreef:
Geslaagde comeback is het zeker, en david lee roth zingt nog goed ook! Tattoo was wel erg misleidend want het is echt een vreemde eend op deze plaat.

Over de tekst van 'Tattoo' kun je natuurlijk lang discussiëren en je vindt het wat of niet, maar misschien dat dit iets verduidelijkt

Tijd voor DLR in Spoken Word

De man is er voor gemaakt

avatar van iggy
hij leeft ervoor hij kan niet anders hij is zo. Om de zin van malle af te maken he he.

Yours truly

Daimond david lee roth ha.

Oh my dear wat kan de beste man toch heerlijke nonsense uitbraken. Maar dat is tevens het vermakelijke van dave das grossmaul. Ik kan er bijna altijd vet mee lachen.

avatar van iggy
Beste rockbeest

Mij heeft het helemaal niks,nada verduidelijkt wat dave nu bedoelt met tattoo. De man lult en lult geeft uitleg over dingen die niks tot weinig te betekenen hebben. Gewoon een leuk verhaal uit de grote mond van daimond. Niemand neemt dit toch serieus WHOOOO. Laat de de man toch gewoon lekker lullen geniet en lach.

En tuurlijk is richiedoom niet consequent. Dat zijn alleen trainers. Wij normale mensen geven dingen gewoon toe. Als het goed is is het goed. Als het niks is is het niks.

En om eerlijk te zijn (ik heb de plaat nog niet) ben ik nog lang niet overtuigd tot nu toe. Ook niet echt consequent niet?

Trouwens die verekte von heeft wel gelijk gekregen. Dit zijn blijkbaar allemaal oude doos halen songs.

avatar van richiedoom

richiedoom schreef:

Om vervolgens te zeggen..

richiedoom schreef:

Toen ik alleen nog maar Tattoo hoorde vond ik het gewoon niks, ik hoorde de Van Halen sound gewoon niet. Geen hoge backing vocals, en david lee roth die heel safe zingt zonder die schreeuwtjes, en dan zag ik m zich zo aanstellen in die clip, dus vandaar dat ik dat zei.

Nu het hele album gehoord en David Lee Roth kan het dus wel nog steeds! Tattoo vind ik het enige nummer dat eerder op een album met Sammy Hagar (qua sound, niet qua kwaliteit) had kunnen staan, de rest is gewoon ouderwets zoals de eerste zes albums. Ik ben dan wel meer fan van Van Halen met Sammy, maar met Roth is ook gewoon vet.

En zeker niet alles op de plaat vind ik goed, ik vind vooral 6t/m 9 behoorlijk zwak, en eigenlijk is stay frosty ook niet bijzonder maar t is gewoon een leuk grappig nummertje.

Roth geen hoogstaand zanger maar wel een erg lekkere stem die erbij past, en die sprankelende i dont giva a fuck mentaliteit eeuwig ene genot om te zien en te horen

avatar van Bollieblauw
Glorieuze comeback plaat! De vreugde spat er van af en Eddie klinkt als in zijn jongste jaren. Afwisselend grommende, sprankelende en zelfs funky riffs en de oude vertrouwde solo's die gieren en knetteren. Dave is zoals Diamond Dave hoort te zijn: genoeg Rock om cool te zijn en genoeg zelfspot om Lol te zijn (mooi gevonden, Kowalski)! Ik had vooraf best mijn twijfels (Tattoo is met afstand de minste plaat van de dertien), maar deze zijn direct verdwenen na de eerste luisterbeurten.

Vijf welverdiende sterren.

She's the Woman, You and Your Blues en Chinatown zijn de toppers voor mij.

richiedoom schreef:

Ik vind Tattoo tot nu toe juist één van de betere nummers. Ondanks dat ik het refrein nog steeds niet veel soeps vind. En ja, ik vind het ook wel een soort 'VH met Sammy' vibe hebben. Een nummer als Bullethead doet me tot nu toe nog vrij weinig. Muzikaal is het top maar de zanglijnen en melodie gaan het ene oor in en het andere weer uit. Stay frosty, Honeybabysweetiedoll en China town precies eender.
Nummers als Big river, She's the woman en Beats working vind ik dan stukken beter. Eén ding staat wel vast voor mij; Eddie knettert als een tierelier op dit album!! Wát een gitarist is het toch!

avatar van sinkthepink
Told ya I was comin' back...
(Told Ya!)
Say you missed me...
(Say it!)
Say it like ya mean it!

Kippevel !

avatar van Metal-D78
Gitaarwerk in "As Is"

avatar van Ronald5150
Check onderstaande review met meer detailinformatie over de songs (of het nu wel of geen oud materiaal is, het blijkt 50/50 te zijn).

Van Halen: A Different Kind Of Truth – The VHND Review

avatar van AstroRocker
Prachtig om alle lyrische reacties te lezen!
De cd is sinds vrijdag niet meer het bakkie uitgeweest.
Hij wordt steeds beter!

avatar van Bollieblauw
Gek genoeg ook een soort van opluchting dat dit album zo heel erg goed is. Je bent toch een beetje bang voor een misbaksel, na al die jaren. Maar fantastisch dat Eddie ook zo in vorm is en nog steeds een "Hoe de fuck deed hij dat nou?" gevoel weet achter te laten. En het toffe bij Eddie vind ik altijd: het klinkt gewoon ook nog moddervet (in tegenstelling tot veel andere supertechnische gitaristen).

Kan niet wachten om hem weer in de auto op te zetten. Krijg ook steeds als vanzelf een glimlach op mijn gezicht en kan niet wachten om ze over drie weken live te zien!

avatar van AstroRocker
Hier draait ie nog steeds....
En ja wrijf het maar in dat je Van Halen gaat zien in de US
We verwachtten natuurlijk een flink verslag, dat zou het weer wat vergoeden

avatar van Bollieblauw
Haha, ik blijf het inwrijven natuurlijk. Ben erg benieuwd naar de setlist, ik hoop op zeker 7-8 nummers van dit prachtalbum.

Rockbeest schreef:

Wat vindt je nou van de 'Tattoo' tekst volgens D.L.R.?

richiedoom schreef:

Ik geloof dat ik je wel begrijp

Beste rockbeest

Dat is jouw mening en dat mag..

iggy schreef:

Hier volg ik je even niet iggy, wat 'geven we' toe dan..? Dat je het ene moment vindt dat iemand er nix van bakt en het volgende moment vindt dat hij nog steeds lekker zingt? Is dat toegeven? En trainers consequent? Haha!
Gelukkig heeft richiedoom het zelf al uitgelegd.

iggy schreef:

Dat heeft nix met consequent te maken kerel..maar het is je goed recht om - nog lang - niet overtuigd te zijn.

50/50

avatar van Rockbeest
Hebben jullie trouwens allemaal de 'rotatielijst' ingevuld..?

Van Halen is weer Back To Basic. Geweldig, hopelijk komen ze nog dit jaar in Nederland/Belgie spelen. Chinatown is voorlopig mijn favoriete nummer.

Bollieblauw schreef:

Moet kunnen toch, de meeste VH nummers duren kort dus er passen er veel in een set. Anderzijds, ze hebben veel klassiekers....

Rizz
Gezellig gemiddelde Big River, wat een geweldig nummer is dat trouwens!
Heb vandaag het schijfje door de brievenbus gekregen

avatar van Rockbeest
Jammer dat ADKOT geen 51:50 duurt..

Rizz
Scherp gezien, het zou wat zijn

avatar van Bollieblauw
"As is" is potverdorie ook vet hoor!

avatar van De buurman
Beluister 'm momenteel voor het eerst... grootste verassing is Eddie Van Halen, die speelt alsof hij een nieuw leven is begonnen. Bovendien: wat snoeihard allemaal! De mix komt me verder wat dof over, of ligt dat aan mij?