Rolling Stones - Let It Bleed (1969)

Rock / Blues
Label: Decca

1. Gimme Shelter (4:30)

met Merry Clayton

2. Love in Vain (4:19)
  3. Country Honk (3:07)
  4. Live with Me (3:33)
  5. Let It Bleed (5:27)
  6. Midnight Rambler (6:52)
  7. You Got the Silver (2:50)
  8. Monkey Man (4:11)
  9. You Can't Always Get What You Want (7:28)
avatar van TEQUILA SUNRISE
Vandaag de geremasterde versie van dit album aangeschaft, samen met Exile & Sticky Fingers mijn inziens toch wel het beste Stones werk.
Geweldige opener Gimme Shelter & afsluiter You Can"t Always Get What You Want.
En wat daar tussenin zit is ook niet misselijk.
Prachtplaat.

avatar van LucM
Ik vind zowel "Country Honk" als de single "Honky Tonk Woman" klasse, net als dit hele album trouwens (100% akkoord met Lens!).

Een van de beste platen van de Stones in mijn optiek.
Zowiezo een hele goeie periode met Beggars Banquet, Exile en Sticky Fingers.
Het begint al met Gimme Shelter (ook zo goed) en dat is een voorbode voor de rest.
Bijna alleen maar erg goede songs, veel klassiekers.
M'n favorieten zijn You Can't Always Get What You Want en Monky Man.
De laatste vooral vanwege het geweldige begin; alleen de piano en de bas in een combinatie die het een beetje onheilspellend maakt en dan komt de rest erin met die heerlijke gitaar.
Aan het geluid te horen is het Keith volgens mij.
Hele lekkere plaat.

stuart
Toch wel 1 van mijn favoriete 60's platen. Het is een diverser album al Beggars Banquet (overigens ook een topper) en kent geen zwak nummer, wel iets mindere. Zo vind ik Kant 2 helemaal top, maar Kant 1 vind ik een ietsje wegvallen; Love in Vain is op zich een mooi bluesnummer maar ebt het momentum na de openingsknaller Gimme Shelter wat weg. Ik had het liever ergens ander op het album gehad. In plaats van Country Honk had ik liever het origineel gehad(Honky Tonk Women) en Live with me is lekker maar het is net geen 5 sterren. Als het zo was geweest, had Let it Bleed zeker in mijn top 10 allertijden gestaan, nu weet ik het niet zeker.

P.S.(voor mensen die nu in mijn top 10 kijken; daar staat ie in. Maar als ik echt een definitieve lijst moest maken , weet ik het niet zeker. Ik gebruik deze top 10 wat meer als lijstduwers.)

avatar van Queenidiot
heel goed album alleen midnight Rambler is nogal matig. Dat nummer voegt niets toe aan deze laat, alleen 8 nummers is een beetje weinig, dus dan nog maar een matig nummertje erbij. voor de rest gewoon stones-kwaliteit, 4 sterren dus

avatar van De Ulk
Dit is m.i. het allerbeste Stones-album (en ja, ik heb ze allemaal), hoewel ik Beggar's Banquet bijna net zo goed vind. Maar hier staat Midnight Rambler op, toch wel één van de beste Stones-nummers. Ook het titelnummer vind ik een absolute topper.
Eigenlijk vind ik de hele plaat erg sterk, alleen Live With Me vind ik ietsje minder.

avatar van marco straaten
Midnight Rambler is natuurlijk fantastisch; alleen nog overtroffen door de versie op Get yer ya-ya's out.
Live with me en Country Honk zijn de "iets" mindere nummers hier, wat mij betreft.
Echte topper vind ik Monkey Man

avatar van Leonard91
Dit is het eerste Stones album, chronologisch gezien, wat ik écht geweldig vind. De opener is een van de weinige nummers die Angie en Wild Horses nog van de troon zou kunnen stoten als mijn favoriet Stonesnummer en eigenlijk mag de hele cd er wezen.
Alles klinkt gewoon lekker. Eerst had ik vaak dat ik de Stones niet slecht kon vinden maar echt bijzonder waren ze ook niet, en dit album staat bol van de prachtnummers.
Stevige 4,5*

haveman
Ik heb nu een aantal albums van dit bandje geprobeerd en hoewel ze veel fantastische nummers hebben gemaakt heb ik aan een aantal verzamelaars genoeg. De reguliere albums kunnen mij niet echt bekoren tot nu toe.

You Can't Always Get What You Want

avatar van Droombolus
Dit is voor mij het Stones album met de meeste positieve uitschieters, maar de keerzijde van die medaille is natuurlijk dat het totaal niet groter is dan de som der onderdelen omdat er niet echt een homogene album sfeer ontstaat. Gimme Shelter, Monkey Man & Midnight Rambler zijn alle drie van buitenaardse klasse, Live With Me, Let It Bleed & Love In Vain zijn gewoon tering goed maar daarna valt er een heel diep gat naar de rest van de songs.

You Can't Always Get What You Want is me veel te zoetsappig uitgevoerd voor de inhoud van de tekst en het koor wat gewoon "can't" in The Queen's English staat te zingen spoort gewoon niet als Jagger dat op zijn normale platte manier uitspreekt. Daar krijg ik dus heel fout kippenvel van. Country Honk is op zich wel aardig maar past gewoon niet tussen de rest van de songs, we waren IMO beter bediend geweest met de "normale" Honky Tonk Women.

Grindpad
wat mij betreft de beste Stones plaat.

waar ik ze soms "te gewone"rock vind maken, is deze plaat nog bijzonder.

en het is min of meer het requim van Brian Jones

Tot zover is dit ook duidelijk mijn stone favoriet.

Grindpad schreef:
wat mij betreft de beste Stones plaat.

waar ik ze soms "te gewone"rock vind maken, is deze plaat nog bijzonder.

en het is min of meer het requim van Brian Jones

Niet van Brian Jones want tijdens de opname sessies van Let it bleed was Brian al te ver heen om fatsoenlijk te spelen.
Met als gevolg dat hij maar op twee nummers(meespeelt). Dus het is meer het reqeuim voor Brian jones

Grindpad
klopt, je, dat bedoelde ik eigenlijk ook meer.
requim voor Jones

avatar van mafketel
Droombolus schreef:

Beter dan dit had ik het zelf niet kunnen zeggen. Zoals je ook schreef ontstaat er geen homogene album sfeer, wat bij Beggars Banquet wel het geval is. BB is en blijft HET 60-er-jaren album van de Stones voor mij.

De 3 eerst genoemde nummers redden deze Stones-plaat van de middelmaat, dus toch nog ****.

Father McKenzie
Queenidiot schreef:

Ik heb me al vaker verbaasd over je uitspraken, als er één moordnummer is van de Stones uit deze periode dan is het naast Sympathy For The Devil zeker en vast Midnight Rambler, een nummer dat trekt, stoot, stoomt, rukt, beukt, rockt en swingt als de pest.... - ik weet echt niet waar jouw oortjes zitten, echt niet.....

avatar van bikkel2
Ik vind in dit kader wel dat Midnight Rambler en eigenlijk ook You Can't Always Get What You Want , er '' Live'' veel beter uitkomen .
Dat coir in Can't Always Get is eigenlijk nogal kitscherig op Let It Bleed.
Midnight Rambler op Get Yer Ya Ya 's Out , heb je die wel eens gehoord Father ? die overtreft de studioversie met gemak .(en zo zijn er wel meer uitvoeringen , 1973 bijv . Wauw .)

Father McKenzie
Hé, bikkel, ik heb uiteraard ook Get Yer Ya Ya's Out, klopt is een puike versie, maar voor mij moet de studioversie er niet voor onderdoen, echt niet.

avatar van James Douglas
Misschien niet het meest samenhangende maar door de individuele klappers wel mijn Stones favoriet op het moment. Gimme Shelter en Midnight Rambler zijn mijn nummer één en twee op de mythische lijst geweldige songs die uit de pen van Jagger en Richards vloeiden.

I stick my knife right down your throat, baby and it hurts!

avatar van beezz
Dit is voor mij het allerbeste Stones-album ooit! Ik weet dat er nummers zijn die beter zijn,m maar dit album als totaal kent volgens mij geen zwakke nummers. Mijn all-time favorieten staan erop: 1.Midnight Rambler, 2 Monkey Man 3 You can't 4 Live with me.

De tempowisselingen op MR en YCAGWYW bezorgen me na al die jaren nogf steeds kippenvel

Queenidiot schreef:

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat iemand dit kan zeggen over mijn all time favourit! Luister er nog eens goed naar en probeer de tempowisselingen van de drums en bas eens tot je door te laten dringen. Echt meesterlijk!! Maar ik ben een fan en dus niet objectief!

Om maar met Mick te schrijven Oh, don't do that, Oh, don't do that
Oh, don't do that

Deze iets mindere fan vind het ook meesterlijk dus het is volledig gerechtvaardigd . Ik ben inmiddels ook een bezetene van Monkey Man.

James Douglas schreef:
Om maar met Mick te schrijven Oh, don't do that, Oh, don't do that
Oh, don't do that

Deze iets mindere fan vind het ook meesterlijk dus het is volledig gerechtvaardigd . Ik ben inmiddels ook een bezetene van [i]Monkey Man[/i].

Yep!! Mijn op één na mooiste.

mefyfrancky
Dit is voor mij het allerbeste studio-album van de Stones !

Mijn voorkeur gaat naar "Gimme Shelter" (Wat een song zeg ! ! !), "Love in Vain", "Let It Bleet", "Midnight Rambler" en het onvergetelijke "You Can't Always Get What You Want ".

avatar van aerogp1
Bij het nummer 'Gimme Shelter' bij 3:05 hoor je de vrouwelijke vocalist Merry Clayton zingen: "Rape, Murder, it's just a shot away".
En bij het woordje 'murder' slaat haar stem even 'over' o.i.d. Strak daarachter hoor je een soort kreet van reactie komen: iets als Woo! Mogelijk van een bandlid of engineers?
Iemand wel eens opgevallen?

Stijn_Slayer
Erg mooie plaat. Gimme Shelter is denk ik mijn favoriet hierop. Honey Tonk Woman vind ik beter dan deze Country Honk, maar ze zijn beiden goed. You Can't Always Get What You Want is nog zo'n pareltje. Eigenlijk alleen You Got the Silver vind ik wat minder geslaagd.

Ik denk dat ik het niet hun beste album vind, maar het wordt wel moeilijk om een betere aan te wijzen.

nicolaib
een van mijn favoriete albums sinds een tijdje.

toen ik hem voor het eerst hoorde vond ik hem niet zo bijzonder op een paar nummers na. let it bleed, bijvoorbeeld, vond ik zelfs erg vervelend met een overdreven amerikaans lallende jagger...maar nu vind ik het een fantastisch album in zijn geheel. er staat echt geen enkele misser op deze plaat.

het is dankzij platen als dit dat ik het jammer vind dat ik er in die tijd niet bij was. want het moet heel wat zijn geweest...de hele sfeer rondom the rolling stones en sowieso de hele tijdgeest.

dit album doet het em echt voor mij...net als beggars, sticky en natuurlijk exile. fenomenaal, en dat zal het ook altijd blijven.

aerogp1 schreef:
Iemand wel eens opgevallen?

Inderdaad zeg nooit eerder gehoord, het is wel een prachtige overslag btw
beste Stonesplaat toppers; Gimme shelter en Midnight Rambler country honk is erg gaaf maar past niet heel erg op de plaat. Live with me vind ik wat minder interessant..

avatar van James Douglas
Het is volgens mij Mick Jagger zelf die de woo! kreet slaakt. Uit pure overdonderind van Clayton's vocalen.