Neil Young / Crazy Horse - Americana (2012)

Canada / Verenigde Staten
Label: Reprise

1. Oh Susannah (5:04)
  2. Clementine (5:42)
  3. Tom Dula (8:13)
  4. Gallows Pole (4:15)
  5. Get a Job (3:01)
  6. Travel On (6:47)
  7. High Flyin' Bird (5:30)
  8. Jesus' Chariot (She'll Be Coming 'Round the Mountain) (5:38)
  9. This Land Is Your Land (5:26)
  10. Wayfarin' Stranger (3:07)
  11. God Save the Queen (4:08)
gastheerg
Ik kan zowel de extreme kritiek als het enorme enthousiasme niet volgen.
Wellicht uit beide kampen een poging het aantal sterren een beetje op het juist niveau te krijgen.
Het concept - de keuze van deze verzameling liedjes - is niet onaardig maar als je hier voor kiest had er echt wat meer in gezetten, Zeker voor Neil Young en een van de beste begeleidings-bands.

Net nog een keer gedraaid en zal niet heel vaak tevoorschijn komen maar hou het voorlopig toch op 3 sterren.

avatar van musician
Jesus chariot

Geweldig he.
Sluit overigens naadloos aan bij het Living with war album.

Ik mag graag even opzitten voor een volgend album van Young in deze stijl.

avatar van harm1985
Na 8 jaar en het moeten doorstaan van albums als Monsanto Years, Peace Trail, The Visitor en Colorado met hun te aanwezige politieke boodschap (waar me ik me amper in kan vinden) doen me dit album herwaarderen. Waar het album A Letter Home, mede door de opnametechniek, meer een soort gimmick is, luistert dit album veel lekkerder weg en lijkt me verhoging op zijn plaats.

avatar van Frans van Laarhoven
Ik zou zo'n album van geen andere artiest met een 4,0 gewaardeerd hebben, maar ja het is Neil Young die deze nummers toch weer volledig naar zijn hand weet te zetten.

avatar van Twinpeaks
Ik ga ook een halfje omhoog. Waarschijnlijk ingegeven door mijn teleurstelling destijds kwam ik af met een 2.5 sterren beoordeling. Ik hoor nu vooral het spelplezier, waar ik eerst te gefocust was op goed spel. Het is nog steeds niet hemelbestormend maar goed te behappen nu. 3 sterren dus