Marillion - Sounds That Can't Be Made (2012)

Label: Racket

1. Gaza (17:30)
  2. Sounds That Can't Be Made (7:10)
  3. Pour My Love (5:58)
  4. Power (6:05)
  5. Montréal (13:59)
  6. Invisible Ink (5:44)
  7. Lucky Man (7:14)
  8. The Sky Above the Rain (10:34)
  9. Wrapped Up in Time [Radio Session] * (3:58)
  10. Power [Radio Session] * (5:34)
  11. Pour My Love [Radio Session] * (5:28)
  12. Lucky Man [Demo Arrangement] * (4:13)
  13. Sounds That Can't Be Made [Live in Holland 2013] * (7:51)
  14. Invisible Ink [Live in Holland 2013] * (6:05)
avatar van vigil
Nu is Cover My Eyes al weer 21 jaar geleden en Kayleigh zelfs 27 jaar, dus in dat opzicht...

avatar van daniel1974nl
Maar nog steeds wel gespeeld, zelfs nog op de afgelopen tour en soms zefs een van de twee als toegift terwijl er zo ontzettend veel ander sul kon worden gespeeld. Tijdsverspilling. Gisterenavond in Cardiff werd inderdaad met Gaza geopend en loog de rest van de setlist er ook niet om :

Marillion Concert Setlist at Cardiff University, Cardiff on September 9, 2012 | setlist.fm

Ozric Spacefolk
Ik houd wel van korte krachtige songs. Hitsingle of niet.
Bijna alle muziek is goed en leuk. Muziek is nooit en te nimmer tijdsverspilling.

10 grendels in een liveset, lijkt me wat ver gaan.
Overigens is er een livecd van Marillion met alleen maar de lange songs.
Probeer die eens.

avatar van bonothecat
daniel1974nl schreef:

Laatste concert wat ik in paradiso zag waren ze beide present, en lekker mee zingen met kayleigh en cover my eyes kon mij toen beter bekoren dan het nieuwe nummer wat ze speelden, Tijdsverspilling als kwalificatie voor Kayleigh vind ik dan ook erg matig.

avatar van hogweed
Ik vind de setlist erg goed en evenwichtig. Natuurlijk zitten er nummers bij die je bij concerten va(a)k(er) hoort, en/of niet (direct) jouw keuze zouden zijn zijn. Maar voor elk wat wils...

Als ik zie dat andere concertgangers genieten van een in mijn ogen minder goed of slecht nummer, wie ben ik dan om dat af te kraken... Ik weet uit ervaringen dat voor velen een concert geslaagd is als de bekendere nummers worden gespeeld. Zeg maar de stukken van de verzamelalbums ('The Best of'...). Anderen horen liever alleen de langere/epische stukken. Al met al denk ik dat de meeste liefhebbers van Marillion tevreden zullen zijn met de setlist in Cardiff.

Wat een geweldige band is Marillion ook!

Net een e-mail binnen met een link om alvast de mp3's van het album te downloaden, omdat shipping wat vertraging heeft. Gelijk even gedownload. Vanavond er even lekker voor zitten, koptelefoon op.. Heb er nu al zin in!

Ze vragen de downloadlink niet te delen, dat doe ik dus ook niet.

avatar van strandsmurf
wiehoe schreef:
Wat een geweldige band is Marillion ook!

Ze vragen de downloadlink niet te delen, dat doe ik dus ook niet.

Ik heb de koptelefoon al op!

avatar van petdetect
Net van de heren. Even op m'n Android gezet. Straks eens voor gaan liggen

avatar van TheInvisibleMan
Na één luisterbeurt denk ik dat ik hier weer heel lang heel veel plezier aan ga beleven

Nog te vroeg voor een beoordeling maar een ding alvast: wat een prachtig emotioneel kippenvelnummer is de afsluiter!

Ook ik heb zojuist mijn eerste luisterbeurt gehad en ik heb er nog wel 9 keer voor nodig voordat ik daadwerkelijk een beoordeling ga geven. En wat TheInvisibleMan al schrijft kan ik me compleet bij aansluiten, de afsluiter is echt een kippenvelnummer.

Van de H. albums vind ik tot nu toe Marbles het meest geweldig en ik merk dat ik dit ook zeer kan waarderen.

Ter vergelijking met de eerste luisterbeurt van Happiness is the Road belooft dit veel goeds (Ook een goed album met veel mooie tracks, maar heeft me nooit als geheel kunnen pakken).

avatar van Bluebird
Alvast 5 sterren van een vandaag geregistreerde nieuwkomer..............

avatar van symforock
Afgelopen weekend de pre-order binnen gekregen. Helaas het album nog maar 1 keer kunnen beluisteren, te vroeg om te stemmen maar voorzichtig optimistisch dat wel. Wat in ieder geval direct opvalt is de weer uiterst beroerde geluidskwaliteit van dit album. veel te vlak in het midden en hoog en dan ook nog teveel bas. Horen ze dat zelf nou niet ? Ik hoop dat ooit Steven Wilson nog een paar remasters van Marillion mag mixen want hij weet hoe je muziek op CD zet.
Jammer dat er anno 2012 nog CD's worden geproduceerd die klinken als een ferro cassettebandje uit 1985.

Ozric Spacefolk
Toevallig zat Steven Wilson ten tijde van .com achter de knoppen. En bijna niemand trekt die plaat.

avatar van rkdev
symforock schreef:
Sorry, maar ik hoor zulke dingen dus écht niet. Misschien omdat ik geen muzikant ben ?

Ozric Spacefolk schreef:

ik heb het dan over de geluidskwaliteit en niet over de kwaliteit van de muziek.
.com klinkt technisch goed ook al is het muzikaal gezien een minder album. Helaas levert Marillion
albums af met zeer wisselende geluidskwaliteit, dat is altijd al zo geweest. Script klinkt super, fugazi een stuk minder en over radiation maar te zwijgen. Mijn opmerking zegt niets over de band want ik ben die-hard marillion fan van het 1e uur maar helaas ook audiofiel en dat is soms een haat-liefde verhouding. Ik ben jaloers op de mensen die het niet horen.

Ozric Spacefolk
Ik vind uiteindelijk de eerste 3 platen veel te clean klinken, en vanaf Clutching alles erg goed klinken, met uitzondering van Radiation.

Ik hoor echt niets vervelends of storends in de mix van de platen van de laatste 10/15 jaar.

Overigens vind ik Steven Wilson best wel overgewaardeerd en soms verschrikkelijke prodcuties afleveren.

Ozric Spacefolk schreef:

Dank voor je reactie en je mening. Gelukkig zijn smaken verschillend en ook Steven heeft wel eens wat minder werk afgeleverd maar Deadwing en In Absentia zijn toch juweeltjes van mixen vind ik persoonlijk. Maar goed laten we ons weer gaan concentreren op waar het hier werkelijk over gaat en dat is de muziek zelf, dan kan dit draadje dicht. Ik ga het album nog maar eens opzetten en binnenkort een stem uitbrengen.

avatar van vigil
Ozric Spacefolk schreef:

Had dat met de productie te maken??

avatar van chevy93
madge busload: MARILLION Sounds That Can't Be Made music review by Warthur - madge-busload.blogspot.nl

Living in the UK isn't without its advantages; it means, for instance, that when the pre-orders of Sounds That Can't Be Made got mailed out the other day my copy arrived with great speed. I've spent the whole weekend giving it an in-depth listen and can happily report that this is the top-flight followup to Marbles with Somewhere Else and Happiness Is the Road weren't (and, to be fair, I don't think they were intended to be).

en:

In short, if you're a fan of H-era Marillion and consider Marbles to be one of their better albums, you're highly likely to see this one as a return to form. I'll be seeing them live next week and apparently they intend to use Gaza as the opening number for their UK tour: I can't wait.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
symforock schreef:

Ik ben verre van een audiofiel, maar voor het geluid op Somewhere Else en Happiness Is the Road vind ik het eigenlijk wel een treffende omschrijving. En ik ben er dus ook niet zo kapot van.

avatar van petdetect
"Pour my Love", "Lucky Man" en "The Sky Above the Rain" kunnen me (nog) niet pakken. Rest van het album is op zijn minst verrassend! Veel meer "Prog Rock" dan ik van ze gewend ben, en dat valt niet tegen.
Snap de "productie/mix" discussie wel. En misschien dat .com juist door de strakke productie wèl een van mijn favouriete albums is. Radiation is ook wel het ultieme voorbeel hoe het niet moet; daar zijn een aantal goede nummers kapot geproduceerd. "Pour my love" is zeer zeker het slachtoffer van de productie; het is al beetje flauwe hap, maar had met een betere productie wellicht overeind kunnen blijven staan. "The Sky Above the Rain" had zoveel meer kunnen zijn. Misschien gaat 'ie me nog pakken, maar vooralsnog heb ik vooral het gevoel: "wanneer draaien ze die zang nu eens weg". Vocale rust en muzikale explosie... dat mis ik bij dit nummer.
Maar als ik kijk naar de hoeveelheid muziek die ik geweldig vind op dit album (Invissible Ink... formitastisch gewoon! Gaza, Sounds that can't be made. Vooralsnog mijn drie favourieten.) dan kan niet anders concluderen dat ze heel wat puik werk afgeleverd hebben! En laten we eerlijk zijn, Gaza alleen al is bijna één zijde lengte op Misplaced Chilhood niveau. Waar klagen we dan nog over.

avatar van perlon
Ik ben na de Fish-periode volledig vervreemd van deze band, gewoonweg omdat het alleen maar minder kon zijn. De eerste 3 albums met Hogarth heb ik nog wel gekocht, maar hebben me nooit echt kunnen bekoren mede vanwege zijn stemgeluid wat me niet aansprak. Nu hoor en lees ik al jarenlang positieve dingen en dit album schijnt wederom een hoogtepunt te zijn, als ik hier de reacties zo lees.

Ik denk dat ik mezelf eens over de drempel ga helpen en dit maar eens ga beluisteren. Het is op z'n minst het proberen waard.

avatar van Hans Brouwer
perlon schreef:
Ik ben een paar jaar geleden over die drempel gestapt. En daar heb tot op de dag van vandaag geen spijt van. 'k Ben zeer benieuwd naar het nieuwe Marillion album.

avatar van bikkel2
perlon schreef:

Neem ook Marbles even tot je......briljante plaat. En nog wel meer natuurlijk, maar Marbles....

avatar van jellecomicgek72
Here we go! 1e luisterbeurt..

avatar van crosskip
Ben nog niet overtuigd na de eerste luisterbeurt. Heb het gevoel dat de afwisseling wat mist, je blijft de hele cd lang in dezelfde sfeer hangen. Het album mist nog een schop onder zo'n hol. We zullen zien hoe ik hier over een paar luisterbeurten over denk, maar dit gaat voor mij zeker een Marbles niet evenaren.

avatar van jellecomicgek72
En ik geef gewoon 5 sterren na een eerste luisterbeurt. Ja u ziet het goed, 5 sterren. Wat een fantastische plaat heeft de band hier afgeleverd zeg, ongelofelijk. Dit is echt weer symfo van het hoogste niveau. Vooral het nummer Sounds That Can't Be Made is echt fantastisch, Gaza kende we al langer, fantastische track ook. En dat je in dezelfde sfeer/vibe blijft hangen vind ik juist geweldig, deze plaat voelt écht aan als een geheel. Ja ik ben hier best wel lyrisch over en ga hem nu weer opnieuw luisteren.

avatar van IntoMusic
Mijn hemeltje wat een hoge score na 6 stemmen. Heb deze meteen op de iPod gegooid en ga morgen in de trein (zoals ik lees) genieten. Zeer benieuwd!

avatar van Tony
jellecomicgek72 schreef:
Here we go! 1e luisterbeurt..

En voordat je 'm helemaal afgeluisterd hebt geef je al 5*?

Tony schreef:

En voordat je 'm helemaal afgeluisterd hebt geef je al 5*?

Stond al langer op.