Echo & The Bunnymen - Ocean Rain (1984)

Rock / Pop
Label: Korova

1. Silver (3:18)
  2. Nocturnal Me (4:50)
  3. Crystal Days (2:23)
  4. The Yo-Yo Man (3:10)
  5. Thorn of Crowns (4:45)
  6. The Killing Moon (5:40)
  7. Seven Seas (3:19)
  8. My Kingdom (4:03)
  9. Ocean Rain (5:20)
  10. Angels and Devils * (4:24)
  11. All You Need Is Love [Live at Brian's Sessions] * (6:45)
  12. The Killing Moon [Live at Brian's Sessions] * (3:27)
  13. Stars Are Stars [Live at Brian's Sessions] * (3:05)
  14. Villiers Terrace [Live at Brian's Sessions] * (6:00)
  15. Silver [Live & Brian's Sessions] * (3:25)
  16. My Kingdom [Live Version] * (3:58)
  17. Ocean Rain [Live Version] * (5:17)
avatar van xrockerx
geniale plaat...een van mijn favo jaren 80 12`es

(samen met morrissey/the smiths/joy division en the sound platen)

ik erger me wel kapot aan die reissue met laffe bonustracks en dan vooral die cover van dat tenenkrommende beatles nr

gelukkig hier de 12` versie in de kast staan

DonDijk
Aardige cd, die in mijn ogen af en toe wat ballen mist. Twijfel tussen 3,5 en 4, een 4 dan maar. Voor de hoes..

Deranged
EVANSHEWSON schreef:
Raar, deze band ken ik nauwelijks... Een gekende naam, maar ik denk telkens als ze op de radio kwamen... ik er net niet was of zo.

Ik copieerde een best of, maar zelfs veel nummers daarop zeggen me niet direct iets... er is geen herkenning bedoel ik. En eerlijk gezegd, erg wild word ik er ook niet van. Muziek die me redelijk onverschillig laat, ik kan er niet veel mee, terwijl ik wel een soloplaat heb van Ian McCulloch - Slideling (2003), die ik wel erg goed vind, misschien wat toegankelijker dan het rommeltje dat hij met deze band maakte ?

Als je Slideling goed vindt moet je eens wat recenter Bunnymen werk checken. Zoals hun laatste ''Siberia'' en het zeer geniale ''What Are You Going to do With Your Life?''.

Kevin-Raphaëll
hoe komen ze eigenlijk aan hun naam

Spijtoptant
Vroeger veel geluisterd, maar nooit echt contact mee gehad. Met die hele Echo a/t Bunnymen niet, overigens. Altijd heeft het voor mij een beetje tussen net wel en net niet ingehangen.

Al een tijd niet meer gehoord, en nu eens op die clip van Killing Moon geklikt, en weer... het is het gewoon net niet. Net te.... ja ik weet niet wat eigenlijk.
Ik denk de stem van de zanger, die ligt me eigenlijk niet. Zal een prima vent zijn, heel getalenteerd, maar gewoon niet aan mij besteed.
Het pakt me gewoon net niet. Niet slecht, maar ik zou er geen half uur naar willen luisteren.

Geen cijfer hoor, want daarvoor zou ik weer echt iets moeten luisteren van een heel album. Ik meen te herinneren dat ik het album Porcupine nog het mooist vond.

@ Kevin-Raphaëll hierboven: op de Engelstalige Wikipediapagina van EatB staat een heel klein beetje info. Lijkt alsof het een vrij random-naam is. Verder zal er op google vast meer te vinden zijn!

Sheplays
Ik heb ergens gelezen dat Echo staat voor de drummachine waar ze mee begonnen zijn. De band ontkent dit echter.

avatar van jellorum
ook deze namiddag gekocht, ben benieuwd of al de lof wel terecht is...

avatar van johan de witt
jellorum schreef:
ook deze namiddag gekocht, ben benieuwd of al de lof wel terecht is...

Aan je The Triffids in je top-10 hebt staan is deze zeker wel aan je besteed. The Triffids stonden in het voorprogramma van Echo ten tijde van de release van dit album en ze hebben met de producer van dit album Calenture opgenomen.

avatar van LeRoi
Stem van Ian gaat door de welbekende 'merg en been'. Heb deze plaat zelf niet (op CD). Associeer deze muziek vooral met 'een bepaalde tijd'. In mijn herinnering vooral een band maar veel meiden idolaat van waren. Wellicht toch wel zo goed dat ik van deze band nog een keer een verzamel aanschaf.....met in ieder geval Seven Seas en Killing Moon er op natuurlijk......

johan de witt schreef:

Triffids en Echobunny, wat een hemelse combinatie moet dat geweest zijn. Helaas te laat geboren.
Ocean Rain en Born Sandy Devotional zijn misschien wel de twee ultieme popparels uit de jaren '80 (hoewel ik dan nog een aantal albums oneer aandoe).

avatar van jellorum
Na een nachtelijke luisterbeurt is me toch opgevallen hoe goed deze plaat wel niet is, sterke songs (behalve dan mis My Kingdom), prachtige sfeer; gewoon goede popmuziek met een randje, zoals popmuziek hoort te zijn.....mochten de Triffids hun Born Sandy Devotional niet uitgebracht hebben was dit misschien de sterkste pop-plaat van een groep van de jaren '80..

jellorum schreef:
gewoon goede popmuziek met een randje, zoals popmuziek hoort te zijn......

Wij verstaan elkaar.

Gish
Net weer gedraaid, blijft toch een hemelse plaat.
We doen er maar weer eens een halve ster bij.

4.5

Lost Highway
Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de terechte herwaardering van The Bunnies deels te maken heeft met de filmklassieker Donnie Darko.
Er zijn waarschijnlijk veel jongeren die daar het nummer The Killing Moon opgepikt hebben.

djeffibrelich
ja, ik ben er 1 van.

Gish
Een goede zaak, je hebt dat vaker met film en reclame.
Mensen pakken goede nummers vanzelf op.
Echo en zijn konijntjes kunnen op die manier generaties overbruggen. Tijdloze band die fantastische muziek maakt.
[Donnie Darko is overigens ook een topfilm]

Zigstar
Ben ondertussen ook voor deze echo naar het maximum gegaan, én heb heaven up here binnengehaald. Ben benieuwd wat dat zal geven. Maar dus terechte 5 sterren voor deze!

avatar van Erwin.c
Soms denk ik wel eens dat deze band zijn naam gewoon niet meeheeft!
Als je over Echo And the Bunnymen begint moet je toch ook gewoon lachen.
Zo'n naam neemt niemand serieus die hem voor de eerste keer hoort.
Blijft wel over dat het een fantastische plaat is!

avatar van ðe waan
Ach ja, de naam was voor de Simpele Zielen ook geen beletsel om uit te groeien tot wanstaltige stadionact.

avatar van Erwin.c
Tja, in het nederlands klinkt niks goed.

avatar van dix
dix
is er dan niemand die deze echo - net als ik - ietsje te klef vindt ?

Lost Highway
Nee, al snap ik ergens wel wat je bedoelt. De eerste drie albums bevatten meer power, dit heeft niets meer met wave of post-punk te maken.
Voor mij is dit de perfecte popplaat.

yoeridedeygere
Ik ben ook één van die jongeren, die The Killing Moon heeft ontdekt via Donnie Darko (lievelingsfilm). Heb dit album nu gekocht, en wat een parel. Zelden heb ik dat albums zo snel aanslaan als deze (lees: 2 luisterbeurten), wat me wel verrast dat Thorn Of Crowns maar 6 stemmen heeft van favoriete song.

Ik begin met een uitzonderlijk hoge startscore van 4,5

Lost Highway
Nu je het zegt, Thorn Of Crowns is een wereldnummer. Probleem is dat je er maar twee mag aanvinken, en bij mij zijn dat de klassieker The Killing Moon en de ontroerend mooie afsluiter Ocean Rain.

Lost Highway schreef:
Probleem is dat je er maar twee mag aanvinken.

Ik heb er 3 aangevinkt

avatar van Sater
Ik ook, namelijk:

5. Thorn of Crowns 4:55
9. Ocean Rain 4:05
selecteer 2 favoriete tracks

Leuke plaat dit, maar omdat ik em op LP heb kom ik er veel te weinig aan toe om te draaien.

4 sterren

Lost Highway
Een voorrecht van Crew-leden?

Nee, een voorrecht van wat langer op deze site zitten
Toen dit nieuw was kon je iets meer aanvinken, dat was vrij snel al bijgesteld, maar de oude vinkjes die snel geplaatst werden zijn dus gebleven.
Zo had ik ook een extra vinkje bij Sigur Ros' A.B. en door stomme pech wistte ik er eentje en die kon ik gelijk niet meer terugzetten.
Mocht ik nu dus een ander nummer aanvinken bij dit album dan raak ik die ene extra dus ook kwijt.

avatar van Tribal Gathering
Wat een rare plaat is dit toch. Eerst was hij wel aardig met een paar uitschieters (3,5) toen erg goed (4,0) en nu fantastisch (4,5). Ik snap alleen niet waarom het ooit een 3,5 is geweest. Het is "gewoon" een lekker in het gehoor liggend popalbum met aardig wat eigenzinnige facetten. Normaal heb ik nooit zo'n moeite zo'n plaat op waarde te schatten.

En nu op naar Porcupine.

avatar van Jochempie
Sorry voor het eerste negatieve bericht deze pagina maar ik vind het echt afschuwelijke muziek. De zang, de productie en vooral de jaren 80 geluiden die op de plaat staan. Dat klinkt misschien vreemd maar er is hier gewoon een heel typisch geluid aanwezig, de gitaareffecten en drums bijvoorbeeld. Ik kan dat geluid simpelweg niet uitstaan en daarom 2 sterren.