Editors - The Back Room (2005)

Label: Kitchenware

1. Lights (2:33)
  2. Munich (3:47)
  3. Blood (3:29)
  4. Fall (5:07)
  5. All Sparks (3:34)
  6. Camera (5:03)
  7. Fingers in the Factories (4:15)
  8. Bullets (3:10)
  9. Someone Says (3:13)
  10. Open Your Arms (6:02)
  11. Distance (3:40)
  12. Let Your Good Heart Lead You Home * (4:38)
  13. You Are Fading * (4:30)
  14. Crawl Down the Wall * (3:34)
  15. Colours * (3:52)
  16. Release * (5:44)
  17. Forest Fire * (3:01)
  18. French Disko * (2:25)
Lost Highway schreef:

Ik hou mijn hart al vast als ik het woord grootser hoor.
Wat gaat dat worden, iets zoals The Killers (nuja Killers zijn wel nog aardig bandje), of in het ergste geval iets als het wansmakelijke My Chemical Romance? Deze band hoeft niet grootser te klinken voor mij, laat ze maar goeie indiewave (zo en een nieuw muziekgenre was geboren) maken.

Inderdaad, maar ik denk niet dat Editors er iets van gaan maken als My Chemical Romance. Ze zien er zo tenminste al niet uit, mss inderdaad richting The Killers meer al hoop ik dat ze iets in de aard van The Back Room maken.

avatar van orbit
Zéér gelijkende muziek als interpol inderdaad en vast nog wel een handvol van die post-joy division bandjes.. Open Your Arms zou zo door Ian Curtis kunnen zijn gezongen en door die band gespeeld. Andere nummers hebben weer wat eigen smoel, zoals Munich of Bullets. Het is best aardig, maar de All Sparks gaan bij mij niet vonken. 3*

avatar van Sjaakspeare
Ben ik nou de enige die van mening is dat alles ergerlijk veel op elkaar lijkt op deze CD?

Sjaakspeare schreef:

Maar het blijft wel goed & gaat niet vervelen..

rja
you are fading vind ik echt fantastisch nummer!

Ben blij dat ik pinkpop vorig jaar zat te kijken, zo kwam ik namelijk achter deze band..

rja schreef:
you are fading vind ik echt fantastisch nummer!

Vooral live is het echt geweldig inderdaad.

rja
Nautilus schreef:

Vooral live is het echt geweldig inderdaad.

jaah zkr! die uithalen!

Sjaakspeare schreef:

Eeuhm ff denken. "Camera", "Munich" en "Open Your Arms". Lijken die erg op elkaar? Jah natuurlijk door de stem van de zanger. Bedoel je dat Sjaakspeare? . Vind het een uitstekende cd. Maar beter dan Interpol... eeuhm.. nope. Maar wat niet is kan nog komen. Ze hebben wel dezelfde bezieling en qua stijl vergelijkbaar. Waardige erfgenamen van Joy Division? Ow een 3,5 trouwens.

avatar van Joy4ever
Forest Fire vind ik een briljant nummer.

"We all sit next to the fire, and watch you burn"

Joy4ever schreef:
Forest Fire vind ik een briljant nummer.

"We all sit next to the fire, and watch you burn"

Dat is al een heel oud nummer uit de tijd dat de band nog (The) Pride heette.

Een heel stel b-kantjes zijn oudere nummers uit het pre-Editors tijdperk trouwens, zoals Dust in the Sunlight en Release bijvoorbeeld.

Onder de nummers op het album is Fall echt een oudje.

rodneyVL
Dat er gesnoept is van Interpol en Joy Division, daar kunnen we kort over zijn; JA!. Maar als je debuteert met zo een eigen sound, kan ik daar alleen maar heel veel lof aan toedichten. Krachtig Album wat niet ophoudt bij 3 catchy nummers wat mij betreft.

Nautilus schreef:

Dat is al een heel oud nummer uit de tijd dat de band nog (The) Pride heette.

Onder de nummers op het album is Fall echt een oudje.

Weer wat geleerd! En ik maar hopen dat Editors de lijn van Cuttings zouden door gaan trekken op hun volgende album

avatar van Ben Post
Prachtige plaat, zeker voor een debut, dat de mannen naar eigen zeggen nog nooit naar Echo & The bunnymen en Joy Division hadden geluisterd, vond ik een beetje sneu om te zeggen.

Mij vielen de Editors live (gezien in Paradiso vorig jaar) nogal tegen. Het klomk wel goed, maar het zag er niet uit. Zanger heeft totaal geen podium presentatie, daar moet veel aan verbeterd worden og het wordt nooit iets echt groots.

Ben Post schreef:

LOL. Ik vind hem op het podium juist geweldig, wat een intensiteit!

Verbale interactie met het publiek is minimaal, maar dat vind ik helemaal niet erg. De non-verbale communicatie zegt in dit geval meer dan woorden.

avatar van Reint
Klopt, Smith is een prettige verschijning op het podium. Goed debuut.

Ben Post schreef:

Tom Smith heeft een prachtige stem en concentreert zich met zijn groep op de muziek en niet op de act. Wat is nou zelf het belangrijkste? De muziek toch? En een mooie act is natuurlijk mooi meegenomen en opwindender maar toch.

avatar van Nautilus
De Britse tourdata in mei zijn bekend en ik heb twee kaartjes voor het concert in de Roundhouse in Londen op 23 mei a.s. Joepie!!!

Goede CD met leuke liedjes erop!

avatar van Ben Post
Ploppesteksel schreef:

De muziek is natuurlijk het belangrijkst, maar ik wil live graag wat extra dan de CD. Wat ik erg goed vond aan Editors in paradiso waren de nieuwe nummers die ze speelden en op mij zeer overtuigend over kwamen. Minder sterk was de act van Tom Smith. Bands die allebei hebben act en muziek heben voor mij een streepje voor en ik zie ook dat die het verder schoppen.

Ben Post schreef:

Daar heb je gelijk, zie Rammstein

djeffibrelich
pretensieuze indie-rock die ook al beinvloed is door post-punk

interpol is beter en ze kwamen ook al eerder
maar nog steeds is het een vrij makelijk recept zware maar dansbare basslijnen met nasale vocals eroverheen

avatar van cddrive
Mooie, voor mij tijdloze cd. Doet inderdaad erg terugdenken aan Joy Division..maar het werd dan ook tijd voor een goed vervolg! Heb zelf de heren van joy division (met ian curtis) live mogen bewonderen (Effenaar..1980 of zoiets..) en wil nu graag de editors zien en horen!!

avatar van Nautilus
Het mixen van album nummer 2 zou inmiddels voltooid moeten zijn, ik kan niet wachten tot de releasedatum bekend wordt gemaakt.

avatar van TerryA
en al is deze eerste album van Editors leuk (tot goed) vind ik de debut mini album van iLiKETRAiNS (van 2006) beter dan The Back Room. maar dat ligt ook misschien aan meer publiciteit (in nederland) voor Editors?! ... alle 2 brengen nieuwe albums uit in 2007 dus het kan intersant worden

Nautilus schreef:

Hier zit er ook eentje! En laten ze dan maar gelijk voor een concert deze kant opkomen

avatar van luc011190
Waar dit me nog niet helemaal kan boeien (klinkt net wat minder bevlogen dan jaren 80-new wave), ben ik wel helemaal weg van de SebastiAn remix van Camera !

Joy4ever schreef:
En laten ze dan maar gelijk voor een concert deze kant opkomen

Zie het concerttips topic of de site van de Melkweg.

avatar van Boris1
ssssssssssssssttttttttttttttttt

luc011190 schreef:
ben ik wel helemaal weg van de SebastiAn remix van Camera !

Strakke remix inderdaad, één van de besten die er tot nu toe van Editors tracks zijn gemaakt. Er zijn opvallend veel remixes van 'Camera' gemaakt trouwens (3 officiële, 1 onofficiële (van JXL trouwens)).

avatar van Sjaakspeare
Die zanger is echt steengoed zeg...