James Blunt - Back to Bedlam (2005)

Label: Custard

1. High (4:04)
  2. You're Beautiful (3:33)
  3. Wisemen (3:42)
  4. Goodbye My Lover (4:18)
  5. Tears And Rain (4:04)
  6. Out Of My Mind (3:33)
  7. So Long, Jimmy (4:24)
  8. Billy (3:37)
  9. Cry (4:06)
  10. No Bravery (4:02)
  11. Fall at Your Feet [Acoustic] * (2:25)
  12. You're Beautiful [Acoustic] * (3:31)
  13. No Bravery [Live] * (3:41)
  14. Goodbye My Lover [Acoustic] * (5:06)
ik luister geen veronica

avatar van Conway Twitty
Wel typisch dat dit album voornamelijk af wordt gezeken om zijn zeikerigheid op een site waar ok computer op 1 staat

avatar van Epitaph
No Bravery is 't mooiste nummer van deze CD, de melancholie en wanhoop druipt er vanaf.

Relax
Beetje grauwe cover voor zo'n album

Relax
wow ik heb een andere hoes gevonden en die is lichtblauw enzo, veeeeeeeeel frisser en mooier.

Relax
Toch een lekker album afgezien van die grijze cover (BLAUWE IS GEWOON BETER ).
Wat emotioneel en wel redelijke teksten.
Zeer herkenbare nummers (niet om in te leven ofzo maar gewoon kwa melodietjes enzo).
Van die hoge stem moet je het maar nemen, het klinkt niet zo super maar het iriteerd me niet mateloos zoals bij jullie.
Ik vind dit toch een 3.5 waard, No Bravery vind ik prachtig, mooie afsluiter van het album.

tims schreef:
Zeiken? Ach....een stukje psychologie...Stel: Je bent 15,16,17 jaar. Een leeftijd waarop velen zich (muzikaal) willen onderscheiden van 'de rest'. Wat moet je dan met een nummer als You're beautiful? Dat nummer wat bijna iedereen mooi vindt. Is niet echt retestoer om het dan ook maar mooi te vinden. Dus ga je tegen een ieder die het wilt horen brullen...Wat een kutnummer!
Tja...zo werkt het toch? Ik schopte vroeger tegen alles aan wat met disco en soul te maken had...ik was tenslotte punk..new wave. En nu....een paar honderd jaar later durf ik eigenlijk pas toe te geven dat ik diep in mn hart die disco en soul niet zo slecht vond.
Conclusie....Diegene die nu brullen dat you're beautiful zo'n kutnummer vinden, zetten dat nummer over 25 jaar in hun voorkeurslijstje voor de top 100 aller tijden.

ps...lekker album...mooi in zn eenvoud.

Wat een onzin van je om je eigen bekrompenheid te projecteren op de rest van MuMe!

best goed album

avatar van Youri
De eerste 4 nummers van de cd vind ik wel erg mooi. De rest vervalt een beetje in hetzelfde.

Lost Highway
Dit album haalt nog geen 3* zie ik. Ik hoorde laatst het nummer goodbye my lover 's avonds in de kroeg,en moet toegeven da ik dit best wel een heel mooi nummer vind.
Ook die nieuwe, wisemen, vind ik opnieuw zeer geslaagd.

Ik vraag me af of dit album niet een halve ster meer zou halen moest het zo geen commercieel succes geworden zijn,en we niet werden doodgegooid met you're beautiful.Want eigenlijk is dit toch zeer mooie popmuziek, eenvoudig maar zeker niet slecht.

avatar van Ali Chemicali
Jah hier op MuMe zijn ze allergisch voor mainstream. Ik vind het wel een leuk album, voor 5 keer ofzow daarna wordt het een beetje saai. Ik had You're Beautiful ook al heel vroeg, dus die vond ik al neit meer vleuk voordat hij een hit was

Joepas
Ik kan echt niet luisteren naar james cunt, het is niet zo dat ik per definitie een hekel heb aan top-40 muziek, maar als ik een nummer van hem hoor dan bekruipt mij een gevoel van onbehagen..... bah

avatar van Dim
Dim
Ik heb dit album nog niet in z'n geheel gehoord; ik ken wel de singles. "You're beautiful" vind ik een ontzettend vervelend kwijlnummer; "Wisemen" vind ik echter bijzonder mooi. Hoe kan dat nou?

avatar van Hans Brouwer
Ik heb me in het verleden erg negatief over dit album uitgelaten. Op het ogenblik hoor je "Wiseman" veel op de radio en, eerlijk is eerlijk, ik vind dit eigenlijk toch wel een heel prettig nummer om naar te luisteren

in één woord: Geweldig! Van dit soort zangers en albums hou ik nou!
5 sterren

avatar van HaWe
haha in één woord: saai! van dit soort zangers en albums hou ik niet sorry haha, waarom ik de cd heb, weet ik ook niet precies. Een paar x zo'n nummer horen vind ik niet erg (wisemen bijv. is een super nummer) maar het verveelt me...

2,5 * voor wisemen

Al lezende deze reacties komt mij steeds voor de geest:

De meeste mensen die Blunt niks vinden zeiken hem zo grondig en hatelijk af . - Daar kan ik het dus niks mee, ik vind zijn muziek een heel stuk intelligenter en ontwikkelder dan de gemiddelde tienerpop plaatjes van nu (Ik noem een Natasha Beddingfield, Britney, Sugababes etc.) er zitten hier mensen te schreeuwen die uitsluitend hardrockbands in hun top 10 hebben staan. Wat doe je dan hier? Ik denk toch dat het komt omdat hij aardig "critically acclaimed" is in zijn eigen genre stuit dat mensen als Fugu en Fastpulseboy tegen de borst? Is het omdat deze man toch redelijk wat vernieuwend is binnen de grenzen van de top 40, wat aardige nummertjes schrijft maar een publiek aantrekt waarmee menig alto muziekliefhebben niet mee geassocieerd wil worden?

Wat ik eigenlijk bedoel te zeggen is, weinig onderbouwde reacties van mensen die zoiezo niet open minded zijn t.o.v. dit soort muziek. Wat mij betreft de reactie van tims meer dan terecht. Jammer van de flauwe quote van Fugu.

avatar van HaWe
Al lezende deze reacties komt mij steeds voor de geest:

Nouja ik mag toch mijn mening geven? En ik loop het niet af te zeiken, maar geef gewoon van te voren al aan dat mijn mening een beetje gekleurd is, omdat ik niet van deze muziek houd. Daar is toch niets mis mee? Ik kraak de cd zeker niet af?

shappy1010 schreef:

Mwoa, ik luister graag naar Ron Sexsmith, Shane Alexander, Damien Rice en velen anderen. Verschil met Blunt is duidelijk. Blunt maakt wat men wil horen terwijl de rest mooie nummers probeert te maken en hoopt dat mensen er naar luisteren. Dit is gewoon slappe hap, met vooral een hoop geacteerde emotie en hier en daar een strijkertje om het naar binnen te laten glijden.

shappy1010 schreef:

Wat is jou definitie van vernieuwing? en wat is jouw maatstaf voor een aardig nummer?

shappy1010 schreef:

Zeker geen flauwe quote maar een terechte. Luister eens naar Ron Sexsmith, Shane Alexander, Damien Rice en zie dat het allemaal op elkaar lijkt, maar dat die kleine dingen in songschrijven, emotie, oprechtheid, gevoel, etc etc etc bij Blunt toch net wat minder aanwezig zijn.

In plaats van het blijven promoten van de "niet tenenkrommende" top40 muziek zou je je tijd beter kunnen besteden aan het zoeken van artiesten in dit genre die wel wat meer te bieden hebben.

Echt een super album. Blijf hem goed vinden. Draai hem dan ook zeer vaak. Inmiddels ken ik de teksten van alle nummers.

Goede stem en met veel emotie gebracht. Mooie teksten.

Heb aan hem en sommige nummers ook speciale herrinneringen.

Wat gecommercialiseert wordt is niet per defenitie verkeerd.
Want dat is denk ik waar veel mensen tegenaan lopen.
Ik kan niet ontkennen dat ik zelf ook zo'n type ben..
Gewoon een beetje allergies voor wat "de massa" in Nederland mooi vindt..

Fugu schreef:

And that's where you are wrong, omdat ik nooit een cd van Damien Rice of meneer Blunt zou kopen, aangezien het niet mijn stijl is, net zo min als dat ik een cd van Tool zou kopen, aangezien ik gewoon niet van die muzieksoort hou. Dan kan iets nog zo vernieuwend zijn in de oren van menig, als ik het niet mooi vind houd het op. Maar tussen waardering en smaak zit een groot verschil. Ik kan iets prima waarderen, en zo ook deze meneer. Dat gruwelijk afzeiken van artiesten wat sommige steeds maar tot in de treuren hier doen. We zijn toch muziekliefhebbers geen haters? - Begrijp me goed. Als iemand Britney Spears of 50 cent wil afzeiken, hey be my guest. Maar Blunt staat daar toch wel met een dikke kilometer boven zeg.

avatar van musicfriek
Wat een heftige discussie zeg. Wil even tussendoor kwijt dat ik Wisemen eigenlijk wel heel erg geniaal vindt Dat nummer blijft gewoon mooi itt You're Beautiful en Goodbye My Lover.

avatar van bloempje24
Blunt betekent in het Nederlands o.a. vervlakking

shappy1010 schreef:
....omdat ik nooit een cd van Damien Rice of meneer Blunt zou kopen, aangezien het niet mijn stijl is, net zo min als dat ik een cd van Tool zou kopen, aangezien ik gewoon niet van die muzieksoort hou. Dan kan iets nog zo vernieuwend zijn in de oren van menig, als ik het niet mooi vind houd het op. Maar tussen waardering en smaak zit een groot verschil. Ik kan iets prima waarderen, en zo ook deze meneer.

Je moet toch een enorme nul in het singer/songwriters jargon zijn om enige waardering op te kunnen brengen voor de tenenkrommende ****** van James Blunt. Vernieuwing hoeft in dit genre helemaal niet, maar een fatsoenlijk nummer componeren, mooie teksten schrijven en een stemgebruik waar je geen oorpijn van krijgt is toch wel het minste dat je van zo'n artiest kan vragen. Wiseman haalt een krappe voldoende, maar Goodbye my lover en You're beautiful doen pijn aan oren en hart van een muziekliefhebber.

shappy1010 schreef:

Oh gaan we op die tour? Doen alsof goede en slechte muziek iets met genre te maken hebben... Geloof mij, zowel Blunt, Spears als 50Cent zijn in hun muziekgenre een uithangbord voor het grote publiek en zijn gewoon niet goed genoeg om binnen het genre serieus genomen te worden. Vaak worden deze artiesten ook met marketingplan en al 'gebracht' en past het team de muziek aan op de ongeoefende oren en oppervlakkigheid van de gemiddelde luisteraar van de top40 en de downloader van ringtones.

Maar zo lang jij weigert om verdieping te zoeken in muziekgenres ipv verbreding tussen verschillende genres denk je dat ik gewoon wil zeiken op Blunt omdat hij goed scoort en dat ik vooral moeilijk toegankelijke bandjes propageer. Niets is minder waar! Artiesten als Ron Sexsmith, Shane Alexander, Damien Rice zitten precies in hetzelfde hoekje maar zijn gewoon minder afgezaagd, beter bij stem, hebben veelal een hogere kwaliteit van de nummers zelf etc.

shappy1010
@fugu, het grappige is dat toen ik Goodbye my lover en You're beautiful hoorde het net zulke klotenummers vond als jou, maar het lijkt wel dat ik soms op MuMe artiesten loopt te verdedigen simpelweg omdat ze zo grondig worden afgezeken dat ik zoiets heb van ho ho dit gaat te ver. En helemaal als dit soort artiesten in de top 40 (jij noemt het massa) komen, ik ben zoooo blij dat ze er zijn. We hebben de afgelopen 10 jaar niks anders gehad dan afgrijselijke R&B, crazy frog, idols en godweetwatvoor andere ringtone ellende. Maroon 5, James Blunt, Katie Melua, het mag misschien allemaal onoriginele zeikmuziek zijn in jou oren, ik zie hier toch een kwalitatief stijgende lijn.

Mojo Pin
Ik krijg de rillingen van die vent.

avatar van Conway Twitty
Mojo Pin schreef:
Ik krijg de rillingen van die vent.

Goede stem heeft hij inderdaad.

Lost Highway
shappy1010 schreef:

Ik ben het wel met je eens. Commerciele muziek is niet de meest kwalitatieve muziek, maar het moet er ook zijn. Als ik mijn radio opendraai hoor ik toch liever nummers van Blunt en Maroon 5 als van rihanna, 50cent enz. Dat dit niet de meest briljante songwriter is hoeft niemand te verklaren, maar het staat kwalitatief toch een paar trappen hoger als de wansmakelijke muziek van beyonce en consoorten. Nogmaals commerciële muziek moet er ook zijn; en als het van deze kwaliteit is; niets op tegen.

Lost Highway schreef:

Mee eens. Tegenwoordig wordt de top 40 ook gevuld met Keane, Coldplay etc. Dat is toch niet verkeerd? Ik heb er geen problemen mee.