Deftones - Koi No Yokan (2012)

Label: Reprise

1. Swerve City (2:44)
  2. Romantic Dreams (4:38)
  3. Leathers (4:08)
  4. Poltergeist (3:31)
  5. Entombed (4:59)
  6. Graphic Nature (4:31)
  7. Tempest (6:05)
  8. Gauze (4:41)
  9. Rosemary (6:53)
  10. Goon Squad (5:39)
  11. What Happened to You? (3:53)
avatar van jellecomicgek72
Mee eens, 't zweet breekt me uit tijdens het luisteren.

avatar van coldwarkids
Swerve City is wel heeeeeeel erg vet.. previews van al het ander werk klinken ook zeer goed.

avatar van Don Cappuccino
Ik kan Swerve City nergens vinden...

avatar van coldwarkids
Op de franse amazon vind je snippets van het gehele album. Ik heb de link via absolutepunk gevonden

avatar van Don Cappuccino
Snippets ga ik niet beluisteren, ik wacht op het album.

avatar van Joy4ever
Dit zal vrijwel zeker voor mij het album van het jaar gaan worden. Leathers en Rosemary wijzen althans duidelijk die kant op. Voorganger Diamond Eyes vond ik voor Deftones begrippen erg matig maar het heilige vuur lijkt nu terug te zijn. Top.

Don Cappuccino schreef:
Snippets ga ik niet beluisteren, ik wacht op het album.

Dan moet je niet zeggen dat je ze nergens kan vinden

avatar van Don Cappuccino
Ik dacht dat jij de volledige versie van Swerve City had gehoord. Volgende keer wat duidelijker zijn.

In de huidige downloadtijden trouwens een prestatie van jewelste dat het album een week van tevoren nog niet is gelekt.

Ik heb inmiddels ook wat reviews gelezen en die zijn eigenlijk allemaal lovend. KindaMuzik heeft het zelfs over de perfecte Deftones-plaat. Dat belooft wat!

avatar van jellecomicgek72
Als dit niet het album van et jaar wordt weet ik het ook niet meer...

avatar van Don Cappuccino
Poltergeist is beestig, wat een brute riffs van Stephen Carpenter! En dat refrein is echt prachtig! Het wachten op dit album wordt steeds ondraaglijker! Het is lang geleden dat ik zo enthousiast was om een album te horen.

B.V
Wat een DIJK van een album.

Samen met nieuwe Soundgarden continu op repeat.

avatar van coldwarkids
Swerve City en Entombed zijn wel heel erg goed.

Vragen om en het geven van downloadtips is verboden op MusicMeter, berichten derhalve verwijderd.

avatar van Agony
Hij is reeds legaal via een stream te beluisteren: Gehele nieuwe album Soundgarden online te beluisteren | Rockblog

avatar van Snoeperd
Volgens mij zit je op de verkeerde pagina.

avatar van Don Cappuccino
Na de eerste beluistering van Koi No Yokan kan ik zeggen dat het album de torenhoge verwachtingen heeft ingelost. Het lijkt wel alsof alle elementen die Deftones zo geweldig maken bij elkaar komen in een album. De gitaren van Stephen Carpenter zijn op sommige momenten net zo loodzwaar als Meshuggah maar door de op sommige momenten fluisterende zang van Chino Moreno wordt de muziek heel dromerig. Er zitten heel veel constrasten in de muziek en het album is zeer gevarieerd. Ik ben echt laaiend enthousiast. Vanavond gaat hij zeker nog een keer langs komen!

avatar van coldwarkids
Wooow morgen gelijk langs de platenzaak !!!!!!!!

avatar van Joy4ever
Rosemary . Verder een prima revanche voor het tegenvallende Diamond Eyes. Het heilige vuur laait weer iets op met deze Koi No Yokan. Niet de topper die ik had gehoopt dat het zou zijn maar wel het beste wat ik dit muziekjaar gehoord heb tot zover.

avatar van Banjo
coldwarkids schreef:
Wooow morgen gelijk langs de platenzaak !!!!!!!!

is het weer ouderwets snoeien?

avatar van coldwarkids
Sommige nummers wel. Er zitten ook paar nummers bij (de meeste) met een dromerige stem van Chino. Ouderwets snoeien als op White Pony gebeurt hier niet altijd.

avatar van Don Cappuccino
Ouderwets snoeien is het zeker niet meer, Deftones heeft nieuwe manieren gevonden om loodzwaar uit de hoek te komen. De 8-snarige gitaar helpt hier natuurlijk bij, de gitaargeluid is heel breed op dit album. Dit album is van begin tot eind echt extreem constant en eigenlijk gewoon vlekkeloos. Ik heb hem inmiddels besteld met t-shirt. Een beoordeling komt later, die is in ieder geval heel hoog. Misschien wel de beste van de band tot nu toe.

Ik las op Last FM dat Entombed wel wat weg had van de band M83. Die moet ik dus eens gaan opzoeken.

avatar van Slowgaze
Wat is snoeien in g-dsnaam? Die jeugd van tegenwoordig toch, ik snap nietsch meer van hun taalgebruik.

"Snoeien is het verwijderen van delen van planten.", volgens Wikipedia. Ik heb alleen nooit geweten dat Deftones ook iets in de tuinderij deden.

avatar van coldwarkids
Haha ik ging ook helemaal in op m'n reactie tegen Banjo. Ik zeg het trouwens anders ook nooit haha maar hij bedoelt keihard beuken (beuken wat je op metal kan doen) misschien snap de ouderen dat meer. Snoeihard heb ik trouwens ook vaak gehoord. Dat is dan hard de planten snoeien denk...

cj1181
wilde het net zeggen snoeihard bedoeld hij natuurlijk. Maar iig supergoed album na nu 2x in zijn geheel geluisterd te hebben!

Don Cappuccino schreef:

Ik wist niet dat er een andere M83 bestond! Als je er M83 in hoor dan ben je ver weg. Ik heb alle albums van hem maar geen 1 die te vergelijken is :-P

avatar van coldwarkids
Deftones wist me eerder niet te pakken met een heel album. Dit is het eerste album van Deftones die me van begin tot einde weet te boeien.

avatar van Slowgaze
coldwarkids schreef:

Op een plant beuken lijkt me geen strak plan om 'm te verwijderen. Toch?

Haha nee das geen optie

nedbed
Poltergeist Heerlijke plaat tot nu toe.