Kanye West - Late Registration (2005)

Label: Roc-a-Fella

1. Wake Up Mr. West (0:41)
  2. Heard 'Em Say (3:23)

met Brandy

11. Addiction (4:27)
  12. Skit (0:32)

met Bernie Mac

13. Diamonds from Sierra Leone [Remix] (3:53)

met Jay-Z

17. Celebration (3:19)
  18. Skit (1:18)

19. Gone (6:03)

met Consequence en Cam'ron

20. Diamonds from Sierra Leone (3:59)
  21. We Can Make It Better * (3:52)

met Common, Talib Kweli, Q-Tip en Rhymefest

22. Late (3:50)
  23. Back to Basics * (1:39)

met Common

Improvision
Pauper schreef:
En je hebt precies het probleem van Kanye, alles is al gedaan, hij doet zelf weinig tot niks. Beats bestaan uit samples & ghostwriters. Tsjah, en dat Kanye beetje te cocky is geworden mag ook wel duidelijk zijn, vond de Collage Dropout een heel aardig CD'tje dus ging er vanuit dat deze wel zelfde stijl zou bevatten, en het is heel aangenaam om te luisteren met je verstand op nul. Maar dit is doet pijn aan me oren en pure geldverspilling geweest, ik ben geen fan van downloaden maar voortaan ga ik eerst downloaden voordat ik roekloos me geld uitgeef. 2*

Inderdaad, College Dropout heeft zo een impact op mij gehad, dat ik deze CD heb gekocht het moment dat hij in de winkel lag. Tegenvaller dus. Hij is natuurlijk wel nog bovengemiddeld, maar van Kanye had ik wel wat meer verwacht.

|Joël|
Heel goed album

avatar van MJ_DA_MAN
Oud nieuws.

MJ_DA_MAN schreef:
Eindelijk weet ik het weer (ping). Touch the Sky is bijna compleet overgenomen van Curtis Mayfield's Move On Up, maar ik neem aan dat sommige dat al(lang) weten. Vind dat nummer ook beter dan dit Kanye nummer. Een cover geeft een nummer ook meteen minder glans meestal, ook bij dit nummer.

Juist! Vandaag hoorde ik het origineel in de Melkweg (waar ik naar The Rapture ging zien). Wist ik niet.

avatar van Niek
Hij is nu €7,99 bij bol.com...

Late Registration is stukken beter dan College Dropout

Relax
Zijn 3de album is pas aangekondigd en er is nu alweer een gerucht dat zijn 4de album Good-Ass Job gaat heten.. waar gaat dit heen ?

avatar van luc011190
nielsvg schreef:
Late Registration is stukken beter dan College Dropout

Neehoor

luc011190 schreef:

Neehoor

inderdaad

avatar van J.M.
College dropout iets beter als late registration

avatar van FunkyMonk
Ik heb ze beiden 3,5 gegeven. Addiction is geloof ik mn favoriete K-West plaat. Zeer verslavende beat, toch wel
Album begint erg sterk, maar zwakt stilaan af naar het einde toe. Had hij er iets meer moeite ingestoken had hij er miss een classic van kunnen maken. We Major was toch een teleurstelling, had een veel sterkere Collabo met Nas verwacht. Gelukkig dat Still Dreaming een stuk sterker is. (check hip-hop is dead)

avatar van J.M.
Gone vindt ik toch wel geniaal nummer, best lang nummer, maar door die geniale beat is het nummer zo voorbij, verveelt gewoon niet, ook dat tussenstukje is zo fijn om naar te luisteren egt super
Bring me down is ook een rlx nummer, dat hij rapt maar 1 stuk, maar wel egt super goed wat hij daar doet,
en de teksten van kanye spreken ook altijd aan,
egt goed album

avatar van Tsjo-Wi
gone vind ik inderdaad ook het beste nummer van deze cd, gek dat die zo weinig stemmen heeft

avatar van J.M.
blijkbaar toch niet veel mensen die die mening met ons delen

avatar van WeSSeL..
Hier wel een stem voor Gone, en Bring Me Down ook een stem van mij

Yoe
heard m say is naar mijn idee het beste nummer, maar die is dan ook wel heel goed.

A*V
Ja ik vind Gone ook verreweg het beste nummer van de cd maar dar had ik ook op gestemd. Verder vind ik We Major ook een heel gaaf nummer

we major vind ik juist 1 van de mindere nummers van dit album

tonyalmeida

slechtste rapper van de wereld!!!

Had ik jou niet al eerder bedankt voor je bijdrages op deze site? Ik wil het in ieder geval nog eens doen. Prachtig commentaar van jou. Top! Jij geeft het goede voorbeeld van discussie voeren.

eazyfan
weeral zo'n prachtig revieuw van tonyalmeida ,deze Cd is idd minder maar Kanye is echt niet de slechtste rapper van de wereld. Zijn teksten hebben goede inhoud en zijn sterk. Vooral op zijn eerste Cd. Over deze kan ik niet oordelen want ken het niet. Maar ken al 7 tracks, de 7 meest gekozen.

tonyalmeida
Niek schreef:

dank u

eazyfan

dank u
Nee Dank U Tony, dankzij mensen als jij moet Yak zich weer inspannen met berichten verwijderen enzo.

Maarten||
slechtste rapper van de wereld!!!

ik zie jou het toch niet beter doen kwa muziek in jouw top tien

Social_Mask
Heel lang geleden had ik dit album een kans gegeven, maar ik vond die stem van Kayne veelste irritant om een heel album te vullen. Heb daarna ook geen moeite genomen om dit album op te zetten. Heard 'Em Say,
Touch the Sky, Gold Digger en Drive Slow vond ik enigzins wel goed. Maar nu ben ik een beetje nieuwsgierig geworden naar hem, omdat ik zie hoe goed hij hier wel niet wordt gewaardeert. Ik zal dit album dus nog maar een keer opzetten. Dat nr Drive Slow kwam me trouwens heel bekend voor. Misschien gesampled van een 2Pac nr....

avatar van Wib0__
Heb helemaal niks met Kanye West zijn muziek.
Maar Gold Digger, Heard 'Em Say en Touch The Sky kunnen er nog mee-door..

Krappe 3,0*

avatar van J.M.
Ik snap niet dat veel mensen de stem van Kanye west een minpunt vinden, ik vind het eerder origineel dan vervelend. Hij heeft ook zijn eigen stijl kwa rijmen, met vaak op het einde een andere uitspraak van het woord zodat het rijmt. Je kan er van houden of niet, maar ik vind het erg origineel.
Deze plaat blijft minder dan z'n vorige, maar nog zeker een 4* waard.

cortez
Was aanvankelijk ook niet echt mee met het hele
Kanye West gedoe, maar begin 'm steeds meer te
appreciëren. Vooral het wat meet poppy en hitgevoelige
College Dropout vind ik super. Op dit album klinkt alles
wat volwassener, zo ook KW z'n raps, maar ik vind de
songs niet meer zo pakkend.

Verder kijk ik ook steeds uit naar nieuwe Kanye producties op andere releases en meestal zijn die vrij soulvol, dus ik heb wel vertrouwen in dat nieuwe album.
Hopelijk wat minder skits though.

avatar van J.M.
ik ben bang dat er wel weer aardig wat skits in gaan zitten

avatar van Niek
Te veel skits zijn irritant inderdaad, maar moet zeggen dat Kanye's skits wel minder irritant zijn dan gemiddeld. Ze dragen meestal wel goed bij aan de sfeer, vooral op College Dropout: I'll be the smartest dead guy... Who has that?

Hierop zijn ze al wat irritanter. Ben ook erg benieuwd naar de nieuwe plaat.