Kate Bush - Hounds of Love (1985)

Label: EMI

1. Running Up That Hill (A Deal with God) (4:59)
  2. Hounds of Love (3:02)
  3. The Big Sky (4:40)
  4. Mother Stands for Comfort (3:06)
  5. Cloudbusting (5:09)
  6. And Dream of Sheep (2:46)
  7. Under Ice (2:21)
  8. Waking the Witch (4:19)
  9. Watching You Without Me (4:06)
  10. Jig of Life (4:04)
  11. Hello Earth (6:13)
  12. The Morning Fog (2:33)
  13. The Big Sky [Meteorogical Mix] * (7:44)
  14. Running Up That Hill [12" Mix] * (5:45)
  15. Be Kind to My Mistakes * (3:00)
  16. Under the Ivy * (2:08)
  17. Burning Bridge * (4:38)
  18. My Lagan Love * (2:30)
Woef!

avatar van rock-rick
Running Up That Hill, Hounds of Love en Cloudbusting ken ik alvast en dat zijn al drie van Kate's beste nummers. De sfeer in die nummers is magisch mooi en ik weet vrijwel zeker dat de rest er niet aan onderdoet. Dit wordt zeker weten het eerst volgende album dat ik ga kopen!

Wat is het dan vervelend dat je even geen geld kan uitgeven .

avatar van fluidvirgo
Potverdrie, zo is dit album plotsklaps mijn favoriete album op het moment. Een nieuwe nummer 1 in mijn top 10...

avatar van dazzler
Daarstraks de nagelnieuwe rerelease op het Fish People label in handen gehad.
Opnieuw zonder de bonustracks en met de 1986 single remix van The Big Sky ipv de album versie.

Naar het schijnt meer dan geremasterd: digitaal opgeschoond zelfs. Of vergis ik me?

Ozric Spacefolk
Hoog stemgemiddelde, maar dat kan nog beter.
Dit is gewoon de beste pop-plaat ooit gemaakt.

MindRuler
Running Up That Hill en Cloudbusting zijn prachtig, voor het overige is dit mij onbekend.
Ongetwijfeld een groot gat in mijn cultuur.

avatar van rock-rick
Het nummer Hounds of Love ken ik van The Whole Story en is ook echt prachtig . Als je Running Up That Hill mooi vind is ook die de moeite waard .

Ozric Spacefolk
Als zanger zijnde is deze plaat echt een must. Kate is een zang-kunstenaresse.

Als progrock liefhebber is vooral kant 2 aan te bevelen. Heel gaaf concept met mooie sonische experimentjes. Veel synth en fairlight-schoonheid.

Misterfool
Geweldig album. Jammer voor mij echter dat de Lp zodanig grijsgespeelt was dat bepaalde nummers nauwelijks meer afspeelden. Zegt wel iets over de verslavende kwaliteiten van de muziek van Kate.

avatar van Ataloona
Same here, enorm verslavend en mijn favoriet van Kate.

avatar van Kronos
Jammer genoeg heeft iemand weer eens een andere afbeelding geplaatst, waarbij veel van de zijkanten is afgesneden en dan ook nog niet symmetrisch. Om over de grijzige achtergrond nog te zwijgen.

avatar van IntoMusic
Viel mij ook al op, dus een nieuwe toegevoegd... Overigens vandaag weer eens opgezet en die 4 laatste bonustracks zijn toch wel een vernieuwing van het album waard. Vooral My Lagan Love... Voor de rest een topalbum!

IntoMusic schreef:
Viel mij ook al op, dus een nieuwe toegevoegd...

Intussen staat er de afbeelding weer die ik geplaatst had. Maar misschien wordt die weer vervangen door de jouwe.... of door nog een andere.

Er is al eens gevraagd of een afbeelding vastgezet kan worden als die goed is. Toch wel wenselijk eigenlijk.

avatar van dazzler
De Site >> Algemeen >> Albums toevoegen aan de site / Toevoeghulp

Kronos, ik heb het in het forum topic ook maar weer eens aangekaart.
Misschien kan je daar ook nog eens reageren.

avatar van IntoMusic
Zou inderdaad handig zijn: vastzetten van de hoes... Maar dit even terzijde

Vandaag voor het eerst beluisterd, naar aanleiding van de top 10-positie in het forumtopic "Top 40 van de jaren '80". De eerste songs zijn bijzonder hitpotent. De twee hits kende ik ook al wel en vind ik erg goed. De tweede helft van de plaat is een stuk experimenteler en verdient ook wat meer luisterbeurten voordat ik daar iets zinnigs over kan zeggen.

Vond het geheel wel wat gedateerd klinken, maar dat zal een kwestie van wennen zijn; na een tijdje luister je er wel doorheen.

Ik ben benieuwd of ik dit net zo ga waarderen als Aerial, vooralsnog mijn favoriete plaat van Kate Bush.

herman schreef:

Heb ik ook wat last van. Die productie is niet je van het.

avatar van wibro
Dit album nu voor de derde keer beluisterd en ik kan niet anders zeggen dat, als ik dit moet vergelijken met Kate Bush' vorige twee albums, ik dit album erg teleurstellend vind. Behalve de tracks "Cloudbursting" en "Jig of Life" raak ik van de overige nummers maar niet onder de indruk. Ik begrijp nu waarom ik dit album in het jaar toen het uitkwam niet heb aangeschaft. Ik vond het destijds gewoon niet goed genoeg en daar is helaas ook nu niets aan veranderd.

avatar van Ampivinni
Stijn_Slayer schreef:

Heb ik ook wat last van. Die productie is niet je van het.

de Productie is juist briljant!
vooral de drums geven het net een extra dimensie

avatar van Niensel
hmm, ik had door jullie liefde voor haar er iets meer van verwacht. Ik vind het een beetje tegenvallen als ik eerlijk ben. Maargoed, misschien is dit zo'n plaat die je eerst een paar keer moet luisteren, ik stem dus nog maar niet :")

avatar van rock-rick
Het tweede gedeelte van het album heeft inderdaad wel meerdere luisterbeurten nodig. Uiteindelijk is dat voor mij wel het mooiste gedeelte van het album geworden. Ik weet niet of je nummers als Running Up That Hill of Cloudbusting ook vond tegenvallen.

Overigens is dit een hele andere Kate Bush als in haar begin periode. Haar debuut zou je misschien beter kunnen bevallen, dat is in ieder geval het album waar ik mee begonnen ben en waar mijn liefde voor haar muziek startte .

avatar van meneer
Ik denk dat je dit album meegemaakt moet hebben toen het uitkwam. Veel meer tijd voor het luisteren, meer perceptie van de tijd waarin het uitkwam en nog niet vergelijkbaar met latere albums.

Als je het vandaag de dag gaat beluisteren is het wel 26 jaar geleden dat ie uitkwam. Maar toch, ik had het lang niet gehoord en sinds " 50 Words "weer intensief aan het beluisteren, maar dit is een puik meesterwerkje voor mij hoor...

jeetje, ze was 27 jaar toen ze deze maakte, intensief bezig met de Fairlight CMI ( kostte toen 35.000 dollar ) en haalde er uit wat er in zat. Composities zijn intens, stemgebruik fenomenaal en ze roept een geheel eigen wereld op.. Tekstueel ook literair..

Met de single Running Up That Hill kwam ze heel sterk terug, naar het toch wel floppen van The Dreaming.
Ik vond de clip ook erg mooi, vooral het dans gedeelte.
Als je nu de Moderne dans bekijkt, zie je er veel van in terug.

Ze is van hetzelfde geboortejaar als Madonna, Prince en Michael Jackson.
Dacht altijd dat Kate ouder was, maar dat komt ook wel omdat ze op jonge leeftijd al succes had.

meneer schreef:

Dus elk album heeft een uiterste houdbaarheidsdatum? Je kan alleen genieten van een plaat als er nog geen opvolger is? Voor een twintigjarige is het onmogelijk van The Beatles te genieten?

Zo maar wat conclusies die uit jouw zinnetje te halen vallen. Of lees ik verkeerd?

avatar van Kronos
Ik vermoed van wel want ik lees dat er allemaal niet in.

Het lijken mij eerder jouw invullingen dan conclusies.

avatar van lebowski
Er staan dan ook vraagtekens achter. Bovendien antwoord je voor een ander, over invulling gesproken.

lebowski schreef:
Er staan dan ook vraagtekens achter.

Dan zijn het eigenlijk geen conclusies maar vragen.

lebowski schreef:
Bovendien antwoord je voor een ander, over invulling gesproken.

Nee, ik gaf gewoon mijn mening. Als ik schrijf over MIJN vermoeden, wat IK erin lees en wat MIJ lijkt, dan schrijf ik toch duidelijk voor mezelf. Van invulling is dan ook geen sprake.

Kronos schreef:
Dan zijn het eigenlijk geen conclusies maar vragen.

Je hebt helemaal gelijk Kronos, Vermoeiend is het wel. Want je wéét donders goed wat ik bedoel, maar je hebt duidelijk een enorme voorliefde voor kommaneuken.

Ik kan me zo albums voorstellen die op het moment van verschijnen een heel andere beluistering opleveren dan op een later tijdstip. Punk-releases, of Nirvana's debuut. Albums die op dat moment opschudding veroorzaakten en een andere betekenis hebben dan enkel een muzikale. Kate Bush heeft gewoon een prachtig album gemaakt, dat niets met de tijd van verschijnen te maken heeft, misschien hooguit - maar ook niet overdreven - in productie.

lebowski schreef:

Niet bepaald. Maar als je schrijft over conclusies die ergens uit te halen zijn en zulke suggestieve vragen stelt, dan komt dat op mij eerder invullend over dan werkelijk vragend. En dat blijkt ook uit je verdere reactie. Maar dus nogmaals, wat jij suggereert lees ik niet in wat meneer schrijft.

avatar van meneer
Ik kom er even in. Ik suggereerde inderdaad helemaal niks. Heb het niet over houdbaarheidsdatum, genieten van een plaat als er geen opvolger is ( ?? Kan dat ?? ) en daarbij, ik was 20 ( 1987 ) toen ik van The Beatles begon te genieten... En reken maar dat ik daar met terugwerkende kracht van heb genoten..

Neem het niet te heftig op. Het gaat om perceptie van tijd, plaats en persoon. En ik geniet er vandaag de dag nog steeds van dat Kate haar schoenen in het meer gooit... ( Zoals zij dat zingt, dan voel ik gewoon de kracht van het weggooien... ) Oftewel.. On Topic.. Please... Ennuh, Kronos.. Wij begrijpen elkaar..