Deep Purple - In Rock (1970)

Alternatieve titel: Deep Purple in Rock

Label: Harvest

1. Speed King (5:53)
  2. Bloodsucker (4:11)
  3. Child in Time (10:18)
  4. Flight of the Rat (7:55)
  5. Into the Fire (3:29)
  6. Living Wreck (4:32)
  7. Hard Lovin' Man (7:10)
  8. Black Night [Original Single Version] * (3:28)
  9. Studio Chat * (0:34)
  10. Speed King [Piano Version] * (4:15)
  11. Studio Chat * (0:27)
  12. Cry Free [Roger Glover Remix] * (3:22)
  13. Studio Chat * (0:05)
  14. Jam Stew [Roger Glover Remix] * (2:32)
  15. Studio Chat * (0:41)
  16. Flight of the Rat [Roger Glover Remix] * (7:55)
  17. Studio Chat * (0:32)
  18. Speed King [Roger Glover Remix] * (5:53)
  19. Studio Chat * (0:24)
  20. Black Night [Unedited Roger Glover Remix] * (4:47)
Marcel Jongeneel schreef:
Dit album aardig wat keertjes geluisterd. Hard, snel, agressief en soms emotioneel. Echt een geweldig sterk album. Als je van rock houd, dan mag dit album niet ontbreken in je kast.

Zo is het maar net Marcel

Ben het met de schrijvers hierboven eens. dit album mag gewoon niet ontbreken in je collectie. Child in time blijft gewoon een prachtig nummer ook.

avatar van avdj
Alleen vindt ik al die extra's wat overdreven.
Heeft weinig toegvoegde waarde, al zijn nr. 8 en 10 erg goed.

Ik heb deep purple in rock al 32 jaar en blijft heel goed,alleen de uitgebrachte remix versie is flauwekul.

avatar van Hans Brouwer
Gisteren (tweede paasdag) stond er een interview met Ritchie Blackmore in de Telegraaf met als koptekst "Van Rocker tot Minstreel" Het artikel eindigt alsvolgt en ik citeer nu letterlijk: "Allemaal aardig natuurlijk maar de belangrijkste vraag blijft of deze rocklegende (Blackmore) zijn elektrische gitaar ooit nog vuur zal laten spuwen. Een optreden met de originele bezetting van Deep Purple is altijd mogelijk, lispelt hij (Blackmore) Maar dan moeten ze eerst hun hele management ontslaan"

Als ik Ian Gillan, Ian Paice en Roger Glover was zou ik maar snel een afspraak maken bij de kantonrechter en die managers er uit gooien. Gaat Deep Purple mischien eindelijk weer platen maken in de trand van Deep Purple in Rock.

avatar van the viking
Het solo werk van Ritchie Blackmore heeft mij nooit zo kunnen bekoren,ging meer richting folk muziek !

the viking schreef:

Dat was nadat de heer Blackmore uit Deep Purple was gestapt en het verkeerde pad koos. In de tijd dat hij bij Deep Purple en later bij Rainbow gitaar speelde was Ritchie Blackmore de beste rockgitarist allertijden!!. Daarmee vergeleken waren Eric Clapton of Jimmy Page of Mark Knopfler of welke gitarist dan ook, bij wijze van spreke, beginnelingen . En daarom raak ik zo opgewonden als ik lees dat Ritchie er wel weer oren naar heeft om met Deep Purple aan de gang te gaan.

Hans Brouwer schreef:
Ritchie er wel weer oren naar heeft om met Deep Purple aan de gang te gaan.

Nou nee dank je. Purple heeft Blackmore echt niet meer nodig. Morse is het best wat de band kon overkomen en het zou jammer zijn als DP net zoals al die andere ouwe rotten bands zichzelf compleet belachelijk zou maken door ook op de reunie tour te gaan zoals Sabbath of Kiss.

avatar van Hans Brouwer
Morse is zeer zeker niet slecht............Er is echter maar één gitarist die echt bij Deep Purple hoort. En ik weet het, Ritchie Blackmore schijnt een vreselijk irritant mannetje te zijn, maar toch.............. Want beste Sinner, wees nou toch eerlijk, "Rapture of the Deep" is toch een prut album!

Hans Brouwer schreef:

Vergeet het maar. Rapture of The Deep is best een leuk album wat mij betreft. Zo fris, spontaan en energiek als de band momenteel klinkt hebben ze niet meer gedaan sinds begin jaren '70. En dat is vooral de verdienste van Morse. De reunie in '85 met Blackmore heeft wel enkele leuke songs opgeleverd maar vaak was het maar huilen met de pet op (met name live). Blackmore en Gillan gaan gewoon niet samen en het zou dan ook jammer zijn als de heren de huidige line-up inwisselden voor het snelle geld dankzij een stompzinnige reunie.

...en dat Blackmore laat vallen dat hij best wel interesse heeft is ook niet zo vreemd, want zijn Blackmore's Night cd'tjes lopen lang niet zo goed als dat hij gehoopt had. Ik zie Blackmore dus liever niet terug naar Purple gaan en ik hoop dan ook dat dit nooit gebeurt. Als hij per sé nog de rocker wil uithangen dat hij dan maar Rainbow terug van stal haalt.

avatar van Hans Brouwer
Beste Sinner, ik vind het prima dat je zo voor Steve Morse opkomt en dat je Deep Purple in de huidige bezetting erg goed vindt. Ik was begin jaren 90 bij een concert van Deep Purple in Ahoy. Het was één van de laatste concerten met Ritchie Blackmore. En inderdaad het was beschamend met wat voor een chagerijnige kop die Blackmore op het podium stond te spelen, bah ............
Maar ja ik vind de DP platen met Blackmore wel de beste. Als jij daar anders over denkt prima! We dragen beiden Deep Purple een warm hart toe en dat is het belangrijkste, toch??

En "Rapture of the deep" een prut album? Een beetje overdreven Hansje!

avatar van Sinner
Ach ik vind over het algemeen elke bezetting ergens wel iets leuks hebben. (dus OOK die met Turner of Bolin). Jij mag van mij gerust de platen die er met Blackmore zijn gemaakt de beste vinden. Dat gaat deels ook voor mij op. Maar daar ging het helemaal niet om. Het gaat er voor mij vooral om dat een reunie onzin zou zijn want de jaren '70 zijn dood en begraven. De magie van weleer zou toch zoek zijn, en dat zie je bij al die andere reunies die vaak maar tot heel erg zielige vertoningen leiden (zoals oa. weer...Sabbath en Kiss).

Een tweede Machine Head of In Rock komt er toch niet. Die kwam er in de jaren '80 reunie ook niet uit. En dan heb ik vele malen liever een degelijk functionerende DP met Morse dan een reunie met Blackmore die niets dan ruzies en onzin oplevert. Op deze manier zitten er nl. wel nog enkele degelijke toertjes en cd's in en hoef ik me niet steeds te zitten ergeren aan het infantiele gedrag van een stelletje 50+ers dat er ongetwijfeld zou bij komen kijken.

avatar van Hans Brouwer
Sluiten wij hierbij de discussie, beste Sinner!

avatar van BlauweVla
Hans Brouwer schreef:

Laat Blackmore zelf zijn management maar es ontslaan. Z'n schoonmoeder dus...

Hans Brouwer schreef:
Sluiten wij hierbij de discussie, beste Sinner!

...als je dat nou al een "discussie" noemt...

BlauweVla schreef:
Laat Blackmore zelf zijn management maar es ontslaan. Z'n schoonmoeder dus...

...of anders gewoon van de trap gooien. Werkt namelijk ook hardstikke lekker bij schoonmoeders. En achteraf ook geen problemen met het vrouwtje mits correct aangepakt.

Maar even serieus. Blackmore ligt naar het schijnt zo erg onder de slof dat het ontslaan van zijn management er wel niet in zal zitten. Of hij moest een gigantische ruzie met zijn vrouwtje hebben, in welk geval we hem zoals de geruchten doen geloven wel weer eens eerder terug naar de electrische gitaar zouden zien grijpen dan gedacht. Ik ben benieuwd. Maar vrees echter dat we het de komende jaren met Blackmore's Night moeten doen.

En het is trouwens ook erg grappig om te horen dat Joe Lynn Turner op de laatste Blackmore's Night een nummer zingt. Hij was jaren de zanger met wie Blackmore "nooit of the nimmer meer zou samenwerken". En stiekem hoopt ouwe Joe nog altijd op een Rainbow reunie. Dus wie weet.

De roddel blijft wel lekker spannend zo.

Sinner schreef:
En stiekem hoopt ouwe Joe nog altijd op een Rainbow reunie.

En stiekem hoopt Hans nog altijd op een Deep Purple reunie

Blackmore terug?
Dat zal nooit gebeuren! Sinds Steve Morse bij Deep Purple zit maakt de band eindelijk weer eens spontaan klinkend albums en spelen ze ook ontzettend goeie en enthousiaste shows. Ik denk niet dat Deep Purple steve morse kwijt wil want tijdens optredens valt het mij altijd op dat ze genieten van het ongeloofelijk spel van Steve.

En ik denk niet dat Ian Gillan Ritchie graag terug ziet komen. Die 2 hebben een bloedhekel aan elkaar. Tussen die 2 heeft het nooit geboterd. Op de dvd Come Hell or High Water gooit Ritchie zelfs een glas water naar Ian toe omdat hij Gillan niet kan uitstaan.
Ian heeft ook vaak gezegt dat hij de nieuwe albums van Ritchie echt ver onder niveau vind en hem nooit meer spreekt.

Een reunie? Uitgesloten

miloz schreef:
Ian heeft ook vaak gezegd dat hij de nieuwe albums van Ritchie echt ver onder niveau vind en hem nooit meer spreekt.
Een reunie? Uitgesloten

De cd 's van Blackmore solo zijn inderdaad niet om aan te horen. Je bent toch wel met me eens dat de cd's van Deep Purple, met Blackmore op gitaar, tot de betere van DP horen. Maar ik denk inderdaad dat het beter is dat de heren Gillan en Blackmore elkaar niet meer zien. Hoe spijtig ook!

Hans Brouwer schreef:

Daar ben ik het zeker mee eens! Blackmore was eens een geweldige gitarist. Maar als ik de platen met blackmore van na de reunie luister vind ik die met Morse beter.
Rapture Of The Deep is een top cd en ook abandon en purpendicular behoren tot mijn favoriete Deep Purple platen.

Hans Brouwer schreef:

Maar dat laat wel weer de deur open voor Coverdale's terugkeer

Onlangs heeft Coverdale in diverse interviews overigens ook geopperd dat hij een eenmalige reunie met Purple en Blackmore best ziet zitten. Maar dan voor enkele speciale concerten e.d

Iets wat Jon Lord overigens ook al meerdere malen heeft geopperd de voorbije jaren. Om de diverse line-ups van DP voor enkele speciale shows terug bij elkaar te roepen en dit dan te vereeuwigen op dvd of cd. Dat idee klinkt op zich dan wel weer leuk. Ik zie een show van een uur of 3 best wel zitten, met om beurten Gillan, Turner en Hughes en Coverdale. Maar is mischien eerder iets voor op het definitieve einde van Purple te doen.

miloz
Dat klinkt wel leuk. maar ik denk (en hoop) dat het einde van Deep Purple nog lang niet in zicht is. Jon Lord zit ook al niet meer in Deep Purple dus ik denk niet dat dit idee door gaat. Maar ja, wie weet?

miloz schreef:

Neen. Maar Lord heeft wel altijd duidelijk laten verstaan dat het deurtje richting Purple altijd op een kier blijft, of dat nu voor sporadisch wat concerten is of voor een full time terugkeer. Ik beschouw Don Airey dan eigenlijk ook eerder als een tijdelijke vervanging (niet ten nadele van zijn spel of inzet trouwens - ik vind dat Airey zijn rol met verve vervult) en ben er zowat van overtuigd dat Lord vroeg of laat wel weer eens trek zal krijgen in een nieuw Purple album/toer.

miloz
Het is wel een oude man, dus ik weet niet of hij dat nog aankan. Toeren was hem in de jaren 70 eigenlijk al veels te zwaar.

miloz schreef:
Het is wel een oude man, dus ik weet niet of hij dat nog aankan.

Tja. Het zijn natuurlijk wel allemaal oude mannen op het moment. Maar wat Jon Lord betreft...ik had ook altijd al de indruk dat de naam "Deep Purple" ontsproten was aan de kleur die Jon's aangezicht had na 60 minuutjes achter zijn keyboards te staan. Heel erg "fit" heeft hij mij idd dus ook nooit geleken. Maar als toetsenist hoef je natuurlijk ook niet al te veel te rennen of bewegen.

Sinner schreef:

Nee, maar dit heeft hij zelf ook al gezegt. Hij was altijd helemaal kapot na een tournee en was nooit zo voor de tournees. Dat hij nu meer in Purple zit heeft er vooral mee te maken dat hij niet meer continue "on the road" wil zijn.

miloz schreef:

Ik ben van jongst af aan Deep Purple fan (dus al zo'n 32 jaar) en ik ben van mening dat het hoog tijd wordt dat ze er een punt achter zetten, in ieder geval geen platen meer maken. Elke nieuwe cd van DP is toch eigenlijk een teleurstelling! En als ze dan toch nog wat willen, "jongens, lekker veel touren en vooral veel oud werk laten horen".

Marcel²
Zolang ik leef is Hans al een Deep Purple fan.

miloz
Ik ben ook al jaren Deep Purple fan sinds ik 7 jaar oud ben. Dat was in 1995 Dus toen ik fan werd waren het al oude mannen en waren ze al lang over hun beste jaren heen. Maar ik ben juist van mening dat ze nog steeds platen van topkwaliteit maken ook al zijn die minder dan de platen uit de jaren 70

miloz schreef:

Mischien ben ik wel teveel verwend