Deep Purple - In Rock (1970)

Alternatieve titel: Deep Purple in Rock

Label: Harvest

1. Speed King (5:53)
  2. Bloodsucker (4:11)
  3. Child in Time (10:18)
  4. Flight of the Rat (7:55)
  5. Into the Fire (3:29)
  6. Living Wreck (4:32)
  7. Hard Lovin' Man (7:10)
  8. Black Night [Original Single Version] * (3:28)
  9. Studio Chat * (0:34)
  10. Speed King [Piano Version] * (4:15)
  11. Studio Chat * (0:27)
  12. Cry Free [Roger Glover Remix] * (3:22)
  13. Studio Chat * (0:05)
  14. Jam Stew [Roger Glover Remix] * (2:32)
  15. Studio Chat * (0:41)
  16. Flight of the Rat [Roger Glover Remix] * (7:55)
  17. Studio Chat * (0:32)
  18. Speed King [Roger Glover Remix] * (5:53)
  19. Studio Chat * (0:24)
  20. Black Night [Unedited Roger Glover Remix] * (4:47)
miloz
Hans Brouwer schreef:

Mischien ben ik wel teveel verwend

Dat zal het zijn want je zal deep purple waarschijnlijk altijd blijven vergelijken met die nummers die je als eerste hoorde. Dat doe ik zelf ook, maar ik blijf de nieuwe platen ook gewoon erg goed vinden

avatar van HiLL
Klinkt lekker deze plaat. In mijn ogen ook het enige échte hardrockalbum van de beste mannen. Bij andere platen hoor ik hardrock afgewisseld met rock. Deze cd knalt echt! Of het de beste is? Dat weet ik nog niet. 4*

Ian Paice is trouwens echt een Fantastische drummer!

Beste rockplaat ooit maakt. Uitschieters als Speed King, Bloodsucker en Living Wreck... classic Purple. En het heeft Child in Time.... tja, wat wil je nog meer? http://www.musicmeter.nl/images/smilies/icon_worship.gif
aanbidt

Speed King...vorig jaar geleden had ik hem gedownload maar die klopte niet helemaal....de briljante orgelintro van Lord ontbrak. Oei....iedere keer als ik ernaar luister....kippevel!!

Marchel
Een sterk album, maar niets meer dan dat.
'Child In Time' is natuurlijk het bekendste nummer, maar iedereen die 'Bombay Calling' van It's A Beautiful Day kent zal zich rot schrikken. Complete rip-off, en Deep Purple zou zich moeten schamen om te claimen dat 'Child In Time' door hun zelf is geschreven.
Al met al geeft dit een vies smaakje aan een verder toch wel legendarisch album, en dat is jammer.
Wel het ultieme Ritchie Blackmore album natuurlijk, hij knalt!

avatar van Gajarigon
Laats een cover van Child In Time gezien, de volle 10 minuten, zeer indrukwekkend. Op dezelfde avond heeft de groep inkwestie (The Vipers waren het, google ze maar eens) ook Black Knight gespeeld, en dan nog wat Cream (White Room & Sunshine of your love). En natuurlijk ook Smoke On The Water.

Maar niets kwam inde buurt dus van Child in time. En dat geldt ook voor dit album.

Gajarigon schreef:
Deep Purple is niet te coveren!! Afblijven dus, alleen maar naar luisteren!!

avatar van Nightrider
Dit is toch wel de beste cd van Deep Purple. en aangezien ik ergens moet beginnen met mijn eerste stem, doe ik dat bij deze topper! Of Deep Purple Child In Time nou wel of niet gejat heeft van It's A Beautiful Day, het maakt me gezien de genialiteit van het nummer niet zoveel uit. Voor mij blijft het een van de beste nummers ooit. Blackmore laat zich op dit album van zijn beste kant horen, en bereikt hier mijn inziens ook meteen zijn hoogtepunt. beter dan Speed King, Child In Time en Hard Lovin' Man is het helaas nooit geworden! 4,5*

Hans Brouwer schreef:
Deep Purple is niet te coveren!! Afblijven dus, alleen maar naar luisteren!!

Dan moet je bij www.theclashofthecoverbands.com eens kijken bij Purple Rainbow. Die hebben een unieke Child in Time gecoverd. gratis te beluisteren op de Clash website.

avatar van Nightrider
goed, deep purple is dus niet te coveren

Ed
beste lp van deep purple.
flight of the rat,living wreck de beste songs.
maar de rest mag er ook zeker zijn.
een 5.

Ehh Hans zie hem bij jou nr 1 staan. Heb deze toevallig weer eens in de auto op gehad, maar vind het allemaal wat gedateerd klinken; ook qua geluid vind ik het tegenvallen..

marcello schreef:
Marcello, heb je de geremasterde, jubileum versie al geprobeerd?? Die cd klinkt als een klok en is voor weinig € te koop .
Gedateerd?? Het kan zijn, het originele album kwam in 1970 op de markt. 36 jaar geleden! Ik geniet in ieder geval nog steeds met volle teugen van "Deep Purple in Rock".
Tot slot doet "In Rock" mij denken aan een wel heel prettige gebeurtenis in mijn leven, ik ben daarom mischien niet geheel objectief .

avatar van freebird
De LP gehad, nu cd, dit blijft nog steed lekker klinken,

'n 4

Planefreak
klinkt wel lekker ja, maar wel rommelig hoor.

Planefreak schreef:
klinkt wel lekker ja, maar wel rommelig hoor.
Hoezo rommelig .

avatar van HiLL
Eens met Planefreak. Ik vind het zeker wat 'rommelig' klinken. Als je Fireball hoort, die is mijns inziens beter geproduceerd.

avatar van tomthumb
Gelukkig ben ik dus niet de enige die de productie matig vindt. Zowel de plaat als cd. Als je de cd opzet, is het net of er een laag stof op zit, dat kan toch nooit de bedoeling zijn geweest? Ik denk dat ik inderdaad maar eens aan de geremasterde versie moet beginnen. Ik heb trouwens een best of waar ze de intro van Speed King hebben weggeknipt. Schandalig!

avatar van HiLL
Overigens is ook Machinehead beter geproduceerd.

Beste Maartje,

Als wij volgende week zaterdag samen héél leuke dingen gaan doen, hoop ik toch eigenlijk wel dat je over dit album "Deep Purple in Rock" een mening hebt.

Groeten Hans

Vandaag dit album gekocht (voor slechts 10 euro) (samen met Leonard Cohen en Simon & Garfunkel). Prachtig album! Geweldig drum- en gitaarwerk, en ook een geweldige zanger. Ik heb de anniversary edition met extra's en handtekeningen van de heren. Mijn score volgt later, maar ik kan alvast zeggen, dat het een hoge score wordt (4*+).

Ik vind het album op één of andere manier wel een typisch 70's-album. Niks mis mee, overigens.

Inmiddels een paar keer geluisterd. Goed rockalbum, met een paar échte toppers (Child In Time, Speedking, Black Night en de pianoversie van Speedking). De rest van het album vind ik redelijk tot goed, maar in mijn ogen niet super. Enkele supernummers + redelijk tot goede nummers + goed drum-, gitaar- en zangwerk maakt 4*.

miloz
tomthumb schreef:

voor mij is zo'n productie is ook een beetje de charme van die tijd.

avatar van Max Payne
Kan iemand mij uitleggen waarom dit album op plaats 219 staat terwijl in mijn ogen het beste nummer ooit Child In Time op dit album staat?

de nummer 4 van de top 2000 notabene

avatar van sq
sq
Max Payne schreef:
Kan iemand mij uitleggen waarom dit album op plaats 219 staat

Ik neem aan dat je bedoelt dat dat te laag is? Wel dat komt omdat kennelijk minder mensen deze plaat in hun eigen top 10 zetten dan jij vindt dat zou moeten. Als je eens begon met m er zelf in te zetten, dan helpt dat weer een beetje.

Er zijn ook nog mensen die het met die hele lijst niet eens zijn. Daar hebben we dan ook nog dit topic voor.

avatar van Hans Brouwer
Deep Purple in Rock zou gewoon op 1 moeten staan . Waarom?? Omdat "In Rock" met kop en schouders het beste hardrock album allertijden is .
Die lijst waar je op doelt, beste s.q, is natuurlijk zo ongeloofwaardig als de pest, lachwekkend zelfs. Kijk alleen maar naar de nummertjes 2 en 9 .

avatar van sq
sq
De nummertjes 2 en 9 .

Ook geen Coldplay-fan, al moet ik dan toch weer bekennen dat ´Talk´van X&Y ..
Maar geen partij voor ´In Rock´, dat spreekt

Hans Brouwer schreef:

Dacht het niet. Made in Japan bijvoorbeeld is beter. En welke ik op 1 heb, dat weet je inmiddels wel. Feit blijft, dat In Rock werkelijk een uitstekend album is - met deze keer een interessante drumsolo van Paige aan het eind van Flight of the Rat. Livin' wreck vind ik wat minder - relatief gesproken dan.

avatar van rudiger
deep purple in rock heb ik een 4 gegeven , sterk album van deep purple maar ik vind niet hun beste ,
speed king is natuurlijk een zeer goede autoplaat , lekker hard scheuren op dit nummer
child in time is natuurlijk een meesterwerk van deep purple, al met al een goede plaat van dp