The Cure - Disintegration (1989)

Label: Fiction

1. Plainsong (5:17)
  2. Pictures of You (7:28)
  3. Closedown (4:18)
  4. Lovesong (3:28)
  5. Last Dance (4:43)
  6. Lullaby (4:08)
  7. Fascination Street (5:15)
  8. Prayers for Rain (6:07)
  9. The Same Deep Water as You (9:22)
  10. Disintegration (8:19)
  11. Homesick (7:06)
  12. Untitled (6:30)
  13. Prayers for Rain [RS Home Instrumental Demo] * (3:01)
  14. Pictures of You [RS Home Instrumental Demo] * (3:29)
  15. Fascination Street [RS Home Instrumental Demo] * (2:39)
  16. Homesick [Band Instrumental Rehearsal] * (3:12)
  17. Fear of Ghosts * (2:57)
  18. Noheart * (2:40)
  19. Esten * (3:13)
  20. Closedown [Band Instrumental Demo] * (2:48)
  21. Lovesong [Band Instrumental Demo] * (3:39)
  22. 2 Late [Alternative Version] * (2:50)
  23. The Same Deep Water as You [Band Instrumental Demo] * (6:04)
  24. Disintegration [Band Instrumental Demo] * (6:34)
  25. Untitled [Alternative Version] * (3:37)
  26. Babble [Alternative Version] * (2:58)
  27. Plainsong [Studio Guide Vocal Rough] * (4:44)
  28. Last Dance [Studio Guide Vocal Rough] * (4:41)
  29. Lullaby [Studio Guide Vocal Rough] * (3:46)
  30. Out of Mind * (2:58)
  31. Delirious Night * (4:30)
  32. Pirate Ships * (3:38)
  33. Plainsong [Entreat Plus Live 1989] * (5:19)
  34. Pictures of You [Entreat Plus Live 1989] * (7:04)
  35. Closedown [Entreat Plus Live 1989] * (4:21)
  36. Lovesong [Entreat Plus Live 1989] * (3:24)
  37. Last Dance [Entreat Plus Live 1989] * (4:37)
  38. Lullaby [Entreat Plus Live 1989] * (4:14)
  39. Fascination Street [Entreat Plus Live 1989] * (5:10)
  40. Prayers for Rain [Entreat Plus Live 1989] * (4:49)
  41. The Same Deep Water as You [Entreat Plus Live 1989] * (10:03)
  42. Disintegration [Entreat Plus Live 1989] * (7:54)
  43. Homesick [Entreat Plus Live 1989] * (6:47)
  44. Untitled [Entreat Plus Live 1989] * (6:44)
Skinny Fists
Prima muziek. Bij vlagen erg goed, maar niet alles is even boeiend. Uitschieters zijn Pictures of You en The Same Deep Water as You.

avatar van muismat
Wat betreft die laatste zin ben ik het helemaal met je eens!

avatar van reptile71
Ik ben het eens met die eerste zin.

elmar kuiper
Een echte klassieker.

reptile71 schreef:
Ik ben het eens met die eerste zin.

prima muziek is in dit geval een understatement

Skinny Fists
Ik zou niet weten hoe ik het anders zou moeten beschrijven. Het is kwaliteit, maar buiten de twee bovenstaande nummers is het niet veel bijzonders.

Gallow
Voor mij is Lovesong de piek op deze plaat,

Skinny Fists
Mja, ook wel een goed nummer, wel een beetje commercieel. Dat is terug te vinden in de tekst.

Skinny Fists schreef:

Dan zou ik Prayers For The Rain, Disintegration, Fascination Street, Plainsong, .. en ook de rest nog maar eens grondig aan een wederhoor onderwerpen. Niet veel bijzonders? Vergeleken waarbij?

Skinny Fists
Nou ja, het grijpt me allemaal gewoon niet echt. Ik voel niet echt een klik.

avatar van orbit
Dat is duidelijk.. anders zou je de rest zeker wel hoger aanslaan.

avatar van muismat
Laten we het er maar op houden dat deze plaat bovennatuurlijk goed is voor sommigen, en onnatuurlijk slecht voor anderen, maar altijd als een mijlpaal blijft staan, al is het voor mij maar simpelweg omdat dit mijn kennismaking met The Cure was en sindsdien ze mij op termijn niet meer heeft losgelaten

Skinny Fists
En onnatuurlijk slecht voor anderen? Leg eens uit...

Skinny Fists
En toen kon ik de hele cd waarderen en intens genieten van deze plaat. Punt erbij.

Skinny Fists schreef:
En onnatuurlijk slecht voor anderen? Leg eens uit...

Mensen die het bijvoorbeeld te deprimerend vinden...

Heb je mijn advies toch ter harte genomen

Misterfool
ik weet nog wel dat ik eens zei(lees neerpende) dat: '"ik the cure nooit mooi zou vinden omdat de muziek te emo was" of iets in die trant. HOE een mens zich in leven toch kan vergissen. Prachtige muziek natuurlijk.

orbit schreef:

Heb je mijn advies toch ter harte genomen

Ja, en ik ben blij dat deze cd in de speler zit. Draai hem keer op keer.

Skinny Fists
Och, wat boeit het toch ook. Maximale score voor dit fantastische album. De sfeer is ongekend.

muismat schreef:
prima muziek is in dit geval een understatement
Met deze zin ben ik het dan ook nog veel meer eens.

Heb er nog niet echt de tijd voor genomen, maar is op een goedkope cd-speler het verschil goed te horen tussen de remaster en het origineel? En zo ja, waar zit het hem vnl. in? Ik heb de remaster wel, maar ben nogal geneigd het bij de oude te houden...

avatar van reptile71
Gelukkig ben ik niet de enige die het antwoord niet weet.

avatar van Castle
reptile71 schreef:
Met deze zin ben ik het dan ook nog veel meer eens.

Ik heb de remaster gekocht, omdat ik de extra cd wilde.
Maar cd1 remaster en het originele van de eerste persing, in de auto EN thuis op een toch wel goede installatie, maar de dynamiek is niet vooruit gegaan, volgens mij.
Een nummer als Prayers for Rain, de lage synth, gitaar, bas, het klinkt iets beter, maar om het gekocht te hebben zonder de extra's?

This music has been mixed to be played loud, so turn it up

avatar van reptile71
Ja precies, dat stond er toen al op dus er was echt al flink werk van gemaakt. Het gaat hier toch vnl. om de extra's, denk ik. Mijn vrij eenvoudige installatie maakt toch weinig onderscheid.

avatar van Lexicon Devil
Beste album van de grootste aanstellert uit de wereld van de popmuziek.

avatar van reptile71
Echnie, Morrissey zit niet in The Cure.

Lange tijd mijn slaapmuziek geweest, heerlijke dromen moet ik zeggen. Ik heb niet gek vaak zin in the cure, maar als ik deze plaat in de juiste mood opzet stelt hij mij nooit teleur. Beste in zijn soort!

avatar van Omsk
Kelin schreef:

Maar je weet natuurlijk pas of je in de juiste mood was, wanneer je kan vaststellen dat de plaat je niet teleur heeft gesteld.

avatar van ni slecht
ben eindelijk eens aan the cure begonnen, en wat valt dat goed mee! van seventeen seconds, faith en disintegration is deze laatste voor mij de mooiste. Hij is misschien wel twee nummers te lang maar ah, dat wordt ruimschoots goed gemaakt door die 10 andere één voor één even mooie nummers. ik ga maar eens door met de verkenning van the cure

avatar van Suicidopolis
ni slecht schreef:

Zet dan de vinyl op, die telt maar 10 nummers

avatar van reptile71
De vraag is dan of je Last Dance en Homesick wel wil missen. Ik namelijk niet.