Live - Throwing Copper (1994)

Label: Radioactive

1. The Dam at Otter Creek (4:43)
  2. Selling the Drama (3:26)
  3. I Alone (3:50)
  4. Iris (3:59)
  5. Lightning Crashes (5:25)
  6. Top (2:42)
  7. All over You (3:59)
  8. Shit Towne (3:48)
  9. T.B.D. (4:28)
  10. Stage (3:08)
  11. Waitress (2:49)
  12. Pillar of Davidson * (6:46)
  13. White, Discussion (6:08)
  14. Horse * (4:16)
  15. Operation Spirit (The Tyranny of Tradition) * (3:20)
  16. Good Pain * (5:40)
  17. Heaven Wore a Shirt * (3:39)
  18. Negation * (3:38)
  19. Hold Me Up * (3:06)
  20. We Deal in Dreams * (3:55)
  21. Susquehanna * (4:55)
Geweldige CD, maar eerlijk gezegd vind ik The Distance nog sterker. Maar dat komt wellicht omdat The Distance de eerste CD is die ik ooit heb gekocht. Vooral tegen het einde van de CD vind ik de nummers een stuk minder worden, en op het album The Distance had ik dat niet, maar de allerbeste nummers van Live staan wel op deze CD (Lightning Crashes en I Alone)

avatar van kaztor
Deze en Secret Samadhi zijn nog enigszins te doen van deze ontzettend beperkte band. Hier klinkt het toch nog een beetje oprecht, maar hierna werdt het zo vreselijk nep en commerciëel en dan heb je ook Ed die nu ineens een hoog stemmetje op gaat zetten als ie geëmotioneerd wil klinken.

DonDijk
Shit Town is wel ok trouwens

avatar van Joy4ever
Dat nummer gaat over Veendam Don

avatar van otherfool
Haha, it's funny coz it's true...

DonDijk
That's why it's not funny

avatar van thetinderstick
In 1994 was Live een fantastische band. Ze zijn daarna zo hard bergafwaards gegaan met hun commerciele spirituele geneuzel dat je dat bijna zou vergeten.
Throwing Copper is absoluut een fantastische plaat. Invloeden uit de grunge en de vroege R.E.M. zijn nog duidelijk hoorbaar, alles klinkt hier nog oprecht. 'The Dam At Otter Creek', 'Selling The Drama', 'I Alone', 'Lightning Crashes', 'Pillar of Davidson, 'Shit Towne', 'White Discussion' en 'All Over You' zijn allemaal geweldige nummers. Hun imago is tegenwoordig gruwelijk aangetast maar opzichzelfstaand is deze plaat gewoon 5* waard. Ow, wat waren ze toen goed.

avatar van Tijn79
Prachtplaat!
Hun hoogtepunt

avatar van Reijersen
Ongelooflijke prachtplaat van Live. Elk nummer is van topniveau en daarnaast is het geheel ook nog eens kwalitatief goed in de gaten gehouden. Heerlijke rockmuziek.

Mordor
2,5 voor het sentiment. Nu kan ik dit niet meer (voor m'n plezier) opzetten, maar het ontluikt ook wel weer een glimlach op m'n gezicht. Met m'n zuurverdiende geld van het vakantiebaantje (bollen rapen tot je zwart zag) gekocht. Helemaal grijsgedraaid indertijd.

avatar van LucM
Dit blijf ik nog steeds het beste album van Live vinden, tevens het album waarmee Live terecht doorbrak.
Echt origineel kun je hun sound niet noemen (R.E.M. meets Pearl Jam) maar zij brachten wel sterke songs met veel dynamiek en de aparte zang van de charismatische Ed Kowalczyk, waarbij pathos en het grote gebaar niet geschuwd werden.
Met name "Selling the Drama", "I Alone", "Lightning Crashes" en "All over You" zijn zeker rockklassiekers. Opvolger "Secret Samedi" is ook nog van hoog niveau, nadien gaat het langzaam maar zeker bergafwaarts met deze band.

0,5
Heeft Live überhaupt ooit een goede cd gemaakt? Volgens mij niet. De zanger kan niet zingen en de teksten zijn ook al niet briljant. Deze cd zou ik nog niet aan mijn ergste vijand geven.

stuart
Geef hem mij maar, hoewel je niet kent. Naar mijn mening de beste CD van Live, daarna wat 'gladder' en minder 'rockend'.

Als het jou niets doet, prima, maar gun anderen wel een poging als ze het willen luisteren, toch?

avatar van Joän
Het album is goed, er staan veel goeie nummers op zoals All over you, Shit Towne, I alone enz.
Een minder nummer is Horse, die hadden ze weg mogen laten.

stuart schreef:

Ik geef toch ook alleen maar mijn mening? Als het jou wel iets doet is dat prima, maar laat anderen het dan ook een ruk-cd vinden. Als men de dezelfde mening had, had deze hele site niet hoeven te bestaan.

avatar van Lamontagne
Dit blijft een rete goeie plaat, jeugdsentiment ten over maar dit staat als een huis!!!!

avatar van Nicolage Rico
Lightning Crashes is nog steeds een prachtig nummer. Inderdaad, Live was toen nog goed.

avatar van Germ
Germ (crew)
Wat Live tegenwoordig uit brengt vind ik helemaal niks, maar dit album vind ik geweldig!

Met als absolute uitschieter Lightning Crashes, wat mij betreft één van de mooiste nummers ooit gemaakt!

haveman
Ik sat echt te kijken dat White,discussion zo weing als favoriet wordt bestempeld. Dat is imo toch veruit het beste nummer van dit album.

avatar van dvdschaaf
haveman schreef:

vooral de versie van MTV-unplugged!!!

Trouwens afgelopen zaterdag in Den Haag gezien, en genoten van hun concert!!!

Psycholamp schreef:

Beetje late reactie; ik bedoelde het niet zo 'streng' ; er had een smiley bijgemoeten met een knipoog, betreffende je opmerking dat je het je ergste vijand niet zou gunnen. Ik denk overigens dat jij ook in een totaal ander genre zit aan je stemmen te zien; de 0,5 kwam mij over als een anti-stem (houding van jou ; mijn muziek is superieur, de rest niet)

Nog even over Throwing Copper; ik speel het ook niet zo vaak af, ik kan 'm niet altijd hebben. De opmerking over dat ik het wel hun beste vind blijft overeind staan.

stuart schreef:

Was niet als anti-stem bedoeld, want ik vind Live echt gewoon drie keer niks. Ook niet binnen zijn genre. Ik raak oprecht geïrriteerd van die stem en de muziek.
Ik had idd. ook niks kunnen plaatsen bij dit album, maar bij de albums waar ik doorgaans berichten en stemmen plaats, komt anderhalve man en een paardenkop. Die het meestal ook nog wel met mij eens zijn.

stuart
Oké, dat kan. Heb ik ook wel eens. (back on topic)

wavanbuuren
Psycholamp schreef:

Durf je wel met droge ogen te beweren dat je het hele album beluisterd hebt?
Als je Live zo ruk vind, zou ik het zelf bij de singles laten.

wavanbuuren schreef:

Durf je wel met droge ogen te beweren dat je het hele album beluisterd hebt?
Als je Live zo ruk vind, zou ik het zelf bij de singles laten.

Ik ken genoeg mensen, die dit album hebben. Zijn, helaas, niet mijn ergste vijanden, dus heb dit album al een paar keer gehoord. Ik kan er gewoon echt niks mee, ook niet met de singles. De sfeer die deze muziek neerzet, zijn stem... Ik krijg er echt een naar gevoel bij.

haveman
Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen dit vreselijke muziek vinden. Ondanks mijn 3,5 ster.

Psycholamp schreef:

Dat maakt niet uit, Pschyco; iedereen heeft een andere muziekbeleving. Ik moet ook zeggen dat ik het album een hele tijd niet heb afgespeeld; het is een album waar ik wel met mijn mijn vinger langs glijd, maar ik pak 'm niet snel uit het CD-rek. Binnenkort weer eens afspelen, maar ik hoop niet dat ik misselijk word.

avatar van Ploppesteksel
Valt allemaal wel mee; maar op den duur wordt het iets te veel van't zelfde. Uitschieter is, het voor mij al langer bekende, I Alone.

Deze cd staat al lang op mijn uittesten-lijstje en heb het nu dan ook maar eens gedaan. Ik moet zeggen op het begin waren er 2 of 3 nummers die ik maar goed vond van deze plaat en deed de rest mij niet zoveel, ik had er mischien ook te veel van verwacht, maar nu ik deze wat meer geluisterd heb, bevalt die me wel beter, maar ik heb em nog niet vaak en/ of goed geluisterd, daarom geef ik em tot nu toe maar 3 sterren. over een tijdje zal ik een nieuwe oordeel gaan geven.

mijn favoriete nummers tot nu toe: Selling the Drama, I Alone en Top.

Ik weet het niet met Live. Dit is een geweldig album, maar dat grote gebaar......
Mooie singles, vooral Lightning Crashes is super.
Ik krijg er anderszijds wel altijd een EO-Jongerendag gevoel bij. Daar zouden ze ook prima tussen passen; alleen mogen ze dan waarschijnlijk Poep Stad niet spelen.