Live - Throwing Copper (1994)

Label: Radioactive

1. The Dam at Otter Creek (4:43)
  2. Selling the Drama (3:26)
  3. I Alone (3:50)
  4. Iris (3:59)
  5. Lightning Crashes (5:25)
  6. Top (2:42)
  7. All over You (3:59)
  8. Shit Towne (3:48)
  9. T.B.D. (4:28)
  10. Stage (3:08)
  11. Waitress (2:49)
  12. Pillar of Davidson * (6:46)
  13. White, Discussion (6:08)
  14. Horse * (4:16)
  15. Operation Spirit (The Tyranny of Tradition) * (3:20)
  16. Good Pain * (5:40)
  17. Heaven Wore a Shirt * (3:39)
  18. Negation * (3:38)
  19. Hold Me Up * (3:06)
  20. We Deal in Dreams * (3:55)
  21. Susquehanna * (4:55)
deric raven schreef:
Ik weet het niet met Live. Dit is een geweldig album, maar dat grote gebaar......
Mooie singles, vooral Lightning Crashes is super.
Ik krijg er anderszijds wel altijd een EO-Jongerendag gevoel bij. Daar zouden ze ook prima tussen passen; alleen mogen ze dan waarschijnlijk Poep Stad niet spelen.

idd op de eo jongerendag zouden ze niet misstaan. Nu blijkt ook dat ze dat zelf vinden want ze staan nu samen met simple minds op het bejaardenfestival "night of the proms" hahahaha.

Alive & Overcome

nooit begrepen wat me nou zo godgans irriteerde aan deze totale rukband

nu wel, EO gevoel

bedankt mensen

stuart
fastpulseboy schreef:

Ik zou zeggen; altijd nog beter dan snuifmuziek (typisch voorbeeld van een anti-stemmer ; zulk soort 'jochies' hebben we niks aan; voor de rest interesseert het
mij geen f##k)

wat is snuifmuziek?

sniff'n & tears denk ik

avatar van Droombolus
Ben het er mee eens dat ze door het grote gebaar onverteerbaar geworden zijn, maar op deze CD snijden ze IMO muzikaal nog wel degelijk hout. I Alone en Lightning Crashes zijn prima songs en net zo illustratief voor de tijd waarin Throwing Copper uit kwam als bijv. Soundgarden's Black Hole Sun. Heerlijk album !

avatar van hadiederk
wat is snuifmuziek?

Zijn dat niet de solo's bij live (niet de band dus) optredens waarbij de nietspelende bandleden zich achter het podium naar hartelust te goed kunnen doen aan lijntjes coke?

En wat de band live betreft. Ik heb dit album stuk gedraaid maar op een gegeven moment begonnen sommige stukken vreselijk te jeuken., zoals bijvoorbeeld die op de grond vallende placenta in Lightning Crashes. Verder ben ik het wel met Droombolus eens.

Trouwens @Droombolus, jouw username intrigeert mij mateloos. Ik kan namelijk niet loskomen van het visioen dat je op de pot achter je keek en toen dacht van: "Wauw!"
Kun je mij uit de droom helpen?

Wat is dit toch een ongelooflijke goeie plaat zeg, hoewel ik wel moeite heb om deze in een keer af te luisteren, maar dat gaat zeker goed komen! verhoog deze plaat naar 4 sterren en ik moet binnenkort deze maar is origineel gaan aanschaffen. Ik vindt (horse) alleen een beetje een raar nummer, tenminste als je het vergelijkt met de rest van die cd.

avatar van Darkzone
Een van de allerbeste rockalbums ever! Een tijdloze klassieker.

avatar van Madjack71
Live bashing zou onderhand een op zichzelf staand begrip kunnen zijn. Weinig bands die zoveel negatieve respons krijgen op hun muziek en dan nog m.n op het vervolg van dit i.m.o zeer sterk album.

Dit album was destijds een van de beste uit '94 naar mijn mening, met prima nummers, sterk gezongen en betrokken teksten. Er staan hier eigenlijk geen zwakke broeders op naar mijn gevoel en heel de plaat kan mij nog steeds prima bekoren. De opvolger hierna vond ik ook nog wel goed, maar minder imponerend en gladder als deze. Die lijn heeft zich wel voortgezet ben ik bang, in dat opzicht zit in de kritiek wel een kern van waarheid. Maar dit album staat op zichzelf en is hoe je het ook went of keert een klassieker, van een band die zich daarna wat heeft verloren ben ik bang.

Selling the drama/I Alone en vooral Lightning Crashes zijn nummers die menig band mag hopen nog te maken. Shit Towne bevat veel energie als eigenlijk heel dit album wel doet. Mooie hoes ook. Nee, Live is sociaal betrokken en heeft een boodschap, dat kun je ze kwalijk nemen als je wil. Misschien ook wel dat ze daarna wel wat in zijn doorgeslagen.
Edoch, geniet ervan als je ze goed vind en laat het links liggen als je dat niet doet...mooi heh een vrije samenleving

avatar van LucM
Het grote gebaar maakt natuurlijk deel uit bij Live, maar dit album is zeker een klassieker.

Woohoo, vanmiddag maar eff gekocht, ik vondt het al een heerlijke plaat, maar onbrak nog orgineel in mijn collectie, maar vanaf vandaag is dat niet het geval meer! Mooi artwork ook!

Meneer Bungel
Ach ja, voor old-times'-sake maar 3,5* uitgedeeld, maar anno 2009 getuige te zijn van dat ge*** van die zanger(een of andere nachtuitzending om het nieuwe jaar in te luiden, live of niet, who cares) en de rest van het zeer magere repertoire kennende, is dat misschien toch iets teveel. Nou ja, ik ben gul vandaag.

avatar van discipline
een verschrikkelijk mooi album ook in het geheel er zitten paar mindere nummers op maar een dikke en mooi verdiende 4,5*!

avatar van rkdev
Briljante 2e plaat van LIVE. Zoals Madjack al schreef staan hier eigenlijk geen zwakke broeders op en zijn enkele nummers zelfs klassiekers geworden. Dat LIVE daarna nooit meer dit niveau heeft gehaald is erg zonde. Maar dat neemt niet weg dat deze plaat fantastisch is.
Tip: voor de mensen die alleen de hits kennen: luister eens naar Pillar of Davidson.

avatar van discipline
Pillar of davidson is inderdaad een hit zelfs een persoonlijke klassieker maar dat is het hele album eigenlijk het meeste vind ik briljant maar er zitten ook wat mindere nummers(eentje maar eigenlijk) op me favourieten zijn toch echt: The dam at the otter creek, shit towne en lighting crashes maar ik vind het helemaal album harstikke goed

avatar van Sundance
Vond destijds Live helemaal geweldig, altijd gedacht dat het een topband zou worden. Helaas, het is nooit meer wat geworden. Dit album is een toppertje, alles wat hierna volgde is niet meer de moeite waard. Die stem van die zanger gaat me eigenlijk steeds meer tegenstaan.

Sundance schreef:

Dat is misschien iets te zwart / wit?

De singles van de jaren daarna zijn vaak wel de moeite waard. Hun Best of is heel aardig hoor. Maar dit is en blijft hun meesterwerk.

avatar van Hendrix4live
Live's beste cd. De twee beste nummers van hun staan erop: Lightning Crashes en I Alone. Ik vind namelijk bij live dat het allemaal een beetje op elkaar lijkt. Dat is bij deze cd niet.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Prima rock-cd. Mijn enige cd van Live en dat is ook wel genoeg.

Joy
typisch love or hate it bandje?

ik vind dit echt verschrikkelijk

de zanger haalt het slechtse in me boven en muzikaal is het imo allemaal geen donder aan

irritatie ten top

sorry, kan der niks aan doen en nee ik ga niet iets anders van live proberen

max roach maar ff draaien voor het gemoed

ik vind dit echt verschrikkelijk

irritatie ten top

wat zijn we het vaak eens!

wavanbuuren
fastpulseboy schreef:

wat zijn we het vaak eens!

Jullie zijn het vooral eens met jezelf steeds weer te willen herhalen. Ik respecteer jullie mening (al twijfel ik of jullie (pak hem beed: dam at otter creek weleens een échte kans hebben gegeven, dat is namelijk een volstrekt ander nummer dan de huidige saaie mainstreem Live), maar nu weten we het wel.

Joy
cosmic kid omschreef het iets subtieler:

enige cd en das ook wel genoeg

avatar van rkdev
Het ultieme rockalbum, vol dramatiek en spiritualiteit. De 13 nummers op het album rocken, maar verliezen de melodie geen enkel moment uit het oog. De wereldhits “Selling the drama”, “I alone” en “All over you” zijn natuurlijk (samen met “Lightning crashes”) de nummers die je in eerste instantie aanzetten tot het kopen van het album, maar het album bevat naast deze nummers gewoon goed in elkaar stekende rocksongs. Nummers als “Top”, “Waitress”, “Pillar of Davidson” en “White, Discussion” kunnen zich goed meten met eerder genoemde songs.

Het sublieme “Lightning crashes”, vol eerder genoemde dramatiek en spiritualiteit, bouwt langzaam op naar een climax en is voor mij een echte Classic.

avatar van Hans Brouwer
Joy schreef:
Typisch love or hate it bandje?
Ik vind dit echt verschrikkelijk.
De zanger haalt het slechtse in me boven en muzikaal is het imo allemaal geen donder aan.
Irritatie ten top.
Zo heeft iedereen wel een band waarbij de nekharen recht overeind gaan staan bij het horen van een willekeurig nummer. Voor Joy is dat de band Live, voor mij is dat die Engelse band eehhh...............
Throwing Copper (1994) vind ik persoonlijk een prima rock album en Live is dus zeker niet mijn "hate it" bandje.

avatar van LucM
Hans Brouwer schreef:

... en voor mij zijn dat vooral Kane en Milk Inc.
Verder heb ik het eens met Hans Bouwer. Hoe zwak hun recente albums mogen zijn, deze van Live vind ik nog steeds een prima album waar drama, pathos en spiritualiteit hand in hand gaan.

avatar van DikkeDarm
nooit begrepen wat me nou zo godgans irriteerde aan deze totale rukband

nu wel, EO gevoel

bedankt mensen

Ook een onderbouwing van een koelkast ...

maar ff serieus dit was hun enige "magnus opus" daarna werd het inderdaad het niveau EO (zonder Arie ... ) als de 1e noten van bijv: Overcome hoor krijg ik ter plekke darmkrampen en moet ik heel snel naar Shit Towne....

Live is natuurlijk het paradigma van een slechte, behaagzieke, tenenkrommende band. Hun gedweep met mystiek geeft het geheel i.d.d. een hoge EO-lading. Maar eerlijk is eerlijk, dit is eigenlijk best een leuk album. In ieder geval te preferen boven de staatljes edelkitsch die ze hierna voortbrachten.