The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)

Label: Parlophone

1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (2:02)
  2. With a Little Help from My Friends (2:44)
  3. Lucy in the Sky with Diamonds (3:28)
  4. Getting Better (2:47)
  5. Fixing a Hole (2:36)
  6. She's Leaving Home (3:35)
  7. Being for the Benefit of Mr. Kite (2:37)
  8. Within You, Without You (5:05)
  9. When I'm Sixty-Four (2:37)
  10. Lovely Rita (2:42)
  11. Good Morning, Good Morning (2:41)
  12. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band [Reprise] (1:18)
  13. A Day in the Life (5:33)
Toine Rorije
he gezellig! de familie cremers op bezoek. Leuke mensen, die limburgers. Vurraal es ze oet gelein koeëme of zoiets.

Bob Cremers
Bedankt

Bob Cremers
Sgt Peppers Is een van de beste van The Beatles

Dé beste. Maar dat is maar mijn mening. 4,5*

Ja samen met the white album het beste van The Beatles,en revolutionair in de popmuziek,volgens velen een van de belangrijkste albums ooit in de geschiedenis van de pop

Dustyfan schreef:
Deze plaat is werkelijk fantastisch!

Ik herinner me een uitgebreide TV-avond in juni 1989, toen het 20-jarig bestaan van deze LP gevierd werd. Daarin zat een erg boeiende docu over deze LP, met interviews met allerlei personen die vertelden hoe ze vroeger en tegenwoordig (=1989) over The Beatles en speciaal over Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band dachten.

Wie weet hier meer van? Ik zou die docu graag opnieuw zien.

avatar van Music4ever
Ik heb wel een 3 kwartier durende docu van SPLHCB.
Die heeft mijn vader een keer van de tv opgenomen.
In die docu verteld George Martin (producer Beatles) de tot stand koming van dit meesterwerk. Ik weet niet of dit dezelfde docu is maar ik vind hem erg interessant.

Ja inderdaad heb ik ook gezien toen,was toen 20 jaar en naar aanleiding van die docu,heb ik Sgt Pepper gekocht,en was gelijk verkocht,binnen korte tijd alles van hun aangeschaft.Was echt een openbaring voor mij,was voor die tijd hardrocker, Iron Maiden etc. maar the Beatles
hebben mijn inzicht in muziek gebracht,Sgt Pepper en the White Album,sinds ik die t5oen kocht,nooit meer hardrock...hahaha

avatar van HiLL
avdj jij vindt dit het beste album. Je wist wel dat het een echt McCartney album was he? Hehe vind je Macca toch beter dan Lennon.

HiLL schreef:

Dat klopt maar dit is dan ook geen solowerk hè.
Ik vindt Getting Better bijvoorbeeld niet zoveel aan, muzikaal gezien vindt ik dit wel de beste. Lovely Rita had 20x beter kunnen zijn als Lennon het had gezongen.

A Day in the Life is toch wel van Lennon?

avdj schreef:

Dat klopt maar dit is dan ook geen solowerk hè.

A Day in the Life is toch wel van Lennon?

Nou Lovely Rita is geweldig dat had Lennon niet beter gedaan denk ik. A Day in a Life is eigenlijk van beiden, aangezien er ook een onafgemaakt liedje in zit van Macca. Maar er zijn er meer van Lennon: Lucy en Mr. Kite.
Toch opvallend dat je dit album de beste vind. Dacht dat jij 2, 3, 5, 6 en 8 niks aan zou vinden.

HiLL schreef:

5 en 8 vindt ik ook niet zoveel aan.
Revolver komt op 2 bij mij. Lennon plaat?

avdj schreef:

5 en 8 vindt ik ook niet zoveel aan.
Revolver komt op 2 bij mij. Lennon plaat?

Ja meer dan deze inderdaad.(met de 2 Lennon platen bij uitstek: I'm Only Sleeping en Tomorrow Never Knows) Waar komt Abbey bij jou? 3?

HiLL schreef:

Mwa, niet echt m'n favoriet.

1. Sgt. Peppers
2. Revolver
3. Rubber Soul??

Ik heb laatst trouwens A Hard Day's Night geluisterd en die vond ik slechter dan ooit. McCartney?

avatar van HiLL

Au! Au! avdj! Fantastische plaat!

Nee meer Lennon/McCartney.

HiLL schreef:

Au! Au! avdj! Fantastische plaat!

Nee meer Lennon/McCartney.

Sorry.
Overigens vindt ik een ingekort White Album goed voor P2.

avatar van luc011190
Beste CD, van The Beatles, wat zeg ik... Beste CD ooit!. De CD is constant van zo'n hoog niveau. A Day in the Life is helemaal zo ongeloofelijk mooi, ik vind net als Leo Blokhuys dat deze op 1 had gemoeten in de Top 2000 . Als je Sgt. Peppers Lonely Heartclub Band goed vind, raad ik je aan de Live8 versie te luisteren samen met Bono, die is nóg energieker

Nog altijd de beste CD ever made

"A day in the life of" is m'n favoriete nummer.

Ace
Daar Abbey Road mijn favoriete Beatles-album is, strijdt deze met Rubber Soul om de tweede plaats. De ene keer wint Sgt Pepper het, de andere keer Rubber Soul. Omdat ik niet mijn hele top-10 vol wil knallen met Beatles-albums staat deze er dan ook niet in.

Het enige minpuntje voor mij is eigenlijk Within You, Without You. Ik word er om te beginnen zenuwachtig van... De rest laat ik maar achterwege Gelukkig geeft de rest van dit fantastische album me exact dat gevoel van geluk wat The Beatles me zo vaak geven!

avatar van Paalhaas
Pieter Montana schreef:
Nog altijd de beste CD ever made

"A day in the life of" is m'n favoriete nummer.

En je weet niet eens hoe je favoriete nummer nou eigenlijk precies heet.

of David Gale toch?

luc011190 schreef:

Het is Leo Blokhuis en niet Blokhuys (goeie vriend van mij trouwens) Zo'n beetje elk nummer op dit album is fantastisch. With A Little Help From My Friends is een erg goed begin, (met die geweldige baslijn erin ), Verder vind ik LITSWD erg goed, She's Leaving Home (prachtige strijkerspartij erbij), Lovely Rita! Ook erg goed en aan het eind de klapper A Day In The Life, met die climax (met c of k ? ) elke keer tussen de delen in. Helemaal top. 5*

avatar van gemaster
Trui76 schreef:

Het is Leo Blokhuis en niet Blokhuys (goeie vriend van mij trouwens)

Ben jij Matthijs van Nieuwkerk?

gemaster schreef:

Ben jij Matthijs van Nieuwkerk?

lol!

Dat zou wel leuk zijn, toffe gast evenals Leo.

avatar van gemaster
Matthijs is zeker een toffe gast. Beter dan die suffe doos van een Claudia de Breij.

Maar snel weer ontopic:

Zien jullie er ook zo tegenop als McCartney volgend jaar 64 wordt en er talloze compilatiefilmpjes komen met als soundtrack 'When I'm Sixty-Four' ?

avatar van HiLL
Ach aandacht voor de Beatle is nooit weg.

lol!

Dat zou wel leuk zijn, toffe gast evenals Leo.

Nee, dat ben ik niet

Je zou eigenlijk van iedere klassieker kunnen zeggen dat-ie overschat is, maar dit geval is toch echt op extreme wijze overschat. Alleen het laatste nummer A Day in the Life heeft wat te melden. Voor het overige zijn de nummers flauwe, soms erg melige popsongs waar niets bijzonder aan is.

avatar van Brain Stew
Het album zit natuurlijk erg ingenieus in elkaar. Vooral voor die tijd. Als ik 1 nummer van Sgt. Pepper heb gehoord wil ik meteen alle nummers er omheen luisteren. Het heeft iets verslavends.
Toch vind ik dit dat Sgt. Pepper niet opkan tegen bv Abbey Road, Revolver, White Album en Rubber Soul. Op die albums ligt de kracht echt bij de liedjes zelf. Hier ligt die meer bij de productie en gebruikte instrumenten.

avatar van wolf
Brain Stew schreef:

Ik vind sgt pepper ook minder dan Abbey Road en Revolver.

Maar het is en blijft een klasieker. 5*****