The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)

Label: Parlophone

1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (2:02)
  2. With a Little Help from My Friends (2:44)
  3. Lucy in the Sky with Diamonds (3:28)
  4. Getting Better (2:47)
  5. Fixing a Hole (2:36)
  6. She's Leaving Home (3:35)
  7. Being for the Benefit of Mr. Kite (2:37)
  8. Within You, Without You (5:05)
  9. When I'm Sixty-Four (2:37)
  10. Lovely Rita (2:42)
  11. Good Morning, Good Morning (2:41)
  12. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band [Reprise] (1:18)
  13. A Day in the Life (5:33)
Mayne
Het is me trouwens net pas opgevallen dat de heer Dylan ook op de albumhoes staat. Nimmer geweten.

avatar van frankieman
Ja helemaal in de rechtste bovenhoek...

avatar van LucM
Met de hoes valt ook veel te doen. Je kunt met je vrienden een wedstrijdje houden om wie de meeste beroemdheden kent.

avatar van Carolaah
Weer een halfje erbij!

Ik vind dit echt een topcd..
Ken nog niet al te veel albums van The beatles,
maar dit album bevalt me een stuk beter dan Abbey Road!
Meer mijn stijl! Geweldig.

En dat voor muziek uit 1967, die jongens waren goed bezig.

bobbee
Deze plaat heeft iets wat andere platen niet hadden. Het was namelijk de eerste LP die we thuis hadden. Ik kende hun singles, maar geen enkele LP helemaal. Dat maakt hem voor mij speciaal. Nu denk ik dat Revolver beter is, maar die ken ik pas van later en dat is anders. Aan deze kleven de herinneringen van 1967. 10 jaar, korte broek en een klein transistor radiootje. Toen was deze plaat de eerste stap in de grote wereld, waar ik net als de teksten van deze plaat nog niet veel van begreep. Toen vond ik alle nummers goed, nu niet meer. Maar dat maakt niet uit. Je hoeft het tenslotte niet iedere dag te draaien. She's leaving home heeft wat van zijn pracht verloren. Dat is me nu wat te opgelegd mooi. Within you is nooit mijn favoriete nummer geweest. Die hele Oosterse trip en al die love and peace kon me gestolen worden. Toen maar nu helemaal.
Al met al een klassieker, een mijlpaal voor mij voor alles waar die voor staat. En dat is dus meer dan alleen muziek.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
bobbee schreef:

Logisch ook, omdat er van dit album nooit singletjes zijn uitgekomen (los van een paar heruitgaven later)

avatar van frankieman
Maar dat vind ik altijd zo'n raar iets, vrijwel geen elk Beatle album had toch singles van het album?

De singels van de Beatles waren(bijna) altijd nummers die je niet op het album kon vinden maar die wel in de sfeer van het album zaten(waarom zou de Past Masters anders uitgegeven zijn). Day Tripper en We Can Work it Out waren de singles van Rubber Soul, Paperback writer en Rain waren de singles van Revolver. Ik zie Strawberry fields en Penny Lane als singles van Sgt. Pepper.

Nicci
Gedurende de jaren 60 was er wat betreft singles een soort van 'omslagpunt'. Na de jaren 60 werd er van een album, ter promotie, een single getrokken. Tijdens en voor de jaren 60 stond een single op zichzelf. Diende niet ter promotie van een album. Gedurende de jaren 60 is dit veranderd.

avatar van LucM
Inderdaad Nicci, voor 1967 waren hitsingles nog zeer belangrijk voor een band, nadien werd het belang van hitsingles geleidelijk minder en konden albums succes boeken zonder dat daar een hit op staat.
"Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" werd een gigantisch succes zonder dat er één nummer op single werd uitgebracht en dat was in die tijd een primeur in de popmuziek.

UnknownPleasure
Mijn Eerste Beatle album dat ik ophad - Uit me zelf opgezet , want anderen thuis deden dat allang - was Revolver .. En dit was het 2e album ; Dat kwam vooral omdat ik LSD een te gek nummer vond ( Wat mijn nieuwsgierigheid dus opwekte voor dit album)

Wat mij betreft 1 van de beste albums ooit gemaakt, niet het beste Beatle - album ; Deze wisselt steeds met ( 1.Revolver 2.White album ) Abbey Road voor de 3e plaats ( Op dit moment bijvoorbeeld vind ik Abbey Road weer beter)

Het Album heeft slechts 1 minpuntje naar mijn mening ; Within You, Without You... Heb er totaal niks mee eigenlijk

Beste nummers vind ik A day In the life en het steengoede Being For The Benefit Of Mr Kite

De volle mep !

stuart
De hoes is het mooist....en A Gay In The Life.

stuart schreef:
De hoes is het mooist....en A Gay In The Life.

avatar van devel-hunt
frankieman schreef:

Terwijl Hey Jude/Revolution/ Lady madonna/the Inner light de singles waren van The white album en verder terug in de tijd Iwanne hold your hand en she loves you de singles waren van With The Beatles, Leuke gedachte frankieman.

avatar van LDeVries
ik ben vorig jaar naar liverpool geweest en ben me daar pas echt gaan verdiepen in the beatles, ik wist natuurlijk wel wie ze waren maar ik heb nooit echt serieus naar hun muziek geluistert, nu dus wel en ik vindt het een goede plaat.

Queenfreak2000
Een verlengde van Revolver, behorende tot de Heilige Psychedelische 3 (Revolver, Sgt. Pepper's, Magical Mystery Tour). Van het begin tot het einde schitterend op muzikaal en tekstueel vlak. Zeer origineel. Ongetwijfeld een van de beste albums ooit, een grote invloed op andere artiesten. Fantastisch einde ook! 5*

avatar van Elvis Hitchcock
Ik vind dat de liedjes van George Harrison erg ondergewaardeerd zijn. Lucy in the Sky with Diamonds en When I'm Sixty-four trokken alle aandacht naar zich toe, waardoor Harrison's meesterwerk Within You, Without You niet opviel.

Nicci
Je bent pas de 2.000 ste die vindt dat hij ondergewaardeerd is. De vraag rijst of hij dan ook of hij ondergewaardeerd is . . . .

88Fabian
Hier staan een aantal hele goeie nummers op.

Sterker nog, hier staan alleen maar hele goede nummers op

88Fabian schreef:
Hier staan een aantal hele goeie nummers op.

Idd. , om precies te zijn 3 .(dolletje)

Ik tel er toch echt 13

avatar van Carolaah
Denk dat ik binnenkort ook voor de volle 5 ga.
Heb hem inmiddels aangeschaft en een top10 plek gegeven.

Echt geniaal dat ze deze muziek destijds hebben bedacht.
De kwaliteit en originaliteit is zoveel hoger dan hedendaags.

En dan te bedenken dat deze band ook gewoon megapopulair was/is met gillende tienermeisjes. Zou bijna niet geloven dat de muziek écht zo goed is, maar dit is nou typisch een voorbeeld van, hoe zal ik het noemen, 'mainstream' (?) die echt kwalitatief geweldig is en vindingsrijk. Alsof de mensen toen beter wisten wat goede muziek was. Of is dat het niet? Ik weet het niet. Maar ik weet wel dat we dit tegenwoordig niet zoveel meer zien.

It's all been done.. Of nou ja nog lang niet eigenlijk maar toch, het meeste is tegenwoordig slap aftreksel.

(verwijderd)
Dit blijft toch de eeuwige nummer 1 in mijn top 10. Alles wat daaronder staat kan fluctueren, maar deze is toch al een aantal jaar vaste prik. De welverdiende

avatar van BeatHoven
Veel kunnen we hierover niet zeggen. Het is een magnifieke plaat. Alleen vind ik het jammer dat er veel aandacht gaat naar "When I'm Sixty-Four". Leuk om te beluisteren op een luie zondagmiddag, maar "Within You, Without You" is waarlijk een hoogtepunt in het werk van The Beatles (of George Harrison?). Beetje een vreemd album (door de Paul-is-dead-hysterie). Een must!

stuart
Grappig, Within you Without You is ook voor menige het 'love or hate' nummer van dit album (om wat voor reden dan ook).....

UnknownPleasure
BeatHoven schreef:
Veel kunnen we hierover niet zeggen. Het is een magnifieke plaat. Alleen vind ik het jammer dat er veel aandacht gaat naar "When I'm Sixty-Four". Leuk om te beluisteren op een luie zondagmiddag..

Ja , prachtig toch dat ze dat zo goed hebben gedaan!?
Het straalt precies uit waar het over gaat ;

You can knit a sweater by the fireside
Sunday mornings go for a ride,
Doing the garden, digging the weeds,
Who could ask for more.

Will you still need me, will you still feed me,
When i'm sixty-four.

En dan het volgende:

Every summer we can rent a cottage,
In the isle of wight, if it's not too dear
We shall scrimp and save
Grandchildren on your knee
Vera chuck & dave

Alleen om dit stuk kan je me al wakker maken

avatar van rkdev
stuart schreef:

Inderdaad, want voor mij is dit het enige nummer dat er negatief uitspringt. Daatom een 4,5.

avatar van Arrie
Within You Without You is juist een prachtig nummer! Maar ik kan wel begrijpen dat je dat niks vindt. Voor mij zitten er geen minpunten op dit album. Samen met Revolver mijn favo Beatles-album (ben er nog niet uit welke ik beter vind, ik heb dan wel deze in m'n top 10, maar daar had net zo goed Revolver kunnen staan)
Hier staat dan wel weer hun absolute meesterwerk op: A Day In The Life

avatar van Thuurke
A Day In The Life is een topnummer. Voor de rest vind ik er niks aan. Het is een samengeraapt zooitje met een aantal flauwe nummers die niks met elkaar te maken hebben. Concept LP, welk concept dan: een samengeraapt zooitje. Nummers 1 t/m 11 hebben compleet niks met elkaar te maken en nummer 12 is het vervolg van nummer 1.

avatar van douwens
Thuurke schreef:

Vreemd, ik vind dit album nou juist een perfect geheel, waarbij de nummers prima in elkaar overlopen. Wanneer ik dit album opzet, luister ik het af voordat ik er erg in heb. In mijn beleving is SPLHCB alles behalve een samengeraapt zooitje! Maar goed ieder zijn mening.

@Arrie

Ik vind de keuze ook lastig tussen Revolver en deze, Sgt. Pepper staat echter in mijn toptien, mede door de fantastische opener en afsluiter A day in the life!