The National - Trouble Will Find Me (2013)

Label: 4AD

1. I Should Live in Salt (4:08)
  2. Demons (3:32)
  3. Don't Swallow the Cap (4:46)
  4. Fireproof (2:58)
  5. Sea of Love (3:41)
  6. Heavenfaced (4:23)
  7. This Is the Last Time (4:43)
  8. Graceless (4:35)
  9. Slipped (4:25)
  10. I Need My Girl (4:05)
  11. Humiliation (5:01)
  12. Pink Rabbits (4:36)
  13. Hard to Find (4:13)
  14. Learning * (3:02)
Dat geldt natuurlijk voor elke vocalist. Zo vind ik dat het bij Blaudzun muzikaal vrij aardig in mekaar zit al kan ik de stem van die frontman niet uitstaan.

avatar van Screenager
Santos schreef:
Plaat blijft maar groeien! Nog meer mensen die bij ''heavenfaced" steeds denken dat "gospel" van Boxer begint?

Ha, ik ben niet alleen!

avatar van Lura
Fathead schreef:
Tja, de zang. Volgens mijn vrouw heeft hij één van de mooiste stemmen uit de popmuziek, terwijl diezelfde zang mij altijd na een nummer of zes de keel uit gaat hangen.

Het gaat me niet om zijn klankkleur, maar alleen om hoe hij hem gebruikt. Wat meer variatie en wat duidelijker articuleren zou geen kwaad kunnen.

Zwan
Lura schreef:

Dat is hetzelfde als roepen tegen Tom Waits dat ie anders moet gaan zingen.

avatar van Toob
Lura schreef:

Variatie kan ik snappen, maar duidelijker articuleren? Dat lijkt me juist 1 van zijn sterke punten, sterker nog, vaak wordt kritiek gegeven dat hij alleen maar vertellend/verhalend zingt.

avatar van Ducoz
Articuleren en verhalend/vertellend zijn totaal andere dingen..

avatar van Toob
Ducoz schreef:
Articuleren en verhalend/vertellend zijn totaal andere dingen..

Joh! Ik zeg ook niet dat het hetzelfde is, ik impliceer wel dat je niet verhalend/vertellend kan zingen als je niet goed articuleert. Want als iemand niet goed articuleert, kan je het verhaal niet echt horen

avatar van Fathead
Screenager schreef:

Ha, ik ben niet alleen!

Ja, hier ook hoor!

avatar van chevy93
Toob schreef:
vaak wordt kritiek gegeven dat hij alleen maar vertellend/verhalend zingt.
Ik ben niet iemand die gevallen is voor de teksten van The National, maar vooral vanwege de muziek. Nog steeds ken ik van heel veel nummers de teksten niet. Dit is eigenlijk het eerste album waarvan ik de teksten echt goed kan verstaan. Hij zingt wat rustiger en articuleert hier duidelijker, vind ik.

I'm so surprised you want to dance with me now
I was just getting used to living life without you around
I'm so surprised you want to dance with me now
You always said I held you way too high off the ground

avatar van hallo!
Bij The National mis je toch veel als je niet naar de teksten luistert.

avatar van dix
dix
Nu twee keer in de auto beluisterd, maar het wil me nog niet echt pakken. Die monotone voordracht van Matt Berninger maakt dat in potentie goede liedjes allemaal nogal eenvormig gaan klinken. Bij High Violett zorgde de provocerende productie voor de nodige levendigheid, maar hier is alles juist tot in de kleinste details verzorgd. Een groeiplaat zegt u? Verdomme, daar heb ik helemaal geen tijd voor.

avatar van Chameleon Day
Ik ervaar hetzelfde. Heb het album inmiddels zo'n 15 keer beluisterd, maar het blijft erg eenvormig allemaal. Begrijp de hoge score ook niet. Naar mijn gevoel toch wel een hype-album dit.

avatar van Santos
15 keer beluisterd en het dan nog eenvormig vinden? Zit er misschien iets in je oren?

avatar van Chameleon Day
Ja, als ik naar dit album luister, hoor ik een en al eenvormigheid. Zeker niet slecht, maar al die hosanna verhalen hier kan ik echt niet plaatsen.

avatar van orbit
Chameleon Day schreef:

Zeker, vooral ttv van Pornography. Door Mju ooit treffend gekenschetst als de "mama ik heb in mijn broek geplast" stem. Zijn moeder liet hem echter in de kou staan - volkomen terecht natuurlijk, zo'n zeikerd wil je niet aan de rok hebben hangen - en daarom ziet hij er nu zo uit.

Je Cure-haat moet er gewoon uit he gast, al waren ze honderd keer gevarieerder en diverser dan jouw suïcide bandje wat alleen maar op The Doors wilde lijken

avatar van corn1holio1
De prestaties van The National hier op mume beginnen stilaan legendarische proporties aan te nemen. Zie maar eens naar dit:
Er staan 9 albums van deze artiest op MusicMeter. Er is in totaal 3724 keer op deze albums gestemd, met een gemiddelde van 4,15 sterren. De standaardafwijking van deze stemmen is 0,66.

Er zijn niet veel bands die soortgelijke statistieken kunnen voorleggen.

Na een luisterbeurt of 5 vind ik het in elk geval weer een erg geslaagd album! Iets rustiger dan High Violet, maar met enkele pareltjes waarvan Pink Rabbits de uitschieter is.
Ik snap de commentaren op Beringers stem/zang wel. Als ik niet in de stemming ben voor the National heb ik ook zeer snel last van het ietwat ééntonige stemgeluid/rritme. Op andere momenten (een lange autorit zoals gisteren) kan ik er echter onwaarschijnlijk van genieten. Een dik verdiende 4.5*!

Chameleon Day schreef:

Ik begrijp wat je bedoeld. Ik vind het ook iets te mat en gehypte wordt dit album zeer sterk.

avatar van coldwarkids
Ach haters blijf je altijd hebben. Mensen kunnen er blijkbaar niet tegen als er zo'n hoog gemiddelde staat bij een super goed album dat nog eens niet gehyped word. Kijk maar de vorige albums. Het is blijkbaar toch het goede werk wat de band ZELF verricht heeft. Als je een band wil hebben die gemiddeld op een 3 uitkom dan moet je verder zoeken en hier je eigen niet laten vertonen.

avatar van dix
dix
corn1holio1 schreef:

Woensdag op en neer naar Parijs geweest. Heen met the National en ik vond het een lange zit.
De terugweg met de nieuwe Primal Scream ging echter vlot voorbij

avatar van sierrra
coldwarkids schreef:

Ik heb sterk het idee dat The National juist erg profiteert van het gebrek aan haters en daarom een score haalt die, ondanks dat ze prima muziek maken, toch wel wat lichtelijk overdreven is.
Leg de scores van The National eens naast een aantal "klassiekers" hier op MM, dan is de beoordeling toch wel wat scheef. Tevens profiteren ze volgens mij er ook van dat ze een kleine grote band zijn. Hiermee bedoel ik dat ze nog niet echt zijn doorgebroken bij het grote publiek en bijna geen grote hits hebben gescoord. De mensen die wel bekend zijn met The National zijn bijna allemaal liefhebbers.

avatar van Kaaasgaaf
jassn schreef:
Abbey Road heeft wel nog een hoger gemiddelde en dat na 1700 stemmen of zoiets ... ik wil deze groepen niet vergelijken, maar de liedjes apart van abbey road zijn nu ook niet zo goed.

avatar van dumb_helicopter
sierrra schreef:

Een gebrek aan haters wilt misschien gewoon zeggen dat ze erg goede muziek maken? Waarom zou die score dan overdreven zijn? Deze albums kunnen ook klassiekers in wording zijn. Verder is een kleine, grote band ook relatief daar bepaalde bands in hun tijd ook niet echt mainstream waren, maar wel tot klassiekers uitgroeiden later.

avatar van Chameleon Day
Dus als je 3,5 sterretjes geeft en je merkt op dat het album erg eenvormig klinkt, ben je een "hater"? Wonderlijke wereld.

coldwarkids schreef:

Ik ben blij dat je even gekeken hebt in mijn historie met The National.

sierrra schreef:

Ben ik met je eens, het scheelt dat ze zelf niet bewust voor het grote publiek kiezen (al hadden ze er wel wat neigingen naar m.b.t. High Violet). Ik denk ook dat de meeste fans, net als ik, de combinatie uiterst boeiend vinden: het zo nu en dan flamboyante, uitbundige optreden van Matt t.o.v. de meer ingetogen bandleden.

Chameleon Day schreef:

Dus wanneer blijkt dat een heleboel users dit album hoog waarderen dan moet het wel een "hype-album" zijn die daarom zo hoog scoort? Wonderlijke wereld.

avatar van Wolfmother
Mooi, die discussies hiero. Wel een beetje makkelijk om mensen die nieuwsgierig zijn naar het album/de band en het daarna niet veel vinden af te doen als 'haters'. Mogen er alleen positieve comments/meningen gegeven worden ofzo?? Die memo is duidelijk niet op mijn bureau terecht gekomen.
Ik ga deze binnenkort ook een gewone kans geven, net zoals elke andere band. Ben totaal geen fan, maar vond Boxer en High Violet niet slecht ofzo. Gewoon niet mijn band.

Wolfmother schreef:

En iedereen die dit wel hoog waardeert laat zich gewoon meeslepen door de hype? Kan me voorstellen dat je je ergert aan "hater"-comments voor iemand die 3.5 geeft ofzo maar wees dan wel een beetje consequent, de onnozele opmerkingen komen van beide kanten.

avatar van sierrra
Wolfmother schreef:

Dit zijn ook geen haters. Haters zijn de mensen die een dermate aversie tegen een groep of artiest hebben dat de albums geen eerlijke beoordeling meer krijgen, maar standaard een 0,5 of 1.

I Need My Girl begin ik trouwens steeds mooier te vinden.

avatar van FRNKY
Ik begrijp alleen Pink Rabbits niet helemaal, dat nummer doet me nou helemaal niks. Dan vind ik Slipped bijvoorbeeld veel mooier, maar die krijgt dan weer veel minder stemmen.

avatar van coldwarkids
Morinfen schreef:

Hehe die begrijp het tenminste