Zuurmatje schreef:
Ik vraag me af of dit album zonder zang succesvoller of minder succesvol zou zijn. Instrumentale metalbands opereren toch wat in de marge terwijl het in de postrock zo´n beetje de norm is.
Ik denk minder. De populariteit van deafheaven heeft denk ik ook nètjuist te maken met de fusering van post-rock en black metal. Als je die zang weghaalt, dan was het denk ik minder baanbrekend, wellicht. De zang van George is wèl wat deafheaven meer black metal maakt. Anders zou het wellicht 'gewoon post-metal met blastbeats' zijn.
Anyways, voor alle flapdrollen die niks hebben met screams / grunts, mja ... uh. Okay. Kan. Die discussie gaat al jaren rond. Of dat nu bij een Cult of Luna plaat is of een Eminem plaat is, dat doet er niet toe. Het is een geheel. Vindt je het geheel niets? Niks aan te doen.
Sunbather. Ik denk dat er al zovéél over gezegd is waar ik me bij aan kan sluiten dat ik hier dus niet een prachtig betoog ga plaatsen met hoe erg het me raakt. Dat is al wel duidelijk bij de verfijnde smaak als je dit album kan waarderen. (wat ik overigens niet pretentieus bedoel hoor!)
Waar ik nog wèl op wil aansluiten is het punt dat gemaakt is betreffende dat het over het algemeen een plaat / band is die gewaardeerd wordt door 'mensen die niet ècht van black metal houden'. Klopt, sprekende vanuit mijzelf. Ik vind traditionele black metal ècht totáál niets, om zovéél redenen. Daarom wordt deafheaven ook wel als hipster-black metal gelabeld, wat zonde is. Voor velen brengt het nieuwe mensen naar het traditionele black metal genre en dat zou alleen positief mogen zijn. Maar goed, dat is een compleet nutteloze discussie die ik beter kan laten bij het woord 'onmacht'.
Puntje betreffende de vocals en de mix; mensen die over het algemeen bekend zijn met shoegaze en dream pop weten dat vocals meestal dichter in de mix geplastered worden, dat is een stylistische keuze bij het mixen die, durf ik met 90% zekerheid te zeggen, ook is gemaakt met deze reden in gedachten.
4,5 voor deze plaat, omdat ik 'Please Remember' de enige track vind die ik compostitioneel niet zo heel bijzonder vind.