Gazpacho - Tick Tock (2009)

Noorwegen
Label: HTW

1. Desert Flight (7:39)
  2. The Walk (13:41)
  3. Tick Tock (22:24)
  4. Winter Is Never (4:55)
  5. Independence Day [Outtake / Demo] * (4:22)
avatar van aerogp1
Harrymans schreef:
Dus straks gauw op de MP3 speler zetten en hem rustig op vakantie onder het zonnetje met een biertje erbij beluisteren. Mijn mening volgt nog

Mijn ervaring is dat je prima in slaap valt met deze muziek. Zeer schone composities zijn het, hier krijg je geen spijt van.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik had het idee dat dit een beetje de hype op MuMe is van dit moment, dus ben ik er ook maar eens achteraan gegaan. En daar ben ik tot nu toe wel erg blij mee want het is me tot dus ver zeer goed bevallen. Het begin vond ik nog een beetje standaard, maar naar mate het album vordert wordt het steeds beter. Met natuurlijk de titeltrack als het absolute hoogtepunt. Hele interessante instrumentatie en over het algemeen prima zang.

avatar van Rhythm & Poetry
En misschien ga ik deze nog wel verhogen ook, wat een prachtig album . Ze is me alleen maar beter gaan bevallen.

avatar van Tha)Sven
Ja erg leuk dat Gazpacho toch redelijk bekend is geworden op MuMe terwijl de band zelf nog redelijk onbekend is.

avatar van Outlaw104
Ook van dit album kan ik geen genoeg krijgen, maar dan wel in mijn eentje, zonder dat er iemand maar ook even doorheen begint te kwebbelen.

Onlangs uitgekomen, en ook uit Noorwegen, het eerst volwaardige album van de Progrock band Airbag: Airbag - Identity (2009)
De nummers zijn allemaal wat meer op de latere Pink Floyd leest geschoeid.
Hoe wel wat meer, het is alsof David Gilmour zelf heeft meegespeeld.

m3LL3
Omdat ik Pink Floyd erg goede muziek vind ging ik een tijdje terug op zoek naar wat huidige progressieve rock. Wat me zo tegen staat aan veel progressieve rock zijn de 'stoere' blikken van de bandleden en het sfeertje dat er omheenhangt. Desondanks heb ik toch maar wat van Gazpacho gedownload. Ik was niet meteen onder de indruk eigenlijk.

Omdat ik zag dat Gazpacho erg populair was op MuMe heb ik toch maar het nieuwe album Tick Tock aangebroken. Ook hiervan was ik niet meteen onder de indruk.
Maar hoe vaker ik het luister, hoe beter ik het begin te vinden. Vond ik het eerst allemaal nog maar wat eentonig, nu zie ik toch duidelijk dat er vrij veel afwisseling is.

Het album doet her en der erg aan Muse denken (alhoewel de band wel zondanig anders is dat ik dit niet zie als een minpunt). Zo is het beide rock met zowel klassieke invloeden als arabische invloeden, en de stem lijkt ook redelijk op elkaar. Gazpacho is alleen net iets bescheidener. Voor de liefhebbers van Muse die The Resistance veel te bombastisch vinden, is er Gazpacho

Inmiddels ben ik een beetje verslaafd geworden aan Tick Tock. Zodoende is mijn cijfer van 3* omhoog gekrabbeld naar 4,5* Misschien wordt het nog een vijfje als ik het vaker luister!

avatar van Soul Dreamer
^^^ Dat noem ik nog eens een opwaardering! Van 3 naar 4.5!!!! Als je goed kijkt in de lijst van ratings, zul je zien dat er veel meer omhoog gaan dan naar beneden. Volgens mij is dat een teken van goede muziek, die pas na enige tijd "beklijft". Het klinkt steeds beter naarmate je het vaker gehoord hebt...Voor mij is dit album nog steeds (na 100 maal afspelen op z'n minst) het beste album van dit jaar...

Inderdaad Soul Dreamer, toen ik naar mijn eigen rating voor dit plaatje keek zag ik een 4 staan, wat zoveel betekent als ZEER GOED.
Maar nee, dit verdient absoluut een 5, wat MAGISTRAAL betekent. Samen met de laatste Archive de plaat van het jaar wat mij betreft, en stiekem steekt deze er nog een beetje bovenuit.
Een spiraal die je meesleurt en met elke beweging die je maakt wordt ze sterker en geraak je meer en meer gekneld. Tot je besluit je helemaal te laten meevoeren. En dat, dat is de enige manier om Tick Tock te leren kennen. Meesterwerk, en binnenkort wellicht mijn top 10 binnen!

Ging juist gisteren naar de CD winkel om Airbag te luisteren en/of kopen, maar kwam uiteindelijk met Gazpacho thuis! Wat een schitterende CD is dit. De CD van Airbag was niet slecht, maar erg gezapig. Het ontbrak aan spanning en verrassing, hetgeen wel te vinden is op deze Gazpacho CD. De lange nummers deden me ook denken aan Marilion. Ik begin eerst met een 4, maar denk wel dat het spoedig meer zal worden.....en inderdaad Dreamdiary ....dit kan wel eens een grote concurrent voor Archive worden!

avatar van itbites
Dreamdiary schreef:
Samen met de laatste Archive de plaat van het jaar wat mij betreft

Bedankt voor de tip... heb deze zojuist gecheckt en dat beviel me wel erg goed moet ik zeggen. Bestelling is inmiddels geplaatst!

En deze Gazpacho moet ik nog maar eens opzetten

nicoot
Wat een fantastisch heerlijke plaat om bij weg te dromen: van kerkzang tot alternative rock, een goeie ballad op 't einde en 2 epic masterpieces centraal. Wat een mooie overgangen ook telkens.

Close your eyes, it's all around you...

4,5* wat mij betreft.

Nu een paar keer gehoord...en het wordt alleen maar beter. Kortom weer verhoogd naar 4,5 en op naar de 5.

ps ...de liefhebbers van Novastar zouden eens goed naar Winter is Never moeten luisteren!

avatar van Harrymans
Nu heel wat keertjes gehoord, in het begin wel wennen, maar nu, en dan vooral The Walk en Tick Tock, WOWWWW. Vraagje: als ik deze 2 nummers te gek vind, kan ik dan de vorige CD NIGHT blind aanschaffen ?? (of is die heel anders?)

avatar van Soul Dreamer
^^^ JA!

Misterfool
nu het jaar tegen het einde begint te lopen kan ik volgens mij veilig stellen dat dit voor mij het beste album van het jaar word. waar andere grotere bands nog wel eens willen teleurstellen(porcupine tree/muse) weet deze band met gemak een hedendaagse klassieker af te leveren. in mijn top 10 er mee en dit wordt no 1 in mij jaarlijstje.

avatar van strebge
Harrymans schreef:

Ja die kun je zonder twijfel aanschaffen. Geld ook voor de eerdere albums overigens..

avatar van Ataloona
Ik vind het een beetje op Muse lijken alleen niet commercieel.
Waar Muse commercieel aan het worden is hoor ik Bij Gazpacho daar niks van gelukkig.
De manier van zang(gebruik) lijkt heel erg op elkaar. Gazpacho vind ik in ieder geval een niveau hoger.
Ben hem nu aan het luisteren Tick Tock dus het word nog wel een leuke avond!

avatar van RensZ
Ik heb deze band ook via Musicmeter ontdekt en ben behoorlijk positief na het beluisteren van dit album. Kan niet echt een favoriet nummer opnoemen omdat ik het één goed geheel vind, tot nu toe geef ik 4 sterren, maar er zit nog verhoging in.

avatar van RensZ
Ik verhoog even van 4 naar 4.5!

Ik heb dit album sinds mijn vorige post misschien wel 10x beluisterd en vind het echt een fantastisch album, misschien wel het beste album van dit jaar.

Het album groeit per luister beurt nog steeds, dus een rating van 5 sterren is niet uitgesloten. Ik vind Winter is Never vooral een mooie wegdromerige afsluiting, perfecte afsluiter dus, de opbouwende nummers als The Walk en Tick Tock, magnifiek

avatar van Ratigan
Een heerlijke CD die niet gaat vervelen. Als liefhebber van Prog moet je deze in huis hebben.

flebbie
Ratigan schreef:
Als liefhebber van Prog moet je deze in huis hebben.

als niet zo'n prog liefhebber (ikzelf bijv.) kun je deze anders ook best proberen

avatar van RensZ
Ik verhoog wederom en zet deze cd op # 1 van dit jaar.

Ik hoop dit album van de week binnen te krijgen.

Kingsnake
Dit is gewoon (een gelsaagde) carbon-copy van Marillion ten tijde van Afraid of Sunlight/This Strange Engine.

De zang, de opbouw van de songs, alles is zo ontzettend des Marillions.
Niets mis mee, overigens.

Kingsnake
Ik moet zelfs zeggen dat ik op The Walk wat zanglijnen ontdek die wat weghebben van Oceancloud van Marillion.
Ik denk dat de bands elkaar een beetje inspireren toch goede muziek.

avatar van Papartis
Die link met Marillion is niet vreemd gezien het feit dat Gazpacho is begonnen als een Marillion cover band.
En ook het vermoeden bestaat dat de bandnaam afkomstig is van een Marillion song van het album Afraid of Sunlight (openingsnummer).

Papartis schreef:

Ken de geschiedenis vd band, dat Steve gitaar speelde bij Gazpacho op een nummer, dat Marillion een nummer heeft dat Gazpacho heet en dat Gazpacho in het voorprogramma van Marillion heeft gespeeld (als ik met goed herinner tijdens Marbles, want ik heb ze toen ook gezien.)

Ik heb alleen de band (onterecht) terzijde geschoven als de zoveelste winey indierock band. Pas recentelijk (door de nieuwe plaat), de band stilletjes aan, aan het ontdekken (zeg maar).

avatar van RensZ
Ik hou echt van dit album. Draai het elke dag, vanaf begin tot eind en het valt me op dat ik geen minpunt kan opnoemen. Het boeit vanaf de eerste seconde tot de laatste en dat heb ik nooit zo vaak, dat ik geen minpunt heb op een album.

avatar van Metal-D78
Erg fijne opvolger van Night. Ik vind de opener echt geweldig! Daarna wordt het een stuk rustiger, maar niet minder sterk. Verslavend schijfje.

avatar van prodi9y9
deze blijft voor mij de ontdekking. draai deze al maanden zo goed als non-stop. in maart ga ik ze zeker bezoeken in zoetermeer.

nicoot
prodi9y9 schreef:

Ha, ik ook! En met de live dvd die binnenkort uitkomt, worden we extra verwend!