The Police - Reggatta de Blanc (1979)

Label: A&M

1. Message in a Bottle (4:51)
  2. Reggatta de Blanc (3:06)
  3. It's Alright for You (3:13)
  4. Bring on the Night (4:16)
  5. Deathwish (4:13)
  6. Walking on the Moon (5:02)
  7. On Any Other Day (2:57)
  8. The Bed's Too Big Without You (4:26)
  9. Contact (2:38)
  10. Does Everyone Stare (3:52)
  11. No Time This Time (3:17)
Snakeskin schreef:
Deze plaat gaat op termijn in de Top 250 verschijnen.

Ik gun het dit album van harte, maar dan moet er wel een beste promotiecampagne op los worden los gelaten en dan nog zie ik het niet zo zitten. Het lijkt me wel zo dat menige jongere (tot 30) deze plaat niet of niet goed genoeg kent en bovendien vraag ik me af of ze dit dan ook geheel of gedeeltelijk zal 'smaken'; we zullen het wel zien, maar iig No(t) Time This Time....

De kans dat deze plaat in de top 250 komt lijkt me zo goed als nihil. Hij komt nu niet eens in de buurt en als ze veel nieuwe fans hadden willen trekken, dan had dat moeten gebeuren rondom de reunie...

stuart
Het gat is idd erg groot om die jump (nog) te maken, of er moet een wonder geschieden....

avatar van TEQUILA SUNRISE
Mijn absolute favoriete Police plaat, van begin tot eind klopt alles gewoon.
Message In The Bottle blijft een heerlijk nummer, en niet te vergeten het geweldige The Bed"s Too Big Without You met dat prachtige basloopje.
Ook de meegalmer Regatta De Blanc, Bring On The Night & Walking On The Moon zijn eveneens de moeite van het vermelden waard.

avatar van Snakeskin
Popmuziek in optima forma. Deze plaat verdiend de Top 250. Deze plaat heeft het namelijk in zich om de jump naar de Top 250 te maken.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Over het feit dat The Police geen enkele Top-250-notering heeft, heb ik me kort geleden in het Toplijsten-topic al verbaasd. Vermoedelijk is dit de beste kandidaat, maar wellicht is de kandidatuur iets te veel tussen de eerste twee platen verdeeld.

Een ondersteunende toptiennotering van mijn kant zit er echter ook niet in. The Police behoort tot die bands waarvan ik de invloed op de popgeschiedenis erg waarderen kan, maar waarvan ik de eigen muziek maar zo-zo vind. Bij het teruglezen van de discussie valt me nu voor het eerst op dat heel wat meer mensen reppen van de ups en downs op ieder Police album.

Dat gezegd hebbend... ik had deze plaat al een tijd niet meer gedraaid en nu ik hem terughoor is hij toch beter dan ik me herinneren kon. Niet enkel de singles, maar ook bijvoorbeeld Bring on the Night en Deathwish mogen er wezen. Na eerder Outlandos d'Amour van 3 naar 3½* verhoogd te hebben, doe ik dat nu ook bij Reggatta de Blanc.

avatar van musician
Voor een Top 250 notering schiet 3,5 sterren wel behoorlijk te kort, Casartelli.

Wat had The Police nog moeten doen, om naar 5 sterren door te stijgen?

Daar zit de reden van het niet aanwezig zijn van The Police in de Top 250. Altijd wel 1, 2 of zelfs 3 nummers die maar zo zo zijn.

Als je daarentegen Outlandos d'amour met Regatta de blanc 'kruist' en een compilatie maakt met maximaal 12 nummers (strenge selectie!) dan krijg je wél een cd met 5 sterren.

Helaas voor The Police, is die cd echter officieel nooit uitgebracht. De in de loop van de jaren verschenen verzamelaars hebben ook altijd minder interessante singles.

Maar toch, maar toch....

....zou ik de Police-albums niet anders willen zien. Ze hebben ieder een zeer eigen smoelwerk.

stuart
Ik moet Casartelli bijvallen over de waardering; nu weet ik ook wel dat ieder zijn eigen manier van waarderen heeft en naar welke 'aspecten' die "kijkt", nog afgezien van smaak.

Wat Musician aangeeft heb ik wel eens gedaan voor in de auto, maar dan met de nummers van deze en Zenyatta omdat ik vind dat die beter bij elkaar passen/aansluiten qua 'geluid', maar dat is persoonlijk. Maar het werkt nu eenmaal niet zo en ik denk dat de liefhebbers op Mume van The Police te klein in aantal zijn, andere albums voorrang geven in hun Top 10 zien en/of misschien te kritisch (verdeeld) zijn over de individuele albums, dat ik een Top 250 notering niet zie zitten; ook niet voor een verzamelaar ....(voorzover die al mogen ).

avatar van orbit
The Police is er als geen andere band in geslaagd muzikaal vernuft om te zetten naar pakkende songs, die ook nog eens behoorlijk wat meer te bieden hebben dan andere straightforward (pop)bands. De kans is groot dat mensen dit niet verheven genoeg vinden om er de genialiteit in te horen die ze in andere "moeilijker" bands wel horen.. dat ligt echter niet zozeer aan The Police, maar veelal aan de luisteraar.

stuart
Dat kan (gedeeltelijk) zo zijn, feit is dat er te weinig mensen zijn die het dan goed/mooi genoeg vinden om in hun top 10 te zetten, zelfs deze voor menige Police liefhebber beste/mooiste album....Over die sterren.....ik kwam na veel 5-en 6-en tot 3,746 en heb dat afgerond naar 3,5.....daar ben ik niet zo precies in.

Ik vond The Police ook een goeie band (muzikaal), maar op één of andere manier vind ik altijd wel een paar nummers van hun albums (wat) minder geslaagd, hoe vernuftig/goed 'uitgevoerd' dan ook; ook bij dit album...(maar dat is een oude 'discussie').

avatar van kaztor
Kom op, zeg. Een nummer als Mother kun je toch onmogelijk slecht vinden?

.... ....

orbit schreef:
(...). De kans is groot dat mensen dit niet verheven genoeg vinden om er de genialiteit in te horen die ze in andere "moeilijker" bands wel horen.. dat ligt echter niet zozeer aan The Police, maar veelal aan de luisteraar.

Zou je denken dat er inderdaad zo over het beoordelen van muziek wordt gedacht?

Bestaat er zoiets als 'verheven' muziek? Ik verdenk liefhebbers van klassieke muziek er wel eens van dat ze hun neus ophalen voor rock-/popmuziek. Maar dat is dan vice versa.

Maar ik zou aan de andere kant ook niet durven zeggen dat The Police geniaal is/was. Dat gaat gewoon te ver. Maar dan een oordeel zonder andere muziek als 'verheven' te zien boven dat van The Police.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
musician schreef:

Ik denk eigenlijk wel dat ze tamelijk geniaal waren. De muziek die ze maakten, (ja, de naam zegt het al) een soort blanke reggae was op dat moment volkomen uniek. Of de technische bekwaamheden van de bandleden hier veel aan bijgedragen hebben, weet ik niet, maar ze hebben in elk geval niet in de weg gezeten. Ik heb ook de indruk dat The Police in het algemeen een behoorlijke erkenning voor hun werk gekregen hebben, vandaar mijn hierboven beschreven verbazing dat een Top-250-notering hier er niet in zit.

Dat was het min of meer objectieve deel. Het subjectieve deel is een 3,5 van mijn kant: een plaat die ik zelf goed vind, maar ook niet meer dan dat, hoe briljant ze als band verder ook waren.

Het gekke is dat ik bij een band als Rush, die in de periode 1980-1984 een aantal behoorlijk op The Police geënte nummers opgenomen heeft, die nummers dan bijvoorbeeld wel weer geweldig vind, terwijl zij daar (elders toch ook origineel genoeg) in feite weinig meer deden dan een ander bandje naspelen (of op zijn positiefst: een pastische afleverden). Kennelijk hoor ik liever Rush die Policenummers speelt, dan The Police die Policenummers speelt.

avatar van musician
Ik heb nog even vlug een rondje herbeluisteren van The Police gedaan, maar Regatta de Blanc steekt wat mij betreft met kop en schouders boven al het andere werk van The Police.

Nu we het toch over deze cd hebben.

Ook al zijn de andere cd's zeker niet slecht, ik zie ze wel in een wat ander perspectief, vergeleken met Regatta de Blanc.

Ondanks Walking in the moon en het wat trage The bed's too big without you, gewoon maar naar 5*****
Ik ga wel Outlandos d'amour terugbrengen naar 3,5 ster.

Zo groot is het onderscheid wel.

P.S. Ik ben wel benieuwd onder welk topic dit alles morgen terug te vinden is.
Hopelijk wordt het niet verwijdert, want het gaat wel ergens over.

Berichten verplaatst naar The Police

avatar van rkdev
Goede 2e plaat van The Police, die voor mij net iets minder is dan het debuut. De songs zijn nog steeds van hoog niveau, maar het aantal echte uitschieters is minder. Wederom zijn voor mij de singles de beste nummers, plus het titelnummer.

avatar van Ataloona
Dit is de eerste plaat die ik van The police hoor, morgen komt het debuut in de cd-speler.
Deze is echt heel goed. De drummer is ook heel goed.
Ik zag ooit een docu over stadion rock en toen werd gezegt dat the police maar een stadion band was en als ik dit plaatje hoor vind ik dat pure onzin. Dit plaatje is heel relaxt en ik hoorhier en daar jazz, fusion,reggae en wereld invloeden. Heel veel verschillende stijlen in 1 plaat is echt heel mooi bij The Police. Ik begin met 3.5*

avatar van orbit
Het werd een stadion band.. maar hun muziek is dat eigenlijk helemaal niet. Gewoon heerlijke muziek voor in de huiskamer of in het café.

avatar van kaztor
Dit is gewoon een plaat waar het pure plezier vanaf straalt. Ze klinken hier misschien het meest ongedwongen. Vooral het tweede gedeelte klinkt heerlijk nonchalant.

avatar van steve harris
ik zie nu dat deze plaat op mijn verjaardag gerelaest is, toen ik 13 werd, nu weet ik waarom ik hem kreeg op mijn verjaardag.
Ik vind hem na ruim 30 jaar nog steeds fantastisch, hij heeft de tand des tijds wel doorstaan.
Later kreeg ik outlandos, maar vond en vind deze toch nog stteds beter.
Vooral de melancholische mineur sfeer die het album heeft, is erg mooi.
Ook Copeland met zijn prachtige retestrakke drum en heerlijke bekkens.
WERELDPLAAT

avatar van steven
sterkste police album , de "sound "klinkt hier het best , rockt af en toe lekker door (no time) , is lekker loom bij momenten. en lijkt me toch het meest consistent qua songmateriaal. andere platen van the police zijn of , minder consistent (outlandos) of suffer ( zenyatta , synchronicity)

avatar van lennon
Heerlijk album van de heren.....

Contact

Ik heb er lang over na moeten denken wie van de in ritmisch opzicht warrige muziek makende new-wave bandjes van eind jaren 70 mijn favoriete zou zijn.XTC?Ian dury&the blockheads of och maar de talking heads en de police. Tja en hoewel wat mainstream,toch maar Police en tallking heads. Want vooral wat the police betreft......er zijn maar weinig bandjes die ritmisch experiment en songwritersschap zo voortreffelijk wisten te componeren als Sting en consorten toentertijd

avatar van RogerV
Wlking on the moon is iig een prachtig nummer. Vooral met steeds die galmende gitaarsound. En het nummer klinkt nog steeds bijzonder fris.

Father McKenzie
En de titelsong hier.... is héérlijk!

avatar van orbit
Ik heb hetzelfde, maar dan met deze en de opvolger. Outlandos toch stukken minder interessant.

Father McKenzie schreef:
Outlandos d'Amour en deze plaat vind ik de twee beste van de flikken. Daarna werd het toch merkbaar minder.(...)

Ik had het niet beter kunnen zeggen. Pas met Synchronicity klimt The Police weer enigszins uit het dal.

Onbegrijpelijk dat je ná Reggatta de blanc ook maar enig goed woord over kunt hebben voor opvolger Zenyatta mondatta. Als er toch ergens verschil van een dag en een nacht is...

Misterfool
The police. Haha, ja die band ken ik nog wel.
ik ben zelfs naar de achterbuurten van Engeland gegaan.
toch een beetje de broedplaats van de punk.
En ja The police is eigenlijk gewoon een vermomde punkband.
Ik loop zo die buurt binnen, er staat daar een groepje mensen te praten. Jukebox: luide muziek, je kent het wel.

Opeens krijg ik me toch een giel de la touret aanval. Ik schreeuw het luid uit: FUCK THE POLICE. Ik dacht nu heb ik het geflikt. DIe gasten laten mij niet heelhuids hier vandaan gaan. Maar die gasten komen naar mij toe, heel vriendelijk allemaal. we hebben na afloop nog wat gedronken, ze hebben me voorgesteld aan de vriendengroep. Gezellige mensen allemaal. Engeland is wel veranderd in 30 jaar, zeg!.