Michael Jackson - Bad (1987)

R&B / Pop
Label: Epic

1. Bad (4:07)
  2. The Way You Make Me Feel (5:00)
  3. Speed Demon (4:01)
  4. Liberian Girl (3:54)
  5. Just Good Friends (4:08)

met Stevie Wonder

6. Another Part of Me (3:55)
  7. Man in the Mirror (5:19)
  8. I Just Can't Stop Loving You (4:25)

9. Dirty Diana (4:52)
  10. Smooth Criminal (4:19)
  11. Leave Me Alone * (4:40)
  12. Don't Be Messin' Round * (4:20)
  13. I'm So Blue * (4:09)
  14. Song Groove (A / K / A Abortion Papers) * (4:28)
  15. Free * (4:27)
  16. Price of Fame * (4:35)
  17. Al Capone * (3:36)
  18. Streetwalker * (5:55)
  19. Fly Away * (3:28)
  20. Todo Mi Amor Eres Tu * (4:11)

met Siedah Garrett

21. Je Ne Veux Pas La Fin de Nous * (4:07)

met Siedah Garrett

22. Bad [Remix by Afrojack] [DJ Buddha Edit] * (4:30)

met Pitbull

23. Speed Demon [Remix by Nero] * (4:13)
  24. Bad [Afrojack Remix] [lClub Mix] * (7:37)
  25. Wanna Be Startin' Somethin' [Live] * (5:18)
  26. This Place Hotel [Live] * (4:55)
  27. Another Part of Me [Live] * (4:02)
  28. I Just Can't Stop Loving You [Live] * (4:22)

met Sheryl Crow

29. She's Out of My Life [Live] * (3:16)
  30. I Want You Back / the Love You Save / I'll Be There [Live] * (5:06)
  31. Rock with You [Live] * (4:04)
  32. Human Nature [Live] * (4:29)
  33. Smooth Criminal [Live] * (4:41)
  34. Dirty Diana [Live] * (5:00)
  35. Thriller [Live] * (4:28)
  36. Working Day and Night [Live] * (5:55)
  37. Beat It [Live] * (5:44)
  38. Billie Jean [Live] * (5:39)
  39. Bad [Live] * (4:28)
  40. Man in the Mirror [Live] * (6:22)

Wolter18 schreef:
1 DVD met een onuitgebracht concert uit Michael's eigen verzameling.
Dit wordt Michael’s eigen VHS copy van het optreden in Wembley Stadium op 16 July 1988.
Bij de 3CD versie zit ook de audio van dit concert !

Zie:
25th Anniversary of Michael Jackson's Landmark Album Bad Celebrated With September 18 Release Of New Bad 25 Packages | The Official Michael Jackson Site - michaeljackson.com

en:
Michael Jackson Global Store - nl.myplaydirect.com

Ik vind trouwens de nieuwe albumhoes mooier dan het origineel uit 1987 ...

Jocharo-T
Dat is echt een fantastich live concert, Bassie. Een poosje geleden hadden we het er nog over bij One Night in Japan.

Vraag me nu trouwens wel af waarom ze Bad 25 in zo'n luxe uitgave uitbrengen en Thriller 25 alleen met een paar flauwe remixes werd aangevuld. Erg jammer.

avatar van ThePrinceOfPop
Misschien omdat Bad een betere album is .

Wolter18 schreef:

Zal dat niet te maken hebben met het feit dat michael met die release nog in leven was en dus zelf de touwtjes in handen had?
Nu kunnen ze putten uit mooie dingen die hij persoonlijk misschien voor zichzelf had willen houden.

Ben zeer benieuwd naar deze release... en ook naar de prijs...

lennon schreef:
Ben zeer benieuwd naar deze release... en ook naar de prijs...
Die valt best wel mee. € 9,99 voor de 2cd en € 34,99 voor de 3cd+dvd volgens de officiële website.

^^Beterrrrrrrrrrrrrrr

rkdev schreef:

Ik vind trouwens de nieuwe albumhoes mooier dan het origineel uit 1987 ...

Kan me de dag van release nog zo goed herinneren (heb er een dag school overgeslagen toen ) en ze hadden toen een enorme standy van die foto... zo enorm indrukwekkend toen.. levensgroot..

Ik kwam uit op een totaalbedrag van 42 euro incl. verzendkosten. Ik wacht nog even met reserveren Misschien wordt Amazon goedkoper.

Verder is het wel jammer dat het album zelf weer geremastered is. Ik blijf zweren bij het origineel uit 1987. Ook die hoes vond ik mooier. De bonus maakt me eigenlijk helemaal niks uit, als de originele versies maar op de 1e cd staan. Dit zal waarschijnlijk wel weer niet het geval zijn. Dan haal ik alleen de dvd en laat de bonusnummers voor wat het is. Bij de vorige release hebben ze gewoon in nummers zitten knippen en ingekort. Schandalig gewoon!

avatar van lennon
Leuk om te horen, maar moet zeggen dat ik wel begrijp dat ie het album niet gehaald heeft destijds.

Nu is het uiteraard net iets anders omdat elk " nieuw" werk van de man iets specialer is, omdat er niet zoveel anders meer in zit.

Ben benieuwd wat de die hards er van vinden.

Ook hier nog een artikel ov...

lennon schreef:
Ben benieuwd wat de die hards er van vinden.
Over de uitgave van Bad 25th ben ik lyrisch, maar Don't Be Messin' 'Round kan mij nog niet echt bekoren. Slecht is het zeker niet, maar wel zeer begrijpelijk dat het Bad (1987) niet gehaald heeft.

avatar van ThePrinceOfPop
MJ Estate : I Just Can’t Stop Loving You as debuted at #1 on Billboard Top Singles Sales Chart

Net de 4 disc editie besteld, beter te vroeg dan te laat

Wowhd heeft m voor €39.95, en is tot nu toe nog de goedkoopste voor zover ik heb kunnen vinden.

Mooie re-release volgens mij.

lennon schreef:
Net de 4 disc editie besteld, beter te vroeg dan te laat .
Haha, typisch. Heb ik ook net gedaan

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Is er ook ergens te lezen wat er precies op alle 4 de schijven staat?

avatar van lennon
Ja, check de site van wowhd, wordt uitgebreid beschreven.

avatar van chevy93
Begin dit jaar startte ik met de eerste aanzet. Een kleine ode aan de man op de artiestenpagina (Klik!). Direct daarna volgde een recensie bij Thriller, want dat was mijn initiële idee (Klik!). Bad heb ik nooit als album gekend, maar ik ken al wel bijna alle nummers van zijn vele videoalbums. Alleen Just Good Friends kende ik nog niet, voordat ik op MuMe kwam. Waarom zou ik ook? Michael Jackson was de man van de ijzersterke singles. Die paar nummers die je dan miste (van Bad waren 9 van de 11 nummers hits! 5 daarvan op nummer 1), ach..
Zodoende stemde ik op de albums van Michael Jackson en die overige nummers zouden vast net zo goed zijn als de rest. Maar langzaam aan begon ik me toch niet lekker te voelen bij het stemmen op een plaat zonder echt alles te kennen. Zodoende beluisterde ik ook het volledige album. Gelukkig, want anders had ik wellicht het misschien wel mooiste nummer van dit album gemist, het onderschatte Speed Demon.

Bad moet wel het album zijn geweest waar de grootste druk achter zat, in de hele muziekgeschiedenis. Thriller is veruit het best verkochte album en iedereen ter wereld had dat album destijds. Tuurlijk was de druk bij The Beatles ook hoog na Sgt. Pepper’s, maar die maakten aan de lopende band albums. Ook de druk na Dark Side of the Moon moet hoog geweest zijn, maar Wish You Were Here was er al na 2 jaar. 5 jaar heeft men moeten wachtten na Thriller. Michael Jackson wilde met een album komen dat even vaak als Thriller zou verkopen (100 miljoen maal). Nou is dat bij lange na niet gelukt, maar een album dat bijna 50 miljoen keer over de toonbank ging, waar hebben we het dan over?

Tot zover wat achtergrondinformatie, maar gezien het feit dat ik 6 jaar na dit album geboren ben, kan ik me beter beperken tot het schrijven over de muziek zelf. Toen ik vorige week maandag in Amsterdam was, hing daar op de dam een vrij bescheiden spandoek met MJ, een hartje en daaronder 25-06-’09. 3 jaar geleden is het alweer, al 3 jaar moeten we het zonder de King of Pop stellen, maar mist iemand hem? Zijn muzikale erfenis zorgt dat we hem nog voor de komende 50 jaar niet hoeven te missen. Bad is misschien nog wel zijn mooiste muzikale erfenis. Dat spandoek zorgde er in ieder geval wel voor dat ik me verplicht voelde wat over dit album te schrijven. Zoekend naar woorden ben ik wel wat te laat.

Bad, het album met louter hits. Een onsamenhangend, bijeengeraapt zooitje waar ik geen kaas van kan maken. Daar waar Thriller als één geheel voelt, zo’n album waar alles aan klopt, is Bad toch wat minder sterk. Maar dat is wel de Michael Jackson waar ík voor gevallen ben. Die gekke Michael, die eerst heel stoer in een parkeergarage een moddervette clip maakt en vervolgens Tatiana Thumbtzen achterna mag zitten. Ironisch dat het slotnummer van dit album dan weer Leave Me Alone is. Ook die Michael, die het voor elkaar kreeg een muziekclip te maken met mensen als Steven Spielberg, Whoopi Goldberg en David Copperfield. En dan op de muziek van een Afrikaans getint perfect popnummer.
Diezelfde Michael die van videoclips inmiddels alleen maar minifilms maakte. Hetgeen waar dit album voor mij onlosmakelijk mee verbonden is. Ik kan de nummers niet meer loskoppelen van het beeld van de clips. Ik hou er eigenlijk helemaal niet van een track-by-track recensie te schrijven, maar je ontkomt er gewoon niet aan bij dit album. Elk nummer verdient aandacht en over elk nummer dient wat gezegd te worden. De recensie is al te lang daarvoor, maar nog even wil ik Man in the Mirror eruit pikken. Het beginsein van de wereldverbeterende messias die hij later nog meer zou worden met Heal the World en Earth Song. Het mooie van Michael is dat je hem gelooft. Hij wilde oprecht de wereld verbeteren en oprecht de mensheid helpen. Ondanks alle nare berichten die over hem geschreven werden, ondanks alle geruchten, bleef hij zichzelf en bleef hij vechten voor al het onrecht in de wereld.

Ondertussen zijn we alweer aanbeland bij Smooth Criminal, ook wel de Thriller van Bad genoemd. Ook zo’n nummer waar je de clip van moet zien. Ten minste dat denk ik, ik vraag me wel eens af wat ik van dergelijke nummers zou vinden als ik het nummer eerst zou horen en daarna pas de clip zou hebben gezien. Als afsluiter zoals gezegd Leave Me Alone, een wanhopige schreeuw van binnen of alle negatieve geluiden tussen Thriller en Bad nou eens zouden mogen stoppen. Uiteraard hielp het niks, want de (zogenaamde?!) schandalen kwamen alleen maar meer in het nieuws. Maar Michael ging door. Door met maken van muziek die miljoenen mensen geïnspireerd en geraakt heeft. Nee, Wacko Jackso was zo gek nog niet. Volgende stop: Dangerous!

Wie wel eens een concert van hem gezien heeft, weet dat de flauwgevallen personen met bosjes afgevoerd worden. Die zijn gek dacht ik vroeger altijd, maar hoe meer ik over hem lees, hoe meer ik van hem luister en hoe meer ik van hem zie, des te meer begrip krijg ik voor die mensen.
Je zou toch maar 5 jaar wachten na een album als Thriller en dan is hij daar eindelijk, met een album die alle verwachtingen zou overtreffen en die Michael voor eeuwig in het rijtje Sinatra, Presley en The Beatles zou plaatsen. En dan sta je daar, na 5 jaar wachten, bij een spetterend concert. Het concert van je leven en jij valt flauw van de adrenaline en alle emoties. Is dat dan de mooiste dag van je leven of juist de slechtste? 20 jaar te laat ben ik geboren, want dit zijn praktijken die we tegenwoordig helaas niet meer tegenkomen, maar wat moet dat een weergaloze tijd geweest zijn.

chevy93 schreef:
Mooi geschreven, Chey. Alleen was het echte startsein waar jij het over hebt natuurlijk: We Are the World uit 1985.
Thriller zou verkopen (100 miljoen maal)
Die zit inmiddels al over de 110 miljoen heen. Voor de verkoop van tien miljoen exemplaren zou iedere artiest nu tekenen.
Nee, W*cko J*cko was zo gek nog niet.
Nooit meer gebruiken die woordjes.
MIljoenen mensen over de hele wereld.

Verder vind ik het een heel mooi stuk en kijk ik zeer uit naar je volgende recensies.

avatar van chevy93
Ik dacht dat Wacko Jacko gebruikt werd om aan te geven wat een gekke muzikant hij was. Zijn gekke moves en zijn gek goede nummers.

Overigens zal die van Dangerous waarschijnlijk nog wel even uitblijven, want die nummers ken ik een stuk minder dan die van Thriller en Bad.

chevy93 schreef:

Die naam is hem toegekend door zijn verhalen met Bubbles (de aap), de zuurstoftank, etc etc.. Puur en alleen door de pers. Een flauwe bijnaam waar hij nooit meer vanaf is gekomen (in persberichten)

Jocharo-T
Gestoorde Jackson wilde ze er mee zeggen. Inderdaad verzonnen door blaadjes als The Sun. Michael vond het vreselijk en stond zelfs een keer op het punt van huilen in een interview toen hij het erover had met de interviewer.

Klik!

Wolter18 schreef:
Gisteren de single van 'I Just Can't Stop Loving You' aangeschaft. Dat is een klein voorlopertje op Bad 25th. Daar stond de volledig geremasterde versie op van het nummer. Dus inclusief de gesproken intro. Zouden ze dan toch? De kans lijkt mij zeer aanwezig dat de remaster van Bad 25th, de remaster van de eerste persing gaat zijn. Nog even in spanning.

De hoes van de eerste uitgave en de tweede uitgave verschilt op een klein detail na helemaal niets, overigens. Het is bij beide gewoon de hoes die hierboven bij het album geplaatst is. Het enige verschil is dat de eerste uitgave een rood balkje heeft met de mededeling dat er een extra track bij het album gevoegd is. 'Het nummer Leave Me Alone'. In 2001 bij de vorige remaster was de hoes ook gewoon zoals hij hierboven staat, alleen zat er toen een zwarte kartonnen cover omheen.

Zojuist de tracklist van Bad 25 bekeken. Enig minpuntje is dat er wel erg weinig nieuw materiaal op de 2e disc staat. Verder natuurlijk een toprelease!! (Mocht het inderdaad de 1e versie zijn.)

Wolter18 schreef:
Enig minpuntje is dat er wel erg weinig nieuw materiaal op de 2e disc staat.
En dit is die tracklist:
CD TWO – Bonus Tracks, Unreleased Tracks, Demos, Remixes

1. Don’t Be Messin’ Around
2. I’m So Blue
3. Song Groove (A/K/A Abortion Papers)
4. Free
5. Price Of Fame
6. Al Capone
7. Streetwalker
8. Fly Away
9. Todo Mi Amor Eres Tu (I Just Can't Stop Loving You, Spanish Version)
10. Je Ne Veux Pas La Fin De Nous (I Just Can't Stop Loving You, French Version)
11. Bad (REMIX BY AFROJACK FEATURING PITBULL - DJ BUDDHA EDIT)
12. Speed Demon (REMIX BY NERO)
13. Bad (REMIX BY AFROJACK - CLUB MIX)

Vreemd dat 'Cheater' er niet op staat.
Jammer van de remixen, maar wel leuk dat het 'onze' Afrojack is die erbij betrokken is.

Jocharo-T schreef:
Als ik dit goed lees is het de originele uitgave: "CD one features re-mastered versions of Michael's biggest hits on the original BAD album arranged in the same sequence as they appeared on the original album released 25 years ago."

avatar van lennon
O nee, geen nieuwe remixen

Waarom nou?

Waarom niet gewoon de originele 12 inches van weleer, die zoveel meer boeiender zijn....

avatar van pureshores
die remixen komen wel een beetje als prestige act voor de remixers over lijkt mij.
Vooral omdat het geen current tracks zijn vraag ik me af wie hier op zit te wachten. Wil die Nero remix van Speed demon dan wel even horen
wel een mooie dubbeluitgave.
Bad was mijn eerste cd ooit (mocht cd uitkiezen bij aankoop van cd speler) en display bij de zelfstandige hifi specialist had alleen de top10 cd's staan en voor Toto was ik toen ook al niet te porren

avatar van ThingMan
Jammer dat er zo'n goedkope remix van Bad komt met Pitbull. Leuk dat er een Nederlands tintje aan zit, maar dit is toch gewoon zonde van de kwaliteit van Jackson.
Ben het eens met Lennon. Kom maar op die 12 Inches. Lijken mij ook veel leuker en interessanter. Ben zo wie zo niet zo'n fan van remixes van MIchael Jackson. Heb liever de extended versies.

ThingMan schreef:
Bij Sony moeten ze 10 albums gaan vullen, dus misschien dat we ooit nog eens verblijd worden met de 12 Inches. In ben ook niet zo'n liefhebber van remixen. Blood on the dancefloor komt in mijn cd-speler dan ook niet verder dan track 5.

rkdev schreef:
Vreemd dat 'Cheater' er niet op staat.
Ook had eigenlijk de Moonwalker versie van 'Come Together' hier op moeten staan. Is wel later opgenomen, maar hoort voor mij wel meer bij 'Bad' dan bij 'Dangerous'.

Verder zal er nog wel het e.e.a. ontbreken, had dit graag van kenner Jocharo-T gehoord, maar die blijkt zich uitgeschreven te hebben helaas. Iemand anders meer info over wat er mogelijk ontbreekt?