Michael Jackson - Bad (1987)

R&B / Pop
Label: Epic

1. Bad (4:07)
  2. The Way You Make Me Feel (5:00)
  3. Speed Demon (4:01)
  4. Liberian Girl (3:54)
  5. Just Good Friends (4:08)

met Stevie Wonder

6. Another Part of Me (3:55)
  7. Man in the Mirror (5:19)
  8. I Just Can't Stop Loving You (4:25)

9. Dirty Diana (4:52)
  10. Smooth Criminal (4:19)
  11. Leave Me Alone * (4:40)
  12. Don't Be Messin' Round * (4:20)
  13. I'm So Blue * (4:09)
  14. Song Groove (A / K / A Abortion Papers) * (4:28)
  15. Free * (4:27)
  16. Price of Fame * (4:35)
  17. Al Capone * (3:36)
  18. Streetwalker * (5:55)
  19. Fly Away * (3:28)
  20. Todo Mi Amor Eres Tu * (4:11)

met Siedah Garrett

21. Je Ne Veux Pas La Fin de Nous * (4:07)

met Siedah Garrett

22. Bad [Remix by Afrojack] [DJ Buddha Edit] * (4:30)

met Pitbull

23. Speed Demon [Remix by Nero] * (4:13)
  24. Bad [Afrojack Remix] [lClub Mix] * (7:37)
  25. Wanna Be Startin' Somethin' [Live] * (5:18)
  26. This Place Hotel [Live] * (4:55)
  27. Another Part of Me [Live] * (4:02)
  28. I Just Can't Stop Loving You [Live] * (4:22)

met Sheryl Crow

29. She's Out of My Life [Live] * (3:16)
  30. I Want You Back / the Love You Save / I'll Be There [Live] * (5:06)
  31. Rock with You [Live] * (4:04)
  32. Human Nature [Live] * (4:29)
  33. Smooth Criminal [Live] * (4:41)
  34. Dirty Diana [Live] * (5:00)
  35. Thriller [Live] * (4:28)
  36. Working Day and Night [Live] * (5:55)
  37. Beat It [Live] * (5:44)
  38. Billie Jean [Live] * (5:39)
  39. Bad [Live] * (4:28)
  40. Man in the Mirror [Live] * (6:22)
Ben allang blij dat er nu in ieder geval een concert bij zit wat nog niet eerder is uitgebracht, anders is het weer een overbodige re-release...

Ik heb trouwens wel een vermoeden dat Michael zelf ook wilde dat restnummers niet uitgebracht worden, en dat hij deze liever in privebezit wilde houden. Misschien had Sony zich daar maar gewoon aan moeten houden (de Jackson familie trouwens ook) in plaats van hem nu nog meer uit te melken. Zelfs de Jackson familie zelf verdient nu geld aan hem. Slechte zaak.

avatar van party
beste album ooit. iets beter dan thriller. dit is ook echt een van me eerste cds die ik ooit heb gekocht.

Op dit moment is de superdeluxe boxset voor maar 20 pond te pre-ordenen bij Amazon
Ik denk ik meld het hier ook even

Weet iemand toevallig waar het nummer Slave To The Rhythm bijhoord? Ik dacht eerst bij Bad. Vind dat een erg goed nummer!!

avatar van party
Wolter18 schreef:
Ik denk ik meld het hier ook even

slave to the rhythm hij kwam volgens mij uit 1998.

rkdev schreef:
Ook had eigenlijk de Moonwalker versie van 'Come Together' hier op moeten staan. Is wel later opgenomen, maar hoort voor mij wel meer bij 'Bad' dan bij 'Dangerous'.

Verder zal er nog wel het e.e.a. ontbreken, had dit graag van kenner Jocharo-T gehoord, maar die blijkt zich uitgeschreven te hebben helaas. Iemand anders meer info over wat er mogelijk ontbreekt?

Die versie staat toch gewoon op History?

AFCA-030
Nee, de versie van de film Moonwalker verschilt van de versie die op History staat. De outro van de '88 versie is anders en er zit een verschil in het tempo van de track. Als je ze naast elkaar legt zul je merken dat de versie van de film veel beter is dan de versie op History. De '88 versie staat overigens wel op de b-kant van de Remember the Time single. Dus hij is al wel via de officiele wegen te verkrijgen.

avatar van rkdev
AFCA-030 schreef:
Helemaal mee eens. Ik heb trouwens het idee dat de HIStory versie gewoon een compleet opnieuw opgenomen versie is.

AFCA-030 schreef:
Weet ik, is voor mij ook de reden geweest om deze single zeer recent alsnog aan te schaffen.

Ik hoor gewoon liever de live-uitvoering uit de film hoor

Maar ik wist niet dat de versie op Remember anders is dan op het HIStory album.

avatar van lennon

Ik hoor gewoon liever de live-uitvoering uit de film hoor

Live?? Dat is ie toch echt niet hoor.

rkdev schreef:
Bij Sony moeten ze 10 albums gaan vullen, dus misschien dat we ooit nog eens verblijd worden met de 12 Inches. In ben ook niet zo'n liefhebber van remixen. Blood on the dancefloor komt in mijn cd-speler dan ook niet verder dan track 5.

Zonde, want op 2 remixen na een erg goede cd hoor.

En ik hoop ook op de orginele cd-versie. Die heb ik ook, maar de geluidskwaliteit is wat achter dan de andere albums, dus die mag wel een boost gebruiken.
Zaterdag zullen we het weten.

lennon schreef:

Live?? Dat is ie toch echt niet hoor.

Wel in de film. Anders hebben ze er wel een hele goede live-feel aan meegegeven, nog beter dan bij Dirty Diana.

avatar van rkdev
Darkzone schreef:
Ik zal de film er nog eens bij moeten pakken, maar volgens mij is het de studioversie (die van de 'Remember The Time'-single dus) met livegeluid erbij.

edit: zojuist het stukje uit de film bekeken en de versie in Moonwalker lijkt weer minimaal af te wijken van de versie op de single. Maar beide versies zijn studioversies, dat is een ding wat zeker is ).

avatar van frankholst182
Zit me wat te verdiepen in 'Come Together'. Nooit geweten dat hij die live heeft gedaan in de HIStory-tour. Nou ja... Live...

Maar de versie van moonwalker verschilt aanzienlijk met History (beide studio-opnames, aangezien hij in de film goed te zien playbackt)

Remember te times versie is hetzelfde als moonwalker (staat ook op de hoes), maar alleen een slag trager gemixt, heb ik het idee. En natuurlijk publiek er uit.

De mix van HIStory is weer heel anders, maar het zou me niet verbazen als van de moonwalker versie wat zangstukken zijn overgenomen.

AFCA-030

AFCA-030 schreef:

De versie is niet opnieuw opgenomen voor History, maar ingekort. Ze hebben hem wat anders gemixt, waardoor er duidelijk verschil hoorbaar is. De versie van de Remember the Time single geniet mijn voorkeur. Hoe het nummer gemixt is bevalt mij beter en de geïmproviseerde zang van Michael in het laatste stuk van het nummer vind ik heerlijk. Die op Remember the Time staat is die van Moonwalker, maar inderdaad zonder publiek en wellicht is hij nog iets anders gemixt, maar het zal niet veel verschillen met de versie op Moonwalker.

Op Moonwalker zingt hij niet live. Het is ook geen live concert, maar Moonwalker is een aaneenschakeling van clips en een flinterdun verhaaltje. Come Together was de afsluiting van dat verhaaltje.

Er is trouwens één officiële clip waar Michael wel live zingt en dat is Another Part of Me. Die is rechtsreeks uit zijn Bad Tour '88 gehaald, waar we nu met z'n allen met smart op zitten wachten.

avatar van Darkzone

Price Of Fame klinkt erg lekker (en een beetje bekend: Billie Jean). Jammer van de stotterende versie in deze clip.
Om over Al Capone maar te zwijgen!! WOW! Early version van Smooth Criminal, but so what?!?!
Al Capone 6 min. snippet

Dan ben ik ook benieuwd naar de afgekeurde versie van het Thriller-album.

De box van BAD25 is verzonden door Bol. Dus morgen in huis!

avatar van Darkzone
BTW: Thriller25 en Bad25 mogen van mij een eigen entry krijgen op MuMe, al was het maar om ook de nieuwe (Thriller25) en non-album tracks een stem te gunnen. Ik denk niet dat veel mensen bij re-issues op geweldige non-album tracks gaan stemmen als favoriet, maar gewoon hun oude favorieten aanhouden.
Vooral omdat Thriller25 toch nieuw materiaal bevat lijkt mij dit wel te rechtvaardigen.

De box van BAD25 is verzonden door Bol. Dus morgen in huis!

Dat is raar, ik kan hem nergens vinden bij Bol. Hoe duur was ie??

Wolter18 schreef:

Dat is raar, ik kan hem nergens vinden bij Bol. Hoe duur was ie??

Tot gisteren stond deze al weken op de site (3 cd's + dvd + boekjes etc.) voor €34,99.
Maar ik zie inderdaad dat hij er niet meer op staat en ook via mijn bestelstatus is het artikel geen hyperlink meer (mijn oude en nieuwe bestellingen wel).

Op de site van FRS staat deze box wel (voor 43 euro), incl. alle tijden.
En dan zie je dat IJCSLY (4:11) duurt en geen (4:17). Dus toch zonder gesproken intro????

Mijn pakket zou tot 15:00 uur aangeboden kunnen worden. Dus nog 45 min wachten...

Op de site van FRS staat deze box wel (voor 43 euro), incl. alle tijden.

FRS is zoals altijd veel te duur Ik bestel hem wel op Amazon voor 25 euro, moet dan alleen nog wel 5 dagen wachten. Ik duim voor je dat je hem vandaag nog krijgt

avatar van Darkzone
Ik moest tegen 3 uur ook weer weg en mijn vrouw was ook werken. Maar de schitterende box is bij de buren afgeleverd.

Hij is net zo breed en hoog als de Visionary-box van een jaar of 5-6 terug. De voorkant gaat met een magneetklepje open. Helaas weer zo'n irritant papieren flapje met de tracklist en een beetje tekst die net aan in de box past zonder te vouwen.

De 2 cd's van Bad zitten in een digipack, net als de cd/dvd van het concert. Tevens 2 schitterende boekjes. De een van Bad (mat)(schitterende foto van MJ onder een soort bloemensluier) met veel schitterende foto's van achter de schermen per track, plus bij de eerste 6 tracks een kleine achtergrond. Het fotoboekje met tourlist is van dikker glanzend papier.

Ik heb van Bad alleen IJCSLY gecontroleerd en dat is dus ZONDER gesproken intro. Als ze het hebben over de orginele cd, dan klopt dit niet. Ik heb bijv. SC nog niet gecheckt of het de eerste persing is, of de latere remaster.

De dvd moet ik nog checken op beeld en geluid.
Overigens is de albumcover van Bad25 zeker anders dan de orginele.
Bad25-cover

De cd's zien er trouwens anders uit dan op deze promo-afbeelding.

Overigens vind ik de eerste 3 unreleased tracks op de 2e cd maar matigjes. Duidelijk demo's. Track 4 (Free) is dan weer ongelofelijk mooi.
Price Of Fame lijkt zo uit de Victory-sessies te komen. En Al Capone is een erg fijn nummer met een schitterende refrein.
Hoogtepunt van de bonus-cd is de Afrojack-remix van Bad (met Pitbull). Echt waanzinnig! De club-mix is dan weer matig (net als dat club-remixen dat altijd eigenlijk al zijn).

avatar van frankholst182
Concert is geweldig! Een aantal nummers en danspassen die ik nog nooit gezien heb. Bij Billie Jean lijkt het er op dat hij een moonwalk schuin naar voren doet. He???? Vooral het stuk van het einde van Human Nature, Smooth Criminal,Thriller, Bad Groove (mwah) en Working day and night, vind ik erg nieuw, nog niet wat ik van de man gezien heb, en dat is nogal wat. Het betreft materiaal wat niet gezongen werd op de eerste set, waar al een dvd in de omloop is (in Japan). Toch jammer dat het playbacken bij een concert in deze tijd al begint (maar dat was al bekend). Dit geldt voor Smooth Criminal, Bad (bonus niet: Japan materiaal), Man in the mirror, en het bonusmateriaal 'The way you make me feel'. Bij Bad, wanneer het tweede couplet begint, is hij even te laat bij de microfoon.

avatar van frankholst182
Even over de discussie of Bad 25 een apart albumpagina verdient.

Ik heb Bad 25 de luxe box aangeschaft (1 dag te laat aangeleverd via bol.com, waren wat problemen).

Op de box staan 3 cd's, ook Wembley op CD, plus alle nummers hierboven. Ik vind het zeer omslachtig om die nummers van Wembley hierbij te zetten.
Dus de vraag aan de crew/moderators van Musicmeter:
- Kunnen Thriller 25 en Bad 25 als aparte verzamel- of reguliere albums (tja, wat is beter?) worden toegevoegd, waarin een volledig overzicht wordt gegeven?
- Kunnen dan op de 'gewone' pagina's van Thriller en Bad zonder al die extra nummers weergegeven worden?

avatar van Angelo
frankholst182 schreef:
Even over de discussie of Bad 25 een apart albumpagina verdient. (...)

De overige nummers kunnen gewoon hierbij gevoegd worden. Het blijft immers gaan om het Bad[25]-album aangevuld door bonusmateriaal (= dus het hele Live at Wembley album). Daarbij komt dat er van heel veel albums t.z.t. reissues worden uitgebracht met niet eerder uitgebrachte bonustracks, veelal albums met een zogenoemde “klassiekerstatus”, dan zou je die ook allemaal extra moeten toevoegen en daarbovenop de regels voor het toevoegen van albums op MusicMeter speciaal moeten aanpassen. Om voor Michael Jackson een uitzondering te maken (hoe goed hij ook is ) lijkt mij niet wenselijk. Het alternatief was geweest om Live at Wembley los toe te voegen, maar ik zie dat die alleen op dvd los verkrijgbaar is en dat de cd-variant enkel verkrijgbaar is bij de boxset van Bad, helaas dus.

avatar van frankholst182
je hebt gelijk natuurlijk. Maar ik vind het geen gezicht zo (net zo als bij al die alle andere klassiekers). Er moet een onderscheid komen tussen de eerste release en al het andere. Ook de nummering klopt op deze manier niet.

avatar van Egoistico
Popmarket biedt de Bad Deluxe 25 Anniversary Edition i.c.m. Thriller 25th Anniversary Edition aan voor €37,20. Gratis verzending naar Nederland.

Toevoeging: bij Bol.com is de boxset weer verkrijgbaar voor €39,99.

frankholst182 schreef:
Even over de discussie of Bad 25 een apart albumpagina verdient.

Dus de vraag aan de crew/moderators van Musicmeter:

Ik heb gisteren Bad25 'toegevoegd' en de bonus-cd staat in de juiste volgorde bij "Toon 14 bonustracks". Ja, daar valt ook Leave Me Alone onder helaas (want op de LP en MC stond deze destijds niet, het zij zo).
En de Wembley-cd heb ik er ook expres niet bijgezet, omdat ik dat niet als toegevoegde waarde zie.

De alternatieve titel voor deze release is nu dus ook Bad 25. De eerdere bonus tracks van de 2001 remaster staan ook mooi op B25, dus geen vage lijst met bonustracks van meerdere re-releases (wat bij Thriller/Thriller 25 wel zo is, dus geen Thriller 25 als alt. titel om verwarring te voorkomen).

Ik zal de dvd van Wembley vandaag verder kijken. Beeldkwaliteit is niet zo super, maar dat ligt aan het bronmateriaal denk ik. Ook de 5.1 audio is niet optimaal (alleen in het begin). Feit blijft dat het geweldig is om een 2 uur durend concert uit 1988 in breedbeeld te hebben

Ben benieuwd wat je van de remixen en nieuwe unreleased tracks vindt, Frankholst182.

Darkzone schreef:

Dvd is niet breedbeeld. Kan wel natuurlijk, maar dan vervormt hij aanzienlijk. Dus gewoon ouderwets 4:3. Vind overigens de kwaliteit mee vallen, zeker bij closeups. Je ziet wel af en toe vervormingen van een oude videoband.

Wat betreft de remixen, van mij hoeft dat er niet op. Voor een remix zijn de nummers wel ok, maar toch skip ik het door (of in dit geval: ik zet de CD uit). Ik vind het ook totaal geen toegevoegde waarde voor de box.
In het boekje staat:
And now, to celebrate Bad's 25th anniversary, we have gone back through Michael's archives to provide a captivating look at his artistic evolution.

Dat is als Michael Jackson fan leuk om te achterhalen. De unreleased tracks (of eerder demos) vind ik interessant om te horen. Niet omdat het onwijze gave nummers zijn, maar om het 'evolutiepad' te ontdekken.

Zonde dat er dan die remixen op staan. Heeft niets te maken met wat MJ toendertijd mee bezig was. Sommigen/velen vinden de remixen van afrojack super, ik niet. Michael Jackson was een perfectionist, elk geluid is over nagedacht. Waarom zou je (net als Thriller 25) dat gaan remixen? Ik snap het niet. Ik heb Thriller 25 ook niet gekocht. Deze box is dus vooral vanwege de demo's en het concert (ook op CD) interessant voor mij. Ik heb dus een iets andere mening over de remixen, Darkzone. Overigens ben ik het met je eens dat vanaf track4 van cd2 de kwaliteit en beleving van de nummers beter worden.

Darkzone schreef:

Naar aanleiding van dit bericht bleek dat ik in instellingen 'automatisch bonustracks laten zien' aan had staan. 'toon bonustracks' kende ik niet, maar dat heb ik nu dus ook.
Dit uitvinken geeft een beter overzicht van de nummers van Bad. Inderdaad, Leave me alone staat er niet op. Ik heb de LP met 'maar' 10 nummers, persoonlijk vind ik dit wel terecht.

Waarom niet?

avatar van Darkzone
Je kunt Bad25 ook alleen als dubbel-cd aanschaffen. En het Wembley-concert schijn je ook als aparte dvd te kunnen kopen. Dat het in onze box verzameld is, is erg mooi natuurlijk, maar zie het daarom ook een beetje als aparte release.
Er zijn ook boxen te koop van artiesten die 2 of 3 albums bevatten, die zet je hier ook niet als bonustracks erbij.

Neemt niet weg dat ik die live-cd niet waardeer. Juist wel! Maar op de rug van de digipack staat ook Wembley Live of iets in die trant, en geen Bad25.

Ik ben ook geen fan/liefhebber van artiesten als Afrojack (ook al is hij een plaatsgenoot van mij) en heb je volledig gelijk dat deze mixen niks te maken hebben met MJ's werk in die periode.

Thriller25 heeft (helaas) een andere opzet, aangezien MJ toen zelf bij die remakes/remixen betrokken was. Maar ze hadden er ook beter een 2-cd set van moeten maken met songs/demo's die Thriller niet hebben gehaald, deze nieuwe versies van Fergie e.d. erop, plus de songs van E.T. en Captain EO erop (de periode tussen Thriller en Bad), al zijn die ook op The Ultimate Collection verschenen.

Ach, zo blijft er altijd wat te wensen/klagen over

Ik als fan/liefhebber/verzamelaar van Michael Jackson vind alleen al vanwege de schitterende verpakking van Thriller25 een reden om hem te hebben. Ik heb bijv. ook 4 verschillende releases van The King Of Pop: gewone nl release, 1-disc Bol.com only alternative cover (gesealed), Australian 50th Ann. Edition en de Korean Edition met dit booklet.

Ieder zo zijn ding