Revere - My Mirror / Your Target (2013)

Label: V2

1. I Won't Blame You (4:31)
  2. Keep This Channel Open (3:13)
  3. We Won't Be Here Tomorrow (2:46)
  4. A Road from a Flood (4:05)
  5. Landlock'd (2:17)
  6. "...we Just Sank..." (0:59)
  7. Tadoma (4:02)
  8. Code (3:03)
  9. These Halcyon Days (3:09)
  10. Solomon Says (3:00)
  11. Don't Look Up, Hannah! (3:36)
  12. Fold Up Your Flag (3:55)
  13. What am I If I'm Not Even Dust? (3:09)
  14. Maybe We Should Step Outside (6:20)
Zaterdag 22 februari: instore in Velvet Rotterdam om 14.00 uur (akoestische set).

En voor onze vrienden in het zuiden des lands: Revere | Muziekgieterij

Op 5 april terug in Maastricht.

avatar van keijzm73
Zo mijn eerste bericht op het gepimpte forum. Ik was er weer 's even klaar mee. Net zoals ik even klaar was met 'Revere'. Tjee zeg. Je kon een tijd lang gewoon niet op MuMe komen zonder dat je tegen dit album aanliep. Toen op de hoofdpagina op een gegeven moment ook nog 's die prijsvraag kwam te staan vond ik het voorlopig wel even genoeg! Met daarbij in het achterhoofd het geklaag en de irritatie van velen alhier over het - tot in den treuren - gehypte nieuwe album van 'Arcade Fire'. De hype rondom dit album was in mijn beleving toch echt een stuk groter

Zo, dat is eruit... Ik zag van de week dat 'These Halcyon Days' uit is als nieuwe single. Dat vond ik wel een mooi moment om vandaag dit album weer 's te draaien. Dat was sinds het optreden in Rotown. Objectief als ik ben blijven de 5 sterren gewoon overeind, want het is gewoon een zeer goed album. Overkomt me wel vaker dat ik een band 'inluister' vóór een optreden. Dat kan ik dan ook zo intensief doen dat ik na het optreden over een soort van hoogtepunt heen ben. Precies dat had ik dus ook met 'Revere'. Was zo erg dat ik zelfs nooit spijt heb gehad dat ik niet naar het optreden in 013 ben gegaan (wat voor mij toch erg dichtbij is). Hoe dan ook ben ik blij dat ik het even aan de kant heb gelegd zodat ik nu weer heerlijk ongedwongen naar de muziek van Revere kan luisteren.

En Eric, heel eerlijk. Ik moet je nageven; Knap plugwerk, dat dan weer wel

aERodynamIC schreef:

Leuk!! Zal zeker even een kijkje nemen. Te laat ontdekt voor het optreden in Rotown toen.

Niet de hele band deze keer maar alleen zanger Stephen en violiste Ellie.

Dit was de vorige keer met de hele band in Velvet:

YouTube - REVERE - These Halcyon Days (Acoustic instore at Velvet Records)

Nieuwe data voor optredens met de hele band zijn er ook:

02 APRIL | Patronaat, Haarlem | HAARLEM, THE NETHERLANDS
03 APRIL | Bibelot Powerstage | DORDRECHT, THE NETHERLANDS
04 APRIL | Paard van Troje | DEN HAAG, THE NETHERLANDS
(vroeg boeken zorgt voor 5 euro korting: zg. early bird die Paard hanteert)
05 APRIL | Muziekgieterij | MAASTRICHT, THE NETHERLANDS
04 MAY | AB (Ancienne Belgique) | BRUSSELS, BELGIUM

avatar van blur8
Dat is goed nieuws.
Tickets Paard zijn binnen. 7,50 pp........ prijs - kwaliteit staat niet onder discussie lijkt me.

Maartenn (crew)
Ik meld me ook in het Paard

En voor Oost Nederland wellicht interessant: op 4 juni staat Revere voor de eerste keer in Duitsland (Blue Shell, Keulen). De dag erna, 5 juni in de Privatclub Berlijn.

Maartenn (crew)
Ik las 't net op twitter inderdaad. Dacht even dat de festivalaankondigingen eindelijk kwamen

Vanaf 14 april zou deze plaat ook op vinyl verkrijgbaar moeten zijn

avatar van Matthijs72
Ook tickets voor het Paard, heel veel zin in, hopen dat ze de vinyl-versie meebrengen, kijk ik al maanden naar uit

Matthijs72 schreef:

Die is er niet, maaaaaaarrrrrrrrrrr............. ik weet dat er contacten zijn gelegd tijdens de laatste huiskamerconcerten om dit toch voor elkaar te krijgen, dus de kans is groot dat er dan toch eindelijk een vinylversie komt. Maar dit is dus nog helemaal niet zeker.

vigil schreef:
Vanaf 14 april zou deze plaat ook op vinyl verkrijgbaar moeten zijn

Dat is toch helemaal nog niet zeker?!

avatar van vigil
Jawel hoor, 14 april is de release. Is al bekend gemaakt door V2.

De lp's zullen er (verwacht ik) vast nog niet zijn bij de concerten begin april, tenminste dat lijkt mij.

Grappig... ik weet wel dat er dingen staan te gebeuren maar heb het nog nergens gelezen. Heeft V2 het officieel naar buiten gebracht (heb je een link?).

avatar van vigil
Nee geen link wel een PM

En ik nu meer duidelijkheid (ook prettig voor de band zelf trouwens *lol*).

avatar van reptile71
14 april, vinyl dus, mooi.

Ehm, nog onder voorbehoud allemaal. Zelfs Stephen liep achter de nieuwsfeiten aan maar dat het er van gaat komen is wel bijna zo goed als zeker (dat bleek al tijdens de instore in Rotterdam)

Dus nu gewoon hopen dat de 14e haalbaar is.

avatar van reptile71
Uiteraard wordt dat een ltd. edition, dus reserveer er maar alvast eentje voor me.

avatar van Vince vega
Mocht de LP er zijn op 4 april dan koop ik die dan ook wel, want vanavond heb ook ik kaartjes besteld voor het optreden in het Paard

Gezellig! Gaat een bekende club mensen komen daar

reptile71 schreef:

Wat denk je zelf? ik moet en zal er eentje hebben maar dat gaat jou en mij wel lukken hoor, anders stop ik per direct met promo

Nog meer mensen die hun gezicht laten zien begin april? (Haarlem, Dordrecht, Den Haag of Maastricht).

Ja Dordt

Aangezien het vinyl via V2 uitgebracht gaat worden kan deze gewoon in elke platenzaak besteld dan wel gekocht worden. Voor zover mijn info nu reikt komt er 1 versie en geen luxe editie ofzo. Het is ook geen heel duur dingetje. Ik gok op een verkoopprijs ergens tussen de 16 en 18 euro. Of 2, 3, 4 en 5 april gehaald gaan worden vraag ik me af. Dat is redelijk kort dag. Maar goed hopelijk lukt dat.

aERodynamIC schreef:
Deze van Revere lijkt inderdaad niet heel duur uit te pakken. Ben er blij mee en hopelijk volgt het debuut ook nog eens.

Ga ik dan ook meepikken in het paard

De reacties op Revere's twitterberichtje over de eventuele release vond ik overigens wat lauw.

avatar van Lukas
Berichten over de prijzen van vinyl verplaatst naar Overigen > Apparatuur > Vinyl Vinyl Vinyl (o.a. over platenspelers)

avatar van Ducoz
vigil schreef:
Ja Dordt

16 lijkt me sterk, ding kost 12 zoveel inkoop. Das verkoop 20 en min 18.50, anders ga je er gewoon op inleveren.

avatar van vigil
Die inkoop klopt, dat is echter bruto en veel winkels/ketens krijgen daarop factuurkorting van een paar procent tot 10 a 12 %. Dan kom je dus op 11 euro en een klein beetje plus de BTW is 14 euro. 16 euro plat is misschien wat laag maar 16,99 of 17,99 is makkelijk mogelijk. Wellicht zit er via Bertus ook nog een 10+1 gratis deal in, je weet maar nooit.

Maar goed misschien geen discussie voor hier

avatar van Ducoz
Ik ga er in ieder geval geen 11 van orderen, want die sta ik over een jaar in de uitverkoop te doen.. een staat in bestelling. Cds had ik er wel 3 rvr gedaan, tot dus ver helaas pas 1 verkocht (voor 15 euro)

Ik weet jullie te vinden (maar ik ben wel zo gek om als het ergens anders eerder kan dat te doen: dit is wel Revere he ).

avatar van Revere
Hello everyone! I wanted to stop in to say that we're really excited to finally have a vinyl edition of the album coming out. We were getting a lot of questions on here and on our facebook and twitter pages asking about it so it's great to be able to say it's going to happen. It's available at all the best record shops and online too and it's on limited edition clear vinyl too!

Secondly, we're coming back to the Netherlands and Belgium very soon and we've decided to put together a playlist of new music to listen to in the van. As this seems to be the heart of musical discussion we would love to ask you for your suggestions - your favourite Dutch band or just the best song you've heard recently. Please post your suggestions on our facebook page here: https://www.facebook.com/re... (We're already going to need a bigger ipod!)

I hope it's ok to share the dates on here too:
02 April - Patronaat, Haarlem
03 April - Bibelot Powerstage, Dordrecht
04 April - Paard Van Troje, Den Haag
05 April - Muziekgieterij, Maastricht
04 May - AB Club, Brussels

Also, for those of you interested in our special Heliograph packaging of the CD album you can read all about how it was put together here:

Anyway, thank you all as always for your ongoing interest in this album. We hope to follow it up soon!

Stephen REVERE x

Yeah! Vinyl!!! Bestelling gedaan (website band).

avatar van vigil
Er schijnt zelfs al een eerste festivaloptreden vrijgegeven te zijn