Eminem - The Marshall Mathers LP 2 (2013)

Label: Aftermath (II)

1. Bad Guy (7:14)

met Sarah Jaffe

2. Parking Lot (Skit) (0:56)
  3. Rhyme or Reason (5:02)
  4. So Much Better (4:22)

met Skylar Grey

8. Berzerk (3:59)
  9. Rap God (6:04)
  10. Brainless (4:47)
  11. Stronger Than I Was (5:37)
  12. The Monster (4:11)

met Buckshot

18. Baby * (4:23)
  19. Desperation * (3:56)

met Jamie N Commons

20. Groundhog Day * (4:53)
  21. Beautiful Pain * (4:25)

met Sia

22. Wicked Ways * (6:32)

met X Ambassadors

23. Survival [Instrumental] * (4:32)
  24. Berzerk [Instrumental] * (3:57)
  25. The Monster [Instrumental] * (4:09)
  26. Rap God [Instrumental] * (6:06)
  27. Headlights [Instrumental] * (5:50)
avatar van Harderwiek
Erger mij toch wel aan het aantal zwakke refreinen.

Holla schreef:

Precies, ik twijfel door dat einde van Bad Guy dus…
Dat wordt enkel door Matthew gezegd omdat hij Eminem doodt toch?

avatar van Holla
Harderwiek schreef:
Erger mij toch wel aan het aantal zwakke refreinen.

Dat wordt enkel door Matthew gezegd omdat hij Eminem doodt toch?

Ook dat van ''The last chapter of the saga''?

avatar van Dirruk
Stapler schreef:
Zal ze binnenkort nog wel een keer goed luisteren met de tekst erbij dan.

Dat deed ik ook bij de eerste luisterbeurt. Zodra je dat doet ga je nog het niveau-verschil nog veel meer inzien tussen die 2 platen. Ken je beter niet doen

Dirruk schreef:

Dat deed ik ook na de eerste luisterbeurt, en het album werd juist beter. Ken je beter wel doen

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ward schreef:
Ik ben 'm nu voor het eerst aan het luisteren, maar alle lof hier vind ik echt verbluffend.

Ach, daar verbaas ik me niet eens meer over. De ervaring van muziek is natuurlijk hartstikke persoonlijk en subjectief - cliché, ik weet het - en eigenlijk durf ik alleen blind een mening te geloven als ik de smaak van diegene goed ken en kan waarderen, en hij zijn mening goed onderbouwt.

Wat dit album betreft ben ik, na het hele album een keer gehoord te hebben, bang dat ik het eens ga zijn met Stapler. Ik vind het beter klinken dan de laatste paar wangedrochten die Eminem eruit heeft geperst, maar ik ben verre van onder de indruk. Ik moet daarbij wel toegeven dat ik zijn meest recente albums teleurstellend vind omdat ik ze altijd vergelijk met zijn oude werk, maar ik was nog maar een broekie toen ik daar zo fan van was dus ik denk dat dat ook deels voortkomt uit nostalgie. Anyway, zoals Stapler ook al zegt: leuk dat Em succes heeft bij een nieuw publiek, maar daar hoor ik niet bij.

avatar van Dirruk
@ Gloeilamp

Maar bedoel je dan dat je de teksten op dit album beter vindt dan de teksten op MMLP? Of dat je het tekstueel gewoon goed vind?

Dirruk schreef:
@ Gloeilamp

Qua teksten vind ik het nog wat lastig te vergelijken. Het eerste deel heeft tekstuele hoogtepunten, maar er zijn ook echt wel mindere momenten. Hetzelfde geldt voor dit tweede deel. Ik vind wel dat de teksten op dit album van een hoog niveau zijn. De momenten die Stapler noemt zijn inderdaad niet de meest sterke teksten, wel leuk om naar te luisteren trouwens. Headlights is bijvoorbeeld voorzien van een erg sterke tekst, ik ben nog steeds erg onder de indruk van dat nummer.

avatar van hond racisme
Is Stronger than I was een grap?

avatar van hond racisme
Tja... Eerste helft zit vol homofobe teksten en Eminem die wat wilt opscheppen en nutteloze steken geeft. Tweede helft zit vol loze liedjes en catchy pop songs.

Ponty Mython
Het wordt hoog tijd om Rick Rubin de studio uit te schoppen en Dr Dré weer in dienst te nemen.

hond racisme schreef:

Die homofobe teksten zijn geen verassing lijkt me. Dat doet Eminem eigenlijk altijd al.

FelipeGutiérrez
Net begonnen met luisteren. En wat is die openingstrack geweldig zeg. wauw.

FelipeGutiérrez
Dit gaat nog een heel goed cijfer van me krijgen. Klinkt tot nu toe allemaal geweldig. Had hier ook hele lage verwachtingen van, vandaar dat het misschien zo erg meevalt.

Ponty Mython schreef:
Of je koopt gewoon eens een album, download-tuig.

Weet jij wat pas tuig is, de platenmaatschappij. Die hebben in het verleden vlink geld verdiend aan het verkoop van losse singles. Ik ben blij dat je kan downloaden, anders waren het grootste deel van de artiesten nu niet zo bekend geworden. Beetje nutteloze opmerking dus.

visindewater schreef:

Vlink

Verder slaat je statement dat platenmaatschapijen tuig zijn omdat ze geld hebben verdiend aan de verkoop van singles natuurlijk als een lul op een drumstel.

Ponty Mython
Wat is er mis met losse singles? Deze bevatten vaak remixes, demo's of b-kantjes die nergens anders te vinden waren en dienden vooral als promotie voor het album en de artiest. Bovendien had je nog altijd de keuze om alleen het album te kopen en niet de singles. Dus wat jij allemaal zit te raaskallen, snap ik niets van. Platenmaatschappijen zijn geen liefdadigheidsinstellingen, maar bedrijven en het heeft verder niets met de discussie van illegaal downloaden te maken.

Vlink

Tsja, het was nog vroeg.

Vlink

Dat kan wel hard zijn, hangt af van de lul.

Ponty Mython schreef:

Natuurlijk is er niks met winst maken. Maar ik vind het wel jammer dat er van die winst/omzet maar een klein deel naar de artiest zelf gaat.

avatar van Gloeilamp
Klein deel? Die singles zijn zoveel verkocht dat Eminem echt niet zielig is hoor. Vergeet niet dat die platenmaatschappij ook heel veel extra kosten krijgt, bijvoorbeeld voor het maken van de cd's en de hoesjes.

Eminem sold his soul.

Delars schreef:

Dat kan wel hard zijn, hangt af van de lul.
Bedankt dat je dit even toelicht.

Gloeilamp schreef:

Dat opscheppen en nutteloze steken ook niet. Het irriteert me gewoon mateloos.

hond racisme schreef:

Dat opscheppen en nutteloze steken ook niet. Het irriteert me gewoon mateloos.

Sorry dat ik het vraag hoor. Maar als een artiest je mateloos irriteert, waarom begin je er dan aan om een heel album te gaan luisteren?

Gloeilamp schreef:

Hij vond vorige albums van hem wel goed, dus misschien daarom?

René. schreef:
Hij vond vorige albums van hem wel goed, dus misschien daarom?

Waarom reageer jij toch steeds zo op mijn berichten, dit heeft namelijk niets met jou te maken. En kijk nou nog eens goed naar zijn bericht (voor de tweede keer). Ik zeg dat de homofobe teksten geen verassing zijn, waarop Waldo reageert met dat het opscheppen en de nutteloze steken ook geen verassing zijn. Dit betekend dus dat hij dit ook al niet goed vond aan de eerder e albums.

Gloeilamp schreef:

Openbare website he, daarom kan iedereen gewoon op je reageren. De reden dat ik dit steeds doe is omdat ik je vragen nogal raar vind.
En ik kan me voorstellen dat je homofobe teksten en rare streken van iemand die in z'n mid-20 zit beter kan hebben dan een volwassen vent van 40. Kan me wel voorstellen dat je hem dan niet meer helemaal serieus kan nemen. Maar that's just me.

René. schreef:

Dan ben ik wel benieuwd waarom je mijn vragen zo raar vind. Mijn vraag aan Stapler vond ik toch erg normaal, omdat hij zijn post baseerde op een paar eerder vrijgegeven nummers. Mijn vraag aan hond racisme vind ik ook gewoon een normale vraag, ik luister zelf namelijk geen albums meer van artiesten die ik niet goed vind. Daarom ben ik wel benieuwd naar zijn reactie, omdat hij de enige is die daar iets over kan zeggen. Ik vind jouw nutteloze reacties op mijn posts nogal raar. Maar that's just me.

avatar van realmadrid23
Gloeilamp schreef:
En daar is de eerste 0,5 al, ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat uitleg voor die stem realmadrid23. Niet om erop te gaan haten, maar ik vind een 0,5* zonder uitleg vaak een beetje lastig te begrijpen.

hoi,

ja sorry ik gaf die 0.5 meer uit frustratie, ik was nogal teleurgesteld. Dit is een geforceerde Eminem die zijn oude niveau terug wilt halen naar zijn succes album MMLP. Eminem moet eens begrijpen dat hij totaal niet kan zingen. Het is allemaal alsof het noodgedwongen moest ( misschien is het geld op ).

ik ga het nog wat vaker beluisteren en dan een passende cijfer geven.