Father McKenzie schreef:
Hey Queenidiot, ik ben een FAN van Queen, heb er alles van in huis, maar als deze band een DRAAK uitbrengt, dan mag je daar als kritische fan WEL kritiek op hebben en dus die rotslechte plaat wel afkraken, voilà!
Ik vind dta je te hard tekeer gaat. Niet dat je ongelijk hebt over het niet hoogstaande niveau van dit album, muzikaal dan. Er zijn toch nog elementen die in een beoordeling van een album kunnen meespelen.
En bij deze plaat is dat EMOTIE! Dit album staat bol van de emotie. Het nummer Mother love bijvoorbeeld kan je onmogelijk loszien van de context. Het bevat freddie's laatste vocalen. En vocalen die nog iets toevoegen zelfs want zijn stem klinkt er als nooit tevoren. EN wat mij betreft heel emotioneel.
Wat mij betreft moet niet ieder album muzikaal relevant zijn of geniaal. Er moet iets op te genieten vallen en dat is op dit album toch het geval. Ook al zijn de nummers niet briljant, er valt toch vanalles te genieten. Enkele van Freddie's meest passionele prestaties en die solo in 'You don't fool me' is ook best wel goed.
En dan nog te bedenken dat ze voor sommige nummers slechts enkele minuten Freddie hadden. Alles wat die gast zong was dus pure klasse. Too much love will kill you had freddie eind jaren '80 gewoon eens gezongen op vraag van brian maar hijzelf vond het niet goed. Zelfs op zo een demo klinkt Mercury goddelijk;-)