menu

Queen - Made in Heaven (1995)

mijn stem
3,52 (456)
456 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Parlophone

 1. It's a Beautiful Day (2:32)
 2. Made in Heaven (5:25)
 3. Let Me Live (4:45)
 4. Mother Love (4:49)
 5. My Life Has Been Saved (3:15)
 6. I Was Born to Love You (4:49)
 7. Heaven for Everyone (5:36)
 8. Too Much Love Will Kill You (4:20)
 9. You Don't Fool Me (5:24)
 10. A Winter's Tale (3:49)
 11. It's a Beautiful Day [Reprise] (3:01)
 12. Yeah * (0:04)
 13. "13" * (22:32)
 14. Heaven for Everyone [Single Version] * (4:39)
 15. It's a Beautiful Day [B-Side Version] * (3:58)
 16. My Life Has Been Saved [1989 B-Side Version] * (3:16)
 17. I Was Born to Love You [Vocal & Piano Version] * (2:55)
 18. Rock in Rio Blues [Live B-Side] * (4:33)
 19. A Winters Tale [Cosy Fireside Mix] * (3:49)
toon 8 bonustracks
totale tijdsduur: 47:45 (1:33:31)
zoeken in:
MICKJES
Kom Kom zo slecht is deze plaat nou ook weer niet. Ik vind hem ook minder dan Sheer heart attack en A night at the opera. Maar hier staan echt Dijken van songs op zoals Too much love will kill you en Made in heaven bijvoorbeeld.

bikkel
Een album met een verhaal. Freddie wilde ondanks zijn ziekte nog zo veel mogelijk inzingen en drong er bij zijn dierbare collega's op aan om zo veel mogelijk te schrijven.
Uiteindelijk zijn er daar een paar van op Made In Heaven terecht gekomen.
Dit is geen plaat om te vergelijken met het beste Queenwerk, want dat is tamelijk onzinnig.
Met name omdat er veel is geknutselt en geplakt om tot een volwaardig album te komen.
Dus hoor je in bepaalde stukken(Made IN Heaven bijv.) flashbacks
terug.
Ondanks dat staan er toch een aantal fraaie stukken op.
Let Me Live, Mother Love,Too Much Love Will Kill You Heaven, For Everyone en het emotionele A Winters Tale.
Ondanks de onevenwichtigheid krijgt dit album bij mij toch het voordeel van de twijfel.
Het komt bij mij redelijk oprecht over, ook al is lang niet alles even sterk.

avatar van LucM
3,5
Volledig eens met bikkel.
Het is niet het beste Queen-album en er is veel aan gesleuteld om toch nog een degelijk album in elkaar te krijgen, maar het komt wel eerlijk en bij momenten aangrijpend over. Er staan ook een aantal mooie songs o.a. "Let Me Live", "You Don't Fool Me" en "A Winter's Tale".

5,0
Deze cd was inderdaad het laatste wat Freddy zijn fans nog wilde geven en op dat op het moment zijn einde erg nabij. Je moet deze cd beoordeleen in het perspectief van tijd en Freddy"s laatste wens en dat is meer te waarderen dan al dat "gedoe" over die a.s. nieuwe Queencd. Accepteer nou eens gewoon dat Queen niet meer is. Alles wat nu komt is geldklopperij en muzikale armoe van May en zijn kompanen

Joy
vergeet niet dat de fans nog steeds dik willen betalen voor een queen concert, ook zonder freddy

daarin is geldklopperij de eigen keus en ik denk niet dat het 3/4de queen alleen daar om te doen is

5,0
Er is na Made In Heaven geen enkel solo cd van enige kwaliteit verschenen van de overige Queen heren, gus neem ik aan dat de "koek"op was en is. en als ze toch besluiten nog 20 jaar Radio Gaga en We are the Champignons enz te gaan zingen, gaan ze dezelfde kant als de Stones op. God verhoede ons van nog meer rollatorpop/rock

Father McKenzie
Ik vind de uitleg van pakweg de drie hierboven wel leuk, maar begrijp de hoge scores niet zo... Ik kom echt op géén manier veel hoger dan ** ik hoor en zie weinig echt goede songs hier. Maar ja, over smaak valt niet te redetwisten, zeker?

avatar van Queenidiot
5,0
Father McKenzie schreef:
(quote)

Om zo'n slap plaatje 5 sterren te geven.... dit verbleekt toch geheel naast prachtplaten als Sheer Heart Attack en A Night At The Opera?
Nu snap ik je pseudo "Queenidiot", tja, een blinde/dove fan mag best zo'n naam nemen, een kritische Queen-fan merkt duidelijk het verschil tussen goed en bakken minder dan middelmatig...

Je kunt toch niet zonder blozen komen vertellen dat deze halfbakken plaat - laten we uit de doodzieke Mercury nog uitpersen wat er nog uitkomt - nèt zo sterk is als de platen uit hun glorieperiode, kom nou!

Dit is en blijft ontzettend slappe, kleffe en koude thee!

Was getekend : Een Kritische Queenfan!


Father Mckenzie je kunt mensen op hun smaak niet afkraken. Dat is gewoon belachelijk. Ik vind dit een goede plaat en ik vind Led Zeppelin slecht, dat is mijn smaak en dat kun je niet afkraken.

Father McKenzie
Hey Queenidiot, ik ben een FAN van Queen, heb er alles van in huis, maar als deze band een DRAAK uitbrengt, dan mag je daar als kritische fan WEL kritiek op hebben en dus die rotslechte plaat wel afkraken, voilà!

3,5
Waar luisterde ik naar toen ik 13 was? Mud, Rubettes, Mouth & McNeal. Ik noem maar wat. Ik vind het leuk dat Queenidiot nu al zo met muziek bezig is en de CD verzameling van zijn vader weet te waarderen (zo is het gegaan denk ik maar). Met de jaren zal hij de muziekzaken ongetwijfeld in een beter perspectief zien, maar als hij nu veel plezier beleeft aan Made In Heaven gun ik hem dat van harte.

Ik vind MIH trouwens verrassend meevallen en ben blij dat ze de overgebleven muziek op deze manier toch nog hebben uitgebracht. 3,5 ster

avatar van Queenidiot
5,0
Father McKenzie schreef:
Hey Queenidiot, ik ben een FAN van Queen, heb er alles van in huis, maar als deze band een DRAAK uitbrengt, dan mag je daar als kritische fan WEL kritiek op hebben en dus die rotslechte plaat wel afkraken, voilà!
je mag de plaat wel afkraken, maar mij niet. Ik als 13 jarige heb natuurlijk nog niet zoveel platen als jij en ik waardeer deze plaat heel erg, en als je daar geen respect voor weet te tonen vind ik dat onvolwassen

4,5
Father McKenzie schreef:
Hey Queenidiot, ik ben een FAN van Queen, heb er alles van in huis, maar als deze band een DRAAK uitbrengt, dan mag je daar als kritische fan WEL kritiek op hebben en dus die rotslechte plaat wel afkraken, voilà!
Ik vind dta je te hard tekeer gaat. Niet dat je ongelijk hebt over het niet hoogstaande niveau van dit album, muzikaal dan. Er zijn toch nog elementen die in een beoordeling van een album kunnen meespelen.

En bij deze plaat is dat EMOTIE! Dit album staat bol van de emotie. Het nummer Mother love bijvoorbeeld kan je onmogelijk loszien van de context. Het bevat freddie's laatste vocalen. En vocalen die nog iets toevoegen zelfs want zijn stem klinkt er als nooit tevoren. EN wat mij betreft heel emotioneel.

Wat mij betreft moet niet ieder album muzikaal relevant zijn of geniaal. Er moet iets op te genieten vallen en dat is op dit album toch het geval. Ook al zijn de nummers niet briljant, er valt toch vanalles te genieten. Enkele van Freddie's meest passionele prestaties en die solo in 'You don't fool me' is ook best wel goed.
En dan nog te bedenken dat ze voor sommige nummers slechts enkele minuten Freddie hadden. Alles wat die gast zong was dus pure klasse. Too much love will kill you had freddie eind jaren '80 gewoon eens gezongen op vraag van brian maar hijzelf vond het niet goed. Zelfs op zo een demo klinkt Mercury goddelijk;-)

avatar van Queenidiot
5,0
je vindt mijn smaak misschien raar (zie abbey road, http://www.musicmeter.nl/album/1210/info/) maar het is nu eenmaal zo dat ik vind dat elke made in heaven( exclusief 12 en 13 natuurlijk) song beter is dan elke led zep song (hoewel stairway to heaven wel redelijk is, vind ik)

5,0
Ik ben geen echte Queen fan maar ik heb wel de documentaire gezien, waarin Freddy met de dood voor ogen afscheid wilde nemen van zijn leven, als groot artiest en mens. Die eer werd hem door de andere leden gegund. Het allerlaatste "kunstje" van Fredddy. Weliswaar niet het allerbeste, maar onverbiddelijk het allerlaatste. Met grote ontroering heb ik de docu bekeken en had en heb nog steeds veel respekt voor hem. Zoals ik al zei. Ik was geen Queen diehard maar zij hebben wel degelijk erg vernieuwende dingen gemaakt (voorzichtig gezegd) . En ik kocht ook wel eens een cd van de jongens. Er zaten parels tussen. Mijn allergrootste parel was Who Wants To Live Forever. Maar om af te sluiten. Vergelijk a.u.b. Made in Heaven niet met de kanjers waar jij, Mckenzie zo gek op bent, maar zie het als een zwanezang van een groot mens en een groot artiest. En laat anderen in hun waarde wat betreft hun smaak., want dan kunnen we wel eeuwig door blijven gaan.

5,0
Jongens ga nou niet over smaak zitten steggelen . Kom je nooit uit. Probeer elkaar wat te begrijpen en te respecteren. We hebben immers één ding gemeen: Wij zijn allemaal muziekliefhebbers!!!

avatar van LucM
3,5
Vanwege de heftige discussies heb ik dit album nog eens beluisterd en ik blijf bij mijn vorige reactie.
Ik kan dit geen meesterwerk noemen, het kan niet tippen aan hun beste werk uit de jaren '70. Het album is daarvoor niet evenwichtig en origineel genoeg. Maar slecht is het zeker niet, ik vind het alleszins beter dan hun meeste albums uit de jaren '80.
Tenslotte is het album knap in elkaar gestoken en staan er een aantal gedenkwaardige songs op. Dit album moet je zien in het kader van de nakende dood van Freddie Mercury en in die zin is het een aangrijpend en interessant album.

Daarna had het hoofdstuk Queen definitief afgesloten moeten worden, het project Queen (of Brian May en Roger Taylor) met Paul Rodgers vind ik pure geldklopperij.

5,0
Ik ben het helemaal met je eens en ik hoop dat anderen dat nu ook eens willen inzien. Dus LucM, prima reaktie!!!

avatar van ArthurDZ
3,5
ik weet niet goed wat ik van dit album moet vinden. langs de ene kant is het album zeer emotioneel en het is bewonderingswaardig dat freddie mercury nog al zijn laatste energie in dit album heeft gestoken. langs de andere kant is de plaat wel vrij rommelig.(qua muziek dan) ik hou het bij 3,5***

avatar van musician
3,5
Ad, LucM + Bikkel, wij zijn het weer eens. Ik loop altijd achteraan met mijn mening, omdat ik veel te laat ben lid geworden van MuMe; Alleen zeggen dat je het er mee eens bent, spaart wel veel werk.

Aan de andere kant, alleen meelopen zijn jullie ook niet van mij gewend.
Father McKenzie heeft helemaal gelijk om te plaat te willen afkraken, als hij dat wil. Alleen een ware fan legt zijn favorieten ook regelmatig op de pijnbank.

In het geval van Made in heaven...................ik vind het niet de slechtste Queen plaat ooit, maar Queenidiot die gewoon blind 5 sterren geeft, in combinatie met het afkraken van Led zeppelin (vooral dat laatste) dat is veel te veel eer.

Ik kan nauwelijks favorieten noemen, dat dan weer niet. En dat ook nog is in combinatie met nummers die je allang kende, zoals Made in heaven en I was born to love you................

Het is goed dat het is afgelopen met Queen. Met Freddie had het nog aardig kunnen zijn, hij had zelf een betere plaat gemaakt met Queen dan Made in heaven, had hij blijven leven. Aan een nieuwe Queen begin ik niet meer.

avatar van Fairy Feller
3,0
Geen onaardig album. Maakte toch wel wat los bij me toen ie net uitkwam en vond het een mooi eerbetoon. A winters tale heeft wel wat breekbaars en vind To much love hier zoveel mooier.
Als geheel vind ik het onsamenhangend en haalt het het niet bij de jaren 70 Queen (waar ik nu eenmaal een groot liefhebber van ben).
...Innuendo was het laatste Queen album.

5,0
Fairy Feller schreef:
Geen onaardig album. Maakte toch wel wat los bij me toen ie net uitkwam en vond het een mooi eerbetoon. A winters tale heeft wel wat breekbaars en vind To much love hier zoveel mooier.
Als geheel vind ik het onsamenhangend en haalt het het niet bij de jaren 70 Queen (waar ik nu eenmaal een groot liefhebber van ben).
...Innuendo was het laatste Queen album.
Als je de docu ziet, die over deze cd is gemaakt, vooral de omstandigheden waaronder, raak je pas echt onder de indruk. Er zijn weinig artiesten waar ik letterlijk om heb moeten janken na John Lennon, maar Freddie Mercury was er één van, na het zien van deze docu. En niet Innuendo was het laatste album van Queen, maar deze. met een doodzieke Freddy, die dit als zijn afscheid zag van zijn fans

avatar van Fairy Feller
3,0
Hoi Ad, ik ken de docu. Heb zo'n beetje alle docu's (video, dvd's) die er gemaakt zijn en ben er zeker door geraakt. Ook weer toen ik begin dit jaar bij z'n huis in London stond...het raakt me nog steeds. Daardoor heeft het album wel betekenis, maar haalt het muzikaal niet bij de jaren 70 Queen (of Innuendo), wat mij betreft.

avatar van musician
3,5
Ben wel benieuwd Ad, naar die docu, heb het nooit gezien.

Van alle artiesten die ooit zijn overleden, heb ik zelf ook het meeste last gehad van Freddie. Ik hoorde het 's morgens op het nieuws, ben gelijk die dag thuis gebleven. En dat gebeurt niet vaak, kan ik je zeggen. Veel van mijn andere 'rockhelden', ook de oudjes, blijven tot nu toe redelijk op de been (even afkloppen), het weghalen van een hersentumor even daargelaten.

Made in heaven blijft een vreemde Queen-eend in de bijt. De een ziet Innuendo als laatste cd, een ander Made in heaven. DE grote rock-bijbel, The Great Rock Discography, die ik overigens zelden op een foutje kan betrappen, laat Made in heaven weg als reguliere Queen cd. Expres?

Dat wil zeggen, alle cd's staan in Het Boek vermeld in volgorde van uitkomst, krijgen dan een cijfer van de redactie. Later, als alles chronologisch wordt neergezet, de nummers, de noteringen in Amerika en Engeland, wordt Made in Heaven wel opgevoerd bij Queen (net als alle solowerk overigens). Als hitgenoteerde cd, kan dat natuurlijk ook niet anders.

Maar het lijkt haast de vraag op te roepen of er wel nog sprake is van een officiële Queen cd. Ik denk het toch wel, maar het is natuurlijk ook nog niet voorgekomen, dat Queen solonummers, en dat waren I was born to love you en Made in heaven toch, in een nieuwe cd heef verwerkt. Merkwaardig.

5,0
Fairy Feller schreef:
Hoi Ad, ik ken de docu. Heb zo'n beetje alle docu's (video, dvd's) die er gemaakt zijn en ben er zeker door geraakt. Ook weer toen ik begin dit jaar bij z'n huis in London stond...het raakt me nog steeds. Daardoor heeft het album wel betekenis, maar haalt het muzikaal niet bij de jaren 70 Queen (of Innuendo), wat mij betreft.
Als niet echt Queen fan ga ik je niet tegenspreken. Ik weet daar gewoon te weinig van. Maar na de documantaire Freddie Mercury The Untold Story of het leven van Freddie als mens, muzikant. fenomeen en zijn laatst periode als doodziek mens was ik erg geëmotioneerd. In die docu werd door mensen, die allemaal tot op het eind, zo'n zuiver beeld gaven over de persoon Freddie, zoals velen van ons hem niet kenden. Door dat programma ben ik ook anders gaan kijken naar bijv, de laatste(?) Queen cd. Ik hoef en wil geen gelijk te krijgen. Die discussie laat ik over aan de Queen fans over , als zij daar aan willen. Maar dat Queen één van de meest vernieuwende popgroepen was staat voor mij buiten kijf

avatar van Fairy Feller
3,0
Je mag me best tegenspreken hoor haha en ik was er zeker niet op uit om mn gelijk te krijgen...muziek is (gelukkig) iets persoonlijks.
Ik vind het wel mooi dat muziek (van wie dan ook), dmv van het verhaal er achter iets los maakt bij mensen.

5,0
musician schreef:
Ben wel benieuwd Ad, naar die docu, heb het nooit gezien.

.
Zoals in het stukje aan Fairy Feller gezegd. Het gaat om Freddie Mercury The Untold Story. Ik heb hem gezien op televisie. Ik weet niet of er een dvd van is. Wel Op You Tube en Google Video's te zien (in delen) Helaas niet ondertiteld. Maar voor elke Queen fan toch een must. Zeker, als je je intersseert voor de "mens" achter de artiest.

haveman
Queenidiot schreef:
(quote)
je mag de plaat wel afkraken, maar mij niet. Ik als 13 jarige heb natuurlijk nog niet zoveel platen als jij en ik waardeer deze plaat heel erg, en als je daar geen respect voor weet te tonen vind ik dat onvolwassen


Wat jammer dat McKenzie hier nooit meer op heeft gereageerd.

AddictedToElvis
Freddie ziet er nog best gezond uit in de Made in Heaven. Wanneer is die dan opgenomen, is het lied al best oud dan?

5,0
Als je via google naar Wikipedie (free) staat er een uitgebreide songlist en making of- vehaal over deze schitterende cd

haveman
Ik ben absoluut geen echte Queen fan, maar dit album kan ik zeer waarderen.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:08 uur

geplaatst: vandaag om 06:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.