[quote]
De buurman schreef:
Het is inderdaad waar dat Freddie Mercury dit album wilde. Ik heb pas de documentaire "Days Of Our Lives" gezien. Brian May vertelde daar over dit album. Freddie zei "schrijf zoveel mogelijk nummers, dan zing ik ze in", zodat hij voor zijn dood nog zo veel mogelijk nummers op kon nemen.
Zelf vind ik dit een topalbum. Het gevoel dat dit Freddie's laatste kunstje was en dat het album in ere van hem is afgemaakt speelt natuurlijk erg mee. "Mother Love" is voor mij het topnummer van de lijst, los van de tekst. Dat Brian May het laatste couplet zelf moet inzingen omdat Freddie Mercury het niet meer af kon maken staat symbool voor dit hele album. Ook vind ik "A Winter's Tale" geweldig. Dat Freddie Mercury met zo'n zware ziekte nog zo prachtig kon zingen, en een positief, blij nummer als dit kon opnemen terwijl hij zwaar aan het lijden was, prachtig.
Ik neem aan dat je het dan ook verkeerd vindt dat Queen met Paul Rodgers heeft opgetreden, en nu met Adam Lambert. Zelf heb ik daar gemengde gevoelens over.
Aan de ene kant mogen Rodgers en Lambert niet in de schaduw van Freddie Mercury staan. Ergens dacht ik "als ze dan toch echt door willen met optreden, moeten Brian May en Roger Tayor de zang zelf maar doen. Hun stem lijkt niet op die van Freddie Mercury, maar ze zijn wel door en door Queen-bandlid van het eerste uur."
Aan de andere kant, houdt het Queen wel levend. Als jonge Adam Lambert-fans hierdoor in Queen geïnteresseerd raken en zo via internet de nummers met zang van Freddie Mercury tegenkomen, en Queen-fan worden, vind ik dat alleen maar mooi. En als Brian May en Roger Taylor er nog echt heel veel plezier aan beleven om op te treden, en het niet alleen voor het geld doen, vind ik het prima. Paul Rodgers vind ik echt Queen-onwaardig. Niet eens een slechte zanger, hij past gewoon niet bij Queen. Adam Lambert past beter bij Queen, maar kan niet tippen aan Freddie Mercury.