Radiohead - Kid A (2000)

Rock / Electronic
Label: Parlophone

1. Everything in Its Right Place (4:11)
  2. Kid A (4:44)
  3. The National Anthem (5:51)
  4. How to Disappear Completely (5:56)
  5. Treefingers (3:42)
  6. Optimistic (5:16)
  7. In Limbo (3:31)
  8. Idioteque (5:09)
  9. Morning Bell (4:35)
  10. Motion Picture Soundtrack (7:01)
  11. Everything in Its Right Place [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (6:04)
  12. How to Disappear Completely [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (6:37)
  13. Idioteque [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (4:12)
  14. The National Anthem [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (4:43)
  15. Optimistic [Lamacq Live in Concert: Victoria Park, Warrington, England - 02/10/00] * (4:39)
  16. Morning Bell [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:25)
  17. The National Anthem [Live at Canal+ Studios, Paris] * (5:01)
  18. How to Disappear Completely [Live at Canal+ Studios, Paris] * (5:56)
  19. In Limbo [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:42)
  20. Idioteque [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:12)
  21. Everything in Its Right Place [Live at Canal+ Studios, Paris] * (6:42)
  22. Motion Picture Soundtrack [Live at Canal+ Studios, Paris] * (3:54)
  23. True Love Waits [Live in Oslo] * (5:04)
avatar van Eveningguard
Je hebt het stukje Gen Children toch wel gehoord?

avatar van stoepkrijt
Eveningguard schreef:
Je hebt het stukje Gen Children toch wel gehoord?

Je bedoelt dat stukje na die minuut stilte en voor die andere 2 minuten stilte? Ja, dat heb ik gehoord. Van mij hadden ze het weg mogen laten, of toch op zijn minst die laatste gapende stilte weg mogen laten.

avatar van Arrie
Dat heet een hidden track en dat komt ontzettend vaak voor. Van mij hoeft het ook niet zo hoor, maar het zal toch niet voor het eerst zijn dat je zoiets voor het eerst tegenkomt?

Je komt het wel vaker tegen inderdaad, maar om nou na die hidden track ook nog eens twee minuten stilte te plakken vind ik ook weer een beetje belachelijk...

avatar van stoepkrijt
Arrie schreef:

Nee, natuurlijk niet. Maar meestal kunnen die hidden tracks me meer boeien dan deze Het zijn vooral die 2 minuten stilte na die hidden track die ik zo vreemd vind.

avatar van Arrie
Oh... tja, rare jongens zijn het, die van Radiohead.

avatar van niels94
Dat kun je wel zeggen, maar muziek maken kunnen ze.

stoepkrijt schreef:

Daarom is die track hidden. Van mij had het ook niet gehoeven.

avatar van corn1holio1
Hidden tracks vind ik sowiso een pest, zie er echt het nut niet van in. Het is alleen maar goed om plots terug wakker te schieten als je rustig ingedut bent.

avatar van bloempje24
stoepkrijt schreef:
Kan iemand mij uitleggen waarom ze Motion Picture Soundtrack niet gewoon na 3 minuut 20 hebben afgekapt? Er zal vast een gedachte achterzitten, maar ik begrijp het niet.

Ik ga er van uit dat dit is, omdat je in een relaxte sfeer komt en zodoende wordt je niet met een hoop kabaal wakker indien de cd weer van voor-af-aan start, of de ipod verder gaat met het volgende album in je lijst.

avatar van jacobz
1 van de mindere albums van Radiohead. Vooral EIIRP en In Limbo vind ik erg matig. Dat soort geintjes moet je aan Tiesto overlaten. Toch wil ik een uitzondering maken voor Ideoteque, dat naar mijn idee 1 van de beste nummers van Radiohead is.

Tiesto?

Oke, dat is wel een hele ongelukkige vergelijking...

avatar van niels94
Een klein beetje maar, hoor

avatar van jellecomicgek72
Tiesto? Haha

avatar van jacobz
Ik ben niet zo thuis in die ''Dance'' wereld.
Armin van Buuren of James Holden dan

haveman
Die mogen alle 3 wensen dat ze ooit zo een goed nummer als EIIRP maken.

avatar van vork666
Wel erg makkelijk om zoiets te zeggen. Ik vind menig nummer van Armin van Buuren een stuk beter dan dat geklungel met die elektrische piano in In Limbo of die irritante heen-en-weer-stemsamples in Everything In It's Right Place.

Als jij dat vindt.

avatar van vork666
Natuurlijk gunnen we jou ook even je 15 minutes of makkelijk scoren, Eveningguard

Het is tegenwoordig blijkbaar erg hip om neer te kijken op de bekendste tranceproducers (en trance in het algemeen), maar het ontgaat mij een beetje wat er nu echt zo dramatisch slecht aan die muziek is. Tiësto, de man kan niet met synthesizers omgaan, maar qua beats weet hij hier en daar best aardige dingen te doen. Armin van Buuren, veel van zijn nummers zijn slap kopiëerwerk of hit-and-miss-formulemuziek, maar hier en daar is er toch een track goed raak. Enkele van de nummers op dit album zou ik met alle goede wil van de wereld niet "aardig" kunnen noemen.

vork666 schreef:

Ik heb weinig tot niks met dance en vind dit ook weinig met dance te maken hebben.

Lukk0
En die derde naam die jacobz noemt gaat zeker heel erg dik over alle bliepjes, soundscapes en elektrische effectjes die Radiohead hier produceert heen.

Het is trouwens geen vergelijking, dance en electronica zijn sowieso iets heel anders. Om dit met dance-producers te vergelijken is dus een beetje vreemd. Alsof ik Xanopticon met The Knife vergelijk, dat gaat ook niet. Haal er dan iets meer electronics bij, iets van Boards of Canada, dan heb je tenminste een vergelijking. Ook op dat vlak schiet Radiohead tekort wat betreft pure electronics, in mijn ogen althans, maar doordat hier vrij goede songs op staan en het niet alleen om die electronics draait blijft dit album toch erg goed overeind. Uiteindelijk blijft het toch gewoon rock.

Maar puur op dat vlak kan Radiohead het toch beter aan anderen overlaten. Lees anders de recensie van Onderhond even, je zal het waarschijnlijk niet met hem eens zijn, maar op het gebied van de electronica heeft hij wel gelijk.

haveman schreef:

Klopt, daarom was het ook wel een hele ongelukkige vergelijking.

@Lukk0: Dat dus Buiten dat ik de songs hier ook niet goed vind, maar dat is mijn mening he.

haveman schreef:
Die mogen alle 3 wensen dat ze ooit zo een goed nummer als EIIRP maken.

Het is duidelijk dat je niet weet waar je het over hebt. Tiesto en Holden over dezelfde kam scheren.

Everything in its Right Place is geweldig, maar Holden heeft electronica-nummers gemaakt die daar met gemak overheen gaan. Vergeet ook niet dat zowel Holden als Radiohead beinvloed wordt door Warp-artiesten als Aphex Twin. Een commerciele tranceDJ als Armin van Buren staat hier wel ver vanaf.

Misschien toch even je oogkleppen afzetten en At the Controls of The Idiots Are Winning eens beluisteren.

avatar van oceanvolta
Even iets heel anders maar ik lees het nu pas....

herman schreef:
Ik vroeg me af, zijn er onder de ruim 300 stemmers nog meer mensen die Kid A destijds van Kink FM opgenomen en/of die misdruk hebben?

Ik heb toentertijd ook de misdruk gekocht en bewaard met dezelfde reden als jij.

avatar van lennon
Ik heb de misdruk gehad, maar stom genoeg weg gedaan... (omgeruild voor een goed exemplaar )

herman schreef:

At The Controls klinkt inderdaad wel behoorlijk vet, bedankt voor de tip!

herman schreef:

Je hebt gelijk Herman. Ik ging er (blijkbaar ten onrechte) van uit dat hier 3 enigszins vergelijkbare djs werden opgesomd. Zo weinig verstand heb ik er dus van.

Mea culpa.

Sportieve reactie, Haveman. Het is je vergeven uiteraard, we maken allemaal wel eens een verkeerde inschatting.

Overigens post Radiohead ook met enige regelmaat hun huidige favoriete nummers op de officiele website en daar zit ook electronische (dans)muziek tussen. Maar dan wel van het experimentele soort. James Holden stond daar vorig jaar ook nog bij.

avatar van JayM
Everything in Its Right Place & Idioteque blijven pareltjes!
Check ook eens de Josh Wink remix van Everything in Its Right Place; om te smullen....

avatar van My Addiction
JayM schreef: