The Knife - Silent Shout (2006)

Zweden
Electronic / Dance
Label: Rabid

1. Silent Shout (4:53)
  2. Neverland (3:38)
  3. The Captain (6:08)
  4. We Share Our Mothers' Health (4:11)
  5. Na Na Na (2:27)
  6. Marble House (5:18)

met Jay-Jay Johanson

7. Like a Pen (6:13)
  8. From Off to On (3:58)
  9. Forest Families (4:08)
  10. One Hit (4:27)
  11. Still Light (3:15)
Electropop vind ik op de andere 2 albums van The Knife wel van toepassing, maar hier... ??? Ach, ik ben niet zo goed in muziek onder een genre plaatsen.

Het concert was trouwens ronduit geweldig, ik heb er nog geen woorden voor, ben het nog steeds aan het verwerken. Wow!

Electro_
Ik vind het ook geen electropop, ten eerste omdat dit geen electro is, en ten tweede omdat het te experimenteel is.
Avant-Garde zou misplaatst zijn, maar Pop is het wat mij betreft niet. Alleen Electronic lijkt me het best.

avatar van Lukas
Bij alleen 'electronic' denk ik toch meer aan rateltjes, langer uitgesponnen nummers zonder couplet/refrein etc. etc. Voor de leek (waar ik gemakshalve toe mag worden gerekend ) lijkt me electronic/pop een betere omschrijving. Maar ach, lekker belangrijk

avatar van luc011190
Steeds meer mensen gaan deze waarderen. Binnen een paar jaar staat hij hoog in de toplijst, let op mn woorden

Zelf vind ik het ook een geweldige cd, ik durf nog even niet te stemmen, twijfel nog wat te veel.

Zo'n introotje van Like a Pen, wat zo tussen de boksen van links naar rechts ratelt. Fantastisch refrein van Marble House.

Mooie clips ook, aparte show. Heel die image die ze er omheen creëeren pas goed bij de muziek, erg mysterieus en spannnend.

avatar van Petterson
Ai, dat begin van We Share Our Mother's Health is toch wel een klein hoogtepuntje .

Petterson schreef:

Heerlijk ja, blijft een kippenvel moment!

avatar van japieee
Zo, stem verhoogd naar 4.5 en even op #10 in mijn Top 10 gezet. Wat een plaat zeg, verveelt voorlopig niet!

JyG
De trentemoller van we share our mothers health is super (staat niet op het album).. voor de rest matig album met maar paar platen waar ik echt blij van wordt!

Dazzled Kid schreef:

Heerlijk ja, blijft een kippenvel moment!

Beste nummer ook naar mijn mening. Zit ook nog lekker veel pit in!

Lukas schreef:

Dat is toch hetzelfde met het genre Rock?

Ook het intro van Like A Pen is zooo heerlijk. Als ik 's nachts over straat loop vanaf de tram ofzo, en me mp3-speler op zijn allerallerallerhardst zet, en uiteraard heel demonstratief op de maat van de muziek loopt, en als dan na het intro het liedje pas echt begint de synthesizer (?) er bij komt.. heeeeerlijk. Hetzelfde geld voor We Share Our Mother's Health. Echt een van de best gevoelens op aarde.

Formidabel album. Ik ben benieuwd naar de dvd.

Prachtig Album !

avatar van Pauluzz de BK
DVD is okee...
Het concert sukkelt wat door, en valt hier en daar dood (vooral het einde, waarom staat de live versie van Like A Pen er niet op??!) maar er staan wel een paar knallers op zoals (mn.) Kino en We Share Our Mothers Health. (Ik snap nog steeds niet waarom ze "From Off Tol On", "You Make Me Like Charity"en "The Captain" gedaan hebben.. beetje dooddoeners)
De clipjes zijn leuk, hoewel het een aanvulling is op "When I found the Knife" (incl. het filmpje) met de Silent Shout video's. De extra video van Marble House is aardig, maar overtreft de originele video daarvan niet.
Leuk voor de heb, maar ergens had ik iets te hoge verwachtingen van deze DVD.

DVD is okee...
Leuk voor de heb, maar ergens had ik iets te hoge verwachtingen van deze DVD.

Like A Pen er niet op?!
Jeetje, dat was juist het hoogtepunt (samen met inderdaad Kino en We Share..)
Ik krijg hem waarschijnlijk voor Sinterklaas, dus ben benieuwd!

Pauluzz de BK schreef:

Vind ik toch niet, de originele video is, hoe mooi ook, niet echt één geheel. De nieuwe video is erg origineel en wel een geheel vind ik.

Om de dansbare nummers nou gelijk de hoogtepunten te noemen vind ik een beetje zonde bij The Knife. Ik ben niet bij het concert geweest, maar om nou The Captain geen hoogtepunt te noemen vind ik niet kunnen. Ik heb het concert op MP3 dus zodoende kan ik er wel enigszins over meepraten.

Dazzled Kid schreef:

Jeetje, dat was juist het hoogtepunt (samen met inderdaad Kino en We Share..)

avatar van Zwammer
The Captain was tijdens het concert in Paradiso één van de hoogtepunten ja

Electro_ schreef:

Hmhm, zit wat in. Toch waren dat echt de nummers die er uit sprongen voor mij. Maar The Captain was inderdaad ook erg mooi.

avatar van musicfriek
Dit geluisterd en het viel niet mee. Had wel hoge verwachtingen ervan, maar teleurstellend dus. Kost me ook de grootste moeite om dit hele album af te luisteren. Veel synthesizers en ik ontdek totaal niks nieuws in deze muziek, het is allemaal al eens geweest. Nee, geef mij in dit genre maar Ellen Allien, veel spannender! 2,5*

avatar van Toon1
Ik heb dit album ook ettelijke keren gedraaid, maar vind het maar niets. 'Silent Shout' heeft best wel zijn leuke momenten, maar het merendeel is zwak. Zoals musicfriek zegt; het is niets nieuws. Plus, die stem is niet om aan te horen. En experimenteel is het al helemaal niet. Gewoon electronische pop. Dat gedoe met die maskers is trouwens ook al erg achterhaald ('we willen niet commercieel worden')... Geen idee wat Pitchfork Media bezielde om dit album zo'n hoog cijfer te geven, maar het geeft alleen maar aan hoe erg ze al hebben afgedaan.

Wacht maar, over een paar maanden zitten jullie ook op 4 of 4,5, net als de meeste anderen.

avatar van levenvergeten

Ik begon ook bij 3,0. Toen naar 4,5 in een keer, en nu 4*

avatar van musicfriek
herman schreef:

Hmm, zal lastig gaan, want ik heb het album inmiddels gedelete van mijn pc..... Wie weet probeer ik het over een half jaar wel weer, maar vooralsnog denk ik er niet aan om deze binnenkort weer te gaan draaien. Titelsong vind ik trouwens wel een aardig nummer.

avatar van Toon1
levenvergeten schreef:

Ik begon ook bij 3,0. Toen naar 4,5 in een keer, en nu 4*

Ik begon bij 2,5. Toen na een paar draaibeurten naar 2,0 .

avatar van Rayaccos
Ik begon bij 3,5 toen 3 en nu 2,5. Het wordt er dus niet beter op.

avatar van Zwammer
Ik ben begonnen met 2, een tijd later werd het 3, daarna snel 4 en nu verhoog ik hem naar 4.5*. Geweldig album!

avatar van KampF
Van mij part wint deze de Top 10 2006 verkiezing. Bij mij nu al een vette cult plaat. Geweldig! (ook dat hele gedoe van die 2 leden, met die maskers, die clips, die obscure dingen )

KampF schreef:

Grappig imago inderdaad, ze sieren mijn kamer dan ook met een levensgrote poster

avatar van Pauluzz de BK
ze staan al eeuwen op 5 bij mij. Hoewel ik 'Deep Cuts' ook steeds meer ga waarderen.

enne: wat betreft de live DVD: The Captain is mooi, maar echt een eindeloooooooze intro. (net als op de CD) en dan word ik wat ongedurig. dan is het niet rustig, maar ronduit saai. Dan hadden ze ook NY Hotel kunnen doen: een erg mooi en erg rustig nummer.
Ik vind dat ze 'live' nog erg aan het zoeken waren: er moet een zekere balans in rust en actie zijn: naar mijn idee is het wat doorgeschoten naar rust en daardoor saaiheid. Vooral het einde: na "from off to on" eindigt het concert een beetje als een nachtkaars en niet met een knal.