The Knife - Silent Shout (2006)

Zweden
Electronic / Dance
Label: Rabid

1. Silent Shout (4:53)
  2. Neverland (3:38)
  3. The Captain (6:08)
  4. We Share Our Mothers' Health (4:11)
  5. Na Na Na (2:27)
  6. Marble House (5:18)

met Jay-Jay Johanson

7. Like a Pen (6:13)
  8. From Off to On (3:58)
  9. Forest Families (4:08)
  10. One Hit (4:27)

KampF schreef:
IT GOOZ LAIK DIZ
HOW HOW HOW HOW
HU HU HU HU

Leukste bericht dat ik hier in tijden heb gezien.

Overtuigden op pukkelpop! Tijd voor dit schijfje nog eens te herbeluisteren.

avatar van Pauluzz de BK
en wat te denken van lowlands!

avatar van Pauluzz de BK
en eindelijk ook de 12" van Marble House en We Share Our Mothers Health. (met een erg kekke Trentemoller remix)
Like A Pen kwam overigens live goed binnen en ik las ergens dat er (alweer) een 4e single. hopenlijk, Like A Pen.

Ja, van Like A Pen moeten toch wel wrede remixen te maken zijn.
Als je die remix van Trentemoller goed vind, moet je ook 's zoeken naar zijn remix van Royksopp's What Else Is There (ook al met Karin Dreijer die zingt).

Grappig trouwens dat het gemiddelde van deze plaat langzaamaan omhoog gaat. Check die stemgrafiek!

avatar van Vizzle
zag ze op Lowlands, vet optreden! Wil zker de cd's hebben. Ze waren live erg goed maar nogal statisch op het podium. Een heel wazige lichtshow maakte dat weer goed trouwens. Heel erg vet iniedergeval !

avatar van chansadres
Erg leuke muziek om te luisteren. Kon ze van Heartbeats en heb ze toch maar weer eens uit de kast gehaald. Erg lekker dansbaar maar ook erg funky en electronic.

avatar van Skandolphus
Ik zag ze op Lowlands. Ik was verbaasd over hoe goed het concert was. Ze zette een redelijk indrukwekkende show neer, en de muziek werkte betoverend. Ik ben het bij thuiskomst meteen gaan beluisteren.
Helaas moet ik toegeven dat een album van The knife niet aan mij besteed is. 'Marble house' en 'We share our mothers' health' zijn lekkeren nummers, maar daar houdt het wat mij betreft wel op. Misschien houd ik gewoon niet zo van vervormde stemmetjes, misschien helemaal niet van elektronische muziek als dit.

Ik zou het album later nog 's een kans geven. Als je Kid A zo goed vindt, moet je dit toch ook wel kunnen waarderen...

avatar van andré
Vóór het briljante Lowlands-optreden vond ik dit album ook niet echt bijzonder, maar gek genoeg kan ik deze plaat nu veel beter 'hebben'. Sterker nog: ik denk een van mijn favorieten dit jaar.

aidoo
Wat een geweldig album! Nooit zo in dit soort muziek verdiept, maar dit bevalt me prima. Vooral Marble House is schitterend Inmiddels verhoogd naar 4*

avatar van levenvergeten
Het zal een ware strijd worden voor mijn favoriete Electronica/Dance album van 2006 worden, of the Knife, of Cansei de Ser Sexy. Maar heb deze zojuist verhoogt met 0,5* dus 't is nu gelijk...

avatar van levenvergeten
levenvergeten schreef:

Het zal zeker een strijd worden! Sterker, ik ben er eigenlijk nog niet uit. Qua Rock/Indie albums vind ik 2006 een mager jaar, maar er komt veel goede Dance en Elektronica uit(The Knife, CSS, Junior Boys, Goose, Justice, MSTRKRFT).

Vanwaar vind ik deze CD eigenlijk zo goed, vraag ik me af? De mysterieuze, onhelispellende toon van deze musik is heerlijk. Kalmerend, maar ook spannend. Nummers als We Share Our Mothers Health en Silent Shout zijn heerlijk. Nooit gedacht dat elektronica zo heerlijk onheilspellend kon zijn, er ging werkelijk iets nieuws voor me open.

Ik leerde The Knife kennen door een van de enige goed MTV programma's, namelijk Advance Warning. Ik werd gelijk gegrepen door het spannende van de muziek, maar ook door de visie van de 'muzikanten', die altijd een masker ophebben. Luisterend naar dit album wordt je heerlijk meegesleept in een mysterieuze wereld die The Knife heet.

Al met al een heerlijk album, dat goed is voor 4 sterren.
En: Vroeger was mijn favoriete film Het Zakmes, zal dit Mes nu mijn favoriete album van 2006 produceren? We zullen het zien.

Ik heb me dit album ook aangeschaft omdat er zo veel rond te doen is. Ik ben verkocht! Het hele album draagt een zeer bevreemdende en kille maar toch warme sfeer uit. De zang is zeer speciaal en in verschillende lagen over elkaar in verschillende toonhoogten. UPtempo nummers met stuiterende beats worden afgewisseld met iets rustigere composities.
Ik ben helemaal niet vertrouwd met dit soort elektronische muziek maar het smaakt naar meer. Al weet ik niet of er gelijkaardige muziek bestaat.

Levenvergeten: je slaat hierboven de nagel op de kop. Qua mainstream releases blijven we wat op onze honger zitten, maar in de marge gebeuren fascinerende zaken zoals deze Silent shout.

En het gemiddelde stijgt maar en stijgt maar.

Dit is duidelijk een plaat die zijn tijd nodig heeft, lijkt het.

Electro_
Like a Pen is inderdaad de nieuwe, laatste single geworden.
16 oktober komt hij uit, en een maandje later komt de eerste (en laatste) live DVD uit van The Knife, waarop naast een optreden ook alle video's staan.
Overmorgen treden ze op in Paradiso, waarna na de Silent Shout-tour (waarschijnlijk) niet meer opgetreden zal worden door hen.

Spijtig...

Over paar uurtjes zie ik ze live in Paradiso!!!
Het verslag is morgen hier te verwachten..
I'm so excited

Wauw, misschien gaan we wel het laatste optreden van ze zien dan...

avatar van gemaster
Jammer dat ze niet meer optreden. Ben ik toch wel extra blij dat ik ze op Lowlands heb gezien.

Electro_
Veel plezier jullie, en iedereen die gaat.

avatar van -Brent-
Ik heb het album nu ook, heb het pas 4 keer geluisterd dus nog iets te vroeg voor een cijfer maar ik kan nu al zeggen dat ik hem nóg beter vind dan deep cuts!

avatar van Zwammer
Een korte maar krachtige show

Het was precies goed zo. Stuk of 12 nummers gehoord, fantastisch optreden. Een soort Kraftwerk meets Planet of the Apes meets Sigur Ros.

avatar van doornappel
super optreden! the knife doet live NIETS onder voor wat ze op plaat laten horen! de live show is gewoon weg fantastisch! (al is paradiso natuurlijk al snel geweldig...maar op LOWLANDS deden ze het ook fantastisch!) maar jeej wat een show, mooie snelle videobeelden en zijn fluor 'drumstickjes' en natuurlijk de telkens weer te gekke outfits waar ze in verschijnen. mocht deze band zijn laatste optreden hebben gegeven dan is muziekland een president armer! Wat een zangeres!

avatar van -Brent-
Jammer dat ik ze pas zo laat heb ontdekt had dr best bij willen zijn, ben ook niet naar lowlands geweest dus

Ondertussen wel gehoord dat dit 4,5 sterren zijn.
Ik moet er wel bij zeggen dat het eerder 4,3 sterren zijn dan 4,7.

avatar van moedermaria91
Hoe heet deze muziek?
Toch niet gewoon 'electro' hoop ik..

Downtechno? Technopop? Electropop? Ik weet het eigenlijk ook niet.

avatar van Lukas
herman schreef:
Electropop? Ik weet het eigenlijk ook niet.

Beetje wel toch. Ik denk dat pop naast electronic als genre zeker niet misstaat. Daarom als wijziging doorgevoerd zojuist...

Ik vind dit overigens een uitstekende plaat, misschien wel de beste van dit jaar. Ik weet niet precies waarom, het ligt goed in het gehoor zonder dat het te plat wordt en ik kan het geluid gewoon prima waarderen. Daardoor staat ie ook op een dikverdiende 4*.