The Knife - Silent Shout (2006)

Zweden
Electronic / Dance
Label: Rabid

1. Silent Shout (4:53)
  2. Neverland (3:38)
  3. The Captain (6:08)
  4. We Share Our Mothers' Health (4:11)
  5. Na Na Na (2:27)
  6. Marble House (5:18)

met Jay-Jay Johanson

7. Like a Pen (6:13)
  8. From Off to On (3:58)
  9. Forest Families (4:08)
  10. One Hit (4:27)
  11. Still Light (3:15)
avatar van Toon1
Ach, jeetje zeg, doe een beetje normaal. Als dit de beste cd van 2006 is, dan stop ik met MuM.

Joh, overdrijf niet zo... Voor mij is dit misschien ook wel de beste CD van 2006. Ieder zijn ding toch?

herman schreef:

Sorry, was niet zo bedoeld

avatar van AadL
Dit is zeker een aangenaam album. nummer silent shout is top en marble house is goed. maar de cd wordt er na meerdere keren luisteren niet beter op, heb m nu n tijdje niet meer geluisterd en die behoefte is er ook niet. omlaag van 4* naar 3*.
Silent shout hoort zeker niet bij de top 10 van dit jaar. in dit genre vind ik thom yorkes the eraser dan toch echt beter.

avatar van levenvergeten
AadL schreef:

Thom Yorke is, naar wat ik gehoord heb, toch andere muziek als The Knife, ik denk dat het moeilijk te vergelijken is.

avatar van luc011190
Ik denk ook dat dit een discussie voor in het forum is.

mes-one
Toon1 schreef:

Hmmm...

avatar van Zwammer
Ik zag het ja. Het album kan binnenkort dus veel extra stemmen verwachten

mes-one schreef:

Hmmm...

En ze gaven het album maar 8.6, zwak jaar dan.

avatar van japieee
Toon1 schreef:

En ze gaven het album maar 8.6, zwak jaar dan.

Ze gaven 'Ys' van Joanna Newsom en 'Boys And Girls In America' van The Hold Steady beide een 9,4 - maar die moesten toch een stapje terug doen. Ik denk dat de reviewer van 'Silent Shout' er niet zo kapot van was als de rest van de staff.

Ik ben blij toe - dit was ook voor mij de beste plaat van 2006.

avatar van KampF
Ik ook !!!
Van mij part mag ie ook wel 1e worden op Mume, like I said!

avatar van Mastroianni
Het titelnummer kan ermee door.
Maar de rest is niet om aan te horen, met al die kunstmatige elektronische geluidjes. Alsof iemand in jouw buurt een computerspelletje zit te spelen, zonder dat je op zijn scherm kunt meekijken.

'Zucht'. Heb gister een droom gehad over het concert, echt zo klote toen ik wakker werd. Kijk ook nog wekelijks wel de live-filmpjes op YouTube en heb altijd kippenvel.

Het blijft echt veruit het beste album ooit voor mij, en dus ook vanzelfsprekend van 2006, hoop ook echt dat dit album hoog eindigt!

avatar van Zwammer
Waar is "mister The Knife" Electro dan? Hij heeft al weken niet gepost

Electro_
Ik post niet zoveel meer inderdaad. Blijf dit album nog wel veel draaien. Voor mij natuurlijk ook hét album van het jaar.

avatar van Kos
Kos
Jee, wat een teleurstelling zeg.
Kwam dit album tegen in jaarlijstjes en dacht dat het wel weer eens tijd was voor een aardige electronische plaat, maar dit suckt wel behoorlijk.
Beats waar je eind jaren '90 al niet meer mee wegkwam en een soort gedreutel op de achtergrond wat zang moet voorstellen.
Geen enkele dynamiek of spanning, laat staan dat je er op zou moeten dansen.
Heel kleine 2 sterren dan maar voor het wel aardige titelnummer. Ik begin me steeds vaak af te vragen wat mensen van OOR etc. bezielt, terwijl ik dat vroeger maar zelden had.

Al die recensenten richten zich teveel op hypes zonder echt naar inhoud te luisteren volgens mij.

avatar van luc011190
Kos schreef:
Jee, wat een teleurstelling zeg.
Geen enkele dynamiek of spanning, laat staan dat je er op zou moeten dansen.

Wat de OOR bezielt? En een heel groot deel op MuMe dan? En Pitchforkmedia?

Het is niet een uitzondering dat de OOR dit goed vindt, het wordt gewoon alom gewaardeerd.

luc011190 schreef:

Wat de OOR bezielt? En een heel groot deel op MuMe dan? En Pitchforkmedia?

Wat alom gewaardeerd wordt is niet per se van goede kwaliteit

Kos schreef:
Heel kleine 2 sterren dan maar voor het wel aardige titelnummer.

Klinkt als een enorm goedkoop FastTracker II clubnummertje. Zou wat zijn moest dit het hoogtepunt van het album zijn

Ach, het is een groeiplaat. De eerste keer dat ik dit hoorde was ik ook flink teleurgesteld. Maar een half jaar later stond wel mooi in mijn top 10 allertijden.

Weer een half jaar later is het er alweer uit blijkbaar

hpvmars
Toch grappig, gezien sommige nogal ongefundeerde negatieve uitlatingen over dit album, dat het album in thuisland Zweden maar liefst zes nominaties heeft voor de Grammis 2007, te weten: beste album, beste artiest, beste componist, beste producent, beste popgroep en beste muziek-dvd. Voor degene die Zweeds kunnen ook hier na te lezen: Grammis

avatar van lebowski
En dus is een negatieve uitlating ongefundeerd? Ik vind het namelijk redelijk saai, al wordt het het nationale Zweedse volkslied

hpvmars
lebowski schreef:

Dus? Leuke conclusie, maar dat heb ik niet gezegd. Wat ik een ongefundeerde uitlating vind, is:

"ik vind het redelijk saai"

Dat heeft niks te maken met het feit of het album door anderen de hemel in geprezen wordt of de grond in wordt geboord. Wat ik in zo'n geval wel graag zou willen weten is wat er dan zo saai is. De nietszeggende teksten, de eentonige stem, de monotone beat? Verlicht me!

avatar van lebowski
hpvmars schreef:

Alledrie wel

edit: zal snel een onderbouwde recensie maken ok?

hpvmars schreef:

"ik vind het redelijk saai"

Ik denk dat er bij dit album vaker berichten zonder enige fundering in de trand van "ik vind het geweldig" dan wel in de trand van "ik vind het saai" worden gepost .

Onderhond schreef:
Weer een half jaar later is het er alweer uit blijkbaar

Hij staat nog steeds op 5* en aangezien ik er daar 12 van heb...

avatar van Onderhond
Wat er zo saai is aan het titelnummer ?

Melodie klinkt erg goedkoop. Instrumentjes ook. De opbouw is echt simplistisch en zoals ik al aangaf, makkelijk na te apen in een progje als FastTracker II.

Klinkt er flets en inspiratieloos, weinig tot geen drive in het nummer en het stemeffectje is domweg stupide.

In '94 kwam dit niet op de markt wegens te amateuristisch. En toen stonden ze nog niet erg ver met dit soort muziek.

Tsja, smaken verschillen. De compositie is inderdaad vrij eenvoudig, maar dat maakt helemaal niets uit. Het opzwellen van het nummer en het geluid is genoeg.

En de stem vind ik erg mooi, dringt bij mij juist door tot merg en been. Ik heb mensen gehoord die alles kopen waar zij op zingt, puur vanwege haar stem, en ik kan me daar wel in vinden.

Voor mij misschien ook wel de mooiste stem van dit decennium tot nu toe.

Ik ken ook mensen die alles, tot boterhamdozen toe, van K3 kopen

Ik geloof best dat mensen dit leuk vinden, ik verbaas me meer over de verwondering dat er mensen zijn die dit helemaal niks vinden.