Radiohead - Amnesiac (2001)

Rock / Electronic
Label: Parlophone

1. Packt Like Sardines in a Crushd Tin Box (4:00)
  2. Pyramid Song (4:48)
  3. Pulk / Pull Revolving Doors (4:07)
  4. You and Whose Army? (3:11)
  5. I Might Be Wrong (4:53)
  6. Knives Out (4:14)
  7. Morning Bell / Amnesiac (3:14)
  8. Dollars & Cents (4:51)
  9. Hunting Bears (2:01)
  10. Like Spinning Plates (3:57)
  11. Life in a Glass House (4:34)
  12. The Amazing Sounds of Orgy * (3:38)
  13. Trans-Atlantic Drawl * (3:01)
  14. Fast-Track * (3:17)
  15. Kinetic * (4:06)
  16. Worrywort * (4:37)
  17. Fog * (4:04)
  18. Cuttooth * (5:23)
  19. Life in a Glasshouse" [Full Length Version] * (5:08)
  20. You and Whose Army? [Live] * (3:18)
  21. Packt Like Sardines in a Crushd Tin Box [Live] * (3:04)
  22. Dollars and Cents [Live] * (4:41)
  23. I Might Be Wrong [Live] * (4:55)
  24. Knives Out [Live] * (4:23)
  25. Pyramid Song [Live] * (5:07)
  26. Like Spinning Plates [Live] * (3:52)
avatar van MJ_DA_MAN
Morning Bell / Amnesiac, zó mooi . Magistraal gewoon.

avatar van dvdschaaf
Knives Out, voor mij zeker één van de betere van deze mannen...

0,5
alleen pyramid song is het luisteren waard, verder een vreselijk vaag en musicaal verschrikkelijk slecht album.

remvis schreef:

Misschien zouden een paar extra luisterbeurten (onder de juiste omstandigheden) jou op andere ideeën brengen. Amnesiac is zoveel meer dan enkel Pyramid Song...

avatar van HiLL
MJ_DA_MAN schreef:
Morning Bell / Amnesiac, zó mooi . Magistraal gewoon.

Nee Die van Kid A is zoveel mooier!

HiLL schreef:

Nee Die van Kid A is zoveel mooier!

Hoe zou ik dit ooit kunnen ontkennen?

avatar van HiLL
Feeder schreef:

Hoe zou ik dit ooit kunnen ontkennen?

Probeer het eens...

HiLL schreef:

Probeer het eens...

Onbegonnen werk. Want het is helemaal waar wat u daar zei : Die van Kid A is zoveel mooier! Al is de versie op Amnesiac zeker ook genietbaar, het blijft alleen een vreemde eend in de bijt omdat we het al eens eerder hoorden.

DonDijk
aha.ik snapte er al helemaal niks van dat mensen de Morning Bell van Amnesiac mooier vonden dan van Kid A.kon er met mn koppie niet bij.maar ik had het gevoel dat ik de enige was die er zo over dacht.nu weet ik dat er méér mensen zijn met smaak.

avatar van MJ_DA_MAN
Tja, ik kan er niks aan doen, maar ik vind de versie van dit album gewoon beter dan die van Kid A .
Feeder schreef:

Bij mij is het nu precies andersom.

avatar van starsailor
2 achtereenvolgende schijtplaten. Knap hoor. 0.5 punten!

DonDijk
starsailor schreef:
2 achtereenvolgende schijtplaten. Knap hoor. 0.5 punten!

en waarom vindt ge dat

avatar van starsailor
lekker met de hele wereld mee roepen hoe briljant ze zijn.
Schei toch uit mensen. Ik heb Radiohead nog gezien in de oude Melkweg voor een kleine 500 man. Liep hij met zijn rugzakje voor mij langs tijdens het voorprogramma.
Toen maakte ze nog gewoon goede muziek.
Jeweetwel. 2 gitaren, bas en en drumstel.
Geen computer, keyboard en een zeikerige Thom Yorke.

avatar van bloempje24
starsailor schreef:

Toen maakte ze nog gewoon goede muziek.

Laat dat nu net een discussiepunt zijn. Puur muzikaal gezien is het tweeluik Kid A / Amnesiac nou niet echt een dieptepunt. Goede rockalbums zoals Pablo Honey zijn er legio. Een album als Amnesiac is uniek in zijn soort.

avatar van starsailor
En laat het vooral uniek blijven.

starsailor schreef:
En laat het vooral uniek blijven.

djeffibrelich
starsailor jongen je bent niet alleen.

ik vind amnesiac het tweede stuk in een trilogie van.....

djeffibrelich
ik maak die zin liever niet af.

Berichten verwijderd. Zoek maar een andere zandbak als je ruzie wilt maken, het is vandaag weer mooi weer buiten.

avatar van orbit
Waskeburt?

Ik moet zeggen dat ik dit album boven verwachting goed vind.
Beter dan Kid A, wat ik zelf wat tegen vond vallen. De Morning Bell/Amnesiac is ook nog beter dan die van Kid A. En dan die twee geweldige nummers: Pyramid Song en Knives Out. Geweldig!

Ik start (en dat gebeurt niet vaak) op 4*

avatar van Cloud
Er zitten een paar ijzersterke nummers op, maar ook een paar die er niet op horen.

1. Packt Like Sardines in a Crushd Tin Box Geweldig
2. Pyramid Song Geweldig
3. Pulk / Pull Revolving Doors Huh, wat gebeurt hier nou?
4. You and Whose Army? Geweldig
5. I Might Be Wrong Leuk, vooral na 3.30
6. Knives Out Leuk
7. Morning Bell / Amnesiac Waar heb ik dat eerder gehoord?
8. Dollars & Cents erg goed weer
9. Hunting Bears Misschien leuk als intro?
10. Like Spinning Plates Vage demo
11. Life in a Glass House Jazz?

Ik vind Kid A echt geweldig, maar dit album heeft zijn ups & downs.
2 albums in 1 sessie is geen goed plan. Nummer 1,2 en 4 mag van mij wel op kid A staan en dan Amnesiac de prullenbak in.

Prachtige cd die je pas echt weet te waarderen als je hem in een donker hoekje met een koptelefoon gaat beluisteren. Het geheel is erg donker, er staan een aantal zeer vreemde nummers op maar je moet deze cd als één nummer zien als het ware. Enige nadeel is dat hij redelijk kort is.

Favoriet is (ik ben blijbaar de einige) Like Spinning Plates. Prachtige intro alleen al, een beetje hypnotyserend en bezorgt je echt kippenvel. Yorke komt daarover met een vreemde maar indrukwekkende zang, in zn geheel doet het me een beetje aan de dood denken:s

4.5* (wie weet ooit 5*?)

avatar van kaztor
Eerlijk gezegt snap ik niet waarom deze band nog steeds onder superlatieven wordt begraven. Ik bedoel maar: 9 paginaas voor een album dat m.i. maar heel middelmatig in elkaar steekt. Na Kid A vond ik eigenlijk dat de koek op was met deze band, en veel verwacht ik zelf dan ook niet meer van ze. Het is me allemaal te vervreemdend en eentonig geworden. Het klinkt alsof de band vastzit aan hun eigen creatie en creatief in een doodlopend weggetje zijn gekomen. Dat solo-album van Thom Yorke klinkt al niet veel anders.

2,5.

avatar van reptile71
Ach... zoveel bands beïnvloed door Radiohead. Zelf zijn ze gewoon verder gaan experimenteren en elk nieuw album is weer een verrassing. Hail to the Thief is ook al niet meer te vergelijken met zijn twee voorgangers, maar daar staan ook een aantal schitterende nummers op.
Persoonlijk ben ik van mening dat een band die Pyramid Song heeft gemaakt daarnaast 100.000 bagger nummers mag hebben maar dan nog tot het eind der tijden geroemd mag worden. Ik vind het magisch en allesomvattend en mocht ik ooit dood gaan (die kans schijnt vrij groot te zijn) dan mogen ze dat nummer draaien op mijn begrafenis.

avatar van Nakur
Ik word schijtziek van al die mensen die roepen dat bands 'experimenteren' omdat het ánders klinkt dan het voorgaande. Geloof me, bands experimenteren op de zolderkamer, in de oefenruimte of weetikwaar in welke gesloten ruimte, maar niet op cd

avatar van kaztor
Nakur schreef:

Ace
Ik wil het niet weten!

avatar van reptile71
Nakur schreef:
Bands experimenteren inderdaad op die plekken en als ze iets hebben gevonden dan gebruiken ze dat voor een nieuw album. Ken jij een band die nummers in de studio verzint en ter plekke live inspeelt voor de cd?

avatar van Rayaccos
Ik heb dit album maar weer eens een keer opgezet.

Amnesiac in mijn geval een beetje een ondergeschoven kindje gebleven. Doordat ik Kid A zo fantastisch vond toen amnesiac uitkwam en ik nog steeds zo veel pret had van Kid A heb ik relatief niet zoveel aandacht besteed aan amnesiac.

Nu ik het na minstens twee jaar zonder weer eens luister ontdek ik Amnesiac opnieuw. Radiohead blijkt toch weer met kop en schouders boven alle andere artiesten uit te steken!

Kid A vind ik nog steeds iets beter, dat heeft vooral met de samenhang van dat album te maken. Amnesiac gaat voorlopig mijn cd speler niet uit, dat weet ik wel.