Coldplay - Ghost Stories (2014)

Label: Parlophone

1. Always in My Head (3:36)
  2. Magic (4:45)
  3. Ink (3:48)
  4. True Love (4:05)
  5. Midnight (4:54)
  6. Another's Arms (3:54)
  7. Oceans (5:21)
  8. A Sky Full of Stars (4:28)
  9. O (7:46)
  10. All Your Friends * (3:31)
  11. Ghost Story * (4:17)
  12. O [Reprise] * (1:37)
  13. Midnight [Jon Hopkins Remix] * (10:05)
  14. Midnight [Giorgio Moroder Remix] * (8:37)
  15. Midnight [Phones 4AM Remix] * (10:56)
avatar van Bluebird
Nou, daar denk ik dan toch weer anders over. Het lijkt me handiger als iedereen gewoon voor zichzelf spreekt. Dan kan ie ook meteen stemmen wat ie wil.

Zoals gezegd, deze nieuwe plaat van een band die me altijd bijzonder wist te boeien, boeit me nu zo veel dat ik deze beker maar wijselijk aan me voorbij laat gaan. Bovendien mag je hier volgens mij alleen op platen stemmen die je in je bezit hebt.

avatar van meneer
0,5
Bluebird schreef:

Oei, ik betaal €10,00 p/m voor Spotify ! Maar dan heb ik ook bijna alles in bezittelijke bruikleen. Mag ik dan deze van Coldplay (Raar trouwens, ze streamen maar 3 nummers van dit album daar. Zou dat commerciële motieven hebben ? . ) wel beoordelen ?

Is er ergens op MuMe een andere link waar dit gewoon bediscussieerd kan worden ? Vind het hier niet zo passen..

Bluebird schreef:

Nee hoor, het is een ongeschreven regel dat je stemt op albums die je in z'n geheel gehoord hebt (wat nooit te controleren valt uiteraard) maar hoe je er naar luistert maakt niet uit. In bezit, op de radio, streaming, wat dan ook.... gewoon netjes alles 1 keer beluisterd hebben. Dat daar vervolgens weer discussies over komen dat 1 keer niet genoeg is is dan weer wat anders

avatar van Bluebird
Okee dan. Probleem opgelost voor meneer.

Nou vooruit, zal ik dan ook maar? 2 hele sterren maar liefst. From the heart of my bottom.

meneer schreef:

Ja, er is bv een "stemgedrag "topic en een "hoe bepaal ik het aantal sterren topic.

thrm schreef:
Okay laten we dan vanaf nu de regel instellen dat je pas mag stemmen als je een plaat beoordeeld met minimaal vier sterren. Alle andere stemmen worden bij deze ongeldig verklaard. Hosanna hosanna wat leven we in een mooie wereld! Alles is goed en alles is mooi. De aarde is hemel en Chris Martin is God.

Volgens mij was dit voorstel toch niet zo serieus bedoeld

avatar van Korreltje Zout
1,0
Samen relativeren we elk meningsverschil helemaal weg. Want over smaak valt niet te twisten, alles is subjectief, en het is maar hoe je het bekijkt. Als je mijn puntenschaal ondersteboven houdt is dit gewoon een topalbum.

avatar van littleredbird
Thuurke schreef:
Voor de echte fans komt de cd met de extra nummers als bonus cd over een half jaar uit. Dit wordt dus weer 2x cashen voor Coldplay. En de fans zullen er weer massaal in trappen want zo ga je nu eenmaal met je fans om.

Voor de echte fan die nog nooit van ebay heeft gehoord ja.. Voor 4 euro meer heb je de bonus versie in huis.

avatar van blur8
En geloof het of niet: De Bonus bevat de 2 meest integere, artistiek geslaagde tracks,
essentieel voor het complete album.
Vindt zelf de standaard Cd on-af; zelfs geamputeerd...

bas1966
tegenvaller. alleen O en ghost story is nog wat. haalt bij lange na het oude werk niet....
maja...dat speelde al een tijdje

avatar van Edgar18
Zo goed als ik Coldplay een aantal jaar geleden vond vind ik ze zeker niet meer. Enerzijds komt dit door het recente werk (vooral Mylo huppeldepup vind ik helemaal niks) anderzijds omdat mijn smaak veranderd. Toch wilde ik dit nieuwe album wel gewoon luisteren en een eerlijke kans geven en voorwaar, het valt helemaal niet tegen.

Ink, Midnight, Oceans en O en zijn prima nummers en ook de rest is best te doen. Magic skip ik telkens door omdat de radio dit nummer voor mij al helemaal kapot heeft gemaakt maar slecht is het niet. Alleen dat gedrocht met Avicci... daar maak ik maar niet teveel woorden aan vuil. De bonustracks behoren tot het betere werk op dit album waardoor ik er al met al best 3.5* aan durf uit te delen.

Kritiek op dit album begrijp ik goed en vind ik deels ook zeker terecht maar het hoge aantal 0.5* en 1.0* vind ik toch wat 'basherig' en lastig te begrijpen.

avatar van dielinquent
Wat grappig om vele comments/recensies te lezen hier die veelal negatief zijn.
Het zal wel aan mij liggen maar na 10 luisterbeurten moet ik concluderen dat Ghost Stories (dan wel inclusief bonustracks) voor mij het beste Coldplay album is met AROBTTH als goede nummer 2 en daarna heel lang niet tot aan Parachutes.

Eindelijk een rijke doch gedoseerde plaat van Coldplay met electronica die voor fijne nuances zorgen. Hopelijk gaan ze op deze voet verder.

avatar van borland
Je ziet hier eigenlijk hetzelfde als destijds met het laatste Editors album. Veel mensen branden dat album af en gaven een laag cijfer. Destijds stond the weight of your love op 3.04. Na een paar maanden zag je heel veel mensen hun cijfer verhogen en staat nu op 3.60. Ik verwacht dat het met dit album niet anders zal gaan. Ik heb hem nu ongeveer 8 maal beluisterd ik heb hem nu op 4 staan en het album loopt voor mij als een trein. Misschien dat er nog wel een halfje bij kan maar de tijd zal het leren.

Edgar18 schreef:

Er is 4 keer een 0,5 en 1 keer een 1,0 uitgedeeld. Dat is toch niet een hoog aantal? Er is een veelvoud aan 4,5 en 5 sterren uitgedeeld, hoe typeert u dat dan?

avatar van Edgar18
(willie) schreef:
Je hebt helemaal gelijk, het valt best mee. Mijn beeld werd wat verkleurd door een aantal commentaren van mensen met een (zeer) lage waardering. Maar in zijn totaliteit zijn het er inderdaad niet zo veel.

avatar van Anne Maaike
Coldplay lijkt de rust weer een beetje gevonden te hebben. Een ingetogener album dan zijn voorganger. Zeker een stap vooruit t.o.v. Mylo Xyloto.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Idd weer beter als zijn voorganger gelukkig, meer echte liedjes, minder stadion vullers.

avatar van adri1982
Anne Maaike schreef:
Gedeeltelijk mee eens, maar ook weer niet. Ik vond het vorige album 'Mylo Xyloto' ook heel goed (misschien omdat ik een Coldplay-fan ben), maar dit album vind ik niet veel beter. Er zijn weinig bands die zo goed zijn als Coldplay, vind ik.

avatar van sheep67
Tja...qua muziek is de rust wel teruggekeerd maar in de teksten zijn weer de oude Coldplay thema's terug te vinden. Alles behalve rust in de lyrics na het nodige scheidingsleed, lijkt mij. In elk nummer is het verlangen, de wanhoop en het falen tussen twee (ex-) geliefden te voelen.

15 Heartbreaking Lyrics From Coldplay's 'Ghost Stories' - List - Fuse

Zonder zielig over te komen maar veel zinsneden hakken erin bij mij door eigen ervaringen. Ga jullie niet opzadelen met mijn privé-leven maar mijn scheiding was aardig pijnlijk. Dus ik kan mij goed inleven in de meeste nummers en voel enkele raakvlakken. Dus een groot deel van mijn waardering (4.5*) voor dit album is hiermee wel uitgelegd. Denk als ik een onbezorgd leventje leidde dat ik deze plaat misschien minder 'ervaar' en er wat afstandelijker tegenover had gestaan.
Kortom: is toch wel de charme van muziek die regelmatig meereist met de pieken en dalen in het leven.

Beste nummers (maar veranderd om de paar dagen) Always In My Head, Ink, True Love, Another's Arms en Ghost Story. Heb nu al een aantal reacties gegeven over dit album en ben er nu klaar mee

avatar van SemdeJong
Een van mijn meest gedraaide platen van dit moment. Luistert prima weg maar ik ben niet echt overdonderd.

avatar van Thin Air!
Hier volgt een reactie van Chris Martin aan Associated Press over Ghost Stories.

Wij voelen ons geroepen te reageren op de aanzwellende kritiek omtrent enkele elementen op het album Ghost Stories. Deze kritiek spitst zich toe op het nummer “A Sky Full Of Stars” dat wij op de CD hebben geplaatst.
Ook wij vinden dit een draak van een nummer maar de enige reden waarom wij dit erop hebben gezet is dat dit nummer ons levensonderhoud veiligstelt voor de komende twee jaar.
Dat Avicii-volk gaat dit nummer massaal legaal downloaden, het wordt als ringtone gebruikt, in de reclames gebruikt, campagnes, …en veel op de radio gedraaid.

Het is allemaal een vooropgezet plan. Of beter gezegd een list. Dit nummer is dus niet voor jullie bedoeld. Met “jullie” bedoel ik de serieuze muziekliefhebber. Jij ja. Je mag je best aangesproken voelen. Jullie hebben smaak en klasse. Alleen “jullie” kopen ook te weinig CD’s dus wij moesten wat verzinnen om nog wat geld in het laatje te krijgen.

Wij vragen de muziekliefhebbers dan ook vriendelijk het nummer A Sky Full of Stars te verwijderen uit jullie playlist en deze te vervangen door het nummer Ghost Story.
Mensen die de originele geluidsdrager gekocht hebben kunnen over een paar maanden een gratis exemplaar van de CD bestellen waarbij we dit flutnummer vervangen hebben door Ghost Story.

Wel wil ik jullie vragen om geheimhouding in acht te nemen. Wij willen niet dat het hele verhaal openbaar wordt gemaakt.

avatar van Bluebird
Had er al zo'n bedonderd gevoel bij. Laten ze dan maar meteen de hele CD vervangen als het aan mij ligt.

avatar van Rudi S
Hoax enne, ons levensonderhoud veiligstelt voor de komende twee jaar.

avatar van KKOPPI
Hoe meer ik dit album beluister hoe meer ik de neiging krijg het voor altijd de kast in te verbannen. Nummers zijn niet episch en tijdloos, THT is (letterlijk) als die van bananen.

avatar van Thin Air!

Rudi S, ik moest deze informatie exact overbrengen aan jullie. Het veiligstellen van het levensonderhoud zijn zijn letterlijke woorden. Vat het a.u.b. nou niet te licht op..

avatar van JelmerHolwerda
Vind het toch ook weer een triest album dit van Coldplay. Het enige wat over is van de sound van Coldplay is die stem van Chris Martin maar voor de rest houd het voor mij ook op. Het gaat die, mijns inziens, te populaire kant op met veel elektronische beats en veel synths. Het zit hier en daar wel aardig in elkaar. Misschien is mijn stem iets te laag uit verdriet, maar toch verdiend het voor mij niet meer dan dit. 1,5*

avatar van bommel
Wel grappig om al die kritiek te lezen. Blijkbaar ligt de lat voor een "gearriveerde" band hoger.
En als zo'n band dan eens iets anders doet, ja dan komen er emmers kritiek.
Het is moeilijk om aan de top te komen, maar het moeilijker om aan die top te blijven.
Als je deze CD objectief beluisterd, dan zit hij goed in elkaar. Veel afwisseling en de stem van Chris Martin blijft natuurlijk uniek.
Coldplay was en blijft voor mij een prima band.
En Ghost Stories is een prima, ingetogen en stemmig hoofdstuk in hun oevre

avatar van Bluebird
Hier word je er meestal mee om de oren geslagen dat objectiviteit niet bestaat in de muziek en als zodanig zit ie voor mij allerminst goed in elkaar. Met een soort afwisseling waar je van houdt of niet.

avatar van ateetje
bommel schreef:

Oh ja, 'objectief' naar muziek luisteren... Volgens mij kan je een oordeel louter subjectief geven, maar dat zal wel aan mij liggen...
Ik vind dit album opnieuw enorm tegenvallen, Mylo Xyloto vond ik al een drama (alhoewel daar nog wel 2 á 3 nummers op staan die ik wel te pruimen vind), deze vind ik zo mogelijk nog dramatischer. Het hele gevoel, hart, emotie is weg. Ik hoor enkel makkelijk verteerbare radiohitjes met weinig diepgang. Daarnaast is ook nog eens een groot deel van de instrumenten ingeruild voor computergeluidjes, waarvan ik de drumcomputer misschien nog wel het meest irritant vindt. Helaas, ik heb het geprobeerd, omdat ik vroeger wel echt liefhebber van de muziek van Coldplay was, maar de teleurstelling is weer groot.