Ik moet wel zeggen dat ik productie net zo belangrijk vind als spel.
Slechte producties zet ik al snel weer af (tenzij het een begeerde bootleg is).
Het is niet voor niets dat een producer (met name vaste producers) vaak als extra bandlid werden gezien. Van Phil Spector ken ik alleen de verhalen (wall of sound) maar niet echt platen, omdat ik meestal pop (Beach Boys?) laat voor wat het is.
Maar een gelickte rockplaat en vaak ook gewoon pop hoor, gaat er prima in bij mij. Ik luister namelijk ook gewoon met veel plezier naar Al Stewart (producer: Alan Parsons) en Moody Blues (producers: Tony Clarke en Pip Williams). In mijn optiek is een goede plaat gewoon een goede plaat.
Het zit 'm dan vaak meer in het songmateriaal. Als de balans zang/instrumentaal doorslaat naar teveel zang, zoek ik graag verder. Maar platen met meer instrumentale stukken dan zangstukken, daar ben ik vooral benieuwd naar.
Was het ook niet Eric Clapton die gitaar speeld op While My Guitar Gently Weeps? (de beste Beatles-songs , samen met Helter Skelter en Come Together).
BoyOnHeavenHill : dubbel-lp's schrikken mij niet af hoor (Eat a Peach, Layla, Fillmore East, Moonflower etc.).
En een derde lp vol met jams; dat wil ik wel.