Genesis - Invisible Touch (1986)

Label: Virgin

1. Invisible Touch (3:26)
  2. Tonight, Tonight, Tonight (8:50)
  3. Land of Confusion (4:44)
  4. In Too Deep (4:57)
  5. Anything She Does (4:06)
  6. Domino (Medley: In the Glow of the Night / The Last Domino) (10:41)
  7. Throwing It All Away (3:48)
  8. The Brazilian (4:49)
avatar van Bluebird
De bralplaat waarmee Genesis op de top van hun populariteit dwars mee door het ijs zakte. Commercieel een hoogtepunt, artistiek een dieptepunt. Al bieden de 2 lange tracks nog wel enig vermaak.

Cloud schreef:
Staat geen slecht nummer op eigenlijk.

Staat geen goed nummer op eigenlijk.

avatar van goldendream
Geen goed nummer? Tja. Geen Genesis-top10 song, dat wel.

avatar van FrodoK
Ik zit hier breeduit te lachen bij bovenstaande opmerkingen

avatar van musician
Vind opeens tussen mijn snuisterijen het oude, blauwe concertkaartje, dat hoorde bij deze tour. De Invisible touch tour 1987. In De Kuip, veertig gulden. Ik kan mij er helemaal niets meer van herinneren.

In het voorprogramma Paul Young. O ja, nu weet ik het toch weer een beetje. Regen en Paul Young die niet om aan te horen was en gedurende zijn hele sessie werd uitgefloten.

avatar van meneer
Ik was er ook. Stond helemaal vooraan. Brak toen een flink vervelende knok partij uit die 'opgelost' werd door de veiligheidsdienst. Ik moest toen, samen met een maat, opzij gaan om ze door te laten. Collins stopte toen eerder met zingen. Hij baalde toen vreselijk van wat er daar gebeurde en ik moet eerlijk zeggen, dat was toen ook een behoorlijk ranzig stel agressieve gasten die alles en iedereen neerbeukten.

Muziek was best goed !

avatar van musician
Ik geloof met veel aandacht voor jaren '80 en weinig oudere muziek.
Ja, die vechtpartijen, daar heb je natuurlijk niets aan, het ontsiert zo'n concert.

Een mens zou die oude beelden uit zijn leven nog eens moet kunnen afdraaien

avatar van Svendra
O.k. dit is niet de grote Genesis, maar wel een goed album met catchy songs. En zeker niet het artistieke dieptepunt, dat is Abacab.

Ik was er trouwens ook bij in de Kuip en vond het een goed concert eigenlijk.
Veel rookeffecten, de recensie in de Volkskrant had het over een 'hamburgertent'. Collins brak abrupt af inderdaad, maar van mijn afstand was niet te zien waarom. Hij zei zoiets als : "Bedankt iedereen, maar jullie bederven het voor de rest, a**holes"

avatar van Bluebird
Abacab is veel authentieker en oorspronkelijker dan dit gladde commerciële gedrocht. Genesis werd obscuur en unpredictable en dat werkte prima voor een tijdje. Je hebt altijd aanhangers en fans van de diverse lineups maar Abacab maakt bij mij nog altijd veel meer los dan deze flauwe en opgewarmde herhalingsoefening, slechts in elkaar gedraaid voor de destijds immense Collins fanbase. Blegh.

Werkelijk het schoolvoorbeeld van hoe je een blinde massa tot klant moet houden.

avatar van Svendra
Bluebird schreef:
Opmerkelijke bewering, want als er één album is dat naar de muziek van Collins is gekneed, is dat Abacab wel. Met die Earth Wind & Fire bazers. Blegh.

avatar van Bluebird
Toen was het in ieder geval nog fris en nieuw. IT daarentegen is zwaar voorspelbaar, uitgemolken en belegen. Met nepblazers uit een doosje nog wel. Blegh.

avatar van Running On Empty
Wat mij betreft zijn beide platen even ruk.

avatar van musician
Net terug van FC Utrecht?

musician schreef:
Net terug van FC Utrecht?

FC Utrecht veilig, heel belangrijk

avatar van Bluebird
Associaties met platte stadionmuziek zijn hiermee wel bevestigd ja.

avatar van berken
Typisch, zodra hier iemand iets positiefs te melden meent te melden over dit album komt meteen het duo B & ROE in het geweer: "ruk, ruk" lache joh.

Hoe heten die twee oudjes ook alweer van de Muppets...

Als een plaat ruk is ga ik hem niet ophemelen, ook niet als het Genesis is

avatar van Bluebird
Dat is het dan ook niet meer, dus niks aan het handje.
De heren hadden dit beter onder de naam Exodus kunnen uitbrengen.

avatar van meneer
Hun Coldplay fase...

Half puntje omlaag. Jeetje wat is Genesis toch zwaar afgezakt als je dit hoort

avatar van Heer Hendrik
Het zal allemaal wel. Maar ik blijf Land of confusion een 80's topnummer vinden.
Ver"ruk"kelijk goed

Running On Empty schreef:
Wat mij betreft zijn beide platen even ruk.

Super post van het jaar

avatar van Edwynn
Bluebird schreef:
Dat is het dan ook niet meer, dus niks aan het handje.
De heren hadden dit beter onder de naam Exodus kunnen uitbrengen.

Dat zou nog eens een Fabulous Disaster zijn geweest.

avatar van ArthurDZ
Mmh, ik blijf erbij: sterk album, dit. Je moet natuurlijk wel wat van poppy rock houden om dit te kunnen appreciëren

avatar van Bluebird
Dat doe ik best wel maar dan mag het wel een beetje fris klinken graag. Dit klinkt naar iets te lang doorgekookte spruitjes. Mijn commentaar trouwens ook dus laat ik het hierbij.

avatar van Heer Hendrik
In mijn ogen is dit album helemaal niet zo slecht als velen beweren. Misschien moeilijk voor sommigen, maar probeer dit album niet te vergelijken met het jaren 70 werk. Het begin is echter wel dramatisch met het titelnummer. Tja en ook Tonight Tonight Tonight oooooooooooooohhh kan mij niet echt bekoren. Lange nummers hoeven per definitie niet direct goed te zijn in tegenstelling tot dat andere lange nummer van dit album : Domino wat ik wel kan appriciëren. Overigens hoor ik daar op de achtergrond een vleugje Home by the sea terug bij het toetsenwerk.

Land of confusion blijf ik 1 van de sterkste hits van de jaren 80 vinden. De 2 ballads In too deep en Throwing it all awayvind ik ook niet echt tegenvallen. Echter In too deep lijkt wel heel veel op Collins solowerk van die tijd. Maar Throwing it all away is een prima ballad die misschien niet helemaal past bij een band als Genesis. Maar ik vind het een mooi nummer. The brazilian is een mooie afsluiter van dit album Anything she does en Invicible touch zijn wat mij betreft de mindere nummers.

Running On Empty schreef:
Als een plaat ruk is ga ik hem niet ophemelen, ook niet als het Genesis is

Tsjonge ik ben het geheel met je eens en dat is niet de eerste keer (leuk dat Utreg veilig is, ook zo genoten van PEC Zwolle?)

Neal Peart schreef:

Ja lekker van Utrecht.

PEC was super, heerlijke pot voetbal en af en toe best leuk als het hautaine Ajax wordt geslacht.