Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
avatar van KampF
Dat is inderdaad een mooi nummer, alleen wat ik me afvraag; vind je Jambi niet het moeilijkst om uit te proberen? Die basslijn daar is echt knap in elkaar gefrutseld.

Joy
de laatste 30 seconde zijn idd niet eenvoudig, maar ik ken dat truukje wle vban king crimson met dezelfde timing lijkt het wel

toch hulde natuurlijk

de enige die er een nog groteer puinhoop van maakte qua timing was frank zappa

enfin, het is wel leuk luisteren om echt eens apart op instrumenten te gaan letten

meesta beluister ik vanuit mijn gevoel en naar het geheel

wellicht dat een druk nummer als rosetta dan nog meer impact gaat krijgen

KampF schreef:

Jambi ís inderdaad een moeilijk nummer, maar als je eenmaal die intro doorhebt ben je al een heel eind.

Verder snap ik ook nog geen hout van de intro van The Pot.(0.11-0.38)

avatar van KampF
Volgensmij bedoelde ik die ook. Heb je ze wel eens live gezien? Dan moet je maar eens naar Justin kijken als The Pot begint. Het is niet te volgen!

Er staan best veel covers van The Pot op internet door bassisten, dus op moment ben ik bezig daar info uit te putten. Iemand die echt geweldig goed speelt is TOOLbassplayer,

Die speelt ongeveer alle indrukwekkende Tool nummers. Overigens is het wel een beetje een wanna-be aangezien hij precies dezelfde (Wal) basgitaar gebruikt

avatar van KampF
Wel leuk dat filmpje waarin hij pop/slap-haters een FUCK YOU wenst. Erg goede gast.

nog ff over wat er op de vorige pagina zoal werd besproken ... ik moet idd zeggen dat ik altijd naar lateralus kan luisteren , bijna altijd naar aenima en zelfs undertow ...

maar 10,000 days mist die sfeer die er omheenhangt ...

tis een beetje als boerenkool zonder worst ...

tis wel lekker , maar het mist toch wat ...

avatar van dvdschaaf
Ik ben daarentegen elke keer weer blij verrast dat ik niet teleurgesteld raak in deze band. Wat mij met een heleboel andere bands wel overkomt...

10.000 days, weer kippevel

wonderschoon nummer

avatar van Exfrozen
Joy schreef:
10.000 days, weer kippevel

wonderschoon nummer

Joy

Jazeker, maaruh in welke periode zit je nu, ben je alweer klaar met Slayer en weer terug op Tool

Joy
ik ben net als het nederlandse weer

Slayer is na 3 weken iedere dag ook wel weer over het hoogtepunt

en ik dacht terug aan de tijd dat dit album uitkwam vorig jaar, zelfde gevoel, toch maar eens draaien, toch weer kippevel

10,000 days (Wings part 2) heeft mij ook diep geraakt na het 10 keer luisteren deze week... zucht...

Overigens vind ik part 1 een heel stuk minder vet.

avatar van KampF
heb je pt 1, pt 2 en viginity tres al over elkaar gegooid ?

Jep, maar dat deed ik met aparte spelers, en dan werkt het toch nét niet. Ik zoek nog steeds iets(bijv. Audacity, functie nog niet kunnen vinden) om in 1 programma gewoon 3 sporen tegelijk af te kunnen spelen. Iemand een suggestie?

CoolEdit Pro bijv.
Je kan ook pre-constructed versies downloaden, met goede sync. Het is allemaal niet zo heel speciaal trouwens.

Joy
ik heb um ok nog nooit excact synchroon gekregen, ook niet met cool edit

tis geen fabeltje, maar absoluut synchroon krijg je het niet zonder er aan te sleutelen

sxesven
tomtom137 schreef:

In Audacity twee nieuwe stereosporen openen (onder Project) en daar de andere tracks opgooien. Fin!

avatar van kaztor
Omayyad schreef:
In 1997, Volcano Records alleged contract violations against Tool and filed suit. Tool looked at offers from other record labels, an action not allowed, according to Volcano. After Tool filed a counter suit stating Volcano failed to use a renewal option in their contract, the parties settled out of court. The parties later agreed to a new contract, a three-record deal. This legal battle put a great strain on the band and delayed work on their next album. During this time, Keenan founded a new band, A Perfect Circle, with long-time Tool guitar tech Billy Howerdel.

bron: wikipedia.

Mijn excuses voor het uit de sloot halen van deze oude koe, maar Salival geldt toch ook als een soort album?

sxesven schreef:

't Is inmiddels al gelukt maar toch bedankt voor je hulp!

Overigens loopt ie tijdens het Viginti Tres stukje nog wel synchroon, maar bijvoorbeeld bij de zang rond 9:14 loopt één spoor een halve seconde ongeveer achter.

avatar van kaztor
Joy schreef:

Slayer is na 3 weken iedere dag ook wel weer over het hoogtepunt

Slayer is al dik 10 jaar over het hoogtepunt...

Joy
das wat anders dan mijn hoogtepunt

avatar van KampF
Welke idioot heeft die clips trouwens toegevoegd? Schandalig.

avatar van Exfrozen
KampF schreef:
Welke idioot heeft die clips trouwens toegevoegd? Schandalig.

Als je echt wil weten wie die video's heeft toegevoegd moet je natuurlijk zeggen, zooo welke supergeweldige user heeft die onwijs mooie videoclips toegevoegd
Ik in ieder geval niet.

avatar van Banjo
ja tomtom en na de 50ste keer blijft het geweldig !.
je zei dat deel 1 minder was.
en ja dat ben ik met je eens en volgens mij komt dat omdat het minder persoonlijker voelt/klinkt/is

Wat een beetje jammer is dat deze cd toch een beetje kritisch werd onthaald. Terwijl het eigenlijk gewoon een topcd is, maar een beetje in het niet valt bij Lateralus. De cd is op zichzelf, vergeleken met andere (vergelijkbare) artiesten, gewoon top. 't Is alleen, ze hebben de lat voor zichzelf zo hoog gelegd...

avatar van Gajarigon
tomtom137 schreef:

Da's zeker waar. Ergens vind ik het wat vreemd dat dit album 'minder' is... zoveel uitstekende nummers... maar de samenhangendheid is net wat minder dan op Lateralus, en de fillers minder dan op Aenima. Dat tesamen zorgt wat 'dode' momenten op de plaat: Het begin van Wings 1, lipan conjuring gecombineerd met lost keys en natuurlijk viginti tres.

Joy
de lat ligt enorm hoog en tegelijkertijd hoor je op deze plaat voor het eerst dat tool zich bij vlagen herhaald, je herkend stukke vban eerder werk

dat maakt de plaat beduidend minder

ook zijn er fragmenten waarbij ik iets heb van, snel door

1 voorbeeld: het einde van 10.000 days, 9:50 tot 11:16, dat skip ik direct, vind het hele stuk overbodig en niet boeiend

ok, we zijn verwend na de voorgangers, en het is nog steeds een uitstekende plaat, maar toch, minder

Feeder
Het is inderdaad een héél goeie cd maar zoals eerder gezegd : ze hebben het al eens gedaan maar dan nog stukken beter. Lost Keys is een mooi voorbeeld van een nummertje dat ze op iedere cd opvoeren. Er is inderdaad ook heel wat minder samenhang en geen enkel nummer kan tippen aan The Grudge, Stinkfist of Sober. Mooi cd, deze 10.000 days en ik ben meer dan blij dat ik deze op de releasedatum blindelings gekocht heb maar ik heb sterk het gevoel dat we het beste van Tool reeds gehoord en gezien hebben. Het zou me niet verbazen als dit hun laatste album blijkt te zijn.

Joy
sterker, ik zit niet meer op nog een album van tool te wachten, tenzij het roer gigantisch omgaat, tool zichzelf opnieuw uitvind

maar welke andere richting kun je nog op in deze 4 koppige bezetting ?