Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
Jazper schreef:
Tja, dat blijft gissen natuurlijk. Ik denk niet dat ze zichzelf over 5 jaar te oud vinden.

Haha, kan zijn, maar nu alvast wel. Ik denk dat het Carey was die zichzelf niet zag touren op zijn 50ste, en is hij nu al niet halfweg de veertig?

(verdorie wat zijn deze kerels oud eigenlijk, zouden mijn ouders kunnen zijn)

Gajarigon schreef:
Ik denk dat ze nog onder contract liggen voor 1 album. En het zal zeker geen 5 jaar duren, want dan zullen ze te oud zijn. Ik reken erop dat ze binnen 3,5 jaar een nieuw album uitbrengen.

Tool , een band die alle touwtjes op alle fronten vast wil houden en dat ook doet, vastzitten aan een contract voor een eventueel 'verplicht' nieuw album?

denk van niet

denk van niet

Alles goed en wel, maar ik denk dat zelfs deze zonderlingen brood op de plank willen zien, dus zo onafhankelijk zullen ze ook wel niet zijn.
Per slot van rekening komt het zelfs bij Tool op neer dat ze albums moeten verkopen om geld in het laatje te krijgen.

avatar van Jazper
Heb jij dan misschien een telefoonnummer voor me?
Dan vraag ik het wel even.

Omayyad schreef:

een band die zo succesvol is, en zon hoogstaande muziek maakt, die krijgt van platenmaatschappij echt wel ruimte, dat blijkt wel uit - om de 5 jaar een album mogen uitbrengen

als je dan bekijkt hoeveel er verkocht wordt aan ceedees en overig prularia, daar zit je met 4 platen voor de rest van je leven mee op rozen

maar zeker weten doe we het uiteraard niet, ik zal er niet echt rauwig om zijn als dit het laatste echte Tool album in deze sfeer zou zijn

time for a change

Joy schreef:

Beetje naïef... Of ben je het gerommel van Tool met hun label al weer vergeten?

Joy
heeft niks met naief te maken, welk gerommel, vertel...

avatar van Gajarigon
Wel, de reden dat Lateralus destijds zo lang op zich liet wachten was omdat ze onderhun record-deal uitmoesten ofzoiets. Ik heb het fijne van de zaak nooit geweten, zo heb ik het gewoon gelezen op wikipedia .

Omayyad
In 1997, Volcano Records alleged contract violations against Tool and filed suit. Tool looked at offers from other record labels, an action not allowed, according to Volcano. After Tool filed a counter suit stating Volcano failed to use a renewal option in their contract, the parties settled out of court. The parties later agreed to a new contract, a three-record deal. This legal battle put a great strain on the band and delayed work on their next album. During this time, Keenan founded a new band, A Perfect Circle, with long-time Tool guitar tech Billy Howerdel.

bron: wikipedia.

Omayyad
Het is dus naïef om te denken dat Tool van hun label alle ruimte krijgt...

Joy
niks met naief te maken, wel met kennis van zaken

het hierboven geschetste wist ik niet

Omayyad
Uit jouw eerdere berichten heb ik geconcludeerd dat jij een groot fan was en daarom heb ik het woord 'naïef' gebruikt. Ik ben er namelijk niet vanuit gegaan dat je het niet wist...

Bovendien zijn er maar weinig bands die van hun label hun zin kunnen gaan en Tool hoort daar vooralsnog niet bij.

avatar van Gajarigon
Ach, ze krijgen toch wel de mogelijkheid om 'crap' als viginti tres erop te plaatsen...

artistieke vrijheid heet dat

avatar van Gajarigon
Is intension al live gespeeld?

avatar van meyer
Joy schreef:

er zijn voor de toekomst maar een paar mogelijkheden:

-ja,er volgt nog een album in dezelfde sfeer en dat gaat tegenvallen
-ja,er volgt nog een album van Tool, maar zo radicaal anders dat het niet is te vergelijken met al voorgaand werk
-nee ,Tool houdt het voor gezien

Ik wist niet dat je helderziend was, kun je ook de toekomst voorspellen bij andere groepen ????
pfffft

nicolas
Niet echt mijn genre, maar hun optreden op Werchter was zeker goed. En wat een onregelmatige ritmes!

meyer schreef:

pfffft

-ieder zijn talent he

magoed, dat zijn de mogelijkheden die ik logischerwijs zie idd

Het optreden van Tool op Werchter was goed maar veel te kort. Eén uur is te weinig om de muziek van zulk een band tot zijn recht te laten komen.

Ze hadden beter in plaats van Manu 'flapdrol' Chao gespeeld. Die kerel speelde anderhalf uur een inspiratieloze set.

Tool heeft niet eens 'Schizm' gespeeld. Het optreden was goed, maar ik bleef toch een beetje op m'n honger zitten.

en die irritante drukkende jochies van 15/16 jaar vooraan.. sta je daar om te genieten van een concert, wordt je omver gedrukt door een stel pittende pubers

effe een shallow hal vraagje- heb de cd, heb hem doorgepassed aan mijn vriend dus ga niet stemmen (not my cup of tea) maar is de standaardhoes die met dat brilletje en de 3D voorstelling?

avatar van Fianosther
ik heb nog geen andere uitvoering gezien. volens mij is dat de enige uitvoering die er is.

Kevsch schreef:

dan moeje gewoon thuisblijven voor de buis

tis een festival he!

avatar van KampF
Festival zuigt.

Trouwens over geld hoeft Tool zich geen zorgen meer te maken.. 2x platina met 10,000 days. Rijke stinkerds één voor één.

dan moeje gewoon thuisblijven voor de buis

tis een festival he!

Ja, maar Tool is al 5 jaar niet meer naar België gekomen en om nog tot in november op je honger te blijven zitten om een fantastisch 'festival'optreden te missen van je geliefde band, vind ik maar dom.
Je kan nu zeggen dat ik maar naar Luxemburg of Dusseldorf had moeten gaan, maar zonder vervoersmiddel is dat geen sinecure.

ken tool van geen kanten maar zo ze wel graag leren kennen .
met welk album zo ik beginnen want natuurlijk kost het allemaal wat geld? daarom zou ik eerst toch wel even jullie mening horen.

PS; wou eerst is een paar cd's vanuit de bib halen maar daar hebben ze er geen enkele van tool

avatar van Exfrozen
Begin maar met Aenima, die is denk ik het meest toegankelijk. En als je die gehoord hebt, wil je alleen maar meer, of juist niet (wat me toch vrij stug lijkt ).

avatar van vaas
felix89 schreef:
ken tool van geen kanten maar zo ze wel graag leren kennen .

Ik zou gewoon het rijtje af gaan:

- Opiate
- Undertow
- Aenima
- Salival
- Lateralus
- 10.000 Days

Opiate is een EP. Die kan je dan misschien wel voor minder geld krijgen en dan weet je meteen op een goedkope manier of Tool wat voor je is ja of nee. Ik zou in elk geval niet beginnen met Aenima, want dan heb je meteen de top of the mountain al gehad. Gewoon rustig opbouwen...en ook weer afbouwen

avatar van Gajarigon
Salival is ook een soort EP/dvd ding, die ga je moeten downloaden denk ik. Opiate zou ik niet nemen om te beginnen: zo'n muziek hebben ze nadien nooit meer gemaakt. En ook Undertow is geen goede wijzer voor al wat erna komt. Aenima en Lateralus en 10.000 Days zijn toch vrij 'gelijkaardig'.

Ik zou beginnen met Lateralus. Dat werkte bij mij ook. Elke dag eens naar luisteren gedurende een maand, en op het einde van de maand heb je een nieuwe plaat voor je top 10.

avatar van KampF
Sowieso met AEnima/Lateralus beginnen en niet met 10,000 days.