Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
avatar van Gajarigon
OK luisterbeurt één gehad en ik heb ook nog geen oordeel. Respect voor de mensen die nu al hun stem kunnen uitbrengen .

1. Vicarious
Kenden we al, blijft voorlopig mijn favoriet op het album

2. Jambi
Hiervan kreeg ik wat koppijn, maar die solo maakte veel goed.

3. Wings for Marie (Pt. 1)
Vond ik heel goed, vooral het begin

4. 10,000 Days (Wings Pt. 2)
Tof gedaan met die storm maar ik verstond te weinig van de tekst om echt geboeid te blijven. Dit zal ik binnekort wel beter vinden.

5. The Pot
Vond ik steengoed.

6. Lipan Conjuring
Toffe filler. Type mantra: niet skippen, gwn snel erbijnemen.

7. Lost Keys (Blame Hofmann)
Wat een irritant geval dit...

8. Rosetta Stoned
Te hard en te onsamenhangend om te beoordelen voorlopig.

9. Intension
Hier had ik meer van verwacht. Alhoewel ik me niet meer precies kan herinneren wat ik er niet zo goed aan vond.

10. Right in Two
Deze verbaasde me. Voorlopig één van mijn favoriete tracks.

11. Viginti Tres
Net als bij Faaip De Oiad zal ik dit waarschijnlijk in mijn hele leven geen 5 keer volledig uitluisteren.

avatar van Gajarigon
Stukje van de lyrics van wings part II:

High as a wave, but I'll rise on up off the ground.
You are the light and the way, they'll only read about.
I only pray, God knows when to lift you out.
Ten thousand days in the fire is long enough, you're going home.

You're the only one who can hold your head up high,
Shake your fists at the gates saying:
"I have come home now!
Fetch me the spirit, the son, and the father
Tell them their pillar of faith has ascended.
It's time now! My time now!
Give me my, give me my wings."

Give me my x5
Give me my wings.

===

Fuck fantastisch gewoon.

avatar van mathias
Dit zijn inderdaad de betere lyrics.

avatar van mathias
De link heb ik zopas verwijderd. Veel plezier alvast aan de mensen die hem hebben gevraagd, en degene die hem zo (denken) binnen (te) krijgen: succes!

avatar van THEMARSVOLTA
Vanmiddag cd besteld voor bij elkaar maar: 13 eur... Geen geld voor een nu al geweldig al groeiend album.

Koop het orgineel!

avatar van Klumpie
Ik luister hem nu voor de 2e keer en het wordt nu al beter. Ik kan niet wachten totdat ik het origineel in mijn cd-speler kan stoppen.

avatar van THEMARSVOLTA
Favo nummers tot nu toe:

Jambi
Wings for Marie Part 2
The Pot
Right in Two

Met de rest ben ik er nog niet echt uit...vaker luisteren... Net zoals Klumpie me 2de luisterbeurt.

avatar van THEMARSVOLTA
Wings for Marie Part 2 heeft iets Floydiaans...

avatar van Pruut
het titel nr. is ook echt super, na een paar keer luisteren al helemaal geweldig.. dat is toch dezelfde als Wings for Marie Part 2?

avatar van THEMARSVOLTA
Op 10000-days.com zeggen ze dat het oud materiaal is...

THEMARSVOLTA schreef:
Op 10000-days.com zeggen ze dat het oud materiaal is...

Wat is oud materiaal?

10.000 days het album.

avatar van pulpjannis
Maar ik luister hem nu voor de 2e keer en het klinkt l beter. En dan is het toch wel verdomd goed oud materiaal!

avatar van Klumpie
Ik zie het nergens staan dat het fake is!

avatar van Gajarigon
Verdorie als dit fake is dan veruit de beste fake ooit.

Ik denk dat ik al ga stemmen op 5* want het is gewoon een kwestie van 1 of 2 keer meer luisteren vooraleer alle nummer me hebben kunnen overtuigen.
En ligt het aan mij of is dit album volledig gedragen door steengoeie bas? In Rosetta Stone doet hij echt zaaaalige riffs mmmm.

Coole tekst ook die: Close Encounter of the 3rd Kind als het ware!

avatar van Pruut
ik begin bij 4,5* dan kan hij nog altijd stijgen.

Geweldig, de leak is nog geen 3 dagen oud, en er zijn al kwatongen die beweren dat het om een decoy gaat. LMFAO

stevie schreef:

Ah, met decoy bedoelen ze dus B-materiaal?

Voornamelijk op het comatorium-forum zijn er al aan het janken dat geen Lateralus II is, of dat er geen echte vooruitgang is.
Ik vind het weer een schitterende cd, en maakt weer kans om in het rijtje van 5 sterren te komen na enkele luisterbeurten.

Ik heb er nu 3 luisterbeurten opzitten, en qua indruk denk ik dat je het een beetje kunt vergelijken met 'hail to the thief', niet qua geluid natuurlijk, maar wel van aanpak en thematiek, een beetje een overzicht van al het vorige werk dat er sporadisch in doorschijnt, van opiate tot lateralus, ook een tamelijk rustige plaat naar Tool's doen.

avatar van Exfrozen
1e luisterbeurt zonder oordopjes tevreden, had er meer van verwacht.
2e luisterbeurt met oordopjes supersterk album, maar toch nog een klein beetje wennen.

Ik wacht nog wel even met stemmen.

avatar van Fianosther
En toch vind ik het raar dat zo'n enorme productie (ik bedoel het zal veel centjes opleveren voor de meneer van de platenmaatschappij) zomaar lekt.

Vreemd idd, maar als dit het echte werk niet eens zou zijn, beloofd dat voor 2 mei.

Toine Rorije
Ik vind het zeker niet verkeerd, maar tot nu toe heb ik nog nergens het gevoel dat dit écht bijzonder of van een erg hoog niveau is. Ik hou het even op een 3, maar daar kan nog wel iets bij gaan komen.

avatar van The Scientist
zo denk ik er ook over Toine, ik maak er nu 3,5 van, maar de argumentatie is hetzelfde. De nummer 2 t/m 5 vind ik toch wel erg fijn.

Sietse
jullie denken er beiden over zoals ik al eerder door had laten schemeren, al kan ik er voorlopig nog steeds een 4 van maken, maar zoals het er naar uit ziet zal dat niet omhoog gaan...

AHWA
Tool was altijd mijn favoriete band, maar sindsdien ik Opeth ontdekt heb, vind ik Tool niet meer zo geweldig als vroeger. Het is nog steeds erg, erg goed, maar het is niet zo bijzonder meer. Ik weet niet hoe het kan. De riffs lijken nogal op het werk van hun album Aenema.

En die zweverige, nietszeggende stukjes tussen de nummers door hoef ik al helemaal niet meer te horen. Drie minuten lang gejengel kan ik ook op MTV horen.

Een degelijk album, maar meer ook niet. Misschien wordt het naarmate ik het meer luister wel beter.

4* voor nu. Het blijft toch Tool

Rosetta Stoned begint hier al Third Eye proporties aan te nemen. Dat gebrabbel vooraf is geweldig! Album begint ondertussen op zijn Tool's vaste vormen aan te nemen.

Vreemd blijft toch de kristalheldere stem aan het begin van The Pot trouwens. Die komt echt uit het niets!

avatar van krang74
Prachtig prachtig prachtig.
Ieder zijn eigen mening, ik vind het een gaaf album!
Gewoon liggen met je koptelefoon op en genieten van wat je hoort...
Lijkt het op Aenima? Lijkt het op Lateralus??
Misschien wel, maar:
So what!! Ik geniet en dat is wat voor mij telt !

Sietse
Phoenix schreef:
Rosetta Stoned begint hier al Third Eye proporties aan te nemen.

Ik ben dus niet de enige