Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
Baltasound schreef:

12,50 een hoop?

Voor dat geld koop ik liever complete albums. (Een beetje gierigheid op z'n tijd kan geen kwaad.)

avatar van Nicholas123
In alle eerlijkheid, ik heb hem zelf ook niet gekocht hoor. Ik heb hem gekregen. En dan is 't natuurlijk een ander verhaal

Nicholas123 schreef:

Ja, die lieve Kerstman heeft natuurlijk meer dan genoeg geld!

Zeker wel.

Sammael schreef:
Hoe kun je nu weten dat de er geen Tool albums meer komen die de moeite waard zijn? Ik zeg zeker niet dat alles dat Tool maakt automatisch geweldig zal zijn, maar hun volgende albums hoeven Lateralus echt niet te overtreffen om goed te zijn. Ik vind 10,000 Days, hoewel hij minder is dan Aenima of Lateralus, nog steeds zeer goed, en zolang ze op een dergelijk niveau blijven ben ik dik tevreden.

weet ik ook niet zeker

maar ik denk dat er in deze stijl zon beetje alles uit de band gehaald is

op 10.000 days valt tool voor het eerst in het ouvre op diverse momenten in herhaling

of men vaart een volstrekt andere koers met een nieuwe cd, of men maakt weer zon plaatje en dan is het meer van hetzelfde, en dat hoeft van mij niet, of men overtrefd alles wat men ot nu toe heeft gemaakt, en dat zie ik niet gebeuren

zie ik liever iets totaal nieuws

ik zou niet verrast zijn als tool - eigenwijs als de koersvaring van de band altijd al is geweest, besluit te stoppen, en dan is dat ook prima

avatar van Gajarigon
Net als je denkt: "nu heb ik toch wel alles gehad..."

Van de gelegenheid gebruik gemaakt om de tekst van Intension (prachtig misspeld als intenTion op de site) eens te beschouwen:

"Pure as we begin.
Pure as we come in.
Pure as we begin.
Ruled by will alone."

Een mogelijke intepretatie die ik eraan kan geven, is dat het nummer het ontstaan van de mensheid bespreekt, en dan zou Right in Two een soort logisch vervolg zijn op die evolutie.

Remember, I'll Always Love You
As I Claw Your Fucking Throat Away
It Will End No Other Way

positief die keenan

avatar van Gajarigon
Hij beweerde laatst in een interview (met Spin geloof ik) dat hij Pushit niet meer wil spelen omdat het hem te veel doet terugdenken aan vroeger. Maar 10,000 Days wil hij dan weer wel live brengen...

DAT is logica. Mja, die man zal je toch nooit begrijpen.

sinds vandaag belachelijk veel 10.000 days muziek in mijn hoofd

zou het plaatje dan alsnog vallen voor mij?

Stiksels
Hey,

Hebben jullie al van deze "easter egg" gehoord:

Maak een playlist (in iTunes bv) van de songs achtereenvolgens:

- Virginti Tres
- Wings for Marie (part 1)

(best ook een onbelangrijk nummer hiervoor zodat je beter kan synchroniseren)

en speel dan tegelijkertijd met een ander programma het lied "10,000 days (Wings part 2)" af.

Je zal direct merken dat de afspeeltijden overeenkomen en dat de nummers perfect synchroon gecomponeerd zijn! Dat maakt het album dan net weer iets specialer voor mij...

(let wel dat je in iTunes de optie die nummers in elkaar laat overlopen even afzet)

avatar van Gajarigon
En, is het de moeite volgens jou?

avatar van KampF
Wel leuk dat het de 3^45x is dat dit gezegd wordt

ga ik gewoon weer hetzelfde reageren

kheb hem nog geen 1 keer exact synchroon gekregen, hoewel het eventueel leuk bedacht zou kunnen zijn als dat wel lukt

kortom, wat moeten we ermee

avatar van Nicholas123
Het is mij vrij goed gelukt. Aangezien het onmogelijk is om bij beide programma's tegelijk op play te drukken heb ik een andere oplossing gevonden. Druk bij één van de twee mediaplayers op play. Druk vervolgens bij de andere mediaplayer op play. Sleep hierbij hierbij het tijdsverloop balkje die elke mediaplayer heeft naar een bepaald tijdstip. 15 seconden of zo. Houdt de muisknop ingedrukt en laat hem los op het moment dat de andere mediaplayer ook op 15 seconden zit. Als het goed is lopen beide mediaplayers nu gelijk.

en dan..

wat weet je dan?

avatar van Nicholas123
Dan merk je dat beide nummers precies synchroon lopen en op plekken elkaar zelfs aanvullen.

das wel mooi, dan

avatar van Facedown
Joy schreef:
ga ik gewoon weer hetzelfde reageren

kortom, wat moeten we ermee

Net eens geprobeerd, en nja, het begin is perfect, nog een beetje extra geluidseffecten door die viginti tres...
Maar zodra er 2 stemmen in het spel komen, is het allemaal iets minder, maar leuk bedacht, dat wel

avatar van Nicholas123
Als je ze echt perfect synchroon weet te krijgen zijn ook die stemmen precies synchroon en vullen ze elkaar ook perfect aan.

Stiksels
komaan zeg, een beetje inventiviteit!
zoals ik zei: zet een nummer vóór Virginti Tres in de playlist, zet dat op tegen het einde en dan is het enkel op play drukken (in de andere mediaplayer) wanneer het nummer overgaat....

avatar van Gajarigon
Probleem blijft dat zelfs als je het perfect synched, het einde niet volledig kan samenvallen wegens een héél miniem tempoverschil. Op tien minuten geeft dat maar een paar tiende van een seconde, maar het blijft toch nog steeds wat rommelig. Ik zal al ik eens wat tijd heb een goeie synch proberen te maken met adobe audition. Als ijkpunten dacht ik aan het moment waarop er die muzikale climax uitbreekt en de gongslagen/donderslagen.

avatar van Gajarigon
Edit: Bij deze heb ik dat eens gedaan. Nu nog een plek vinden op het internet waar ik dat kan plaatsen. Voorkeuren?

avatar van kaztor
Joy schreef:
stiekum heb ik al afstandn genomen van tool, er komt geen volgende cd meer die de moeite waard is

Ach, ikzelf hou de oren open en weet zeker dat ik de volgende Tool-plaat ook weer aanschaf. 10.000 Days geeft me geenszins de reden om te kappen met deze band.

@gajargon: http://www.mediafire.com/? Zit geloof ik kleine registratie aan maar das kwestie van een minuutje. Snelle server meestal wel.

avatar van Gajarigon
Niets te registreren en een ongelooflijke 450 Kbps uploadsnelheid (dat is wat anders dan de 40 van Rapidshare). Dankjewel voor de tip!

Ik heb bij de mix Wings For Marie (part I) iets luider gezet - kwestie dat het niet volledig ondergedompeld werd onder het drumwerk van meneer Carey op 10,000 Days zelf. Als muzikaal dan alle remmen losgelaten worden op het einde, is het wel érg heftig.

Nuja, luister en oordeel zelf gerust:
Wings For Marie

Joy
mm, kweenie of het allemaal zo bedoeld is, leuk gedaan wel maar ik vind niet dat het nu echt iets spectaculairs toevoegd

en, alle werk misschien ten spijt, het loopt nog steeds niet synchroon

wie heeft eigenlijk verzonnen dat dit mogelijk of dan wel niet de bedoeling is, een toolfan die is doorgeslagen?;)

vind t beetje een rommeltje eigenlijk. Al past het duidelijk op sommige punten wel bij elkaar

avatar van Gajarigon
Uhu. Proberen te begrijpen waarvoor Viginti Tres nu juist diende en dan maar met dit afkomen!