Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
Gajarigon schreef:
Wowow: nieuwe ontwikkeling ivm Viginti Tres mensen:

Tijd viginti tres: 5:03
Tijd Wings For Marie I : 6:13
Samen is dat= 11:13

Ben ik gek of is 5:03 en 6:13 in het echte leven 11:16?

KampF schreef:
"Geef dan eens de groep die volgens jou het dichtst bij Tool aanleunt." andere bands hebben geen maynard =)

Trouwens, hoe en waar gaan alle toolfans van musicmeter heen? Ik ga iig niet naar pinkpop en ik kan nog naar Duseldorf of Luxemburg gaan maar ik zit echt in de knoop met het vervoer. Als iemand zou kunnen rijden zou me supervet lijken, ik heb n.l alles al bekeken qua treinen etc en het is echt te veel moeite om met het o.v te gaan, de terugreis bijv...

Nouja hopelijk is er nog iemand..

Kampf,

ik ga naar Luxemburg (31 mei), Pinkpop (5 juni) en Praag (25 juni).

Wat luxemburg betreft rijd ik mee met een koppel vrienden (we vetrekken in Gent). Mocht je in Gent geraken, wil ik wel aan die mensen vragen of ze iemand willen meenemen, hoor...

Joy
de enige die in de buurt van Tool komt, of wellicht andersom, is King Crimson, en dan in de samenstelling van 1995, ten tijde van B'boom

Joy

klopt wel, zeker The Mars Volta is schatplichtig aan King Crimson, luister maar eens naar Lizard.

avatar van Gajarigon
Dingeling schreef:

Ben ik gek of is 5:03 en 6:13 in het echte leven 11:16?

Ja sorry, ik had de tijden die hier gegeven zijn genomen, maar die zijn blijkbaar niet helemaal correct. Als je het album koopt zal je zien dat het maar 75 minuten en een aantal seconden zijn, terwijl de tijd hier gegeven die van de Leak is --> overal een paar 'lege' seconden achter, doordat het met een bepaald programma (ik denk WMP) geript is. Het is dus zoiets als 5:02 + 6:11 = 11:13 (die lengte heb ik ook op mijn echte cd).

Hangt ook af van de druk denk ik...

En: geen groepen die op Tool lijken die op Mars Volta lijken want die kan ik niet echt beluisteren.

avatar van KampF
Hm dat moet ik maar eens proberen.

Ik zit nu met de tool cd in mijn cd speler en het klinkt echt lekkerder dan mp3 (purist). Niemand thuis, zonnetje, keihard Jambi, heerlijk!

Ik heb btw nu alle opnames van Coachella en Seattle ;D

Jiehaaa,

ISIS in het voorprogramma van TOOL.

Dit kan écht niet meer stuk!!

Zoals altijd is het bij een nieuwe Tool weer even zoeken. Ze komen steeds weer opdagen met iets vernieuwend en eigenlijk toch ook weer niet. Bij 10 000 Days is het vooral wennen aan de zang bij sommige nummers (voornamelijk The Pot).

Bij de eerste luisterbeurt had ik zoiets van, "Klinkt wel goed". Als ik een Tool album helemaal geluisterd heb, heb ik dikwijls zin om meteen erna opnieuw te luisteren.

Ondertussen heb ik het 3 keer volledig gehoord en de waardering begint stilletjes aan te komen. Er zitten zeker en vast een aantal kleppers tussen de nummers.

Ik zie er nog niet het meesterwerk in zoals bij Aenema, Salival en Lateralus, maar die heb ik al wel een pak langer en dus ook al veel meer beluisterd.

Toch al 4 en een halve ster.

isis?

kom ik wel later binnen, eerst wat biertjes aan een bar, want dat vind ik 3 keer niks

isis?

joy

Ga je ook naar Luxemburg?

nee dusseldorf

neem aan dat het voorprogramma overal hetzelfde is?

Joy
Ik geloof dat de leden van Tool inderdaad hebben toegegeven dat King Crimson zo ongeveer de belangrijkste inspiratiebron is.

avatar van Gajarigon
En dat is, mijns inziens, best hoorbaar. *luistert naar Discipline en naar Vicarious*

avatar van Dudeness
En zelfs de manier waarop fans van Tool omgaan met nieuwe albums lijkt ook dicht aan te leunen bij hetgeen de Crimson-adepten doormaken:

"Fans have two equal and opposite complaints about each new album or incarnation of the band: either they say that it's nothing like the King Crimson they know and love, or they say that it's exactly like what has gone before, and nothing new has been added. The apparent contradiction can be resolved by understanding that, while King Crimson constantly creates new sounds and new pieces, several themes remain constant from the earliest versions of the band to the present."

avatar van Exfrozen
nee dusseldorf

neem aan dat het voorprogramma overal hetzelfde is?
Die kaartjes zijn nu toch uitverkocht?

Gajarigon schreef:

Al doet Tool me op de een of andere manier me veel meer dan King Crimson.
Op de een of andere manier heb ik bij King Crimson het gevoel dat het nogal "steriel" is, nogal emotieloos. Terwijl Tool barst van de emoties.

Joy
king crimson is ook een kwestie van leren luisteren

duurt gewoon ff voordat je de schoonheid hoort

@exfrozen, geen id, een vriend van mij heeft de kaartjes besteld en als het goed is liggen ze bij hem thuis,ik weet er verder nix over omdatie nu op vakantie is

de chaoot kennende hoop ik maar dat alles goed is gegaan en hij de kaartjes binnen heeft

nah, zal wel loslope:)

avatar van Black Math
Het klinkt allemaal erg mooi hoor, maar ik hoor gewoon geen emotie. Dat is nogal bepalend, vind ik.

Ben opzich niet zo`n groot fan van Tool. Maar ik vind dit album wel beter klinken als de voorgaande albums. Vooral Vicarious en Jambi vind ik goede songs. Daarintegen vind ik de nummers zoals Wings For Marie redelijk tegenvallen.
Maar integenstelling met de vorige albums staan hier dus in iedergeval nog een enkeling nummers op waar ik goed naar kan luisteren.

-end suffe muts mode-

post aangepast

welke nummers/albums vind je emotieloos?

ik noem als voorbeelden van emotie:

Albums:

Court of Crimson King
Lizard

nummers:

-Starles & Bible Black
-Discipline
-Indiscipline (B'Boom versie)
-The Talking Drum (B'Boom versie)
-One Time ( B'Boom versie)
-Matte Kadasai (B'Boom versie)

B'Boom vind ik nu eenmaal in vergelijking tot de niet live versies stukken beter

Joy:)

Ik denk dat je nog eens goed moet lezen

avatar van Black Math
Inderdaad, het emotieloze sloeg op King Crimson en zeker niet op Tool zoals ik eerder schreef in het bericht onder dat van Exfrozen.

avatar van pulpjannis
Oeh ik begin hem steeds meer te waardern maar ik ga nog geen cijfer geven.

over gelijkenisen en beinvloeding gesproken, Tool/King Crimson

luister eens naar de laatste halve minuut van The Pot,

en Thrak van B'boom

avatar van Facedown
Zal er eigenlijk een videoclip van Vicarious worden uitgebracht, want het is de enige single in De Afrekening waar geen beelden van te zien zijn (voor de liefhebbers: Nieuw binnengekomen op 12, gebeurt niet veel in De Afrekening)

-end suffe muts mode-

post aangepast

welke nummers/albums vind je emotieloos?

ik noem als voorbeelden van emotie:

Albums:

Court of Crimson King
Lizard

nummers:

-Starles & Bible Black
-Discipline
-Indiscipline (B'Boom versie)
-The Talking Drum (B'Boom versie)
-One Time ( B'Boom versie)
-Matte Kadasai (B'Boom versie)

Joy:)

Ik moet zeggen dat ik maar één album van King Crimson heb, een verzamelalbum: The compact King Crimson.
Daar staan de volgende nummers op:
Discipline, Thela Hun Ginjeeet, Matte Kudasai, Three of a perfect pair, Frame by frame, sleepless, heartbeat, elephant talp, 21st century schizoid man, I talk to the wind, Epitaph, The Court of the Crimson King.

Het probleem is de zanger: een nummer kan nog zo mooi zijn, als de zanger alleen mijn zijn teksten opzingt - hoe technisch hij ook is - verpest hij het. Radiohead klinkt erg emotioneel door Thom Yorke, laat je het door een ander zingen die niets met de teksten heeft, zal dat waarschijnlijk sterk ten koste gaan van de emotionele lading. En die Andrew Belew die de zanger is op nummer 2-8 van The Compact King Crimson zingt nou niet echt erg emotievol. Wel erg mooi, dat wel, maar het doet me helemaal niets. Die dude op de overige tracks is iets beter, maar niet echt super. Discipline is een instrumentaaltje en dat straalt meer uit: kijk eens wat een complexiteit!
Ik heb hetzelfde probleem met Dream Theater, het doet me niets door de zanger.

avatar van KampF
GreenDay-Idiot schreef:
Maar ik vind dit album wel beter klinken als de voorgaande albums.

Ik vind het jammer dat je dit zegt.

avatar van Black Math
Ik heb het album nu een aantal keer gedraaid, ik geef nog geen stem, maar ik ben het niet eens met mensen die beweren dat het Lateralus 2 is. Het verschilt wel minder van Lateralus dan Lateralus van Aenima verschilde, maar toch heb ik het idee dat 10,000 Days duisterder is, voor zover dat mogelijk is. Het is minder heftig, sfeervoller vind ik.

@ black math

op zich kan ik je volgen wat betrefd adrain belew,het zit hem waarschijnlijk in het feit dat de beste man niet alleen zanger is maar ook gitarist

hoor Three of a perfect pair

als je dat kan spelen en erbij kan zingen vind ik dat erg knap, helaas komt door dat tegelijk spelen en zingen de zang er minder sterk uit

waarschijnlijk is de muziek niet helemaal je smaak, maar toch zou ik net als bij Tool willen zeggen, geef het een kans, er is in het bestaan van KC zoveel diversiteit uitgebracht, er zit vast wat tussen wat je wel aanstaat

wat Tool betrefd

Ik vind het album nog steeds goed, maar om een of andere reden heb ik meer zin om lateralus of Aenema te draaien

als ik lateralus beluisterd heb denk ik: nog een keer!
als ik Aenema beluisterd heb denk ik,nog steeds te gek!
als ik 10.000 days beluisterd heb denk ik, erg goed, maar was het dat?

om een of andere reden mis ik iets

avatar van Black Math
Over KC: ik heb er vroeger heel veel naar geluisterd, maar mijn muzieksmaak is blijkbaar verandert. Ik kick er niet meer op als iets louter erg knap ik elkaar zit, het moet me tegenwoordig ook echt raken.
Over 10,000 Days: hoe vaker ik hem luister, des te sfeervoller ik hem vind. Aenima en Lateralus zijn voor mijn gevoel lang niet zo duister als deze nieuwe cd en dat pleit echt voor 10,000 Days. En het artwork is echt prachtig. Hoe kom je erop, met zo'n brilletje.