Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
avatar van THEMARSVOLTA
Kan het kloppen dat je bij ticketservice pas zaterdag tool kaarten kan bestellen?

Zou er erg graag heen willen, aangezien ik ze nog nooit live gezien heb.

Hoezo "pas" zaterdag? Is het op andere lokaties eerder dan?

Weer geluisterd naar '10,000 days' en ik werd echt opnieuw omvergeblazen wat de laatste luisterbeurten niet vaak meer het geval was. Volgens mij hangt het ook af van de stemming waar je in bent. 10,000 days bevat echt wereldsongs als 'Right in two' en 'Wings for Marie (part 1)'/'10,000 days' (part 2) ...
Het is echt een fantastische plaat, maar in zijn geheel zijn 'Aenima' en 'Lateralus' kwalitatief beter naar mijn bescheiden mening.

avatar van THEMARSVOLTA
Phoenix schreef:
Hoezo "pas" zaterdag? Is het op andere lokaties eerder dan?

Nee, dat zei ik omdat ik niet wist wanneer het precies zou zijn.

Joy
zo, we benne weg, op naar Tool

als ze me zoeke, kben degene die enorm staat te gapen, xou zo 24 uur kunnen slapen, magoed, dan doe we maar over pakkumbeet 60 jaar

Op weg naar Tool? Waar ga je ze zien dan?

Of lig je nu al in je slaapzak voor het postkantoor?

dusseldorf vanavond 20:00

nu ben ' eg weg, wilde nog ff de speellijst uitprinte:)

avatar van smash016
Tool is een van m'n favoriete bands, maar ik vind de verafgoding hier soms toch wel erg ver gaan, alsof er geen andere bands bestaan. Tool heeft ook genoeg beperkingen... ... .... Nou, bijvoorbeeld symfonisch/harmonieus gezien is het allemaal nogal eentonig, erg veel power-akkoorden enzo... ook doet de muziek vaak nogal koud aan (maar ja, daar zullen de meesten hier het wel mee oneens zijn).

avatar van Twilight
Je kan ook gewoon zeggen dat het zich beperkt tot hun stijl. Ik denk dat het aantal powerakkoorden nog wel mee valt. Laten we gewoon zeggen dat de meeste mensen vast wel meer bands kunnen waarderen dan alleen Tool. Ikke in ieder geval wel.

avatar van Black Math
Diepgaande harmonietrucjes hoef je inderdaad niet bij Tool te verwachten, het accent ligt vooral op het ritme. En daar zijn ze wel heel erg bedreven in. Dan speelt de basgitaar de ritme partij, dan wordt het weer over genomen door de gitaar en zorgt de bas voor het muzikale behang. En dan hebben we het nog niet eens over de gekke maatsoorten en over de zang die het tegendeel van emotieloos is.

net terug uit Dusseldorf

hoe vond ik het?

nou, ik ga over 3 weken weer

HMH

Juist zie je daar

Hebben jullie al kaartjes dan?

avatar van Exfrozen
mwa bijna zeker voor mij.

Dusseldorf was de eerste keer dat ik TOOL live zag. Gave show! Tijd om TOOL weer is in de cd speler te butsen!

avatar van Dudeness
HeyJoy,

wat vond je van het optreden?

avatar van Gajarigon
Man man man, niet te geloven dat ik ook naar dat optreden had kunnen zijn geweest moest ik geen examen hebben gehad vandaag. Als compensatie heb ik dan maar naar Intension geluisterd om me te ontspannen. (met succes het is allemaal vlot verlopen)

Joy
ik vond het echt geweldig

opener rosetta stoned lijkt misschien een beetje vreemd omdat het daarna minder zou kunnen worden, maar het hakte er heerlijk in en de toon was gezet

de bekende speellijst kwam voorbij, evenals wat improvisatie her en der wat goed uitpakte

het geheel begon eigenlijk met lost keys op een geluidsniveau dat er niet om loog,ik kreeg meteen kippevel
en dacht,ik ga hier zometeen kompleet uit me plaat

maar, het vreemde was, en dat geld eigenlijk voor iedere nummer, zo snel het zaakje erin gaat hakken, leek het wel of het geluidsysteem het niet aankon, of dat er een begrenzer op het hele zootje zat

gitaar viel abrupt weg om daarna wel weer terug te komen, maar juist op de momenten dat het nodig was kwam dat niet uit de verf, ik hoop dat dat in HMH opgelost is

(ik weet overigens ook niet of dat in de hele zaal zo was, vond ik erg jammer)

verder was het geluid prima te behappen,niet te hard en erg helder, was het een genot om Tool ook echt te zien spelen, is Daney Carey de beste drummer ooit, Justin's snarenplukkerij supervet (een nummer als Sober is nog steeds klassiek dankzij dat vette basbegin) begrijp ik niet dat men Adam Jones vaak een middelmatige gitarist vind,ik vind hem briljant, vond ik Maynard een aansteller maar dat maggie best van mij zolangie in nummers als rosetta stoned en lateralis de schreeuw laat horen die alleen hij zo intens kan laten horen

overall gezien vond ik de oudere nummers er nog het sterkst uitkomen, Aenema, Lateralus, Sober, Stinkfist

het concert duurde zon 1 1/2 uur, en dat lijkt kort, maar met zon overweldigende muziek die Tool maakt is dat meer dan genoeg

qua publiek zijn die duitsers toch echt een stuk milder

meningeen stond maar wat om zich heen te kijken en op de plekken waar men wat heftiger tekeer ging (hoofdjes op en neer) waren het de nederlanders die eigenlijk loos wilde gaan, net als ik, maar heb me ingehouden

nu en dan leek het net of de werhmacht aanwezig was, zo snel ik naar voren wilde haakte al die armpjes in elkaar om mij maar vooral niet door te laten, raar volk, maar ook wel te begrijpen

na 1 1/2 uur einde verhaal, ging abrupt het licht aan en eigenlijk is die overgang wat erg abrupt als je net 1 1/2 uur in Toolland hebt rondgezweefd

las laatste vond ik het jammer dat overal in de zaal her en der nog lichten branden

ik wil het zeker bij een mystieke band als Tool aardedonker hebben om de sfeer te kunnen pakken, lukte dankzij die lichten minder goed

al met al een heel geslaagd concert,die zet ik in mijn top 3 bij King Crimson en David Bowie en dat rouleert onderling een beetje

Tool wordt verafgood en soms lijkt dat wel erg ver te gaan, maar noem naast Tool maar eens een band die deze kwaliteit weet neer te zetten

terugweg was spannend, want was er van uit gegaan dat je in duitsland gewoon lpg kan tanken, en ik rijd een oldtimer op lpg, niet dus, gas ligt wat gevoelig bij die duitsers gevolg,op hoop van zegen naar nederland hobbelen, kwam gelukkig goed

Joy
ff wat anders, valt me op dat velen hier met een lijst waarin tool, machine head , metallica,etc, de zwaardere jongens, ook erg vaak jeff buckley in hun lijst hebben staan

hoe komt da?

avatar van HammerHead
Omdat Buckley heerst uiteraard. En ik luister sowieso maar 50% van de tijd naar metal. Maar dit lijkt me niet echt de plek voor een dergelijke discussie.

Joy schreef:
[...]
verder [...] begrijp ik niet dat men Adam Jones vaak een middelmatige gitarist vind,ik vind hem briljant [...]

Hij technisch geloof ik niet zo super, hij haalt niet echt supermoeilijke solo's uit zijn gitaar. Al zou ik niet weten hoe je technische solo's zou kunnen inpassen in de muziek van Tool. Wel echt knap hoe ritmisch hij kan spelen. Doe ik hem totaal niet na. De hele band heeft gewoon een fantastisch ritme gevoe.

[...]

Dan heeft het niet veel langer geduurt dan het concert op pinkpop (ongeveer 10 minuten langer). Dan heb ik niet veel gemist ten opzichte van een normaal Tool concert.

avatar van KampF
Morgen ben ik om 10 uur bij het postkantoor! Ik zal ze hebben die kaarten!

avatar van Gajarigon
Hahaha hilarisch verhaal Joy. 'Gas ligt gevoelig bij de Duitsers'.

Joy

en ik vind 10.000 days ineens ook veel beter, kheb er nu de beelden bij en dat scheelt enorm

mijn mening:

om Tool echt te waarderen en op waarde te kunnen schatten moet je naar een concert zijn geweest

al je twijfels vallen weg

een vriendin van mij zei:

Tool is puur organisch

mooie term, ze bedoeld daarmee dat alles in elkaar past, welke nummers er ook gespeeld wordt in welke vorm en volgorde dan ook , het past allemaal bij elkaar en ieder nummer zou naadloos in om het even elk ander nummer over kunnen lopen

soloos zijn er van adam jones in de vorm van gitaargescheur gepiep,geweld, gekras, sfeermakers

ieder vult elkander aan en nergens wordt overbodig gefreakt of gepield

the pieces fit:)

mjk

wat is dat geflirt met vrouwelijke kleding/uitdossing eigenlijk?

Misschien heeft het met 'anima' te maken, de onderbewuste vrouwelijke kant van het manspersoon

avatar van Gajarigon
Misschien wilt hij uniseks zijn ofzo.

avatar van Black Math
Hij schijnt live inderdaad nogal apart te zijn. In de trein op weg naar pinkpop sprak ik met iemand die Tool 5x live heeft gezien, waaronder zelfs een optreden voordat Opiate nog moest uitkomen. Dat optreden had hij de hele tijd met zijn rug naar het publiek gestaan, en op het laatst draaide hij zich om waarbij de voorste rij van het publiek wegdeinsde, omdat hij zijn ogen had weggedraaid en je alleen maar wit zag. Verder schijnt hij zich ook vaak te beschilderen: de ene kant zwart en de andere kant blauw bijvoorbeeld. En vaak als vrouw verkleed ja. Op pinkpop was hij vrij normaal.

Op Pinkpop was het een soort hommage aan 'Taxi Driver'.

avatar van Black Math
Grappig! Ja nu je het zegt, zie ik dat ook ineens! Vandaar ook die vette pipa die aan zijn broek hing.

avatar van Lin
Lin