ik vond het echt geweldig
opener rosetta stoned lijkt misschien een beetje vreemd omdat het daarna minder zou kunnen worden, maar het hakte er heerlijk in en de toon was gezet
de bekende speellijst kwam voorbij, evenals wat improvisatie her en der wat goed uitpakte
het geheel begon eigenlijk met lost keys op een geluidsniveau dat er niet om loog,ik kreeg meteen kippevel
en dacht,ik ga hier zometeen kompleet uit me plaat
maar, het vreemde was, en dat geld eigenlijk voor iedere nummer, zo snel het zaakje erin gaat hakken, leek het wel of het geluidsysteem het niet aankon, of dat er een begrenzer op het hele zootje zat
gitaar viel abrupt weg om daarna wel weer terug te komen, maar juist op de momenten dat het nodig was kwam dat niet uit de verf, ik hoop dat dat in HMH opgelost is
(ik weet overigens ook niet of dat in de hele zaal zo was, vond ik erg jammer)
verder was het geluid prima te behappen,niet te hard en erg helder, was het een genot om Tool ook echt te zien spelen, is Daney Carey de beste drummer ooit, Justin's snarenplukkerij supervet (een nummer als Sober is nog steeds klassiek dankzij dat vette basbegin) begrijp ik niet dat men Adam Jones vaak een middelmatige gitarist vind,ik vind hem briljant, vond ik Maynard een aansteller maar dat maggie best van mij zolangie in nummers als rosetta stoned en lateralis de schreeuw laat horen die alleen hij zo intens kan laten horen
overall gezien vond ik de oudere nummers er nog het sterkst uitkomen, Aenema, Lateralus, Sober, Stinkfist
het concert duurde zon 1 1/2 uur, en dat lijkt kort, maar met zon overweldigende muziek die Tool maakt is dat meer dan genoeg
qua publiek zijn die duitsers toch echt een stuk milder
meningeen stond maar wat om zich heen te kijken en op de plekken waar men wat heftiger tekeer ging (hoofdjes op en neer) waren het de nederlanders die eigenlijk loos wilde gaan, net als ik, maar heb me ingehouden
nu en dan leek het net of de werhmacht aanwezig was, zo snel ik naar voren wilde haakte al die armpjes in elkaar om mij maar vooral niet door te laten, raar volk, maar ook wel te begrijpen
na 1 1/2 uur einde verhaal, ging abrupt het licht aan en eigenlijk is die overgang wat erg abrupt als je net 1 1/2 uur in Toolland hebt rondgezweefd
las laatste vond ik het jammer dat overal in de zaal her en der nog lichten branden
ik wil het zeker bij een mystieke band als Tool aardedonker hebben om de sfeer te kunnen pakken, lukte dankzij die lichten minder goed
al met al een heel geslaagd concert,die zet ik in mijn top 3 bij King Crimson en David Bowie en dat rouleert onderling een beetje
Tool wordt verafgood en soms lijkt dat wel erg ver te gaan, maar noem naast Tool maar eens een band die deze kwaliteit weet neer te zetten
terugweg was spannend, want was er van uit gegaan dat je in duitsland gewoon lpg kan tanken, en ik rijd een oldtimer op lpg, niet dus, gas ligt wat gevoelig bij die duitsers

gevolg,op hoop van zegen naar nederland hobbelen, kwam gelukkig goed