Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (2006)

Label: Warner Bros.

1. Dani California (4:42)
  2. Snow ((Hey Oh)) (5:34)
  3. Charlie (4:37)
  4. Stadium Arcadium (5:15)
  5. Hump de Bump (3:33)
  6. She's Only 18 (3:25)
  7. Slow Cheetah (5:19)
  8. Torture Me (3:44)
  9. Strip My Mind (4:19)
  10. Especially in Michigan (4:00)

met Omar Rodriguez-Lopez

11. Warlocks (3:25)

met Billy Preston

12. C'mon Girl (3:48)
  13. Wet Sand (5:09)
  14. Hey (5:39)
  15. Desecration Smile (5:01)
  16. Tell Me Baby (4:07)
  17. Hard to Concentrate (4:01)
  18. 21st Century (4:22)
  19. She Looks to Me (4:06)
  20. Readymade (4:30)
  21. If (2:52)
  22. Make You Feel Better (3:51)
  23. Animal Bar (5:25)
  24. So Much I (3:44)
  25. Storm in a Teacup (3:45)
  26. We Believe (3:36)
  27. Turn It Again (6:06)
  28. Death of a Martian (4:24)
avatar van platedraaier
Ik ben hem nu aan het luisteren en hij klinkt heel erg lekker. Een echt funky pepper plaatje.
Ik had ze na blood suger sex magic een beetje laten vallen, maar deze gaat weer bij de collectie.

Beter als Blood Sugar Sex Magic? Nee
Beter als By the Way en Californication? HELL YEAH!

Had grote twijfels over dit album maar ze hebben mijn verrast dat ze nog maar vele jaren platen mogen maken.

avatar van Ali Chemicali
Ik vond het een prima plaat, maar mij teveel nummers, waardoor ik, wat klumpie al aangeeft m'n aandacht verlies bij eht luisteren, maar of dit nou negatief is. Dan is het niet vervelend op de achtergrond ergens van. Ik moet het nog maar zien

avatar van Splinter
hoeveel kost deze plaat ? Ik kan nog wel even 3 dagen wachten om deze cd te kopen

(verschrikkelijke hoes trouwens)

avatar van musicfriek
Splinter schreef:
(verschrikkelijke hoes trouwens)

Vind het wel meevallen. Het 1e album heet Jupiter en de 2e heet Mars. Wat nou precies het idee erachter is, weet ik niet, de hoes geeft planeten weer, dat is alles wat ik kan zien. Zal een mooi boekwerkje worden, denk ik!

avatar van Splinter
de achtergrond valt inderdaad mee, maar ik vind dat Stadium Arcadium in het 3D echt heel erg Kitsch, dit is niet wat ik van ze gewend ben. Normaal zijn ze altijd zo mooi, de hoezen van The Red Hot's

Paar maanden geleden wat live nummers van dit album gehoord. en natuurlijk Dani California op Tv/Radio. En ben wel benieuwd.

Ze gaan wel weer een beetje richting de funk, ik ben daar zeker blij mee. Al zijn ze geloof ik wel een klein beetje met de tijd meegegaan. Maar misschien is dat juist goed.

avatar van ZERO
Voor de liefhebbers: er komt een speciale box uit, die vandaag al in de winkels lag. Het is een box waarvan elke cdwinkel er maar twee krijgt. Enorm limited editions dus..;

Ik heb de eerste 5 nummers al gehoord en ik moet zeggen: ik ben geen peppersfan, maar het klonk wel erg lekker... Beter dan californication op het eerste gehoor. Andere albums ken ik niet goed van ze.

avatar van mesh
Sorry, maar dit kan me echt niet meer boeien. Veels te slap wat mij betreft. Ik zal wel van de oude stempel zijn, maar ik hou het op Blood Suger Sex Magic en eerder werk. En het genre: Pop/Rock... nou laat dat rock maar weg.

ZERO schreef:

Eén probleem met die limited edition. Hij is 80 euro.

avatar van mathias
Wat zit er in die doos behalve de cd's?

ik heb vandaag de normale stadium arcadium gekocht (als eerste van nederland )
de hoes:
het is een soort flip-flop hoesje, net als de speciale uitgave van you could have it so much better, van ff.
binnenin, achter de cd's: stel je de apocalyps voor, daar lijkkt het iets op. een brandend drumstel, donkere straten. die kant op.
het boekje: hetzelfde verhaal, brand, rotzooi, en individuele foto's van de bandleden, en een groepsfoto.
op de voor- en achterkant een foto van de planeet jupiter (blauw? ik dacht dat hij geel was) en mars (rood)

wordt met de dag beter

net gelezen in het boekje: gitaarsolo in 'especially in michigan' door...:

omar rodriquez

mathias schreef:
Wat zit er in die doos behalve de cd's?

De verkoper heeft het me uitgelegd, maar weet het niet meer precies. Ik dacht een DVD met de clip van Dani California erop en beelden achter-de-schermen bij het album, uitgebreid boekje over de totstandkoming van het album, RHCP stickers en RHCP knikkers (ja, echt). En dat in een mooi doosje.

Edit:
Limited edition boxset, bevat:
* 2CD Stadium Arcadium
* DVD met 'making of' en 1 uur interviews
* Booklet van 28 pagina's
* Exclusief artwork van de band
* Leuke gadgets

Zie hier voor een foto.

avatar van mathias
Ongetwijfeld erg leuk voor de zware fan, maar 80€ is toch wel een hele grote hap

Ik koop gewoon de cd en 80 euro is inderdaad heel veel.

mathias schreef:

80€ Dat is gewoon ziek

avatar van jowietje
Iceman schreef:

80€ Dat is gewoon ziek

Ik vind € 20 eigenlijk al veel voor een CD, geen wonder dat mensen gaan branden!

En die knikkers kun je ook bij de speelgoedwinkel kopen dan schilder je er zelf maar iets op

nicolas
De plaat is sinds vandaag verkrijgbaar in elgië en uiteraard heb ik ze reeds. Wel, ik vind de plaat super! Jupiter reeds volledig beluisterd en Mars een stukje, maar de kwaliteit van hun werk is er echt op vooruitgaan. Nog steeds een fantastische Flea op de funky bass, John Frusciante ritmisch heel sterk op de gitaar en mooi solo's en riffs! Kiedis' zang blijft voortreffelijk en de drums hebben nog steeds een apart, positief geluid ! ! Ze krijgen een 4,5 voor hun oeuvre.

Het Album ligt in de lijn van Californication en By The Way. Na mijn smaak een geweldige plaat geworden, al blijft Californication mijn favoriet. Van het oude keiharde funk gebeuren is weinig meer van over. Hun Muziek is nu meer harmonisch en doordacht opgezet en persoonlijk vind ik dat niet erg. Al hoop ik wel dat de Peppers de komende albums ook weer van deze lijn afstappen om niet in herhaling te vallen.

De hoes was wel even wennen...beetje 70's achtig en kitscherig. Dacht eerst de nieuwe CD van E.L.O in handen te hebben.

avatar van The Scientist
malle pietje schreef:
Het Album ligt in de lijn van Californication en By The Way.

mijden dus...

Mijns inziens hebben ze na Blood Sugar Sex Magik niks goeds meer voort weten te brengen.

The Scientist schreef:

Tja, dat is natuurlijk persoonlijke smaak. Mij spreek het wel aan. Het raakt mij op die een of andere manier.
Al blijf Blood Sugar Sex Magik een geweldige plaat.

The Scientist schreef:

mijden dus...

Dat album (Bloodsugarsexmagik) is veruit mijn favoriet, maar ik heb altijd het vermoeden dat mensen erge moeite hebben met het feit dat de band hierna zo groot is geworden. Bij voorbaat trekt men de neus al op.
Zo slecht zijn de 4 opvolgers van dat album echt niet.

Tja, blijft een kwestie van smaak.
Persoonlijk vind ik Californication en By the way ook erg leuk om naar te luisteren. Lekker melancholisch (schrijf je dat wel zo??), daar houd ik wel van.

Blood suger heeft wel mijn peroonlijk beste nummer van de peppers (i could have lied). Wat volgens mij ook weer een van de meest melangolische nummers van de cd is.

Deze vind ik dus ook weer erg goed. Vraag me inderdaad af of 28 nummer niet erg veel is.
Misschien hadden ze het net als Guns n' Roses indertijd met Use your illusion twee aparte cd's kunnen maken. Kun je nog altijd kiezen of je er 1 of 2 koopt.

aERodynamIC schreef:

Ik hoor dat ook vaak, dan is het van: "oh, commerciele troep, daar hou ik niet van". Ik trek mij daar niets van aan. Muziek spreekt je aan of niet. En of het nu wel of niet een nr 1 hit in de top40 wordt zal mij een zorg zijn.

bemonds schreef:

Misschien. Maar mochten ze binnenkort besluiten uit elkaar te gaan (je weet maar nooit met die rock n roll jongens), dan hebben we deze toch maar mooi.

Nee geen Guns 'n Roses praktijken a.u.b.: deze cd blijft zo tenminste betaalbaar (want niet 2 keer de volle mep).
Ik vind 28 nummers ook veel hoor. Maar je kunt zelf kiezen welke cd je draait: bewaar je nummer 2 gewoon tot volgend jaar

avatar van thomzi50
Hij werd net bij Concerto gedraaid, deze plaat, en ik vond hem niet heel bijzonder klinken. Volgens mij voegt hij bar weinig toe aan Californication

nicolas
De eerste 6 nummers van Jupiter (cd 1) vind ik echt funky. Vooral hump de bump zo'n heerlijke gitaarriff! Mars heb ik minder beluisterd. Maar dat komt nog wel denk ik... Zeer goede plaat, ik blijf erbij.

aERodynamIC schreef:

Ja, inderdaad. En dan was het (al dan niet terechte) verwijt er gekomen dat de fan wordt uitgebuit.