Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (2006)

Label: Warner Bros.

1. Dani California (4:42)
  2. Snow ((Hey Oh)) (5:34)
  3. Charlie (4:37)
  4. Stadium Arcadium (5:15)
  5. Hump de Bump (3:33)
  6. She's Only 18 (3:25)
  7. Slow Cheetah (5:19)
  8. Torture Me (3:44)
  9. Strip My Mind (4:19)
  10. Especially in Michigan (4:00)

met Omar Rodriguez-Lopez

11. Warlocks (3:25)

met Billy Preston

12. C'mon Girl (3:48)
  13. Wet Sand (5:09)
  14. Hey (5:39)
  15. Desecration Smile (5:01)
  16. Tell Me Baby (4:07)
  17. Hard to Concentrate (4:01)
  18. 21st Century (4:22)
  19. She Looks to Me (4:06)
  20. Readymade (4:30)
  21. If (2:52)
  22. Make You Feel Better (3:51)
  23. Animal Bar (5:25)
  24. So Much I (3:44)
  25. Storm in a Teacup (3:45)
  26. We Believe (3:36)
  27. Turn It Again (6:06)
  28. Death of a Martian (4:24)
Bob Cremers
Het valt me op dat ik het laatste seconde zie van de clip van Dhani California, nooit alles.

avatar van Pinsnider
Eerste indruk was ok, tweede indruk was: mwah... De funk funked niet echt en de liedjes zijn te glad en te geplijst. Misschien moet hij nog groeien en heeft nckos gelijk , maar vooralsnog 3*.

Het zou ook niet heel vreemd zijn als het bij 'mwah' bleef.

Het is immers wel een wat andere stijl. Er staan ook minder grote klappers op, zoals die op by the way of californication wel staan.

Het verschil is echter dat stadium arcadium bijna OVERAL goed in elkaar steekt, en ik bij californication na een nummer of 6 a 7 soms het idee kreeg dat de boel wat...afgeraffeld werd.

Op by the way was dit al minder. Stadium arcadium borduurt voort op die ontwikkeling en neemt het nog stap verder.

De nummers lopen goed, lekkr funk erin. Heerlijk om zoals nu in de zon te luisteren
Toppers:
Snow ((Hey Oh)), Hump de Bump, C'mon Girl, Slow Cheetah en natuurlijk Dani California.
Voor Jupiter 4* maar ik heb nog niet naar Mars geluisterd gaat binnekort wel gebeuren.

avatar van avdj
Ik ben dit op bol.com aan het beluisteren en ik ben niet echt onder de indruk. Meer dan 'leuk' vindt ik het (nog) niet.

avatar van HiLL
Bol geeft ook zo'n goede impressie.

Vreselijke cover iig.

HiLL schreef:
Bol geeft ook zo'n goede impressie.

Als ik een CD ga kopen ben ik echt niet van plan alle nummers volledig te luisteren... de hoes is inderdaad erg goedkoop/lelijk.

avatar van HiLL
avdj schreef:

Nee maar op zijn minste wel een aantal. Een mening hebben over een album van meer dan 2 uur, nadat je wat halve minuutjes hebt gehoord is helemaal

avatar van avdj
Daarom stem ik ook niet. De 30 seconden-mode heeft mij al heel vaak een goede indruk gegevens van albums en ik koop ook regelmatig Cd's op die manier. Meestal met succes.

Ik heb het (dubbel)album nu een paar keer beluisterd en de meeste nummers blijven groeien. Ik geloof zelfs dat ik het het beste werk van de RHCP vind. Ik vond ze altijd wel goed te pruimen maar toch een beetje 'fake', dit album klinkt bijna 2 uur lang zeer authentiek!

avatar van Dociz
Objectief goed. Alles zit goed in elkaar, kop en staart. Subjectief geeft dit album me geen extra gevoel. De songs kabbelen mij te gladjes voort. Enkele tracks verassen me maar het meeste is niveau 3 sterren. Ik vind het album wel beter dan Californication, maar slechter dan de rest van de peppers albums, incluis one hot minute, daarom 3.5 sterren.

Laatste conclusie: het zegt genoeg dat ik nu de peppers definitief heb afgeschreven als band waarbij ik uitkijk naar de nieuwe cd.

Joy
ik vind het pers wel knap dat een band als chilli peppers na 25 jaar nog steeds muziek maakt die nog steeds goed in mekaar steekt en bij vlagen klinkt als klok

joy

Ik heb hem gister gekocht Ik heb nog niet alles geluisterd dus wacht nog even met stemmen Maar moet zeggen dat het nu al lekker klinkt

Hm stem uiteindelijk toch nog verlaagd naar 4,5 sterren. Het klinkt allemaal erg lekker en steekt supergoed in elkaar, maar het is niet de mijlpaal die californication bijvoorbeeld wel was. Ook begin ik niet steeds meer nummers gaaf te vinden. Kippevel in de nummers die ik gaaf vind, maar ik blijf steken op 14 stuks. Een mooi aantal natuurlijk, zonde dat het niet op 1 cd staat.

avatar van Hans Brouwer
kimmywol schreef:

Goede recentie in de Telegraaf van hedenmorgen

the viking schreef:
Bedankt argine je hebt helemaal gelijk! Net nog even the Greatest Hits cd van Tom Petty and The Heartbreakers er bijgehaald en de accoorden en sound zijn vrijwel identiek !
Notabene een van mijn favoriete songs van Tom Petty,en toch kon ik er maar niet opkomen !

Heb die 't begin van die nummers in elkaar geschoven; als ik tijd heb maak ik nog wel eens een echte mashup. Hier: http://blogsrus.typepad.com/mediaxray/files/dani_cs_last_dance.mp3

Mzl.

avatar van Kikuichimonji
Tsja, de nieuwe RHCP. Californication is voor mij nog steeds het bester album ooit gemaakt, ook al zakt hij halverwege toch een beetje in.

By the Way daarentegen viel me enorm tegen, de helft van de CD was goed maar de andere helft stelde niet veel voor.

Nadat ik Stadium Arcadium voor de eerste keer geluisterd had zat het voor mijn gevoel meteen goed. Zoals al gezegd werd, er staat hier geen hitmateriaal op. Er staan een hoop goede nummers op, maar niks van het niveau Sir Psycho Sexy/Give it Away/ Scar Tissue, enzovoort.

Wat WEL goed zit is de CD als geheel. De balans is, net zoals bij Californication, weer dik in orde. Ik was bang dat ze verder gingen op de By the Way toer (daar was de balans compleet zoek).

Na een paar keer luisteren beginnen er steeds meer nummers positief uit te springen. Een paar nummers boeien me nog steeds nauwelijks (Charlie, Hey, She looks to me).

Dit is de CD die By the Way had moeten zijn; een waardige opvolger voor Californication. Voorlopig 4,5*

Ik heb de CD's dit weekend nog een paar keer beluisterd en vooral de eerste CD begin ik steeds meer te waarderen.

Zelfs mijn vriendin vindt de muziek goed, terwijl ze over het algemeen niks van de RHCP wil weten. De gitaarsolo's doen het hem

avatar van Bert Wasbeer
Eerste indruk is niet goed....ik viel bijna in slaap achter het stuur toen ik hem opzette. De penopauze lijkt voort te duren. Te veel pop, te weinig funkrock.

Maar wat niet is kan natuurlijk nog komen. Aan by the way moest ik ook wennen maar het is geen slechte plaat gebleken.

Maar vooralsnog 2*

Ik heb hem sinds gisteren. Zeer sterk album na een paar beluisteringen. Ik geef voorlopig een 4, maar dat zou nog wel is kunnen verhogen

als ik cd 1 alleen moest beoordelen kon die wel eens een 5 halen, want cd 1 is gewoon uitermate goed.

Ma ik vind dat cd2 het verneukt, hij word na nummer 5 al een stuk saaier, en het zwakt alleen maar harder af (animal bar gaat nog wel) ma voor de rest denk ik dat cd 2 een beetje afgeraffeld is, beetje jammer. mijn oordeel blijft steken op een 4.

Idd, cd 1 is veruit het beste: topnummers: dani california, snow (ey oh), charlie, stadium arcadium, especially in michigan. Ik vind toch veel nummers beetje saai of net te sloom en soft en als ze harder worden ergens midden in is het alleen maar saai en geen geweldige zang en riffs, wel hebben veel nummer's bij passende solo's maar voor de solo's luister ik het niet.

Henkr schreef:

Mzl.

Henkr.... geweldig...
Gadverpielekes..... klinkt precies hetzelfde.... maar dit klinkt wel heel erg spookie.... 100%!... alleen is de zang nog niet helemaal synchroon...

knap gedaan! (tempo aangepast? Toonsoort is toch hetzelfde?)

Echter... de clip van RHCP is echter wel beter....

NB. Mijn eerste commentaar ooit.... (where ever).. toch geinig,... toch vaker de discussies volgen.

avatar van Ralph_Mennes
Wow! Ik heb dit album vandaag aangeschaft, en ik vind het na 7 nummers al een geweldig album. Wat een muzikanten.
Ik zal nog ff verder luisteren, maar dit keer neig ik naar een 5* stem.

Edit: Na de hele 2 cd's geluisterd te hebben geef ik nog steeds een 5* stem. Elk nummer heeft gewoon iets speciaals en erg sterke lyrics van Anthony. Ik vind het enige minpuntje dat Jupiter een stuk sterker oogt dan Mars, voor de rest echt eentje die je moet hebben.

nicolas
de zeven eerste nummers zijn inderdaad "uit-de-bol-gaan". de hele eerste cd is gewoon fantastisch, de tweede iets minder, maar toch nog genoeg rhcp-gehalte.

Ralph_Mennes schreef:

erg sterke lyrics van Anthony.

"Come on come on baby
Let me show you what I'm talking about
You try to be a lady
But your walkin' like a sour kraut"

dit zijn misschien wel de domste lyrics die ik ooit heb gehoord. basisschool rijmelarij. ik erger me hier verchrikkelijk aan

maar goed, ik ben een zeurpiet

euhmm, ik dacht serieus dat track 2 iets van Phil Collins (doet een Disney soundtrack) was. En krijste mijn vriend geirriteerd toe dat hij toch had gezegd de nieuwe peppers op te zetten, dus waarom nog steeds de radio aan?
Geen goed teken.
Ten eerste ga ik ervan krijsen en ten tweede had het eerste nummer blijkbaar al helemaal geen indruk achtergelaten.

nicolas
nja philippe, storm in a teacup behoort dan ook tot de minder goeie nummers van de plaat. er zijn veel betere (Charlie)

avatar van jurado
alles wat de PEPPERS gedaan hebben na blood,sugar kan mij niet bekoren ..ook deze niet .. MAAAAAR.... wat een produktie,wat onvoorstelbaar lekker klinkt deze plaat zeg.
De drums klinken superdroog en John Frusciante ,tja wat een gitarist en wat een sound.