Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (2006)

Label: Warner Bros.

1. Dani California (4:42)
  2. Snow ((Hey Oh)) (5:34)
  3. Charlie (4:37)
  4. Stadium Arcadium (5:15)
  5. Hump de Bump (3:33)
  6. She's Only 18 (3:25)
  7. Slow Cheetah (5:19)
  8. Torture Me (3:44)
  9. Strip My Mind (4:19)
  10. Especially in Michigan (4:00)

met Omar Rodriguez-Lopez

11. Warlocks (3:25)

met Billy Preston

12. C'mon Girl (3:48)
  13. Wet Sand (5:09)
  14. Hey (5:39)
  15. Desecration Smile (5:01)
  16. Tell Me Baby (4:07)
  17. Hard to Concentrate (4:01)
  18. 21st Century (4:22)
  19. She Looks to Me (4:06)
  20. Readymade (4:30)
  21. If (2:52)
  22. Make You Feel Better (3:51)
  23. Animal Bar (5:25)
  24. So Much I (3:44)
  25. Storm in a Teacup (3:45)
  26. We Believe (3:36)
  27. Turn It Again (6:06)
  28. Death of a Martian (4:24)
avatar van Woody
Henkr schreef:

Heb die 't begin van die nummers in elkaar geschoven; als ik tijd heb maak ik nog wel eens een echte mashup. Hier: http://blogsrus.typepad.com/mediaxray/files/dani_cs_last_dance.mp3

Mzl.

nicolas
jurado ben je nu positief of negatief over deze plaat? niets kan je nog bekoren en toch is de productie fantastisch e.d.?

avatar van marco straaten
ondertussen al een paar keer beluisterd, maar ik vind hem voor de peppers behoorlijk tegenvallen, dan toch absoluut Californication of sex magic

avatar van Kaaasgaaf
Speelt Billy Preston niet op Wet Sand ipv Warlocks? Daar hoor ik tenminste toetsen.
Overigens hoor ik ook een gastzanger op Strip My Mind. Het lijkt wel de zanger van TV On The Radio (een geweldige band waar vreemd genoeg nog geen enkele plaat van op MuM staat, dat moet toch echt snel veranderen.....).
Ook hoor ik iemand rappen op het eind van Death Of A Martian en weet niet zeker of dat Anthony is, hij klinkt stukken zwaarder. Is het soms Flea?

Overigens vind ik dat citaat van Flea een paar pagina's terug echt zielig (maar begrijpelijk) gezeik. Hij is zeker niet bij de tijd? Beseft hij dan niet dat zijn band niet de enige is die hier frustraties mee heeft, maar dat dit gewoon de realiteit van vandaag de dag is.
Ik ben absoluut geen Chili Peppers-fan, maar na het downloaden van deze plaat (in geweldige ''retail-rip'' geluidskwaliteit) ben ik dusdanig onder de indruk geraakt dat ik hem overweeg te kopen. Op die manier win je dus nieuwe zieltjes dánkzij het downloaden.

Zoals jullie nu wel zullen begrijpen vind ik het een heel mooie plaat. Ik ben een fan van pretentieuse dubbelalbums! Slechte nummers hoor ik hier niet, ik was gelijk al onder de indruk en hij wordt met elke draaibeurt zelfs steeds nog beter. Wel vind ik het jammer dat ze nergens even écht iets nieuws doen. Als je zóveel ruimte en nummers hebt, laat je je toch op een moment gewoon even gaan? Niet alles hoeft toch zo beschaafd en typisch Peppers te klinken? Ze moeten toch ook af en toe de niet te onderdrukken behoefte voelen een compleet andere kant te tonen? Maar nee, alles klinkt zo comfortabel als maar kan. En daar is zeker ook wat voor te zeggen, want er is genoeg variatie, opbouw en schoonheid om het nergens in elkaar te laten zakken.

Het is gewoon niet zo'n avontuurlijke band en daarom zal ik wel nooit een écht groot fan worden (ben meer een liefhebber van bands die juist niét zichzelf willen zijn). Maar je móét wel respect hebben voor een band die zo hoorbaar zorg en aandacht in z'n muziek stopt, zeer muzikaal en technisch onderlegd is, geniale melodieeën kan bedenken en prachtig sfeer kan scheppen. Vooral dat laatste ja. Sfeer en een goed gevoel. Nu maar niet hopen dat je overal met de singles wordt doodgegooid, want op die manier bleek Californication ook minder lang houdbaar voor mij dan ik van te voren dacht.

Tot die tijd dat ik het uitkots (maar laten we maar hopen van niet) vind ik dit een Grandioos Meesterwerk!!

avatar van Jazper
Kaaasgaaf schreef:

Ik kan er wel 3 vinden geloof ik.
bv: deze

avatar van Kaaasgaaf
Das vreemd. Als ik ''TV On The Radio'' intik in het zoekveld (op die manier zoek in tenminste altijd albums, weet niet of er meer manieren zijn), komt er een hele lijst van platen, maar niet van deze band. Hoe ben jij er aan gekomen dan?

avatar van Jazper
Als je dat doet krijg je meer dan 100 resultaten en kapt ie het af na de 100-ste. En dan is ie nog niet bij TV on the radio aanbeland. Dus ik heb de selectie wat verkleind (jaartal > 2000 of zoiets).

J Casablancas
Je kunt ook gewoon op artiest, album, etc. zoeken, dan vind je wel wat je zoekt.

avatar van Kaaasgaaf
Mmmm, slecht systeem. Zou logischer en makkelijker zijn als-ie op alle woorden zoekt.
Maar ik ben ieder geval opgelucht dat deze band gewoon op deze site staat. Vond het al wat vreemd.

nicolas
Bij "zoeken" kan je zelfs artiesten en platen zoeken op gemiddeldes, da's dus iets handiger dan het balkje bovenaan.

avatar van jurado
nicolas...

ik ben zeker positief...over de geweldige productie..de nummers vindt ik daar in tegen niet zo geweldig.
Duidelijk zo?

avatar van krang74
Helaas.
Deze nieuwe van de Peppers kan me niet bekoren. Waar is de goede oude 'Mothers Milk' en 'Uplift Mofo Party Plan' tijd gebleven???

nicolas
Die is 16 jaar geleden geëindigd. Misschien moet ik toch maar eens Mother's Milk in huis halen. Knock me down en Taste the pain vin ik alvast heavy nummers. Raadt iemand me nog betere/even goede aan?

avatar van Klumpie
Ik mis de overtuiging die ze wel hadden op Californication en de meeste platen daarvoor. De funk die op deze plaat staat is meer van zie ons nou 'funky' doen. De veelgeprezen Snow (hey oh) is nou ook niet om naar huis te schrijven.

Is het een dramatische plaat? nee, dat zeker niet. Maar van groepen die klassieke platen hebben gemaakt verwacht je nou eenmaal meer. Hoogtepunt van dit album, blijft de productie van dit album. 3*

Klumpie schreef:
De veelgeprezen Snow (hey oh) is nou ook niet om naar huis te schrijven.

Het is idd een nummer waar niet veel in zit, maar hij klinkt desondanks wel lekker, alleen denk dat het niet lang gaat duren voordat dit nummer gaat iiriteren.

Pelvin
leuke plaat. en het is niet zoals het was jaren geleden maar ik blijf ze goed vinden, de peppers. ik heb m nog niet heel erg goed beluisterd maar ik geef nu 4,0 en hump de bump kinkt erg lekker in de oren

Ben ik nou echt de ENIGE die de peppers niet zo geweldig vind ...

Waarschijnlijk wel ja.

0,5
ik heb em gekocht als RHCP fan, terwijl ik alleen nog een paar nummers kende (o.a. Dani klote Cali). Hij valt echt tegen! 2 *! zogenaamd teug naar de roots...en het is echt te overgeproduceerd!

dat ben ik met je eens maar op 1 moment heb ik weer het gevoel dat ik blood sugar sex magik aan het luisteren ben. het is ergens in een liedje waar Kiedis voor een solo van john frusciante 'pick it up johnny' of zoeits roept. dat had je op bssm ook vaak van die opmerkingen of losse woorden tussendoor

Kikuichimonji schreef:
Dit is de CD die By the Way had moeten zijn; een waardige opvolger voor Californication.

Je zou wel eens gelijk kunnen krijgen, 'Stadium Arcadium' ligt terug meer in de lijn van Californication... Zoals verwacht slagen ze er niet in om zichzelf voor een 4e keer (her) uit te vinden, waardoor in mijn ogen 'By the Way' het harmonieuze magnum opus van de Peppers blijft. Frusicante durfde op de voorgaande volledig zijn stempel te drukken, terwijl je hier de oudere invloeden terughoort.
'Stadium Arcadium' is dan ook de synthese van hun 3 vorige albums, met veel funky nummertjes en eveneens enkele (geprobeerd) emtionele ballads...
Zo is 'Dani California' dé hit van de cd, ruikt 'Desecration Smile' ook sterk naar Californication en klinkt '21st Century' als 'Give it Away' met doodgewoon wat bass-geslam...
Het niveau van hun vorige plaat halen ze nooit, maar zelfs al maken ze met deze plaat een karikatuur van zichzelf, het blijft muziek van topkwaliteit.
Laten we dus met z'n allen juichen dat ze in plaats van een 'best of' nog even de studio indoken... Maar de volgende keer weer iets echt vernieuwends, als het kan?

Kheb deze plaat genoeg tijd gegeven. Het pakt me niet. Gewoon te braaf!

Onderweg naar pinkpop dit album een paar keer beluisterd. (het is dan ook een koelere end rijden)
Mijn conclusie: ik vind er niks aan.

avatar van jowietje
Zonde van je geld dus.

jowietje schreef:
Zonde van je geld dus.

Nope. Hij is van mijn broertje.

Sorry maar zoveel goede nummers op 2 cd's dat MOET wel een 5* zijn, echt geniaal album. Heb het nu zo'n 200 keer gehoord minstens en blijft maar beter en beter worden, heb nog steeds geen slechte plaat gevonden op het album. Ik vond vroeger dat de funk teveel de overhand had (ook wel de grote RHCP drugs tijd ) en daarna was t terugkomen hiervan met als grootste mijlpaal dit album, zeer veel hulde!

Oh ja ook zo gaar, mn 3 favo's alledrie van cd2.. hoezo mindere cd (desecration smile/hard to concentrate/make you feel better)

Hard to concentrate is inderdaad wel een van de beste nummers van de totaal cd, maar toch luister ik liever naar cd1 want die is mijns inziens gevuld met hits. en omdat cd2 te langdradig word na een nummer of 6/7.
Ma goed, je kan blijven twisten over die 2 cd`s had het er misschien 1 moeten zijn of niet?
Het totaalplaatje is gewoon dik in orde en verdient absoluut een 4.

Vinden jullie het nummer Wet Sand niet fantastisch?

Jazeker, fantastisch nummer.

Toine Rorije
Ik vraag me eigenlijk af hoe je als rockband met enig zelfrespect dit überhaupt dúrft af te leveren. Hun muziek is inmiddels al even knullig als die van de Black Eyed Peas. Ik bedoel: 'Hey oh hey oh listen what I say oh'... tja... Behoorlijk gênant.