Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (2006)

Label: Warner Bros.

1. Dani California (4:42)
  2. Snow ((Hey Oh)) (5:34)
  3. Charlie (4:37)
  4. Stadium Arcadium (5:15)
  5. Hump de Bump (3:33)
  6. She's Only 18 (3:25)
  7. Slow Cheetah (5:19)
  8. Torture Me (3:44)
  9. Strip My Mind (4:19)
  10. Especially in Michigan (4:00)

met Omar Rodriguez-Lopez

11. Warlocks (3:25)

met Billy Preston

12. C'mon Girl (3:48)
  13. Wet Sand (5:09)
  14. Hey (5:39)
  15. Desecration Smile (5:01)
  16. Tell Me Baby (4:07)
  17. Hard to Concentrate (4:01)
  18. 21st Century (4:22)
  19. She Looks to Me (4:06)
  20. Readymade (4:30)
  21. If (2:52)
  22. Make You Feel Better (3:51)
  23. Animal Bar (5:25)
  24. So Much I (3:44)
  25. Storm in a Teacup (3:45)
  26. We Believe (3:36)
  27. Turn It Again (6:06)
  28. Death of a Martian (4:24)
buddy
Sorry hoor maar wat een gelul over stadion band dit en stadion band dat. Het lijkt wel dat als een band populair word je eigen er voor moet schamen om het goed te vinden en het maar een stempel als stadion band / rock geeft. Als iets gewoon goed is dan krijg je meer luisteraars. Dit is geen "gemaakte" muziek maar echte pure muziek. Ik vind het gewoon een super album en idd het is geen Uplift of Freaky maar dat was in het begin toen ze muzikaal nog niet zo gegroeid waren.
Ik vind het eigenlijk gewoon fantastisch dat als je het eerste en laatste album pakt er zo'n groot verschil van muzikale opvatting inzit. Ze worden beter en beter en zijn al de beste. ZO hehe dat is eruit! Enjoy

ik vind het een super album, de songs lijken soms wel wat op elkaar, but who cares! het zijn de Peppers dus is het goed

Wauw! 28 nieuwe nummers. Kocht het album van moment van uitkomen. Heb hem direct zo goed als grijs gedraaid. Dit om alle nummers te leren kennen.

Bij uitkomst word direct verwezen dat het minder is dan Californication. Gaan we dit bij ieder nieuw albuim van de Pepeprs doen dan? Trouwens: "Get On Top" en "I Like Dirt" zijn ook niet zo sterk hoor.

Naast de twee singles vind ik het een sterk album, grappig is dat door het grote aanbod iedereen zo wel zijn eigen favorieten heeft. Ben benieuwd wat ze nog op single uitbregen. Wellicht het rustige nummer "She Looks To Me".

Eindoordeel: 5 punten!!!

Jessie
zoveel negatieve meningen!!!
Voor mij zijn ze de beste, of er nu eens één of meerdere liedjes opstaan die mij niet liggen.
Ik ben blij dat ze nog één maken!
en voor mij is dat allemaal niet erg als hun muziek te commercieel wordt of daar met da stadion-bazaar! als ik het maar zelf goed vind en zelf verliefd word op de muziek!
Ik vind hem superknap de album, je moet eens denken hoeveel werk er in gestoken wordt! en heb je negatieve commentaar? laat hem dan voor je eigen

NIETS NIEUWS ONDER DE ZON

Of de Peppers nou in een stadion voor een publiek van 100.000 man staan of een plaggenhut platspelen voor tien verdwaalde holbewoners maakt me niet zoveel uit. Dat lijkt me ook niet van belang voor de beoordeling van dit album. Er mankeert namelijk niets aan de kwaliteit van de muziek. Logisch, aangezien de Peppers zichzelf keer op keer herhalen. Ach, ik heb het wel gehad met deze band, hoewel hun vroegere albums zo af en toe niet te versmaden zijn.

Maartje Bronkhorst, Amsterdam

Refrein Stadium Arcadium heeft erg veel weg van Smells like teen spirit ?...!

avatar van Nightrider
Hoe kom je daar nou weer bij!?

120Goof
Refrein Stadium Arcadium heeft erg veel weg van Smells like teen spirit ?...!

Ja kan kloppen , Nirvana heeft zijn inspiratie voor dat SLTS ook van Stadium Arcadium weg, vandaar dat je veel overeenkomsten hoort

sjap

mugken
Veel nummers maar niet veel echt goede nummers,waren uit de 2 cd's de beste songs uitgehaald hij was veel beter geweest.3,0*

M.Bronkhorst schreef:
NIETS NIEUWS ONDER DE ZON

Logisch, aangezien de Peppers zichzelf keer op keer herhalen.
Maartje Bronkhorst, Amsterdam

Pure onzin. Deze band heeft een eigen stempel op hun muziek. Je herkent meteen dat het de Peppers zijn. Dat is goed. Maar als je BSSM, Californication, By The Way en de laatste plaat beluistert (One hot Minute niet meegerekend door Navarro), hoor je wel degelijk verschil. Maar er loopt wel een rode draad door de muziek. Kortom: Of je het nu goed vind of niet, Prima dat is je mening. Maar ze herhalen zich echt niet. Niet mee eens? Dan moet je is goed gaan luisteren naar de muziek.

avatar van HammerHead
De Peppers vallen de laatste 10 jaar toch behoorlijk in herhaling anders. Het is allemaal weinig avontuurlijke stadion-pop/rock tegenwoordig. Ik zou best weer eens een originele funky Peppers plaat willen horen, maar die gaan ze niet meer maken vrees ik. Gewoon Blood Sugar en Mothers Milk blijven draaien dan maar.

avatar van psychonaatje
Ik las dat Hump de Bump een nieuwe single wordt, dus als die nou eens heel erg aanslaat, misschien zit de kans er dan in dat ze op de volgende plaat toch meer gaan funken. Of valt dit onder de noemers 'ijdele hoop' en 'lekker blijven dromen'?

HammerHead schreef:
Sorry maar One hot minute heeft niks met californication te maken. Californication is qua gitaareffecten een stuk rauwer en simpeler dan By The Way. Stadium Arcadium heeft qua gitaarwerk een puurderer geluid dan By The Way. Ik zal wel met een andere oor luisteren naar muziek denk ik (gelukkig).

avatar van Jools
De laatste single is wel heel erg flauw. Hoor ik hier een uitgebluste band die geen inspiratie meer heeft?

fastpulseboy
Jools schreef:
Iets meer peper graag!

laatste single? deze band was m.i. begin jaren 90 al uitgeblust...

Ben sinds Californiacation een grote fan.
Toen ik deze cd pas gekocht had vond ik er maar een paar nummers goed van, maar nu ik de 2 cd's wat meer heb beluisterd vind ik hem fantastich ! Mischien 3 zwakkere nummers op beide cd's, de rest is erg goed vind ik !

Luister hem nu altijd in de wagen 4.5*

Sterke CD, na de gemengde gevoelens die By The Way bij mij persoonlijk achterliet. Velen nummers met potentie, al is 't discutabel of je deze allemaal ook maar moet releasen om te cashen, een imago dat ze sinds Californication toch wel achtervolgd. Mijn persoonlijke favoriet is toch wel Make You Feel Better, van de Mars cd. Toch een 4, ipv 4.5 omdat ie 't niet haalt bij ander werk.

De peppers zijn soft geworden. Niet meer wat ze geweest zijn. Jammer, het was een ijzersterke band. Het gebeurt met alle bands die al heel lang bezig zijn: de scherpe kantjes gaan eraf en het worden gewone popgroepen. Beste voorbeeld U2. Ik los de rol, geen peppers meer voor mij.

Holt
Desecration Smile, Especially in Michigan en She Looks To Me vind ik ongetwijfeld de beste nummers.

Dit is toch zeker een goed album! 4.5*

Big_Apple schreef:

Flauwekul, ze zijn te groot en te hot geworden, bedoel je, net als U2. Maar wees eerlijk, al die nummers staan als een huis, met Frusciante op z'n best sinds jaren. Dat was ten tijde van bijvoorbeeld de "One Hot Minute" wel anders.
En soft was toendertijd "Under The Bridge" maar is daarom ook niet minder.

Ik raak te snel verveeld bij dit album.... Kan het niet afluisteren

avatar van FunkyMonk
Jools schreef:

Precies! Ach, zet gewoon Blood Sugar noges op

Stem verlaagd naar 3 sterren. Mijn luistersessie begon veelbelovend, kwalitatief steekt alles goed in elkaar, maar de nummers blijven niet hangen. De lyrics zijn niet om over naar huis te schrijven en het rauwe randje is verdwenen. Ook de peppers worden ouder.

nckos schreef:

Gewoon een paar keer draaien: wordt steeds beter en beter. Inmiddels 4,5* en in mijn top 10 voor 2006.

avatar van Nightrider
Wat is Wet Sand een prachtig nummer

_Ozzy_ schreef:

En soft was toendertijd "Under The Bridge" maar is daarom ook niet minder.

neen, dat vind hij dus niet

en ik kan hem gelijk geven hoor, de peppers waren vroeger een heel pak energieker en funkte tenminste, terwijl deze plaat meligheid ten top is, Snow, Stadium arcadium, tell me baby, ... gewoon allemaal zwakke nummers, dat er mensen zijn die dit goed vinden kan ik ergens begrijpen, want er zijn interresante composities maar de sound, het zijn gewoon niet de originele peppers meer, de peppers waren 4 luidruchtige amerikaanse kinderen die de funk via je aars rechtstreeks naar je kop wou injecteren! nu presenteren ze u brave middelmatige pop-songs op een bordje.
De echte peppers zijn er niet meer, maar het geniale BSSM zal gelukkig wel eeuwig blijven bestaan, een leuke troost.

Ik vind het allemaal iets meer gepolijst dan de voorgaande nummers. De 3 singles kon ik gelijk goed aanhoren terwijl dat bij de singles van Californiacation nog steeds niet het geval. Ik vind dit allemaal een hele verbetering ten opzichte van de voorganger. Ik denk eraan om deze eens te pindakazen.

Relax
Damn zeg jij nu serieus dat je deze stukken beter vind dan het album By the Way ???
Ik vind dat dit album meer op de zang ligt geconcentreerd dan het muziek zelf.
Californacation en By The Way zijn echt muzikaal en zang heerlijk, hier alleen zang

avatar van FunkyMonk
Relax schreef:

Mooie solos toch hoor, van de heer Frusciante. Hij heeft zn best gedaan.

mathieudc
De tweede CD vind ik beter dan de eerste. De beste liedjes vind ik wel Dani California, Snow en Make You Feel Happy. Mooie CD, héél véél (en ook lange) liedjes, misschien soms ietsjes te lang. Veel mooie liedjes, ook redelijk wat middelmatige, maar toch een 4.