Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (2006)

Label: Warner Bros.

1. Dani California (4:42)
  2. Snow ((Hey Oh)) (5:34)
  3. Charlie (4:37)
  4. Stadium Arcadium (5:15)
  5. Hump de Bump (3:33)
  6. She's Only 18 (3:25)
  7. Slow Cheetah (5:19)
  8. Torture Me (3:44)
  9. Strip My Mind (4:19)
  10. Especially in Michigan (4:00)

met Omar Rodriguez-Lopez

11. Warlocks (3:25)

met Billy Preston

12. C'mon Girl (3:48)
  13. Wet Sand (5:09)
  14. Hey (5:39)
  15. Desecration Smile (5:01)
  16. Tell Me Baby (4:07)
  17. Hard to Concentrate (4:01)
  18. 21st Century (4:22)
  19. She Looks to Me (4:06)
  20. Readymade (4:30)
  21. If (2:52)
  22. Make You Feel Better (3:51)
  23. Animal Bar (5:25)
  24. So Much I (3:44)
  25. Storm in a Teacup (3:45)
  26. We Believe (3:36)
  27. Turn It Again (6:06)
  28. Death of a Martian (4:24)
avatar van Darkshines
Ik was al een geen peppers-fan, dom misschien dat ik deze cd dan toch wilde beluisteren.
Ik vind het zowieso al geen slimme zet van ze om een album met 28 nummers te brengen, want ze blinken nou niet bepaald uit in afwisseling.
Waar de vorige cd's me nog enigzins wisten te boeien, hoor ik hier gewoon een cd vol met herhalingen, geen vernieuwing, waar op zich niks mis mee is, maar de liedjes zijn gewoon te zwak, hadden ze het album verkleind naar 14/12 nummers dan was het een nog redelijke plaat geweest. helaas.

avatar van BlueVelvet
Darkshines schreef:

I couldn't agree more. Elk nummer is hetzelfde, man man wat een inspiratieloos album

avatar van Kikuichimonji
Ik heb er toch een halfje afgedaan. Na een aantal luisterbeurten is het toch teveel van hetzelfde en blinkt het album nou niet bepaald uit in topnummers. Sterker nog, ik vind Wet Sand het enige nummer wat het oude niveau van de Peppers haalt.

BlueVelvet schreef:
Man man wat een inspiratieloos album

avatar van Lola3
Versta ook die uitspraak niet, het is gewoon heerlijk mee'bumpen' met deze songs..

Het vorige album vond ik beter... Maar op dit album staan ook goeie nummers op... alleen waar is die pit gebleven?

Peppertje
nou er zit toch wel wat pit in storm in a teacup, readymade enzovoorts. dit is gewoon een wat rustiger album geworden, maar dat was by the way en zelfs californication ook.

avatar van Nightrider
de meningen over dit album zijn zo te zien behoorlijk verdeeld. ik vind het wel degelijk een goed album, hoewel ongeveer de helft van de nummers op een gegeven moment irritatie opwekken. de andere helft van de nummers zijn gewoon steengoed, zoals bijvoorbeeld wet sand, desecration smile en turn it again. maar eerlijk gezegd heb ik dat met de peppers altijd gehad, ik heb nooit alles van hun kunnen waarderen. als ze echter topnummers er tussen zetten heb ik daar geen moeite mee. 4*

xAnoukx
Eerst vond ik dit album wel goed, maar niet super. Na vaker luisteren is mijn mening toch veranderd..
Er staan wat hele goede nummers op (Wet Sand, Desecration Smile, Hard To Concentrate, Make You Feel Better), maar niet alle nummers zijn even geweldig. (Dat is ook niet zo vreemd bij een cd met 28 nummers;).. )
Er is niet veel afwisseling, maar toch vind ik het een hele goede cd. Leuke sfeer, heel anders dan de vorige (2) albums.

avatar van Remuzzz
BlueVelvet schreef:

Ben ik het mee eens, Ik ben echt een pepper fan in hart en nieren, maar dit album is echt in tien minuutjes in elkaar geflanst.

Oke er staan wel wat aardige nummers op, maar kom op hebben ze hier 4 jaar over gedaan?

avatar van oruiz
ik vind dit echt helemaal niets. Ik heb het een eerlijke kans gegeven, maar ik kom echt niet verder dan een 2,5* en veel meer zal het echt niet worden. De liedjes zijn veel te slap/soft vergeleken (ja daar gaan we weer met de vergelijking maar ik kan echt niet anders...) met bijvoorbeeld Blood Sugar Sex Magik. Nee dit gaat er bij niet in, sorry.

oruiz schreef:
Dan luister je kennelijk naar een "andere" Stadium Arcadium dan ik. S.A. is naar mijn mening de allerbeste R.H.C.P. die ze ooit hebben gemaakt .

avatar van Kos
Kos
oruiz schreef:
Inderdaad, echt een stadionband geworden, heel erg jammer, had ik niet verwacht.

Kos schreef:
Wat is een stadionband?? Dat je voor een groter publiek speelt?? Met andere woorden dat meer mensen de muziek gaan waarderen?? Dat de muziek kennelijk toegankelijker wordt?? Ja en....... wat is daar mis mee

avatar van HiLL
Kom Hans je weet beter....toch?

avatar van Kos
Kos
Hans Brouwer schreef:
Alles, er zit niets uitdagends meer in.

avatar van Oldfart
Eerst luisteren voor je oordeelt. Hmmm.....
Nog maar een keer....
wat is er in vredesnaam gebeurd met de band van "the Uplift Mofo Party Plan" ??
Ik hoor in ieder geval hier een band zonder plan.

Het is niet meer Red Hot, en die pepers die zouden ze wel kunnen gebruiken, maar dan in.........
Jammer.

HiLL schreef:
Kom Hans je weet beter....toch?
Hill mischien heb je wel gelijk. Toen bijvoorbeeld Queen "een stadionband" werd hield ik het voor gezien . En Madonna in de Arena?? Inderdaad, niets voor mij!! Maar Sadium Arcadium blijft een heel goed album hoor!!

Zo zie je maar. Ik vind er geen donder aan. En of het een stadionband is of niet, dit album valt me vies tegen.

_raindrops
Ik vond er de eerste paar luisterbeurten helemaal niks aan en wilde er niet naar luisteren. Ik vond de nummers eerst oppervlakkig en veel te popachtig, wat ik als fan van het oudere werk niet echt kon waarderen. Maar ik heb nu wat nummers ervan leren spelen en ben er daardoor toch achtergekomen dat het knap in elkaar zit. Ik mis wel heel erg de energie van de oudere albums maar kan het nu steeds beter verdragen. Het heeft gewoon wat tijd nodig als je het mij vraagt. Dus toch een goed album!

wat maakt het uit dat een band voor stadions speelt of niet, jeezes, sommige mensen kunnen het echt niet verdragen als hun band groter word en geliefder
mij kan het in ieder geval niet schelen, als ik naar een album luister denk ik niet in men eigen '' dit is slecht want ze spelen in stadions'' ik luister naar hun muziek, en kijk deze is zelfs beginnen stijgen, vooral de eerste cd vind ik nu een pak beter dan in het begin ---> mijn 2* wordt een 2.5*

avatar van Demolisher
Oldfart schreef:
Eerst luisteren voor je oordeelt. Hmmm.....
Nog maar een keer....
wat is er in vredesnaam gebeurd met de band van "the Uplift Mofo Party Plan" ??
Ik hoor in ieder geval hier een band zonder plan.

Jammer.

Tis alleen wel beter wat mij betreft, vind eigenlijk alle albums sinds BSSM beter dan wat ze daarvoor maakten.

Wordt alleen maar beter als je ze draait, omhoog naar 4,5* Ik vind deze cd's nu te laag staan: reden is soms een paar mindere nummers, maar richt je op de vele prachtige, lekkere etc. nummers.

avatar van FunkyMonk
Mn favoriete band! Mr niet men favoriete cd De peppers zijn intussen idd een stadionband geworden, wat ik ook spijtig vind. (is de reden trouwens waarom Frusciante destijds uit de groep is gestapt) Maar het is nog steeds een zeer goed album. (niet zo magisch als BSSM, of Californication natuurlijk, maar wél beter als By The Way of One Hot minute bv) Er staan idd wel wat toegankelijke 'pop'nummertjes op (ik denk aan tell me baby, snow,..), wat niet wegneemt dat ze 'slecht' zijn natuurlijk maar wel niet door iedereen geapprecieerd wordt; heerlijke nummers overigens (Readymade, Charlie, Strip my mind, Hey,...eigenlijk wel een heleboel!); maar toenk hem volledig had beluisterd hadk wel zoiets van: "ja, nu isset wel effe genoeg " Een dubbel album zorgt wel voor de nodige minpuntjes: If (totaal onnodig vind ik), we believe (boooring), stadium arcadium (ligt me echt niet); Hump de bump (lekker funky, dat wel, maar dat refreinnnn) en sommige nummers mochten gewoon iets korter (ik denk aan Desecration smile, snow, death of a martian [zo'n mooi liedje dat helemaal verkracht wordt op het einde]) 4*

Het is misschien niet vernieuwend, maar echt wel een lekkere plaat hoor... en erg mooi geproduceerd ook!

Dus, niet al te moeilijk doen met z'n allen, gewoon lekker genieten

trigg schreef:
Dus, niet al te moeilijk doen met z'n allen, gewoon lekker genieten
Precies

Veel saaie nummers. Zoals Tell me baby(Gewoon slecht)

Dani California maakte het weer een beetje goed. Toch nog 3 sterren

avatar van vanh
Jammer, de peppers worden er de laatste jaren niet beter op. Live nog wel prima. Deze cd is wel een van de minste, vind ik. Het ontbrekende element is power!

nicolas
turn it again, zo'n zalig nummertje! dat riffje! verder is tell me baby, ondanks commercieel, toch één van m'n favorieten...

kijk ik ben fan van deze band
ik vind alles mooi en goed
dit album ha dik meteen gekocht !
5punten voor dit album !
mensen moeten vaker naar de nummer sluisteren die ze niet zo goed vinden het valt altijd wel mee

en goet naar de teksten luisteren
mooie teksten zitten ertussen