Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (2006)

Label: Warner Bros.

1. Dani California (4:42)
  2. Snow ((Hey Oh)) (5:34)
  3. Charlie (4:37)
  4. Stadium Arcadium (5:15)
  5. Hump de Bump (3:33)
  6. She's Only 18 (3:25)
  7. Slow Cheetah (5:19)
  8. Torture Me (3:44)
  9. Strip My Mind (4:19)
  10. Especially in Michigan (4:00)

met Omar Rodriguez-Lopez

11. Warlocks (3:25)

met Billy Preston

12. C'mon Girl (3:48)
  13. Wet Sand (5:09)
  14. Hey (5:39)
  15. Desecration Smile (5:01)
  16. Tell Me Baby (4:07)
  17. Hard to Concentrate (4:01)
  18. 21st Century (4:22)
  19. She Looks to Me (4:06)
  20. Readymade (4:30)
  21. If (2:52)
  22. Make You Feel Better (3:51)
  23. Animal Bar (5:25)
  24. So Much I (3:44)
  25. Storm in a Teacup (3:45)
  26. We Believe (3:36)
  27. Turn It Again (6:06)
  28. Death of a Martian (4:24)
avatar van lennon
Ik vind dit best wel een aardig album, maar een top album is het ook weer niet...

Naar mijn mening juist wel weer veel beter dan het toch wat tegenvallende By the way

avatar van captain scarlet
Zeer genietbare dubbelaar, Ook de wat mindere nummers worden vaak weer naar een hoger plan getild door de funky basloopjes van Flea en de sublieme solootjes van Frusciante. Hard to concentrate is een juweeltje.

avatar van Hendrix4live
Dat We Believe zo weinig stemmen heeft. Vind ik juist één van de mooiste.

avatar van kaztor
Ik ga toch maar weer eens een halfje omhoog. De laatste Peppers-platen trekken me de laatste tijd wat meer.

avatar van Maximusic
captain scarlet schreef:

Precies! lang niet alle nummers zijn even geweldig toch is overal wel moois te horen waardoor het totaal prima te beluisteren is.

joeri592
waneer komt het nieuwe album, weet iemand daar iets van??

avatar van RensZ
Haha dat duurt nog wel even hoor. Ze moeten eerst nog bij elkaar komen en dan nog nieuwe nummers gaan schrijven.

lennon schreef:

Inderdaad beter als By the Way. Misschien had een album met 1 cd beter gekund, gewoon als band het beste eruit vissen van wat je hebt gemaakt.

avatar van jordidj1
Snow is zo heerlijk nummer.

joeri592
jordidj1 schreef:
Snow is zo heerlijk nummer.

inderdaad leuk nummer met goed gitaarwerk, alleen is het refrein wel erg stom vind ik

avatar van maerk
Stadium Arcadium... ik kan eigenlijk niet beschrijven wat voor gevoel ik bij dit album heb. Woorden als 'fantastisch', 'geweldig', 'geniaal', 'pareltje', enz. enz. zijn niet genoeg om het album te beschrijven. De Peppers zijn bij elkaar gaan zitten en hebben alles, hun goede en slechte tijden, gebeurtenissen in hun persoonlijke levens samengeraapt. Wat je dan hebt is een grote hoop met emotie en gevoelens. Hieruit zijn 28 nummers gekomen. Er zitten mooie, droevige nummers tussen, maar het overgrote deel van de nummers is erg vrolijk. Stadium Arcadium ademt een gevoel van vriendschap, broederschap. De Peppers hebben waarschijnlijk enorm veel plezier gehad bij het maken van de muziek op dit album, misschien waren ze ook trots op zichzelf omdat ze al zolang meegaan en het goed met elkaar hebben. Ze weten in ieder geval dat gevoel over te brengen, die vriendschap. Fantastisch.
28 nummers. Ongelooflijk dat er bijna geen enkel nummer tussen zit dat ik niet mooi vind. Er zijn hooguit acht nummers die ik wat minder vind, dat houdt in: wel aardig. De overige twintig nummers variëren van goed tot prachtig. Elk nummer heeft iets bijzonders en ieder nummer is gemaakt met veel liefde en zijn lekker energiek. De bekende nummers als Snow, Tell Me Baby en Dani California zijn erg goed. Maar een groot deel van de minder bekende nummers zijn net zo goed, of meestal beter.
Ook doet elk bandlid wat we van hen verwachten. Kiedis heeft een mooie stem en laat hier horen dat hij op veel verschillende manieren kan zingen. Hij legt ook veel gevoel in zijn stem. Flea bewijst maar weer eens een van de beste bassisten op aarde te zijn. Zijn bassdeuntjes zijn zo geweldig. Zo mooi, Flea doet energie, creativiteit en liefde voor muziek in een blender en giet het dan in de input van zijn bassgitaar. Heerlijk om naar te luisteren. Net zo geweldig, of eigenlijk geweldiger, is Frusciante. Op bijna elk nummer speelt hij een geweldige solo. Briljant gewoon, bij elk nummer wordt je verrast door een heerlijke uitspatting van een gitaarsolo. En tot slot begeleid Smith de mannen weer zoals vanouds op een goede manier met zijn drums.

Een machtig album van een van mijn favoriete bands. 4,5*

rodneyVL
Wat een bruut album. Bedenk dat heel veel bands de mist in gaan met dubbelaars, zeker in deze tijden. Zelfs Mellon Collie... haalt het niet bij dit dubbelalbum waar de ene na de andere knaller voorbijkomt. Varierend van heerlijk episch, melancholisch (desecration smile) tot de bijna-carnavalesque, hoempapa funkevergreen hump de bump.

Het is bij RHCP wachten op dat album dat echt volledig de mist in gaat. Ik heb zo een idee dat we daarop heel lang kunnen wachten.

avatar van Kronos
Nogal een laag stemgemiddelde terwijl het album toch vrij hoog in de top 250 staat.

avatar van Lennart_M
Blijkbaar vinden mensen het of helemaal geweldig en zetten het in hun top 10, of vinden het niks.

Enkele heerlijke nummers op deze plaat, een wet sand of een hard to concentrate bijvoorbeeld. Frusciante weet me keer op keer te verbazen met alles wat hij uit z'n gitaar weet te halen. Bron van inspiratie voor veel gitaristen.

2010 komt er een nieuw album! Net als voor deze kan ik niet wachten

RHCP heeft over zijn hele bestaan altijd goede muziek gemaakt, er is 1 album die ik wat minder vind ivm de rest, maar die is ook nog altijd goed: One Hot Minute

avatar van revadebe
Ik vond dit indertijd een erg goed album, maar tegenwoordig luister ik er eigenlijk nooit meer naar. Misschien dat mijn smaak gewoon is veranderd, of het is gewoon niet zo'n topalbum...

avatar van lennon
ErikH schreef:
2010 komt er een nieuw album! Net als voor deze kan ik niet wachten

Zonder Frusciante zijn geniale ideeen vrees ik het ergste...

avatar van hpdewin
lennon schreef:

Zonder Frusciante zijn geniale ideeen vrees ik het ergste...

ben benieuwd hoe Josh Klinghoffer het doet

avatar van barrett
Ja Frusciante vervangen is geen cadeau natuurlijk. Ik verwacht ergens wel een duidelijke koerswijziging zoals inder tijd met One Hot Minute... Wat ik ook geen slecht album vond toen.

avatar van RensZ
Chad heeft gezegd dat het anders zal zijn, een andere richting met piano. Ben benieuwd hoe Josh het gaat doen.

joeri592 schreef:
waneer komt het nieuwe album, weet iemand daar iets van??

Ik heb ergens gelezen dat Chad in een interview had gezegd dat ze in oktober bij elkaar gingen zitten en nummers gingen schrijven.. Dus dat kan zo nog 2 jaar duren

Het is een enorme prestatie om een dubbelaar te maken waarbij ik geen enkele keer de behoefte heb om een nummer te skippen. En dat is gelukt bij Stadium Arcadium. Heerlijk album.

Sqritz
Zalig album vind ik dit, krijg zo een vrolijk gevoel bij het horen van die songs, en ze doen me terugdenken aan die warme zomer waarin ik deze CD kocht.

Cry me a future
Where the revelations run amok
Ladies and gentlemen
Lions and tigers come running
Just to steal your luck

Heerlijk.

Samen met Californication m'n favoriete album van de Peppers.

Sqritz schreef:

Cry me a future
Where the revelations run amok
Ladies and gentlemen
Lions and tigers come running
Just to steal your luck

Heerlijk.

Beste nummer van dit album!

JanBetonde2e
Tja, Stadium Arcadium wat moet je erover zeggen, ik bedoel, als je dit niet heel sterk vind dan weet ik het ook niet meer, ik ben zelf meer van de RHCP vanaf Californication, dus over de begin tijden van de groep kan ik weinig zeggen, want dat vind ik nou niet zo geweldig, maar dit, dit is volmaakte muziek, met een geweldige John Frusciante op de gitaar, jammer dat hij eruit is gestapt, maar zijn solo werk is ook heel goed, maar dit album is een topper, met een geweldig liedje als hoogtepunt, tenminste mijn hoogtepunt: Hard To Concentrade

Guardian of Isis
JanBetonde2e schreef:
Tja, Stadium Arcadium wat moet je erover zeggen
Hier is wat ik ervan zeg: het is leuk, maar had kunnen ingekort worden naar één CD, want het weet geen 28 nummers / 2 uur lang de aandacht vast te houden. Verder denk ik dat RHCP met Frusciante hun sterkste lid kwijt zijn, want zijn bijdragen op gitaar - samen met Flea's originele baslijnen - zijn bijna het enige wat Stadium Arcadium nog staande houden. Ik ben sowieso nooit een grote fan geweest van Kiedis' zang en zijn teksten zijn hier bij vlagen ook wel tenenkrommend. Als ik het er hier op nalees, ten slotte, weten zij die het album loven, niet echt wat gezegd over Smith's drumwerk. Volgens mij komt dat omdat het hier eerder ongeïnspireerd overkomt; veel drummers hadden dit even goed, zoniet beter, kunnen doen.

Soit, een leuk, zomers plaatje, maar het ontbreekt nogal aan diepgang. VIND IK.

JanBetonde2e
nouja ik bedoelde meer, je kan er zoveel over zeggen want het is zo goed, Anthony Kiedis is in in topvorm(vooral de teksten zijn beter dan ooit) ja het drumwerk is misschien standaard, maar van mij hoeft het niet moeilijk te zijn, het klinkt heerlijk, John is geweldig en ja misschien zakt het in zonder John dat zou jammer zijn maar meer ook niet, en Flea die is gewoon de beste bass-speler die er is

Beste album van de peppers samen met Californication. Wel jammer dat Frusciante weg is. Ik moet nog maar zien of Klinghoffer het waar kan gaan maken, maar ik kijk in ieder geval wel erg uit naar hun volgende album!

avatar van VanDeGriend
Troll-bericht plus reacties verwijderd